Acasa Opinii Despre procese şi proceduri

Despre procese şi proceduri

scris de Marin Neacșu
3.002 Afisari

Nu cred că există în toată lumea un popor mai uşor de prostit decât românii. Nu ştiu dacă avem această caracteristică în sânge, în vene, sau in gene, dar în mod cert există. Nu mai cred de mult în originile romane ale poporului român, mai degrabă cred în originile dace ale romanilor dar această apetenţă a românilor către pâine şi circ, caracteristică –după cum se spune –  plebei romane, încă mă ţine în dubiu. Rumunul este atât de aplecat către circ încât e gata să uite şi de pâine.

Marin NeacsuDe acest lucru profită din plin guvernanţii, care cu ajutorul televiziunilor, procurorilor, ziarelor, judecătorilor şi tuturor celor care sunt gata să facă orice pentru avere, oferă românilor circ la greu.

1.      De două săptămâni nu mai poţi deschide televizorul fără să vezi ce a behăit Becali, cum a lăcrimat doamna Becali, câte mătănii au bătut preoţii de pe Athos care se văd fără daniile marelui sfânt între hoţi şi hoţ între sfinţi, ce mai crede nu ştiu care artist sau politician despre Becali, cine mai plânge după regele puşcăriaşilor, ce a mai cerut în celulă, câte procese mai are şi cât este el de oropsit. Nimeni nu spune despre faptul că berbecul a recunoscut singur că a dat declaraţie în fals pentru a ascunde o încercare de mituire, nici că a bătut palma cu Cioflină şi cumnatul său pentru o vânzare şi apoi schimb de teren din care să se scoată un profit frumuşel. Nu a fost de ajuns că până acum privind emisiunile tv, copii din ziua de azi învăţau că dacă eşti cioban, îi tratezi pe toţi de sus, înjuri ziariştii (nu e mai puţin adevărat că unii cer insistent să fie înjuraţi) acum învaţă că dacă faci toate astea, şi mai şi faci puşcărie, devii idolul televiziunilor şi al ţării. Şi ca să fie circul şi mai mare, toţi arată cu degetul spre Băsescu, făcând din Becali, victima tiranului. Mie mi se pare că lumea se uită într-o direcţie greşită.

2.      Înainte de Becali, am avut cazul lui Năstase, o altă „victimă inocentă” a lui Băsescu, un alt proces cu o condamnare ….politică. Este adevărat, la fel ca şi în cazul Becali, faptele pentru care a fost încarcerat omul cu ouă, sunt minore, tot circul este de doi bani, procesul a fost o bătaie de joc. Năstase trebuia să nu mai iasă din puşcărie, pentru alte fapte, şi ar trebui să mai intre acolo cel puţin pentru gloanţele găsite cu ocazia „sinuciderii” dar se păstrează subiectul pentru alt circ, ca un fel de şantaj de genul” ştiu ce ai făcut astă vară”. Şi aici, ca şi în cazul Becali, oamenii se uită la palatul Cotroceni, uitând că dosarul lui Năstase a stat şi putea să mai stea mult şi bine prin sertare, din partea lui Băsescu nu mai prezenta nici un interes, Năstase nu mai candida împotriva lui Băsescu, dar putea candida împotriva premierului. Acum televiziunile dezbat recuzarea judecătorilor lui Năstase. Deci privirile sunt iarăşi îndreptate prin circul media, unde nu trebuie.

3.      A apărut un alt circ, Antena 1 – DragomirRDS-RCS. Cu Dragomir la mijloc, circul este asigurat. Din nou lumea vede aici mâna Cotroceanului, şi un atentat la libertatea lui Voiculescu, nu a lui Alexandru. Jumătate corect, adică jumătatea care spune că este de fapt urmărit Voiculescu. Dar ce treabă ar mai avea Băsescu cu Voiculescu? Amândoi sunt foşti turnători, lucrurile se cunosc şi este ştiut că genul acesta de păsări nu îşi scot ochii una alteia, chiar dacă mai cârâie una la alta. Există un cod deontologic al securiştilor un fel de Buşhido al lor care spune că nu au voie să se deconspire sau să se lovească. Pentru cei care au mai citit ştiu că şi spionii, nu se lovesc şi nu se asasinează pe terenuri neutre, Elveţia era pe vremea Războiului Mondial locul unde se întâlneau şi îşi dădeau mâna naziştii cu bolşevicii fără probleme, aşa cum Brazilia era locul unde se întâlneau KGB-iştii cu CIA-iştii. Deci, nu Băsescu este cel care a orchestrat lovitura către Voiculescu, ci cel care este lovit şi se simte ameninţat, noua stea care nu se poate ridica din cauza televiziunii care l-a propulsat şi căreia vrea să îi ia gâtul acum, pentru că îl are pe Ghiţă.

Aceste 3 spectacole de circ sunt opera unui circar tânăr care a bătut palma cu vechiul păpuşar şi mascat de perdeaua de fum care încă mai dăinuie peste palate, lasă lumea să privească spre Cotroceni, în timp ce el trage sforile. Năstase reprezenta un pericol în partid, Becali îl finanţa pe Antonescu, Voiculescu şi ale sale televiziuni îi dădeau la gioale în ultimul timp susţinând cauza Antonescu. De fapt aceste ultime două procese sunt îndreptate împotriva lui Antonescu, unul pentru că Becali ca să iasă din puşcărie, ca şi Dragomir, va spune tot, ca la spovedanie, iar Antonescu fără sprijin financiar şi fără televiziune, va fi la mâna lui Ponta. Ba mai mult, atât de avid de putere este Antonescu încât a acceptat şi să îşi spargă partidul, şi îşi dea afară colegii care îl mai trăgeau de mână, care erau prezentaţi de televiziunile fidele palatelor drept „oamenii lui Băsescu”. În curând va fi scos pe piaţă şi un proces împotriva lui SRS care a făcut scandal în cazul comisiei de investigare a lui Morar despre care Ponta a decis împreună cu Băse că e băiat bun. De fapt sforile le trage Ponta, Kovesi acum îl ajută, bineînţeles nu fără aprobare de la Băse.

Băse tace, el îl lasă pe Ponta să sape cu osârdie la temelia USL, să îl faulteze pe Antonescu, să îşi sape şi poziţia în PSD prin încarcerarea lui Năstase, să lovească şi în Iliescu, prin redeschiderea proceselor revoluţiei şi mineriadelor,să se compromită prin susţinerea proiectului Chevron după ce cu un an înainte luptase de partea cealaltă,să se zbată pentru proiectul Roşia Montana, să îi ia de pe umeri aceste pietre de moară, devenind el trădătorul, iar atunci când totul va fi gata, el decât va sufla şi Ponta se va prăbuşi peste cei pe care i-a călcat în picioare ca să ajungă el marele conducător.

Tot acest circ este privit cu ochii dilataţi de un popor aflat în sevraj, televiziunile spun ce vor, fiecare pe limba ei, conform intereselor celor ce le conduc, ÎN ROMÂNIA NU MAI EXISTĂ DE MULT TELEVIZIUNE LIBERĂ, NICI NU CRED CĂ AM AVUT VREODATĂ, poate vreun ziar on line al câte unui împătimit sau un bloc personal să mai spună adevărul.

Cu ochii la acest circ mediatic, la procesele săracilor oameni bogaţi, rumunul uită şi de pâinea pe care trebui să o mănânce, vine acasă se aşează în faţa televizorului priveşte la circ şi apoi satisfăcut sau scârbit se culcă.

Scârbit sau entuziasmat de tot acest circ, rumunul nu vede că în acest timp:

  • 1.      Circarii îşi dau acordul pentru otrăvirea pământului punându-l la dispoziţia unora specialişti în distrugeri;
  • 2.      Circarii favorizează infractorul, dând bani unor companii care nu şi-au respectat contractul încheiat cu statul căruia i-a mâncat banii fără să facă nimic. De fapt infractorii sunt cei care au semnat contractul, şi care în fiecare an au pompat bani în ceva ce nu exista. Acum firma a fost plătită să plece şi să tacă.
  • 3.      Circarii pun la care împărţirea României pe bucăţi pe care să le poată înghiţi cei interesaţi . Aşa cum era acum bucăţile erau prea mici şi nu îi saturau pe şacali. Acum, slavă Domnului, cei interesaţi pot lua unii istoria Transilvaniei arhive şi zăcăminte cu tot,alţii apa cu plaje şi gaze cu tot, alţii munţii cu Sfinx cu tot, fără să mai dea socoteală nimănui. Deja s-a bătut palma ca prin anumite regiuni să se considere maghiara ca a doua limbă oficială dacă nu prima;
  • 4.      Circarii îşi numesc acoliţii şefi de regii, aceştia dirijaţi, la ordin extern, îşi stabilesc salarii de zeci de mii de Euro, falimentează instituţiile în fruntea cărora au fost puşi, înainte de a o trece în „privatizare” sunt „destituiţi” li se reziliază contractul li se plătesc salarii compensatorii de sute de mii de Euro, pentru că aşa scrie în contract, fac banii jumi-juma şi apoi sunt numiţi în fruntea altor regii pentru că au experienţă în „privatizare”. Unii dintre ei la mişto sunt trimişi în instanţă unde avocaţii numiţi tot de stat să le preia conducerea afacerilor, se transformă în apărătorii lor.
  • 5.      Circarii au distrus armata română şi-au bătut joc de gradele şi haina militară îmbrăcând toţi mamelucii în haine de colonei şi generali, dând grade tuturor slugilor din presă şi politică, pentru a aduce această instituţie la nivelul penibilului şi bătăii de joc, taie salariile şi pensiile militarilor învrăjbindu-i între ei, corupând şi plătindu-i cu grade, de carton pe unii, momindu-i cu bani şi funcţii pe alţii, pentru a scoate apoi la suprafaţă ceea ce au acceptat şi făcut aceştia şi arătând astfel lumii că armata nu mai merită respectul societăţii, armata e compromisă, ţara nu mai are nevoie de ea, ne apără scuturile altora. Aşa scapă circarii de armată, pentru că ar fi singura care ar mai putea interveni atunci când Şacalii vor începe să tragă cu dinţii de ea după regionalizare. Circarii nu au nevoie de o armată naţională. Circarii fac totul să o compromită;
  • 6.      Circarii şi-au bătut joc de sistemul educativ, de sistemul de sănătate, pentru că un om needucat este un om uşor de manevrat, iar un om bolnav este preocupat de sănătatea sa, nu de ceea ce se întâmplă pe lângă el, vede doar medicamente în faţă, nu vede hoţiile celor care îi conduc şi nici sforile păpuşarilor;
  • 7.      Circarii folosesc justiţia şi sistemul juridic, după propriile interese, scot în presă informaţiile care le convin, stenograme din dosare aflate în curs, pentru a îndrepta ochii opiniei publice, oprobiul public sau simpatia, pe cei care vor ei, fără a lua nici o măsură împotriva celor care au comis o ilegalitate scoţând afară informaţii din dosarele procurorilor. Toate astea le fac circarii, marii circari, sforarii, păpuşarii, pentru că nimeni nu ar îndrăzni să facă asta dacă nu ar primi ordin şi nu s-ar simţi acoperit, protejat;
  • 8.      Circarii vor să schimbe Constituţia, dar nu întreabă pe nimeni dacă este de acord,au impresia că dacă i-am votat pot face ce vor cu viaţa şi ţara noastră, fără să mai întrebe pe nimeni. Vorbesc despre Asta ca şi cum ar fi obligatoriu şi nu am mai avea ce face, negociază între ei, bat palma cu Tokes, cu UDMR pe probleme care ar trebui stabilite prin Referendum, nu doar de o mână de puşcăriabili;
  • 9.      Circarii au schimbat legea referendumului scăzând pragul de prezenţă sub pretextul uşurării schimbării preşedinţilor, dar de fapt pentru a fi siguri că vor putea schimba astfel tot ce vor. Legea a fost schimbată nu pentru referendumul de demitere al preşedintelui aşa cum se lasă să se înţeleagă, ci pentru toate modificările pe care vor să le facă şi care ar putea necesita un referendum, inclusiv cele legate de regionalizare sau Constituţie. Circarii ştiu că nu vor avea acceptul populaţiei pentru Regionalizare aşa că îşi pregătesc terenul, să o poată trece cu ajutorul celor 30% pe care contează ei fie prin cumpărare, ca la alegerile de până acum fie prin fraudă electorală. Cam atât au considerat ei că poate fi furat sau cumpărat la un eventual referendum. Deci după socoteala lor, cam 30% din listele de alegători pot şi manevrate printr-o formă sau alta. Stăm bine;

Toate astea se întâmplă în România, ţara pusă la vânzare, despre care propriul preşedinte spune „ sigur nu e o noutate cedarea de suveranitate în Uniunea Europeană, odată deveniţi membrii ai UE cum am făcut noi în 2007, am cedat partea de suveranitatea asupra politicii agricole comune….Paşii următori va trebui să îi facem repede pentru că aici nu mai este vorba de interes naţional, discutăm de un interes european şi eu nu mă feresc să spun că soluţia corectă este realizarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI. Va trebui ca mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene”

Este pur şi simplu incredibil ce simplu se poate vorbi despre trădarea intereselor ţării şi subjugarea lor unor interese străine, fără să te bage nimeni în seamă.

În timpul acesta rumumii se uită la circ, la procese şi nu văd procedurile prin care România este vândută.

78 comentarii

Florin 03-06-2013 - 23:51

Domnule Neacsu,

Intrega clasa politica a chemat la revizuirea Constitutiei. Am avut prilejul sa marturisim de nenumarate ori ca actuala Constitutie este plina ambiguitati ce favorizeaza blocajul intre puterile din stat, intre institutiile statului si intre rolurile si atributiile acestora! Scandalul politic din vara trecuta a lasat urme adinci!

Sa militezi pentru boicotarea unui referendum inseamna sa descurajezi poporul de a-si exercita suveranitatea. Nu doar legea referendumlui spune ca „cetatenii au dreptul de a se pronunta prin Da sau Nu”, ci si spiritul unei democratii reale. Un referendum nevalidat din cauza boicotului nu raspunde intrebarii care face obiectul referendumului.

In articolul dumneavostra ati abordat printre rinduri si subiectul regionalizarii.
In opinea mea (si nu numai) acest subiect merita dezbatut si discutat pe cit se poate de mult, deoarece aminarile reformei administrative si a descentralizarii va contribui in continuare la o evolutie (politica, economica si sociala) ineficienta.

Dupa cum va este este cunoscut, valoarea fondurilor europene destinate finantarii proiectelor de dezvoltare a Romaniei pe perioada 2007 – 2014 insumeaza aproape 40 de miliarde euro. De asemenea, cred ca va este bine cunoscut si faptul ca valoarea fondurilor europene efectiv cheltuite in ultimii 6-7 ani ani pentru operationalizarea acestor proiecte a insumat aprox. 5 miliarde de euro (asta inseamna ca autoritatile si institutiile publice, companiile private si de stat au reusit sa cheltuie nu mai mult de 12,5% din totalul fondurilor europene pe care le-ar fi putut cheltui). Prestatia proasta (capacitatea redusa de absorbtie) se datoreaza in primul rind datorita numarului imens de blocaje decizionale, scurtcircuite si „neasumari” de responsabilitate generate de centralizarea si concentrarea aberanta la nivel guvernamental a managementului evaluarii, coordonarii si controlului unui numar imens de proiecte de dezvoltare finantabile din fonduri europene (marea majoritate a acestor proiecte fiind formalizate la nivel local, judetean si regional). Ca sa nu mai vorbim de coruptia generata de monopolizarea la nivel guvernamental a evaluarii, coordonarii si controlului acestor proiecte.

Disfunctiile structurale mentionate mai sus au generat dezechilibre si decalaje mari in ceea ce priveste dezvoltarea economica a judetelor si a asa numitelor regiuni de dezvoltare din Romania. Putem concluziona ca regionalizarea Romaniei reprezinta o problema a carei solutionare a fost aminata in mod nejustificat foarte mult timp.

P.S.
Apartenenta Romaniei la NATO si la UE presupune in mod imperativ o abordare tehnocratica a reformarii /optimizarii structurii administrative (si nu una ideologica asa cum a avut loc in perioada interbelica – de tip fascist, sau in perioada postbelica- de tip sovietic).

BULA 04-06-2013 - 15:34

Lasa-ne cu propaganda in favoarea diversionistilor care lucreaza la distrugerea Romaniei. Esti un kakat de activist de la partide, un oportunist scarbos. Sustii aberatii si nu ne prezinti date concrete care sa duca la iesirea Romaniei din marasmul actual.

Antibasistul 04-06-2013 - 18:00

SOLUȚIA IESIRII ROMANIEI din marasmul actual, ESTE IESIREA ROMANIEI DIN BESTIA ratata UE!!!!!!!!!!!!!!!!

UnUL 04-06-2013 - 18:29

Da. Și cufundarea în mocirta subdezvoltării. Vom deveni cu drag o nouă Coree de Nord, unde oamenii vor mânca iarbă și scoarță de copac, și copii vor muri de foame.

digital 04-06-2013 - 18:31

hahaha!
puți mă, de dezvoltat ce ești de când ai aderat la m-ue!

UnUL 04-06-2013 - 18:39

Nu aș dori să constați pe pielea ta cum ar fi dacă am încerca să trăim în autarhie. Evident, ca în Coreea de Nord.

digital 04-06-2013 - 18:45

ce coree tot fredonezi mă, România poate fi coreea aia pe care o tot invoci ca retardatu?!
mă, tare prostălău mai ești, hai că m-am plictisit de tâmpeniile din kapul tău!

UnUL 04-06-2013 - 18:51

Credeai că în ălea 4 clase elementare pe care ai izbutit cu greu să le faci ai învățat că numele de țări se scriu cu literă mare.
Oricum, apreciez răspunsul tău logic și bazat pe argumente solide (??!!)

digital 04-06-2013 - 18:00

alt cretin, frate!

auzi la tămpitu dreq ce e…..Disfunctiile structurale mentionate mai sus au generat dezechilibre si decalaje mari in ceea ce priveste dezvoltarea economica a judetelor si a asa numitelor regiuni de dezvoltare din Romania…

să mori tu de prost, cum îți explici că descentralizarea ta, va avea o eficiență mai mare și o percepție reală la nivel macroeconomic ?!

e ca și cum te-ai băga într-o groapă, ca să te orientezi pe câmp spre o nouă direcție de deplasare!
iar dacă statul nu se va implica cu o strategie la nivel național, ce dezvoltare economică visezi mă intoxicatule!!!

UnUL 04-06-2013 - 18:32

Degețico, este inutil să citești (și să citezi din) postarea domnului Florin. E scrisă într-un limbaj care ție îți este inaccesibil, mintea ta cât o arahidă nefiind capabilă să îi înțeleagă nici terminologia, nici argumentele.

digital 04-06-2013 - 18:35

hai, justifică și argumentează, tu!
nu vezi mă că ești o baragladină cap-istă, care nu deosebește brusturii de culturile agricole?!
ești clujean?!
zi-i așa!

UnUL 04-06-2013 - 18:40

E destul că am înțeles-o eu. N-o să mă apuc acuma să te alfabetizez și să ți-o explic.

digital 04-06-2013 - 18:42

normal, boii între ei, se înțeleg, cam așa și tu cu ”domnul florin”!!!

UnUL 04-06-2013 - 18:49

… zise Tom Degețel pilindu-și coarnele.

Florin 04-06-2013 - 18:02

Domnule Neacsu,

Incepind cu vara anului trecut, cand discutam drespre „referendum” sintem obligati sa luam in calcul si varianta boicotului.

In privinta subiectului regionalizarii, va pot spune ca regiunile poloneze, irlandeze, italiene, etc absorb fondurile disponibile pina la ultimul cent. Cresterea eficacitatii in domeniul administratiei publice si a puterii de absorbtie a fondurilor mutuale este evidentiata (la acest punct nu discutam teorii).

Enumar pe scurt cateva explicatii, cauze si efecte pe care va rog sa le analizati:

1. Realizarea proiectelor investitionale pe termen mediu si lung necesita certitudinea finantarii. In conditile in care finantarea trece pe la Capitala (sau vine de la Capitala) discretionar si aleatoriu, autoritatile locale nu au nici o certitudine si nu se pot angaja la investitii pe termen mediu si lung (in urma schimbarii guvernelor, noii premieri ar putea spune oricand “stiti, ne pare foarte rau… dar nu mai sint fonduri“).

2. Cum am mentionat si in postarea anterioara, centralizarea si concentrarea aberanta la nivel guvernamental a managementului evaluarii, coordonarii si controlului unui numar imens de proiecte a dus la blocajul verificarii dosarelor. Pina in prezent, un numar imens de dosare (de ordinul zecilor de mii) nu au fost nici macar deschise!

3. In tarile care au adoptat politica regionalizarii (Polonia, Cehia, Franta, Italia, Spania, Grecia, Olanda, Austria, etc) consilierii fiecarei comune, fiecarui oras, sint obligati sa prezinte bugetul in fata cetatenilor, atit planul de investitii cat si investitile efectuate. Acolo, nu veti intilni preturi umflate (de cinci ori) la borduri, la asfaltarea strazilor, la panselute, la proiecte sau la servicii contractate.

neacsum 04-06-2013 - 10:45

Domnule Florin,
1.De unde ati inteles dumnevoastra ca eu militez pentru boicotarea referendumurilor? Dupa ce gasiti pasajul in articolul meu, intrebati-l pe Ponta cum se face copy-paste si puneti-l in alt comentariu.
2.Chestia cu usurarea absorbtiei fondurilor europene daca ne regionalizam am auzit-o si la Zgonea, ceea ce ma face sa cred fie ca sunteti un exemplu clasic de exemplificare a primei propozitii din articolul meu, fie ca sunteti un bun propagandist postac. Partial aveti dreptate cand spuneti ca treaba merge prost cu fondurile din cauza democratiei, dar numai partial, si anume in ceea ce priveste faptul ca cei care trebuie sa ia decizii nu le iau daca nu sunt ”sensibilizati”. Dar omiteti un fapt, si anume ca orice structura s-ar forma, ar fi alcatuita din aceeasi oameni, care vor face acelasi lucru. Doar nu o sa imi spuneti ca cei care vor fi pusi sefi la regiuni vor aplica alte principii si dintr-o data se vor face cetateni model. Nu faceti greseala sa sustineti asta ca va faceti de ras.
3. Ia sa vedem cum va influenta pozitiv formarea regiunilor absorbtia de fonduri?Ar fi doua variante de lucru: Se va forma la nivel de regiune un nou organism, birou sau cum i-o spune care se va ocupa de ele si astfel, ministerul sau guvernul va transfera sarcinile acestui organism. Unde este avantajul? Vom avea regiuni in loc de judete, vom avea 9 sau 12, sau 16 centre in loc de 42?Pai atunci sa te tii batai de cap cand responsabilii vor avea de rezolvat dosarele de pe o suprafata mult mai mare, vor trebui sa decida prioritatile dein 7-8 judete si vor umbla pungile cu spaga din toate partile. Atunci sa te tii bataie intre proiecte. Asta numesti avantaj ?Domnule , problema nu o constituie impartirea administrativa ci administratorii, care vor fi aceiasi oameni de partid, aceleasi obiceiuri, aceeasi coruptie. Ti-a garantat cineva ca prin noua organizare scapam de coruptie? Fugi sa iti dea banii inapoi. Varianta doi ar fi sa se formeze o legatura directa intre Regiune si Bruxelles, ceea ce ar insemna nu doar o noua impartire ci si o … autonimie economica si politica a regiunilor, asta ar cere ca UE sa recunoasca regiunile ca parteneri de afaceri, entitati economice si politice? Ar fi ceva ce insa nu s-a spus pana acuma cumva se urmăreste asta si nu stim noi ?

Deci domnule Florin, cand va luati dupa Zgonea, Ponta sau Sova, mai intai documentati-va nu vindeti castraveti din gradina altora ca nu stiti ce vindeti.Altfel, incercarea dumnevoastra este meritorie, puteti merge sa va luati premiul.

Florin 04-06-2013 - 18:04

Florin
04-06-2013 at 18:02
Domnule Neacsu,

Incepind cu vara anului trecut, cand discutam drespre “referendum” sintem obligati sa luam in calcul si varianta boicotului.

In privinta subiectului regionalizarii, va pot spune ca regiunile poloneze, irlandeze, italiene, etc absorb fondurile disponibile pina la ultimul cent. Cresterea eficacitatii in domeniul administratiei publice si a puterii de absorbtie a fondurilor mutuale este evidentiata (la acest punct nu discutam teorii).

Enumar pe scurt cateva explicatii, cauze si efecte pe care va rog sa le analizati:

1. Realizarea proiectelor investitionale pe termen mediu si lung necesita certitudinea finantarii. In conditile in care finantarea trece pe la Capitala (sau vine de la Capitala) discretionar si aleatoriu, autoritatile locale nu au nici o certitudine si nu se pot angaja la investitii pe termen mediu si lung (in urma schimbarii guvernelor, noii premieri ar putea spune oricand “stiti, ne pare foarte rau… dar nu mai sint fonduri“).

2. Cum am mentionat si in postarea anterioara, centralizarea si concentrarea aberanta la nivel guvernamental a managementului evaluarii, coordonarii si controlului unui numar imens de proiecte a dus la blocajul verificarii dosarelor. Pina in prezent, un numar imens de dosare (de ordinul zecilor de mii) nu au fost nici macar deschise!

3. In tarile care au adoptat politica regionalizarii (Polonia, Cehia, Franta, Italia, Spania, Grecia, Olanda, Austria, etc) consilierii fiecarei comune, fiecarui oras, sint obligati sa prezinte bugetul in fata cetatenilor, atit planul de investitii cat si investitile efectuate. Acolo, nu veti intilni preturi umflate (de cinci ori) la borduri, la asfaltarea strazilor, la panselute, la proiecte sau la servicii contractate.

Florin 05-06-2013 - 09:15

Mandria locala va declansa o adevarata competitie intre regiuni (si cum va este cunoscut, concurenta este motorul dezvoltarii). Fiecare regiune va lupta sa prinda o bucata cat mai mare din tort. In cativa ani regiunile vor absoarbe fondurile disponibile, pina la ultimul cent.

http://ziuadevest.ro/eveniment/39847-marius-popovici-timiul-se-afl-intr-o-poziie-extrem-de-avantajoas-suntem-printre-puinele-judee-romaneti-cu-excedent-al-exportului-fa-de-import-.html

UnUL 05-06-2013 - 09:38

Absolut corect, domnule Florin : emulația e sufletul progresului.

neacsum 04-06-2013 - 10:49

RECTIFICARE:
A se citi”lucrurile merg prost din cauza birocratiei” , nu democratiei, sau a se citi ”democratiei” cu ghilimelele de rigoare.

UnUL 04-06-2013 - 11:15

Domnule Neacșu, decât să răspundeți postării mele ați preferat să o suprimați pur și simplu. Încerc să reiau principalele idei. Vă spuneam că suferiți și dumneavoastră de o boală care face mai multe ravagii în România decât odinioară ciuma : SCENARITA. Căutăm peste tot scenarii, intenții ascunse, mașinațiuni și m a n i p u l ă r i de tot soiul. Nu cred că trebuie neapărat să vedem în spatele oricărei acțiuni a justiției române un păpușar care trage sfoile, fie el odinioară Băsescu și acum Victor Ponta. De ce nu am crede pur și simplu că – datorită acțiunii energice și curajoase a unor oameni ca pre;edintele Băsescu, Monica Macovei, Daniel Morar, d-na Kovesi și alți câțiva „rara avis”, justiția română a început – timid, șovăielnic, cu poticneli și erori, dar totuși… să își facă datoria? A bon entendeur, salut!

neacsum 04-06-2013 - 11:32

Unul, Nu amsuprimit nimic, nu am primit nimic, pur si simplu , o spun pentru a nu stiu cata oara EU NU AM NICI O LEGATURA CU ACTIVITATEA DE MODERARE A COMENTARIILOR, NU AM ACCES LA SITE, EU DOAR TRIMIT ARTICOLELE CARE SUNT PUBLICATE SAU NU. Deci nu ma mai invinuiti, nu imi mai reprosati mie nimic legat de moderarea comentariilor.

UnUL 04-06-2013 - 12:03

Sunt dispus să vă cred, domnule Neacșu; și, totuși, postarea mea a dispărut.

neacsum 04-06-2013 - 12:56

Sa ma credeti, am eu multe pacate dar nu mint.Habar nu am despre postarea dvs, nu am nici o legatura cu moderarea comentariilor, nu am nici o putere in acest sens.

neacsum 04-06-2013 - 11:39

In ceea ce priveste actiunile cum le-ati spus, ”energice si curajoase” ale celor citati, domnule draga, prefer sa fiu invinuit de scenarita decat de… infantilism, sau mai rau,sa fiu considerat partizan al unor astfel de oameni. Imi asum riscul si daca dumneata consideri ca sufar de scenarita, o iau ca peun punct de vedere.E mult mai avantajos sa fiu bolnav de scenarita decat sa fiu alaturat acestor oameni chiar si ca ”prostit!.

UnUL 04-06-2013 - 12:05

Fpără „acești oameni”, care se „bucură” de tot disprețul dumitale, justtiția ar purta și astăzi botniță, ca pe vremea guvernării lui Bombo. Vom mai discuta peste ani, și vom vedea atunci cine a avut o perioadă de „infantilism”, cum spuneți.

neacsum 04-06-2013 - 12:28

Fata de perioada la care faci dumneata referire, s-a schimbat doar cel care punea botnita, in rest nimic.Si eu nu am spus ca lucrurile merg spre bine acuma. Acuma nu numai ca se pune botnita justitiei, dar este data jos si asmutit caiele impotriva cui vrea stapanul iar asta dumneata consideri ca e justitie. Sa fii chiar atat de orb, sau doar indoctrinat, platit sa faci ”curatenie”?

UnUL 04-06-2013 - 12:50

Acesta este punctul dumitale de vedere, discutabil, de altfel. Aș dori să îți amintesc că în perioada respectivă nu au existat oameni politici (îndeosebi din partidul „roșu” la putere) care să fie judecați, condamnați și închiși (cu excepția lui Bivolaru, caz atât de flagrant că nu a putut fi mușamalizat, deși colegii lui de partid au făcut „un zid de piepturi” în apărarea lui!).
P.S. Nu, domnule Neacșu, nimeni nu asmute acum justiția împotriva nimănui. Dacă îmi citezi un singur caz de politician judecat deși este, vizibil, nevinovat, sau un condamnat care să nu-și merite sentința (sau să merite chiar una mai mare decât cea primită!), mă convertesc la islam.

neacsum 04-06-2013 - 13:03

Dosarul lui Nastase pe cazul pentru care a fost condamnat a fost fabricat, chiar in motivarea judecatorilor s-a spus ca nu au existat dovezi dar a fost condamnat ca sa se dea un exemplu. Eu zic sa treci la cultul mozaic, macar acolo curge sange laa botez. A se retine ca nu am spus ca Nastase e curat, dar in cazul in care a fost condamnat s-au facaut abuzuri peste abuzuri si a fost un dosar politic, clar. Al dilea dosar politic a fost cel al lui Miron Cosma si a fost declarat de CEDO drept dosar politic.Deci stimate amic, e timpul sa iti schimbi religia.

UnUL 04-06-2013 - 13:09

Domnule Neacșu, aberezi. Nu există motivare judecătoreacă care să spună : „L-am condamnat deși nu era vinovat, doat ca să-l învățăm minte și să dăm exemplu” (???!!). Dacă cineva în ziua de azi poate crede că Bombo e curat ca lacrima, un ingeraș căruia îi lipsesc doar aripioarele, e de o naivitate înduioșetoare (ca să nu spun mai mult!)
P.S. Da, desigur, al doilea ingeraș e Miron Cosma. De fapt am avut cu toții halucinații : minerii nu au venit niciodată la București, nu au devasta capitala, nu au bătut oameni, nu s-a „lăsat” cu morți…

UnUL 04-06-2013 - 13:12

P.S. În cazul lui Bombo, sper că e doar începutul. Pentru toste hoțiile și ticăloșiile făcute, el ar merita încă mulți ani de temniță. Cosma și-a ispășit pe merit pedeapsa, acum își poate vedea de viața lui, dar nu are ce căuta în politică.

Antibasistul 04-06-2013 - 16:41

UnUL nu esti sanatos la cap asa ca toți bsistii!

UnUL 04-06-2013 - 16:49

Antibăsistule probombonel, ai mai scris prostia asta de vreo 50 de ori. Din 2 una : ori nu te duce capul să găsesști altceva, ori e de vină Alzheimerul care te face să uiți că te repeți de-a-nboulea.

Antibasistul 04-06-2013 - 17:07

UnUL, pute usturoiul din tine ji dane, sa te dai paste cap ca io tot ji dam te vad. Io nu sunt antisemit dar voi sinteti hotii UNIVERSULUI.
Furati tot din Romania si tu furi cel mai mult. Si premiul Nobel care-l maritam, mi l-ai furat ji dane.

Antibasistul 04-06-2013 - 17:11

UnNUL, nu esti sanatos la cap, ca toți basistii, sau imbecil, ca ei, sau mare escroc ca ei, sau toate la un loc!! Sau ji dan usturoiat se fura tot universul ptiuu..

neacsum 04-06-2013 - 17:32

daca ati fi inteles domnule ce am spus, nu arti fi insinuat ca ii consider pe Nastase si pe Cosma ingerasi. Chiar in articol mentionez acest lucru, dar va intele, nu ati gasit alta roma. Numai postacii de meserie fac asa cand nu au argumente.

neacsum 04-06-2013 - 13:39

Unul, te faci ca nu intelegi ce spun . Eu nu am spus ca cei doi sunt ingeri, am spus doar ca cele doua procese au fost fabricate si sunt politice si este lucru dovedit. Dar tu te faci ca nu pricepi. Inseamna ca discutam degeaba, nu vrei sa accepti realitatea, deci esti postac de meserie, O zi buna !

UnUL 04-06-2013 - 13:57

Am înțeles foarte bine ce ați spus, stimate domn, dar la acest capitol părerile noastre sunt diametral opuse.
Nu, nu sunt postac de meserie: și mă irită persoanele „constipées du bulbe”, cum scria un scriitor francez.

carpa ciuhu 04-06-2013 - 18:00

Corect.Esti mandra de aceasta otreapa? Hahahaha, vita dreacu, imputiti forumurile ma scarbe pedelist-securiste, dar tot degeaba, o sa va ardem cu tot cu familii. Scrieti sub sapte nickuri peste tot si va mai dati si femei. Oxiuri iesiti dintre hemoroizii canaliei cotroceniste. Mult nu mai e…

UnUL 04-06-2013 - 18:14

Curat cârpă: și p r o a s t ă de bubuie, și de o mârlănie ieșită din comun(ă). Dovadă e și obsesia celor 7 nick-uri care sunt… unul (sau UnUL). Dacă îți închipui că mă poți jigni cu limbajul tău de neam de traistă, îți vâri degetul în ochi până lla cot (??!!).

carpa ciuhu 04-06-2013 - 18:26

Corect.Si nu mai scrie scarnavie sub sapte nickuri ca tot atatia ramaneti. Mai bine omoara-te de pe-acuma ca sa-ti scurtezi suferinta. Omoara-ti si familia aia de scarbe imputite.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 04-06-2013 - 13:51

Neil Armastrong, spunea preivind Pamintul de pe Luna ca e de o frumusete imposibil de descris iar cel mai frumos lucru este ca privind la planeta Pamint, nu vezi nici un fel de granite !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 04-06-2013 - 14:25

Chestiunea cu „suveranitatea Romaniei” are conotatii comice cind e discutata de jurnalisti. „Suveranitatea Romaniei” e ca o curva; unii o vad ca pe o „sacrificata”, altii ca pe o tragedie, altii ca pe o marfa, altii ca pe o gagica pe care o poti terfeli cum vrei tu, etc. Suveranitatea Romaniei e doar o „idee”, un „motiv”, un sentiment abstract caruia poti sa-i atribui orice fel de opinie ca ea va „prinde” la fraieri. Sentimentul de suveranitate al unei tari nu o da armata pe care o detine, resursele pe care le poate pune la dispozitie masinii de aparare a teritoriului, a granitelor; suveranitatea unei natiuni e sprijinita si aparata de modul in care natiunea se comporta in ansamblul ei, de modul in care natiunea este organizata, de modul in care natiunea este aparata, sprijinita, protejata de un aparat de stat in care gasesti oameni dedicati cetatenilor. Suveranitatea unei tari porneste de la incinta in care locuieste fiecarui cetatean, de la nivelul de educatie, de la nivelul de comportament al cetatenilor, de la nivelul de poltitete al cetatenilor, de la felul in care cetatenii unei tari inteleg sa traiasca in comuniune, in respect fata de legile tarii, legi care sa fie un aparat in administrarea tarii pentru protectia cetatenilor si nu pentru opresarea lor. La noi, la romani, incinta in care locuiesc este de la calorifer la usa, in rest, nu ma intereseaza, sa se aleaga prafu! Suveranitatea unei natiuni este aparata nu de tunuri, tancuri, bombe, ci de taria de caracter a oamenilor care traiesc in teritoriul national. Elvetia, spre exemplu, nu are armata, dar persuasiunea administratiei, a statului Elvetian, protejeaza si conserva ca nimeni altul suveranitatea tarii. Noi, romanii, nu avem nevoie de suveranitate ci elvetienii. Noi nu avem nevoie de suveranitate, caci conceptul de suveranitate este tradus de actuala clasa politica de la noi in nevoia de a ne acoperi cu o carapace mizeria noastra nationala; Elvetia are nevoie de „suveranitate” pentru ca o merita. Pe elvetieni nu-i intereseaza suveranitatea ci, modul in care statul, administratia statului il sprijina pe fiecare cetatean ca sa-si duca zilele intr-un climat suportabil, in care viata sa fie perceputa ca un dar si nu ca pe o pedeapsa asa cum se intimpla cu romanii.

Ce roman (mai) are nevoie de suveranitate daca viata lui este un iad, daca are o pensie de batjocura dupa o viata de munca, daca nu gasesti nici un loc de munca, daca mincare si medicamentele sunt imposibil de a le obtine, daca statul care, cica, il conduce nu este prietenul lui ci este dusmanul lui declarat? Ce suveranitate mai are nevoie romanul daca e condus de o clasa politica formata eminamente din mafioti, din puscariabili? Trebuie sa fii cel putin scelerat sa te mai intereseze suveranitatea statului in care traiesti, stat care-si bate joc de tine in mod constant. In situatia in care se afla romanii, la ora actuala, ei pot renunta la suveranitatea IMPUSA de clasa politica mafiota, si sa accepte oricare alta suveranitate, venita sau impusa cu forta de alte state. Prefer o suveranitate a Martinicai sau a Finlandei, daca aceste doua state ma respecta, daca aceste doua state fac in asa fel ca sa ma oblige pe mine ca cetatean sa respect legea, iar el, politicianul sa imi dea legi prin care eu, respectindu-le sa prosper. Eu prefer ca suveranitatea de azi Romaniei sa fie transformata intr-un sul de hirtie higienica si sa ne folosim toti cetatenii de a ne curata la fund cu ea, caci numai pentru acest scop mai este buna de ceva.

BULA 04-06-2013 - 15:38

Ce-i al meu, e al meu, iar ce-i al tau, e al nostru. Asa vedeti voi, ovreii, tot ce tine de averea altora (tara, averea personala, etc).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-06-2013 - 15:51

De data asta ma’h poola ai dreptate deplina,este o-vrei deplin

acest sefard dupa buniku lu’h tacsu si dupa bunika lu’h mata !
Mega troznita ist LIVE , ca tu esti DEATh la …DEBARA !

שׂפֿבּשׂפֿהּש

Antibasistul 04-06-2013 - 17:12

Sint antisemite postarile lui Tomi, b.d., UnUL, țiganul Parpa…, Gisela…, pentru ca provoaca ura impotriva evreilor, in intreaga lume!!!

carpa ciuhu 04-06-2013 - 18:03

Corect.Huhule nu te ingrijora, oricum se vede cand scriu eu si cand scrie vreun excrement uman agramat care mai pute si a usturoi.

UnUL 04-06-2013 - 18:16

Imb e c i l t a t ea asta aberantă (scuzați pleonasmul, dar nu face decât să întărescă un adevăr dureros!) ai mai scris-o de câteva ori. Probabil o repeți de fioecare dată când uiți să îți iei calmantele.

Antibasistul 04-06-2013 - 17:15

Țiganul borit Parpațiganul țigan E TERMINAT ACEST SLUGOI AL EVREILOR!

Antibasistul 04-06-2013 - 17:16

ALLAH AKBARRR țiganparpanghel, islamici va trimit pe toti boriții in IAD.

Antibasistul 04-06-2013 - 17:30

Corect, si pe ji dani!

PS.Tomi ji danul a reluat, sus, o postare a mea veche.

UnUL 04-06-2013 - 18:27

O țiii gaia-mațu cu ideea ta t â m p i t ă și fixă.

digital 04-06-2013 - 17:27

băi boule, tocmai că fără suveranitate românul nu are și nu va avea nimic!
în 1990 după loviluție exista suveranitate pe adevăratelea, dar a fost dată pe nimic în schimb!
acu ai înțeles mă cretinule, scrii mult și prost, se vede că e o varză în capul ăla gol pe care-l porți să nu te plouă-n ghât!

carpa ciuhu 04-06-2013 - 18:11

Corect.Pana una alta limbricule, tu scrii sub nickul meu, ceea ce inseamna ca mi-ai linge si cacatul ca sa fii bagat in seama. Faza e ca nici macar asta nu meriti, asa ca o sa-mi pun cainele sa se cace in gura ta, dar de undeva de sus, ca sa nu se spurce.

digital 04-06-2013 - 18:37

tu, mă împuțitule…ALUPIGUS!

UnUL 04-06-2013 - 18:43

Tom Degețel, ai un limbaj de precupeață beată. Minunatele tale maniere îți vin, desiguri, din mahalalele țigănești ale Bucureștiului.

digital 04-06-2013 - 18:46

UnUL
04-06-2013 at 18:43
dacă ai priceput, e valabil și pentru tine!

UnUL 04-06-2013 - 18:53

Dei ceea ce am scris eu la 18:43 e valabil ȘI pentru mine! Nu te pot contrazice; eu scriu doar lucruri valabile,.

UnUL 04-06-2013 - 18:25

Tocmai CU suveranitate (după „bunul” principiu românesc „capra râioasă, tot cu coada sus”), adică izolați într-o lume tot mai globalizată, în care nimeni – nici măcar Coreea de Nord – nu mai poate trăi în autarhie, „românul nu are și nu va avea nimic!”, cum spui. Adică ne vom afunda într-o mlaștină a subdezvoltării din care nu vom mai putea ieși.
P.S. E tipic pentru gunoaiele digital-bubos-antibăsistul-salut și încă câțiva: La o expunere amplă, logică și argumentată cum e cea de mai sus, nu sunteți capabili să replicați decât cu un șirag de înjurături mârlănești.

digital 04-06-2013 - 18:28

da mă, cu kiorul tău ai cea mai solidă și credibilă suveranitate!
meritați să fiți spânzurați la ce ați făcut din România, scursurilor, și tu și kiorul tău iubit!

UnUL 04-06-2013 - 18:37

Nu înțelegi, c r e t i n a c h e, că în lumea globalizată în care trăim SUVERANITATEA E UN BALAST ȘI UN FACTOR DE SUBDEZVOLTARE. Singura noastră șansă sunt Statele Unite ale Europei, unde fiecare stat va avea o suveranitate limitată, cedând o parte din ea guvernului european.

digital 04-06-2013 - 18:40

statele unite ale lu mătta ! !

UnUL 04-06-2013 - 18:48

Pentru tine CSI e bun.
P.S: Ce maniere elegante! Cred că le ești recunoscător părinților tăi că ți-au dat o așa educație aleasă.

digital 04-06-2013 - 18:50

România e cea mai bună, pricepuși retărdilă?!

UnUL 04-06-2013 - 18:56

Cea mai bună pentru ce, sau pentru cine? Pentru medicii și profesorii cu salarii de 800 de lei? Pentru țăranii care fac o agricultură de subzistență în vreme ce sute de mii de hectare de pământ stau pârloagă? Sau pentru asistații sociali cu 4 clase din Oltenia și Moldova care votează de-a-nboulea cu USL?

UnUL 04-06-2013 - 19:06

Scuze : „expuse”.

digital 04-06-2013 - 19:14

geaba ai citit, tot n-ai priceput nimic, se vede din interpelările lui neacsum!

digital 04-06-2013 - 19:58

ce ai discutat tu cu neacsum sunt păreri diametral opuse?!

ce mă că l-ai acuzat că ți-a șters postarea, sau cum te scremi p-aici să justifici că nu ești postac?!

îți dai cu presupusul la fapte evidente pe care omul ți le-a dovedit fără tăgadă, iar tu potaie ordinară îți dai cu presupusul față de justiție și procedurile ei!
când mai ai impresia că ai păreri să dai anunț pe forum!

carpa ciuhu 04-06-2013 - 20:05

Corect.Tie iti creste cantitatea de saliva si cand te gandesti la dosul cu hemoroizi vineti ai dementului de la Cotroceni, este?

UnUL 05-06-2013 - 09:47

@degețico, ai noroc că ăștia de la ZV mi-au șters postarea în care îți răspundeam.
În discuția mea cu dl. Neacșu nu era vorba (decât absolut tangențial) de cine mi-a șters postarea (că de șters mi s-a șters, ca și cea în care îți răspundeam ție aici), ci de argumentele pro și contra în chestiunea justiției. Dar tu ești incapabil să citești (și să înțelegi) o postare mai lungă de 3 rânduri, cu atât mai mult niște argumente. Da, în chestiunea justiției suntem pe poziții diametral opuse cu dl. Neacșu (viitorul va dovedi care din noi are dreptate!), dar discutăm în conttradictoriu civilizat și cu argumente, nu ne înjurăm ca la ușa cortului, după „modelul” urbos-digital-salut-antibasistul. Și ție îți este imposibil să înțelegi așa ceva.
P.s.Și nu mai fura nick-ul „carpa ciuhu” ca să semnezi cu el mascari; ești doar penibil.

Tache 04-06-2013 - 20:05

UnUL ! Go to Island, my son !

Islanda nu mai vrea în Uniunea Europeană

Încercarea Islandei de aderare la Uniunea Europeană s-a încheiat, a declarat, într-un interviu, liderul Partidului Independenţei, politicianul eurosceptic Bjarni Benediktsson, relatează miercuri EUobserver.

https://www.ziuaveche.ro/international/externe/islanda-nu-mai-vrea-in-uniunea-europeana-169020.html

UnUL 04-06-2013 - 20:17

Fii liniștit: nici UE nu vrea Islanda, după ce au furat banii băncilor străine. Diferența între România și Islanda este că Islanda are puțin peste 300 000 de locutori, are resurse geo-termale care îi permit să își rezolve problemele energetice și locuitorii pot trăi mâncînd toată viața pește.

Caragiale 05-06-2013 - 16:01

Da, revolta paznicilor natiunii este de inteles!

Evreii ne-au cucerit tara, de atitea ori, cu sabia si cu tunul. Acum ii indoapa pe romani cu shaorma, kebab si sos de usturoi in timp ce zimbesc cu intelepciune mingiindu-si perciunii si rasfoind Tora. Multi din cei sauditi si din emiratele Golfului (care-si trimit copii la studii in tarile europene ocupate de pacatosi necredinciosi) cred ca porcii sint aidoma crestinilor ce cred in Isus.

Adevaratii patrioti vad cum, desi oficial au mai ramas in Romania doar trei mii de evrei (majoritatea batrini) usturoiatii isi fac simtita prezenta peste tot. De la cuptoarele usturoiatilor cu pasca turceasca si libaneza, la sinagogile cu semiluna in virf sau pe geamuri si de la femeile acoperite de hijab la strazile presarate, din cap in cap, cu firme evreiesti. De la shaorma si kebab, la macelariile halal, de la scolile de ivrit predat in limba turca, la canalul de televiziune sionist, unde romanii si copiii lor urmaresc extaziati povestea eroului popular Suleyman Magnificul, asta cand nu invata de la Vocea Sionului pe cine sa puna si pe cine sa doboare de la putere, iesind in strada.

Anul trecut, ca. 3500 de usturoiati (din cei 3000;) au sarbatorit Purimul pe stadionul Dinamo, iar restul pe la toate televiziunile. Si romanii cu ei.

UnUL 05-06-2013 - 16:25

Nea „Caragiale”, data trecută te-am luat în serios. Debitezi aberații cu atâta seriozitate că nu mai știe lumea ce să creadă: că ești dus cu pluta sau că îți bați joc de lume. Optez pentru a doa variantă.

Antibasistul 04-06-2013 - 17:16

Boritule țigan Parpa…, CURIND vei fi in IAD!
Parpatigane, te platesc bine, evreii?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-06-2013 - 17:23

NOT PFOUND !

Nu muska Tzaganu la …

PROvokari !

…hehehe !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 04-06-2013 - 18:12

Clasa politica romaneasca traieste o mare dilema. Isi inchipuie ca, o data aleasa de un numar redus de votanti, ea e legitima si isi permite sa faca orice-si doreste ea. Ea, clasa politica romaneasca, isi doreste ca Uniunea Europeana si NATO-ul sa o recunoasca, si sa nu o dernajeze indiferent ce face ea. E ca sic um, daca cineva este primit intr-un club al unor persoane civilizate si cu bun simt, acel cineva poate sa-si bata acasa copiii, nevasta, sa-si bage furca in ciine, sa sparga geamurile la casa, sa asculte muzica la volum maxim, sa-si faca de cap, intr-un cuvint, cerind ca nimeni sa nu se amestece in „treburile sale interne”, pentru ca, nu-i asa?, el are – SUVERANITATE – dincoace de gardul lui. Daca, cumva, comunitate ii atrage atentia ca nu are un comportament demn de clubul in care a fost primit, acel cineva scoate bastituta alba a „suveranitatii” si o arunca pe tambal. Intr-un cuvint, clasa politica romaneasca isi doreste recunoasterea celor de dinafara, si neamestecul in treburile interne ale Romaniei, adica, „vorbiti-ne NUMAI de bine, si sa nu ziceti nimic de ordinariile pe care le facem in interiorul Romaniei. Ia vedeti-va de treaba si nu ne mai tot cereti sa inarim Justitia. Ia nu ne mai cereti rezolvarea cazurilor grave de coruptie a sutelor de politicieni implicati in fapte de coruptie care ar trebui sa-i trimita dupa gratii multi ani; ia vedeti-va de treaba voastra si lasati-ne in pace sa facem ce vrem noi cu CCR-ul, cu presedintele cu guvernul. Ce daca o televiziune santajeaza pe oricine si oricum? Eta, na! Ce va bagati voi? Ce ne tot amenintati cu MCV-ul vostru? Ia nu va bagati in treburile noastre interne! Ce daca un ministru al apararii vinde terenurile statului unui infractor? Sa le vinda! Ce va bagati voi? Ce daca un prim ministru vinde resursele solului si ale subsolului la niste straini pe nimic, bagindu-si banii in propriul lui buzunar si al prietenului lui? Ia inchideti ochii vostri la aceste chestiuni si invitati-ne pe noi numai la congrese, la reuniuni, sa bem sampanie impreuna dupa care noi sa va raspundem gesturilor voastre invitindu-va la o vinatoare ca sa dam iama in fazani, iepuri, ursi, etc. Uite-asa aparam noi, politicienii infractori „suveranitatea Romaniei”. Pai, daca intradevar se doreste aprarea suveranitatea tarii, atunci trebuie in primul rind sa localizam posibilii dusmani ai ei! Or, se stie, ca cei mai aprigi dusmani ai suveranitatii Romaniei sunt politicienii Romaniei de dupa 1989 incoace, impreuna cu majoritatea asa-zisilor oameni de afaceri care au praduit in cel mai mirsav mod cu putinta Roamnia. Atita timp cit infractori nemernici precum Voiculescu si fiica-sa se plimba in libertate, suveranitatea Romaniei arata doar ca o balega prafuita in drum!

p.s. – LUME, LUME, draga Universule, iti dam o mare stire, Becali a fost gasit vinovat si in dosarul „Valiza cu bani”, si impreuna cu el alti nemernici din fotbalul romanesc ! Uite-asa, incepem sa credem in ADEVARATA suveranitate a Romaniei. Iar ca aceasta suveranitate sa existe cu adevarat, ar trebui ca TOTI, absolut TOTI politicienii romani de dupa 1989 sa fie bagati in puscarie!

digital 04-06-2013 - 18:25

vorbești de suveranitatea care ți-o impun alții și o țin în frâu ?!
hahaha!
aia nu mai e suveranitate, hai că ești și tare prost!
kiorului nu-i reproșezi nimic?!
el e curat și silfid, nu?!
mai du-te-n ghâtu mătii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS