Acasa Opinii Deshumarea lui Ceausescu. Ce mai putem afla?

Deshumarea lui Ceausescu. Ce mai putem afla?

scris de Ziua Veche
1 afisari

Din mormantul lui Nicolae Ceausescu nu va sari adevarul despre Revolutia din decembrie 1989. A sarit doar o aschie de os care s-a dus la Institutul de Medicina Legala. Deocamdata nu am aflat in urma acestei deshumari daca Ceausescu chiar a fost executat de un pluton de executie sau a fost lichidat cu un glont in ceafa. Desi este posibil sa apara aceasta dezvaluire – probabil singura marturie pe care mai este in stare Nicolae Ceausescu s-o depuna la mai bine de 20 de ani de la asasinarea sa.
Nicolae Ceausescu nu a fost judecat si executat. A fost asasinat de o grupare care a dat o lovitura de stat. Este singurul lider din fostele state comuniste care a fost ucis. Restul si-au vazut de batranetile lor. Unii, ca Mihail Gorbaciov, umbla liberi prin intreaga lume si dau lectii, sustin conferinte. Ceausescu a fost ucis in urma acuzatiilor de genocid, subminarea economiei nationale si altele – toate extrase din mass-media internationala, nici o acuzatie nu a fost dovedita, nici in timpul procesului, nici dupa. Nu a avut practic dreptul de a se apara – a fost o mascarada de proces si o executie sumara. Procurorul Dan Voinea spune chiar acum la Antena 3 ca “decizia de executare a lui Ceausescu a fost luata de Ion Iliescu, generalul Stanculescu, Petre Roman si cei care luasera puterea”. Cu un rechizitoriu scris de mana nu putea fi vorba de o judecata – tot Dan Voinea spune ca generalul Stanculescu le-a transmis ca au o ora pentru desfasurarea procesului. Daca ar fi sa ne judecam clasa politica de azi pe baza articolelor din ziare, ar disparea dintr-un foc.

Documentele facute publice, incrucisarile de marturii si interviuri – toate acestea distrug teza “revolutiei” asa cum este ea sustinuta in continuare de Ion Iliescu si cei care au fost in jurul sau in decembrie 1989. Ramasitele lui Nicolae Ceausescu mai pot depune marturie doar cu privire la modul in care a fost executat. Iar acest lucru are o importanta capitala. Un glont in craniul lui Nicolae Ceausescu inseamna ca inregistrarea cu executia sa a fost trucata – o prima proba de nerespins a acestui eventual trucaj. Ramane ca cei ramasi in viata sa ofere explicatii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS