Acasa Opinii DIP cotizează la PDL

DIP cotizează la PDL

scris de Marin Neacșu
113 afisari

 În România nu ai timp să respiri. Chit că nu te lasă nici căldura, dar nici presa , sau .. societatea. Nu apuci să rumegi bine un subiect de presă, că ţi se bagă pe gât altul. Mihai, ruşii, americanii, bacalaureatul, Bute, Borbely, acum Dan Ioan Popescu.Toată presa se dă de ceasul morţii acum să explice drama şi situaţia în care se află săracul om, persecutat politic. Şi toate comentariile se învârt în jurul subiectului. Dar nici unul nu pune punctual pe I .

Marin NeacsuÎn primul rând, ca şi în cazul Borbely, hai să vedem despre ce e vorba în propoziţie. Care este acuzaţia şi în baza cărei legi este învinuit? Apoi să vedem ce spune legea pe acest segment şi care sunt măsurile legale care pot fi luate.

Păi nu ştiu. Nu am văzut nici o referire în presă la articolele de lege în baza cărora este incriminat. Aş fi şi eu curios să văd ce spune legea, care sunt faptele dovedite şi care sunt măsurile prevăzute de lege.

Nu am de unde. Am căutat pe site-ul ICCJ nr. de dosar apărut în presă şi nu am dat de el. Despre lege, ce să caut, că nu ştiu în baza cărei legi a fost judecat.

Şi atunci ce comentăm ? Ca şi în cazul Borbely, ca şi în alte cazuri, comentam discuţii, şuşanele, ca la Capatos. Eu vreau să ştiu clar ce lege a încălcat, care este încadrarea juridică a faptei şi ce a hotărât judecătorul. Abia după aia pot discuta despre încadrarea faptei, despre corectitudinea judecătorilor, despre justeţea sentinţei. Altfel vorbim discuţii. Iar amenda sau ce o fi ea de 1 milion de lei sau Euro, sau confiscarea averii de 4 milioane, mi se par de fapt cotizaţii la pusculiţa partidului sau aranjamente pe care legea le face cu infractorii, pentru a-i lăsa în libertate. Până la urmă se vor târgui, se vor găsi oarece vicii de procedură, se vor mai găsi nişte chitanţe şi se va stabili o sumă la care vor conveni şi acuzat şi reclamant şi uite aşa, DIP va deveni cotizant sau sponsor PDL cu acte în regulă. Ca şi în cazul Borbely, adevărul e mai puţin important, gravitatea sau fapta în sine nu deranjează şi nu interesează pe nimeni, important este mesajul: Nu te pune cu mine, că te fac “să traieşti bine”. Davai ceas , davai cotizaţia şi paşli !

Şi mai e un aspect despre care presa se face că vorbeşte. Acest proces a început prin 2006, şi-a schimbat faţa, locul, judecătorii, probabil avocaţii, încadrarea, acuzaţiile, probabil va schimba şi ţara. Au trecut 5 ani, un cincinal ceauşist şi nici acum nu este finalizat. Păi cam câte cincinale îi trebuie justiţiei sau celor ce o manevrează, să finalizeze un caz de ilicit ? Cum luptăm cu corupţia şi cam când vom condamna toţi hoţii din România, dacă pentru dovedirea unui singur caz ne trebuie 5 ani ?

Domnilor din justiţie, ori sunteţi incapabili, ori corupţi, ori subordonaţi politic, ori mergeţi pe toate variantele?

Răspunde cineva la această întrebare ?

 

27 comentarii

Ciu Huhu 17-07-2011 - 20:37

DIP, Patriciu si altii santajati cu dosare de catre Basescu cotizeaza la PDL de frica! A bagat Basescu frica de puscarie, in ei.

neacsum 18-07-2011 - 08:01

De placere mnu cotizeaza nimeni, nici macar la propriul partid, Interesul, nevoia , frica dicteaza.

Ciu Huhu 18-07-2011 - 13:39

Asa-i.

Ciu Huhu 18-07-2011 - 17:14

Asa-i dar presedintele Emil Constantinescu nu a santajat ca Basescu, nici alt presedinte civilizat din lume!

neacsum 18-07-2011 - 22:05

Corect Ciu-hu hu , domnul Constantinescu era ocupat cu tigaretele. Fiecare cu talentele lui.

nimeni 18-07-2011 - 23:57

domnule, cu aceasta fraza cred ca m-ati facut sa nu va mai citesc.
sunt foarte multe de spus, dar daca ati ajuns sa scrieti si mai ales sa credeti gogomania asta , imi pierd timpul citindu-va.

neacsum 19-07-2011 - 06:55

domnule,
Implicarea lui Dorin Marian in acea afacere nu va spune nimic? Dar folosirea unei locatii prezidentiale?Cautati articolelel domnului Vasilescu pe merginea acestei afaceri si apoi discutam.Eu stiu ca fiecare isi apara oamenii, dar suntem oare in stare sa vedem adevarul asa cum este fara a ne implica sentimental? Marea majoritate a romanilor fac marea greseala de a refuza sa vada ceea ce nu le convine . Politica strutului se aplica la niven industrial.Hai totusi sa vedem situatia asa cum este, nu asa cum am vrea noi sa fie, altfel nu vom progresa niciodata. Asta e motivul pentru care ne cufundam in mocirla. Fiecare vede doar paiul din ochiul celuilalt fara sa se ingriji de barna din ochiul sau.Este explicabil, as spune omenesc, de inteles, dar in nici un caz benefic.

urbos 19-07-2011 - 07:13

Hai las-o balta cu cretinismele aste

urbos 19-07-2011 - 07:19

Aia a fost afacerea Securitatii, nu a lui Constantinescu, de care spre exemplu lepadatura securista Basescu, probabil ca n-a fost strain.
Vrei sa-l injuram pe Constantinescu pentru ca leprele securiste ceausiste care acum au ajuns in sfarsit la putere prin exponentul lor cel mai abject, Basescu si se perpetueaza prin progeniturile lor infecte, faceau mizerii chiar si atunci?
La ce dracu nu ti-o fi placand Basescu daca l-ai iubit atat pe cizmarul ala analfabet de Ceausescu?

neacsum 19-07-2011 - 09:31

Urbos, eu nu vreau sa injur pe nimeni .Nici chiar pe Basescu, desi merita . Dar nici nu pot sa ma fac ca nu vad greselile lui Constantinescu , numai pentru ca e antibasescu.Iar afacerea Tigareta a fost facuta sub indrumarea lui Dorin Marian , consilierul domnului Emil.Concluziile trage-le dumneata .

urbos 19-07-2011 - 10:22

Fleosc, de unde scoti informatiile astea? Iti zic io, din burta Securitatii.
Si ce treaba are antibasismu aici? Pur si simplu afirmatia ca Emil Constantinescu se ocupa cu asa ceva e un neadevar.
Ce e mai probabil, ca unu ca Emil Constantinescu sa se fi apucat de contrabanda precum javrele securiste cu care se aflase in conflict sau chiar javrele securiste sa lanseze astfle de diversiuni, care pentru orice om normal sint penibile. Numai cine l-a urat pe Constantinescu, numai cine injura taranistii, mosierii, pe Ion Ratiu ca vindea Transilvania, numai niste d-astia puteau sa creada si ineptiile astea despre implicarea lui Constantinescu in asa ceva.

neacsum 19-07-2011 - 10:33

urbos
Eu vorbesc despre implicarea consilierului prezidential, dumneata imi vorbesti de politica taranisto liberala. Eu nu fac politica nici unui partid aici, eu doar sesizez niste aspecte. Ca nu iti convion , este problema dumitale. Eu vad ceea ce se intampla , dumneata vezi doar ceea ce vrei sa vezi, ca si colegii din partea adversa. Fiecare vede doar ce ii convine si atunci cae mai este diferenta, cu ce sunt unii mai buni ca altii atata vreme cat nu fac altceva decat sa arunce vina unii [e altii fara sa isi recunoasca , admita si corijeze propriile greseli ?

urbos 19-07-2011 - 11:00

Cu mine nu merge. Afirmatia initiala a fost clara „domnul Constantinescu era ocupat cu tigaretele”.
Si eu politica cui o fac, PNTCD, PNL, a lui Constantinescu(el nefiind membru PNTCD).
Eu nu fac politica de partid, eu sint de partea democratiei, ca liberal ce sint, nu ca membru de partid. Si ce-i aia ” taranisto-liberala”? Asa ceva nu exista. Eu fac ceva pe doctrina taranista asa cum fac ceva pe toate celelalte, ca d-aia sint liberal. Dar e firesc ca ele sa existe si sa se exprime cu singura conditie aceea a respectarii democratiei, adica exact respectarea dreptului la existenta a celorlalte opinii. Mataluta ce esti de fapt. comunist, socialist, social democrat, nationalist-comunist?
D-aia nici nu se compara politica dusa de oricare partid din fosta Opozitie Democratica a anilor 90 si in continuare, cu toate greselile lor, cu politica fesenista a PDSR/PSD de altadata sau cu cea a PDL-ului actual. Pentru ca unii au inteles sa respecte jocul democratic, pe cand ceilalti nu!. Asta face diferenta,oricate greseli s-ar face.
D-aia pentru o taratura ca Basescu, si pentru oricine isi bate joc de democratie, toleranta este ZERO.

neacsum 19-07-2011 - 13:12

Bine mai urbos, sa fie cum zici dumneata . Consilierul Prezidential facea afaceri cu tigari, iar Presedintele habar nu avea. Ce fel de presedinte era asta care primea tiruri cu tigari de contrabanda in resedintele oficiale si habar nu avea ? In ceea ce priveste taranismo-liberalismul ,asta a fost conducerea sub domnul Constantinescu .. si era la fel cum va fi si cea PSD-isto-Liberala , o strutocamila , niste comporomisuri istorice facute de dragul obtinerii puterii. Jenant.

neacsum 19-07-2011 - 07:08

Vizavi de decizia dumitale de a nu ma mai citi, nu ma bucura , dar imi intareste convingerea ca romanul cand nu ii convine ceva , nu cauta sa lamureasca ci se supara, isi ia jucariile si pleaca. Mie mi s-ar parea normal sa discutam pe marginea subiectului, sa vadem de partea cui se afla adevarul, nu sa ne punem etichete si sa ne intoarcem spatele. Unul din noi greseste. Ne face asta ami putin demni de respect sau de bagat in seama ? In mod cert nu, asta inseamna fie o lipsa de informatii, fie un refuz de a vedea realitatea. Chiar credeti caTrutulescu a fost capul rautatilor? E ca si invazul Vamilor, cu Blejnar.

nimeni 20-07-2011 - 17:28

a facut multe greseli emil constantinescu. pot accepta acest lucru.

nu pot sa-l acuz insa, sub nici o forma de nici un fel de cardasie – cu securisti vechi sau noi, afaceristi cu statul vechi sau noi , corupti vechi sau noi si lista poate continua ca tot ei sunt.
o sa ma intrebati, pe ce te bazezi domnule vorba monserului. nu ma bazez decat pe miros . asta ca sa scurtez mult raspunsul- ii multumesc lui urbos pentru ca a avut timp sa explice in detaliu.

ca sa fiu mai clar, il pot eventual „acuza” pe emil constantinescu doar pentru faptul ca si-a permis sa creada ca se poate.

neacsum 20-07-2011 - 20:07

Daca si dumneata crezi ca tigarile care erau adapostite la Scrovistea sub obladuirea indrumarea domnului consilier nu au nici o loegatura cu presedentia, atunci inchidem subiectul aici, si asa este lipsit de importanta ce credem fiecare, adevarul este unul singur, din pacate nici eu nici dumneata nu avem cum sa il dovedim. Dumneata il consideri pe Constantinescu un sfant. Eu consider ca sfintii nu cadndideaza la presedentie si nici nu ii gasesti pe liste de partide. Asta e Romania, o tara in care traiesc 20 de milioane de oameni, fiecare cu adevarul lui.

urbos 19-07-2011 - 00:11

Da da da, tigaretele, fura Emil Constantinescu tigari. Sa mori de ras nu alta
D-aia merita jegul asta de tara cu asa jeguri de oameni pe unu ca Basescu. Romania merita sa dispara. Sper sa se intample cat mai repede.

Liviu 19-07-2011 - 01:00

Nu este departe vremea aceea … S-ar putea ca pe asta sa o traim in timpul vietii noastre !!!

Ciu Huhu 19-07-2011 - 14:47

Sint sigur ca presedintele Constantinescu nu stia nimic de tigareterle respective cu care el personal nu a avut nimic de a face!

neacsum 19-07-2011 - 16:52

Dar ce, Basescu a avut de-a face personal cu votul din Parlament, sau Iliescu cu impuscarea lui Ceausescu ? Doamne fereste. Nici nu se gaseau la locul cu pricina , exista martori .

Ciu Huhu 19-07-2011 - 17:39

Logic, nimeni in lume nu ar fi indraznit sa fure voturi in Parlament in vazul camerelor de luat vederi daca nu ar fi primit ordin de la Cotroceni!

Ciu Huhu 19-07-2011 - 17:45

E logic ca o lichea securista pe post de consilier al presedintelui E. Constantinescu i-a ascuns sefului de stat contrabanda de tigarete ce o face sub adapostul functiei de consilier prezidential, impreuna cu colegii lui securisti, de care zicea dl. E, Constantinesu ca l-au invins, pe buna dreptate!

under 19-07-2011 - 00:24

urbos cine sapă groapa neamului său va pieri singur în aceasta

urbos 19-07-2011 - 01:04

Pai nu pricepi ca neamu asta de cacat si-o sapa singur?

geek-a-contra 19-07-2011 - 10:31

este vara, este vacanta, relaxati-va, beti o bere, luati-va un ciine:

http://www.huffingtonpost.com/2011/07/17/man-trains-dog-to-fetch-beer_n_900960.html

EXPERTUL CONTABIL 21-07-2011 - 04:10

DIP a luat comisioane grase din privatizari,se vorbeste ca este cel mai bogat roman.Acestea in parte au trecut in firma nevestei din ITALIA care se intorceau in tara sub forma de importuri si beneficiile se repatriau ca dividende.Sa se ceara bilantul firmei din ITALIA si atunci veti vedea circuitul banilor lui DAN IOAN ………..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult