Acasa Opinii Despre lucruri serioase – Ofensiva revizionismului

Despre lucruri serioase – Ofensiva revizionismului

scris de Marin Neacșu
13 afisari

Departe de a insinua că legăturile dintre familia Băsescu şi familia Bercea ar fi lipsite de importanţă, sau că bătălia politică, dezvăluirile mai mult sau mai puţin şocante din presa fidelă unei părţi sau alteia privind corupţia ar fi simple jocuri de putere, că situaţia din Ucraina nu ne-ar afecta sau că nu ar trebui să dăm importanţă sau atenţie unor astfel de subiecte, consider că sunt totuşi şi multe alte subiecte la fel de importante, dacă nu chiar mai importante pe care presa le ocoleşte şi mă întreb dacă nu cumva cu bună ştiinţă şi direcţionat.

Recent, viaţa politică internaţională a fost marcata de câteva evenimente care arată o tendinţă de creştere a unor manifestări naţionaliste, dar şi revizioniste.  În această categorie intră rezultatele alegerilor europarlamentare din unele ţări “grele” ale Europei, manifestările rasiste împotriva unor etnii, cum e cel recent din Franţa,  conflictele care încep să se transforme în lupte entice în Ucraina şi acţiuni interetnice violente în zone aflate nu sub controlul ci oblăduirea ONU şi mă refer aici la Kosovo, acest măr al discordiei atent îngrijit de comunitatea marilor puteri  într-o grădină a punctelor de conflict din care se pare că -din păcate-cât de curând va face parte şi zona  HarCov.

Ţinutul Secuiesc, judeţele dorite de unii revizionişti maghiari susţinuţi pe faţă de guvernul maghiar şi trataţi cu indiferenţă inconştientă sau voită de organele abilitate să apere integritatea naţională şi drepturile cetăţenilor români indiferent de naţionalitate, încep să devină subiecte din ce în ce mai mediatizate şi -din nou din păcate-  prezentate unilateral  fapt ce va duce la instituirea şi instituţionalizarea unor măsuri criminale la adresa statului român. Nu mă refer aici la diferitele declaraţii sau manifestări locale ale unor lideri maghiari lăsaţi nepedepsiţi de o administraţie dacă nu trădătoare, cel puţin oarbă, ci la documente oficiale naţionale şi internaţionale care déjà îşi fac sau îşi vor face efectul consfinţind  o realitatea deformată tendenţios şi necombătută de o conducere politico-administrativă interesată numai de profituri financiare şi electorale.

Raportul ECRIS

Recent, pe blogul lui Dan Tănasă a apăut un material privind Raportul  Comisiei Europeane împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRIS) din cadrul Consiliului Europei,  raport privind  monitorizarea României, adoptat în luna martie 2014. Raportul a apărut în această lună şi prezintă punctul de vedere al acestei comisii privind drepturile omului în România şi modul în care minorităţile, în special cea maghiară sunt tratate. Nu e nimic rău în asta, dar punctul de vedere al acestei comisii  arată în mod clar că distinsa comisie a luat în calcul numai punctul de vedere al UDMR cu care se confundă. Acest lucru dovedeşte că practic partea română ori nu a fost consultată cu sau fără intenţie, ori cei consultaţi au tratat cu  o indiferenţă condamnabilă subiectul. Asta am votat, asta avem. Aceşti europarlamentari  fac orice acolo unde sunt , cumpărături, şuete, afaceri, se ceartă între ei, dau declaraţii politice, dar când e vorba de apărarea intereselor României  nu se bagă.Citind acest raport nu poţi ajunge la altă concluzie.

Nu am să fac o trecere în revistă a documentului, este foarte vast şi subiectul este prezentat suficient pe blogul lui Tănasă. Este însă atât de tendenţios şi părtinitor documentul,  încât se vede clar că este făcut după consultarea  unilaterală a unor informaţii şi asta trebuie să atragă atenţia românilor. Cei care trebuiesc să fie învinuiţi sunt nu numai membrii comisiei sau cei care au întocmit raportul, ci  şi europarlamentarii români, guvenul, Ministerul de externe, Preşedintele care se laudă că este artizanul acţiunilor şi relaţiilor internaţionale. Aici trebuie lucrat, ei trebuie luaţi la întrebări şi asta cât mai repede, până ce nu ştiu ce alte Comisii Europene manipulate şi intoxicate de revizionismul maghiar nu vor cere autonomia unor zone după modelul Kosovo. Găsiţi Raportul comisiei AICI.

UDMR – stat în stat

Că ceea ce spun este adevărat şi că practic  politicienii şi conducătorii foşti şi actuali ai României în lupta lor pentru putere şi sprijin parlamentar au semnat pacte cu diavolul şi au dat mână liberă revizionismului extern, o spune şi noua lege pe care UDMR vrea să o impună şi o va impune, pentru că déjà are putere în guvernul Ponta şi stabileşte cine intră în arcul de guvernare şi cine nu. Ponta este conştient că dacă pierde voturile UDMR în parlament, se poate oricând confrunta cu o moţiune de cenzură care îi vat trage scaunul de sub fund aşa că este gata să le satisfacă orice pretenţie. Faptul că UDMR a decis să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, chiar dacă ştie că nu va avea nici o şansă, arată de fapt că aceştia fac ce vor, sunt stat în stat, intră în coaliţii doar pentru a-şi urmări propriile interese care  devin din ce în ce mai antiromâneşti, antinaţionale, antistatale aşa cum tăcerea marelui partid aflat la guvernare şi a premierului arată că sunt gata să sacrifice interesul naţional de dragul păstrării puterii şi gestionării bugetului statului.

Kosovo (pe) pământ românesc

Spuneam că UDMR şi aliaţii lor doresc  să impună o lege antiromânească. Dacă privim îm urmă imediat după aşa zisa revoluţie iniţiată de agenturile marilor puteri dar pusă în mişcare cu ajutorul agentului maghiar Laszlo Tokeş transformat de autorităţile servile române, ca şi Pacepa, din trădător în erou, observăm că grija permanentă a UDMR a fost să fie la putere, indiferent cu cine, şi să păstorească ministerele care erau vitale pentru distrugerea istoriei, a arhivelor,  a culturii, a monumentelor istorice, a mediului , învăţământului şi sănăţii românilor. Acestea sunt ministerele prin care UDMR a militat permanent, consecvent pe principiul picăturii chinezeşti de 25 de ani şi aceste ministere au fost infectate, virusate, intoxicate, otrăvite constant picătură cu picătură şi aşa s-a ajuns ca acuma, ECRIS să primească numai documente care “dovedesc” istoria “statului secuiesc” care se va autoproclama cât de curând, dacă românii vor continua să doarmă. Nu este nici o speranţă din partea autorităţilor, acestea urmăresc doar menţinerea la putere sau câştigarea puterii. Cedarea clădirilor şcolilor şi liceelor din Transilvania “foştilor proprietari” este doar un punct, obţinerea autonomiei “culturale” , dreptul la “educaţie” în limba maghiară, altul, introducerea limbii maghiare ca limbă obligatorie în zonele în care maghiarii sunt prezenţi 20%  altul, care va face ca în curând toţi să vorbească maghiara , deci se va scoate româna din circulaţie, ca să nu mai vorbesc de manualele de istorie care déjà prezintă istoria maghiarilor nu a României. Toate astea se întâmplă iar cei care le permit făcându-se că nu văd unde se va ajunge, spun că asta e democraţie. Kosovo scrie pe Transilvania şi totuşi românii dorm.

Autonomia Ţinutului Secuiesc – preţul menţinerii  la guvernare

În Martie 2014 a apărut o ştire trecută repede în uitare prin care era anunţaţi că Partidul Popular Maghiar din Transilvania iniţiază două legi privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Poate muţi au tratat cu indiferenţă ştirea crezând că nu au nici o şansă, că e o aberaţie şi că aşa ceva nu s eva întâmpla, Parlamentarii noştri nu vor vota aşa ceva. Da? A făcut cineva o statistică a tuturor legilor antiromâneşti votate în Parlament, plecând de la cele legate de Roşia Montana, soarta Monumentelor Naţionale, descărcările arheologice, retrocedările  abuzive, cum au fost şi cele obţinute de Uniunea Germanilor scumpului Iohannis? Dar a legilor trecute prin adoptare tacită, un mod criminal de a trece o lege ilegală în stare de legalitate prin “iutare” ? Nu. Ei bine aceşti şacali care stau la butoanele legislativului, executivului şi politicului pot face tot ce doresc pentru o sumă chiar mai mică de 600000 euro, fără ca românii să afle măcar, aşa cum clanul Băsescu  s-a bălăcit  atâţia ani în scăldătoarea familiei Bercea, fără ca românii să ştie câte dosare Mondiale au primit NUP. Nu o să intru nici aici în amănunte privind  Statutul Ţinutului Secuiesc, cei interesaţi  îl pot  citi AICI. Citindu-l te cruceşti şi îţi spui că aşa ceva nu se poate. Ba da, se poate, toţi paşii au fost făcuţi spre acest deziderat.

Culoarul trădării

De la românii care mai gândesc  româneşte vin semnale nu alarmante ci disperate din Transilvania.  Noua lege privind vânzarea pământurilor către străini, o lege antiromânească a dat semnalul că România este de vânzare en gros şi en detaliile. Şi până atunci cetăţeni maghiari susţinuţi financiar de autorităţile maghiare, de agenţii mai mult sau mai puţin obscure, cumpăraseră prin cetăţeni români de naţionalitate maghiară pământuri, păduri, sau zone strategice, plecând de la staţiunile balne-oclimaterice până la terenurile din jurul autostrăzii vestului. Nu ştiu dacă are cineva o situaţie a posesiei pământurilor cumpărate pe lângă autostradă, dar dacă s-ar face o hartă a acestor posesiuni s-ar observa că de la Nădlac  până la Târgu Mureş şi Ţinutul Secuiesc se formează o enclavă un culoar maghiar înfipt ca un pumnal în pământul românesc. Cine este de vină? Nu numai cei care au dat legi de acest gen, nu numnai cei care s-au menţinut şi se menţin în scaune cu votul UDMR ci noi toţi. Mai trăiesc români în România? Mai simte, mai gândeşte, mai trăieşte cineva româneşte în România? Asta ar trebui să ne întrebăm şi să dăm un răspuns, înainte de a primi răspunsul de la ECRIS, PPMT,UDMR, FIDESZ sau mai ştiu eu cine.

Mai sunt români în România?

149 comentarii

andra 27-06-2014 - 13:02

Cred ca problema este mult mai simpla. Locuri de munca, dezvoltarea regional si prosperitate. Dorim sa evitam un Kosovo II in Harghita si Covasna? Nu exista decat o singura solutie: Romania NU va trebui sa devina Yugoslavia II. Cum? Prin buna guvernare, investitii, sanse pentru tineri.

pathfinder 27-06-2014 - 15:00

1. Romania nu e stat federal.

2. In Romania, in momentul de fata, standardul de viata nu e mult diferit de cel din Ungaria.

3. Ungurii de la noi nu sunt iubiti in Ungaria. Asta pot sa ti-o confirme si ei. Sunt mai bine tolerati de romani decat de ungurii-unguri…

4. Ma doare la basca de HarCov.
Am mai spus-o.
Vor stat in stat?!?
Bine!
Granita de 100 de metri grosime bine arata.
Fara vize pentru secui.
Care trece granita: impuscat.
Drumurile distruse la iesirea din HarCov pe o distanta de 10 km.
Cu gropi de juma’ de metru adancime.
Ingropati economic: cam cum face Rusia cu produsele moldovenesti cand are ea chef.
Aeroport international n-au.
Si daca-si fac, cum exporta cartofii, apele minerale, berea sau lactatele cu avionul?!? 🙂
Sa vedem cat rezista…
Dupa aia, doar la rugamintile lor si cu promisiunea ca invata toti romaneste, ii primim inapoi!

ancuta 27-06-2014 - 15:10

5. Tinutul p**lii.
6. Steag …
7. Paduri, ioc!
8.

neacsum 27-06-2014 - 18:08

Gheorghe si Istvan la pescuit. Gheo printe un peste , Istvan il roaga sa ii dee adrumul ca e prea mic, Gheo nu vrea, dar Istvan ii ofera o sticla de palinca daca ii da drumul si Gheo accepta. Dupa ce arunca pestele in apa acesta reapare si le spune ca e regele pestilor si pentru ca il-au eliberat le indeplineste cate o dorinta. Incepe cu Istvan care a insistat sa i se dea drumul. Istvan care sa se faca un zid imens care sa inconjoare judetele Harghita Nures si Covasna, sa fie scosi tot romanii si sa nu mai poata intra nici pasarile fara sa le dea el voie.. Pestisorul spune ca s-a rezolvat, toti romanii sunt afara, zidul este impenetrabil, indestructibil, nu are nici o fisura, nu are usi nu are ferestre. Vine randul romanului. Il intreaba pe pestisor daca zidul are macar o fiura, cat de mic, pestisorul spune ca nu. Ok, zice Gheo, atunci umple totul cu apă si pune un capac.

Antibasistul 27-06-2014 - 18:12

:)))

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult