Acasa Opinii Deng Xiaoping si Partidul Militarilor

Deng Xiaoping si Partidul Militarilor

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cand seful statului si premierul vor fi informati ca unitatile de elita ale armatei sunt in strada va fi prea tarziu pentru scuze si masuri reparatorii!

Atunci, cei doi isi vor aduce aminte de proverbul turcesc: ”Intreaga lume, coalizata impotriva ta nu-ti poate face niciun sfert din raul pe care ti-l poti provoca singur”. De ce turcesc? Pentru ca este vorba de presedintele Turciei, Abdullah Gull si de premierul Recep Tayyip Erdogan – lideri politici care au sfidat prima regula a conduitei generalilor si ofiterilor turci: succesiunea la comanda, anuntata din momentul numirii pe un anumit post, nu o poate anula nimeni!

Atunci, presedintelui Iranului, Mahmud Ahmadinejad  i se va reaminti – de catre serviciul secret iranian -, ca granita de nord devine expusa incursiunilor fortelor speciale turcesti. In traducere libera, din acea zi, incercuirea statului ayatollah-ilor fiind cvasi-completa, vor fi create conditiile pentru ofensiva occidentala, terestra si aeriana. Chiar daca, initial, doar unul sau doua state, cu forte militare semnificative – pentru Moscova si Beijing – o vor declansa masiv, rapid, non-stop si fara a ingadui cea mai mica riposta a Garzii Revolutionare Islamice, ai caror generali vor accepta, ca si camarazii irakieni, sa plece cu familiile, in siguranta, peste Ocean…

La Bucuresti se va surade linistit! Pentru ca, de catva timp se respecta – sper ca ati observat -, principiul lui Deng Xiaoping: “Poti sa ramai principalul  dirijor si atunci cand il lasi, pe succesorul tanar,  sa se incalzeasca la pupitru”. O regula respectata in PDL, recent aplicata in PSD, preluata adecvat in PC, reconfirmata in PNL si continuata in UDMR.

Se va aplica acest model in partidul visat de Gabriel Oprea? Este ultima preocupare a viitorului premier! Nu este nicio greseala de tipar. Ci doar o chestiune de timp. Si de luare a unei decizii prezidentiale, la  momentul potrivit…

Numai ca Partidul Militarilor – sintagma folosita in titlu –, nu are nicio legatura cu actualul ministru al Apararii! Este vorba doar de o idee lansata de un cerebral din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Care, daca ar fi imbratisata de asociatiile mumificate – conform modelelor de inactivitate, mostenite de la inaintasi -, precum si de catre cele aparute recent, care fac doar o jalnica impresie mediatica, s-ar putea coagula, la viitoarele alegeri parlamentare, sprijinul a 1.000.000 de votanti decisi sa fie restabilita demnitatea militarilor de ieri si de azi! Cu conditia respectarii principiului lui Deng Xiaoping. Adica a pasului inapoi. Mai concret,  posibilul partid sa aiba un Consiliu al Seniorilor, care sa includa  pe liderii asociatiilor, federatiilor si sindicatelor militare, oameni capabili sa ofere o consultanta – cel putin interesanta. Dar conducerea executiva sa fie incredintata doar celor care nu confunda Statuia Libertatii cu Mausoleul lui Lenin!

O asemenea minune… nu se va intampla. Primesc pe e-mail tot felul de documente, mesaje, luari de pozitie, incriminari si supozitii, care nu fac decat sa confirme lipsa reala de unitate a liderilor de mucava ai rezervistilor militari! Doar cimitirul Ghencea ne uneste?!…Cat purtau uniforma, toti executau ordinele primite. Acum fiecare se viseaza liderul suprem!      Uitandu-si varsta, trecutul, inabilitatile personale, incapacitatea de a trece peste orgoliul propriu.

Iata de ce, la Bucuresti va fi liniste. Dar, la Ankara, tancurile vor iesi in strada… Iar Ahmadinejad va deveni (remember!), o trista amintire. Pentru iranieni.

Am onoarea sa va salut, domnule general Stanculescu! Dincolo de gratii…

0 comentariu

Paddy 09-08-2010 - 10:37

In timp ce toate statele europene gem sub povara datoriile si introduc masuri drastice de austeritate, iar nivelul de viata al oamenilor se afla pretutindeni intr-o scadere vertiginoasa, politrucii europeni sugereaza noi impozite.

Adevaratul scandal nu sunt, de fapt, noile propuneri de impozitare sugerate de birocratii din Bruxelles, ci, pur si simplu, existenta acestui parazit european denumit EU!

Inutil ca oricare alt parazit.

alamar 09-08-2010 - 13:27

Dta ce parere ai dle Europeanul, despre articolul de mai sus?…

Vasile Bouleanu 09-08-2010 - 18:45

Uniune NU este fiindca nu are constitutie si deci nu are cum (?) sa impuna impozite nici unui stat membru.
Mai grav este ca traditional european intregul proces de cladire a unei uniuni sa tranformat intr-o parada imperiala in care cateva state fac ce vor cu restul .
UE are doar doua drumuri spre groapa istoriei unde tind sa cred ca se va ajunge in scurt timp ( istoric vorbind ) sau printr-o minune sa copieze constitutia USA si sa se puna pe treaba.

Personal visez o Piata comuna Europeana cu noii membri asa cum a fost pana in 1990 in care statele traiau pe propia lor soarta.
Deci NATO DA ! UE NU !

alamar 10-08-2010 - 13:38

Dta visezi o Piata Comuna cu noi membrii asa cum a fost pana in ’90…Vise Placute…

Si eu visez un NATO asa care incefca cat de cat sa stavileasca avansul neo marxistilor, in europa si in Lume, asa cum incerca inainte de 1990.

Deci : NATO NU!UE…treaba lor…

alamar 10-08-2010 - 13:43

l-am pierdut pe dl Europeanul in ceata virtuala…

Probabil ca este ocupat sa descopere site uri create de neo liberali , ptr. consumul neo liberalilor, in care sa explice , scuze, si apara, aceasta organizatie , acest hybrid , clocit de captele tuguiate din vestul europei, un fel amalgam de Colhoz, si Imperiu autocratic…

urbos 10-08-2010 - 22:35

Iar il freaca pe idiotul nepereche alamar grija Europei.
Vezi-ti ma avorton prost de America aia anticrestina habotnica si jidanizata, ca nu mai aveti nici o legatura cu civilizatia.

urbos 10-08-2010 - 22:57

Imbecilii care canta prohodul UE(de multe ori limbisti proamericani ramasi asa de pe vremea „lu Dallas”) ar trebui sa stie ca ce uneste acum Europa este chiar Istoria! Evident ca americanasii vazandu-si puterea restrangandu-se dramatic se zvarcolesc ca viermii in tarana ca sa puna bete in roate Europei, care este leaganul civilizatiei moderne, alaturandu-se altor dusmani mai mult sau mai putin spalati ai aceleiasi civilizatii.
Europa se uneste pentru ca asta este mersul firesc al istoriei, procesul fiind nu numai unul de coeziune interna ci si unul impus de presiunea externa exercitata de alte civilizatii(Asia) unele primitive(Orientul mijlociu) sau de surogate(America). Unirea Europei este deci si o forma de autoaparare, pe care numai prostii n-ar intelege-o.
Asadar UE nu va disparea, spre ciuda retardatilor de peste mari si tari, care, oricat de smecheri s-ar crede, vor trai mereu cu frustrarea nerecunoscuta, ca Europa reprezinta Civilizatia, iar ei cel mult niste surogate.

Sobru 11-08-2010 - 04:03

UE s-a constituit ca o alianta franco-germana, prin care cele doua tari urmaresc sa-si asigure „spatiul vital”, in conditiile cresterii exponentiale a presiunii economice exercitata de China si de alte tari mari din Asia. Tarile din Noua Europa, conduse de regimuri marioneta proamericane, au fost jefuite si dezindustrializate, la aceasta actiune contribuind si SUA si Anglia. In aceste conditii, destramarea UE este previzibila in urmatorii cincizeci de ani. Dar dezmembrarea va fi exploziva, cum a fost in Iugoslavia. Popoarele din Europa nu pot fi unite decat daca o superputere le cucereste militar si le impune reguli stricte, cum ar fi limba comuna, dezvoltare economica omogena, stramutarea fortata unei parti a populatiei, ca sa dispara zonele cu concentratie mare de „nationalism”, etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult