Acasa Opinii Demisia lui Borbely-întrebări și răspunsuri

Demisia lui Borbely-întrebări și răspunsuri

scris de Marin Neacșu
3 afisari

Fostul Ministrul al Mediului Laszlo Borbely, acuzat de trafic de influență și fals în declarații a fost puțin forțat să demisioneze. Iarăși subiect de scandal, discuții, comentarii, presupuneri, scenarii rating. Antenele își freacă mâinile, în sfârșit pot schimba subiectele ca de obicei, fără nici un rezultat privind vechile probleme puse pe tapet. Lumea va uita de celelalte probleme și anchete, acum arde baraca.

Marin NeacsuAu început deja domnii reporteri și moderatori din toate televiziunile să pună întrebări care mai de care mai copilărești: e de vină Borbely, dar de ce și-a dat demisia, dar și-a dat-o sau a fost forțat de prim-ministru, dar ce se va întâmpla cu coaliția, dar va ieși UDMR-ul de la guvernare ?

Toate aceste răspunsuri se cunosc și sunt de fapt false probleme, întrebări surogat,puse de dragul de a face valuri, nu de a afla adevărul, nici de a rezolva ceva.

Să încercăm să răspundem la ele.

Da, este vinovat domnul Borbely. Eu sunt convins că este vinovat, dar acuzațiile care i se aduc sunt cele mai mici. Nu pomenește nimeni de distrugerea pădurilor, nu pomenește nimeni de sutele de avize date pentru distrugerea unor  obiective cu certă valoare sau protejate, este vinovat de acordarea aprobării de construcție împreună cu colegul de la cultură în zona Grădiște unde se află subteran un oraș dacic.  Pe lângă toate păcatele sale, Borbely s-a ales cu niște acuzații care vor primi NUP. Dar pe moment e nevoie să se dea jos de pe cal, pentru că așa vrea cineva.

De ce și-a dat demisia ? Păi pentru că așa era normal. Vinovat sau nevinovat, într-o astfel de situație, trebuie să te pui la dispoziția organelor de anchetă și singura șansă de a fi cercetat era demisia. Acum să nu vă faceți iluzii că morala sau demnitatea l-au împins la acest gest. Doamne ferește! Dacă Boc ar fi fost prim ministru, Borbely nu și-ar fi dat demisia pentru că Boc ținea la părerea colegilor de partid și sfatul ar fi fost să nu își dea demisia, în plus i-ar fi fost frică că se supără colegii de coaliție.

Da a fost puțin forțat să își dea demisia, că doar  premierul nu l-a chemat la un filcău. Este clar și nu mai merită măcar discutat de ce l-a chemat și a cui a fost inițiativa. Dar televiziunile astea pun întrebări doar de dragul de a pune, de a lungi discuția și a se da interesanți, nu pentru că vor să afle ceva.

Da, coaliția va merge mai departe, UDMR nu mai are ieșire, Frundo a spus-o odată clar,UDMR a pierdut ocazia să iasă de la guvernare. Cine a avut urechi să audă a auzit. De ce a pierdut ocazia? 1.Pentru că atunci când a putut să iasă și să ajute opoziția a spus pas;

2. Pentru că  opoziția este pe cale să capete majoritatea parlamentară și fără UDMR;

3.Pentru că a apărut pe piață PPDD, care cu ale sale 20% obținute din cei indeciși sau care nu au participat la alegerile trecute, ridică participarea la vot la următoarele alegeri la  peste 60% ceea ce face din UDMR un viitor partid neparlamentar mai ales că mișcarea populară a lui Tokeș  le mai ia din votanți;

4.Pentru că nici un partid nu mai este interesat la această oră de o coaliție cu UDMR. Poate doar PDL, dar PDL are toate șansele să i se alăture pe pista de  tartan de lângă stadionul viitorului parlament;

Deci UDMR nu iese de la guvernare, pentru că ar pierde până și ceea ce mai pot face în câteva luni.

Și nu iese de la guvernare, pentru că nu Boc și nu PDL este vinovat de ceea ce i se întâmplă. Comenzile sunt la Cotroceni, Borbely plătește pentru refuzul acordului de mediu pentru Roșia Montana și nu numai. Se știe că UDMR nu vede cu ochi buni proiectul Roșia Montana, dar nu din motive de grijă față de viața românilor sau mediu, ci din cauză că ar fi fost alte propuneri de investiție din partea unor firme agreate de nepoții hunilor, dar marinarul a ales împotriva dorinței lor. Și atunci supărați au zis șie ei ca țiganul la Auschvitz :da, mă faceți săpun? Bine, uite o să mă fac și eu al dracu și nu o să fac clăbuci. Așa că s-a făcut și el al dracu și nu a dat avizele, iar Băsescu s-a supărat și el și i-a trimis procurorii pe cap. Iar MRU, dezlegat de orice obligații de partid merge pe mâna cotroceanului.

Deci lucrurile sunt simple, cunoscute, numai reporterii și moderatorii se fac că nu știu și pun întrebări de baraj, așa  ca să se audă vorbind și să vadă lumea cât de incisivi și dornici de a face lumină sunt ei.

Acum este la fel de adevărat că și demiterea lui este inutilă. Cel puțin la prima vedere. Pentru că indiferent pe cine ar pune UDMR în locul lui Borbely, și noul ministru va respecta instrucțiunile de partid și de stat… maghiar. Atunci de ce ? Pentru că Băsescu este un tip orgolios care nu suportă să fie contrazis, pentru că orice împotrivire se plătește cândva, pentru că se apropie funia de par și proiectele sale dragi cu comisioane babane riscă să fie gestionate de alții. Și mai e o variantă. Nu ar fi exclus să aflăm că între o demisie și o numire de ministru este destul timp ca un interimar, sau un secretar de stat mai zelos să dea avizul de mediu. Ar mira pe cineva? Pe mine nu.

Unii se vor grăbi să îl laude pe MRU pentru că l-a pus pe ministru la dispoziția organelor de cercetare. Dar nu are nici un merit, a executat un ordin. Ar fi meritat lăudat dacă l-ar fi demis pe prefectul de Timiș pentru abuz în serviciu, pentru minciunile spuse până la apariția casetei cu depășirea pe line dublă continuă,  pentru presiunile făcute asupra poliției pentru pedepsirea agenților care au îndrăznit să îl oprească, sau pe domnul Popoviciu pentru mărturie mincinoasă, fals în declarații, complicitate la infracțiunea de neoprire la semnalizarea agenților de circulație și abuz. Aici se vede caracterul domnului Ungureanu, aici putea să se afirme, asta ar fi dovedit respectarea unor principii. Dar domnul Ungureanu este departe de a avea principii, domnia sa are numai interese și șefi. Nu îl mai lăudați pentru că l-a demis la ordin pe Borbely. Nu are nici un merit.

9 comentarii

milosul 05-04-2012 - 14:52

‘Antenele își freacă mâinile, în sfârșit pot schimba subiectele ca de obicei, fără nici un rezultat privind vechile probleme puse pe tapet’.

Neacsule, poti sa traduci ce vrusasi sa zici? Nu se intelege mai nimic!!!!!

basesekoo_1 05-04-2012 - 15:45

nea caisa tot cu instinct de apv-ist , explicatia este cu mult mai la indemana, bporpeli a fost de caracter, a gresit a platit. in cazul tau , nu este explicabil.

neacsum 05-04-2012 - 18:29

Ce a gresit domnule? Dumneata stii ce inseamna a gresi ? El nu a gresit. tot ce a facut a facut intentionat si daca avea demnitate trebuie ori sa nu faca ori sa se ceara singur afara imediat ce a facut. Dar ce trebuie sa il ia procurorii la intrebari si sa ii spuna

neacsum 05-04-2012 - 18:33

Trebuia sa ii spuna Basescu ca e cazul sa plece ? El nu stia ce a facut si ca a min tit si a favorizat o firma? Asta ca sa nu ne referim decat la ce e lasuprafata. Asa ca lasa-ma cu a gresit si a platit. Daca nu intra in conflict cu Basescu, nici acuma nu stia saracu de el ca a gresit. Cum puteti sa fiti atat de qbsurzi fratilor? Ce educatie ati primit de ii luati apararea si lui si tuturor celor care procedeaza si au procedat la fel? Va meritati soarta cei care ganditi asa. Si mai apare pe post si spune ca are un singur cuvant in minte, demnitate. HABAR NU ARE CE E AIA DEMNITATE de vreme ce a facut ce a facut si a asteptat sa ii spuna Basescu pleaca sau te dau eu afara.

milosul 05-04-2012 - 18:40

Neacsule, ocupasi site-ul? Mai lasa si cititorii sa zaca ceva!!!!!!Eu stiu ca ai complexe pentru ce facusi inainte de ’89, dar totul are o limita.

basesekoo_1 05-04-2012 - 19:41

nu am pretentia sa poti intelege, doar sa recunosti kan unguru este karacteru, a fost la borcan a aplicat legea maini stangi. a recunoscut prin gest, a explicat altceva. dar tu care ai beneficiat de o pensie tesalata bine de GABI , te plangi ca si tigancile ,si mai si ridici poala in cap.

DXN 05-04-2012 - 23:07

Curbosule,
Nimic-nimic.
Esti in CO sau te-am terminat.
ce credeai chelule ca n-o sa am curajul sa te demasc?
Acuma o sa incepi ca nu-i adevarat ca sunt securist, prost, cacanar, basist, idiot etc., tot arsenalul. Acum cauti: cum de m-a depistat asta?
Las’ ca-i vin io de hac, … !
Incultule, neterminatule, amaratule, sclavule, esti demascat. Credeai ca n-*o sa am curajul?
IATA CA L-AM AVUT.
NU TE MAI SUPORTA LUMEA!!!!!
PRIMATO!!!!
Taci ca sa arati ca nu-i adevarat.
TACI. TACI. TAAAACI!
SECA-TI-AR GURA AIA PLINA DE SPURCACIUNE, Curbosule.
O sa-ti schimbi identitatea. Ei si ce! Vorba lui tomi: din modul de exprimare din modul de reactie din sintagmele folosite etc, tot o sa te „dezlegam”, turnatorule.
Mori! Prostule!!
Ii iei pe toti la intrebari, doar-doar oi afla ceva cacareazo!
Chelule am fost coleg cu tine: eram CI-stul caruia tu ii redacta-i notele. Slovineanu ma cheama, turnatorule, iar tu aveai pseudonimul Dante sau Dantes, nu-mi amintesc bine.

DXN 05-04-2012 - 23:27

Citeste turnatorule:” Acum este la fel de adevărat că și demiterea lui este inutilă. Cel puțin la prima vedere. Pentru că indiferent pe cine ar pune UDMR în locul lui Borbely, și noul ministru va respecta instrucțiunile de partid și de stat… maghiar. Atunci de ce ? Pentru că Băsescu este un tip orgolios care nu suportă să fie contrazis, pentru că orice împotrivire se plătește cândva, pentru că se apropie funia de par și proiectele sale dragi cu comisioane babane riscă să fie gestionate de alții. Și mai e o variantă. Nu ar fi exclus să aflăm că între o demisie și o numire de ministru este destul timp ca un interimar, sau un secretar de stat mai zelos să dea avizul de mediu. Ar mira pe cineva?”
Acu incearca sa faci lucrul cel mai dificil pentru tine, Penisul, Cretinosul si Ciocumicul: GANDITI!

Tache 06-04-2012 - 09:23

Vitas loveste din nou si va mai lovi……………

http://www.youtube.com/watch?v=xPOWF_Ts7rg&feature=related

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult