Acasa Opinii Demagogia ingroapa Romania!

Demagogia ingroapa Romania!

scris de Ziua Veche
7 afisari

Politicienii romani sunt in stare sa ne dea un picior in fund chiar pe marginea prapastiei si sa ne minta ca vor sa ne trimita in Rai. E o polemica aprinsa pe teveu, chiar in momentul asta, pe tema taxelor. De la senzualul Crin, la verticalul Ciuvica, toti dau din gura trambitand falimentul tarii si necesitatea cresterii pensiilor, concomitent cu o palma peste bot data FMI. E drept, tara noastra, prost guvernanta, aproape ca pute ca un mort in a treia zi de priveghi.Ca idee utopica, clasa politica s-ar putea aduna, macar in acest moment, sa gandeasca ceva care sa nu duca Romania in groapa Greciei. Pentru ca trebuie sa intelegem, nimeni nu va da 120 de miliarde de euro pentru a salva Romania de la faliment. Romania nu este in zona Euro, iar un colaps, dupa modelul Bulgariei de acum 12 ani, n-ar misca aproape nici un muschi pe fata lui Merkel. Cu toate acestea, partidele care pe vremea lui Tariceanu au mesterit falimentul de azi – PSD si PNL – vor sa mareasca punctul de pensie de la 38 la 45. Lor li s-au alaturat, declarativ, si cativa pedelisti cu gura mare. Actiunea lor este pe cat de demagogica, pe atat de iresponsabila. E cineva in tara asta care nu stie ca pensionarii abia supravietuiesc? Mai au nevoie de gogosi oamenii astia amarati de la politicieni care isi umfla burdihanele din bani bugetari? Nu. Pentru ca suntem satui de toti! Pana-n gat.

Actualii guvernanti se fac vinovati ca ascund situatia reala a tarii. In mod cert, aceasta e cu mult mai grava decat o cunoastem. In primul rand pentru ca nu mai sunt bani, in al doilea rand ca din putinul care a fost a trebuit sa-si suga partea toata clientela politica a PDL (dupa obiceiul politic al tarii).

Apoi vine randul PSD. A uneltit legi in umbra PNL. A umflat punctul de pensii cu mult peste limita accesibila, a fost motorul legii salarizarii profesorilor.

Si nu in ultimul rand PNL. Liberalii sub Tariceanu au prapadit miliarde de euro pentru un amarat de 15%, au umflat clientela locala de partid pentru a-si trasa niste colegii cat mai avantajos. Rezultatele risipei continuue – din 1990 pana acum – a banului public se simte acum in stomacul fiecarui roman. De aceea, cred ca nimeni nu poate sa mai inghita nici o figura de politician care urla la televizor ca-i vrea binele. Eu, atunci cand le aud declaratiile, nu-mi vin in minte decat versurile din Parazitii: “Vrei sa faceti ceva pentru mine? Faceti infarct!”.

 

0 comentariu

dst 30-09-2010 - 22:21

Ati scris si voi un articol aiurea-n tramvai… nicio legatura cu realitatea… Laguna nu va „prelua” fata niciunui Latitude, iar facelift-ul va fi disponibil inca de anul asta (nu 2011) pe majoritatea pietelor pe care activeaza Renault. In ceea ce priveste Koleos, se vinde acceptabil, asa ca nu mai aplecati voi urechea la „surse neoficiale” (de pe la VAG probabil nu?) si furnizati-ne informatii obiective scrise de voi, nu de concurenta. Solicit deasemenea un jargon profesional pe viitor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult