Acasa Opinii Din nou sub tipar

Din nou sub tipar

scris de Ziua Veche
4 afisari

Daca Iolanda Malamen a lansat intrebarea De ce nu m-as sinucide?, eu ar trebui sa lamuresc Ce ne-a apucat sa iesim pe hartie?, cu saptamanalul aici de fata. Mai ales acum cand tot mai multa lume canta prohodul presei scrise. Unu la mana, pentru ca ni s-a oferit prilejul. Aici se cuvine sa le multumim colegilor de la Puterea, succesul lor fiind si al nostru. Cine ia vinerea Puterea de la chioscuri, obligat fortat are in mana si ziuaveche.ro. Doi, fiindca suntem convinsi ca printul mai are un viitor, cu conditia ca ziaristii sa fie liberi sa-si faca meseria. Iar noi, ca place sau nu unora, chiar suntem ziaristi. Liberi. Trei la mana, cat o fi online-ul de online, nitel print nu are cum sa-i strice. Una e sa-ti bei cafeaua cu ochii in ecran si alta sa rasfoiesti niste pagini bine facute.

Normal, de intrebarea cine se afla in spatele nostru nu avem scapare. Raspunsul e simplu. In spatele nostru suntem noi. Adica, cei din caseta tehnica, care in noaptea de 24 ianuarie, cu putin inainte sa se inchida site-ul Ziua, am lansat ziuaveche.ro. Unde de atunci am scris ce si cum am vrut. Puteti verifica cu un simplu click.

Pe cele opt pagini saptamanale ne-am gandit ca ar tebui sa regasiti Dosarele ultrasecrete ale lui George Damian, semnatura lui Ioan Grosan, caricaturile maestrului Ion Barbu, expertiza pe domeniile Armatei si Serviciilor de Informatii a lui Doru Dragomir, anchetele lui Razvan Savaliuc, recomandarile  Auto si IT ale lui Catalin F. Varzaru, precum si semnaturile unora dintre cei mai importanti gazetari de la defuncta Ziua, „sinucisa” si ingropata de patronat peste noapte.

Aa, era sa uit: De ce ziuaveche? Si nu ziuanoua, de exemplu. Uite ca asa i-a venit ideea Ancai Hriban si ca regretam presa facuta la Ziua pana fix in 2001. Dupa aia e alta poveste. Cu un Consiliu de Onoare si un premier (Adrian Nastase pe numele lui) care si-au dat mana peste tara…

Pe onoarea mea, de ziarist!

(Articol din editia print ziuaveche.ro)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult