Acasa Opinii Divorţul Columbenilor – o lecţie pentru visătoare

Divorţul Columbenilor – o lecţie pentru visătoare

scris de Mihaela Cârlan
3 afisari

M-am hotărât să scriu despre un subiect dintr-o zonă de joasă vibraţie.

Mihaela CÂRLANDoar pentru că prea multe tinere au invidiat-o pe Moni şi şi-au dorit să fie în pantofii ei de cenuşăreasă. Şi nu din alt motiv decât pentru deşteptăciunea de-a fi pus mâna pe un milionar.

A contat că acest prince era cam tomnatic, cam scund şi nu tocmai charming, ca-n poveste? Aş, nici vorbă! Tot ce s-a văzut, şi familia asta chiar a lăsat să se vadă foarte multe, le-a făcut să viseze şi mai abitir. Şi aproape sigur, niciuna nu s-a întrebat ce naiba se întâmplă totuşi în puţina intimitate păstrată după perdea, sau mai degrabă sub preş. Ei, acum ştim şi mediatizarea aceasta din belşug, ar putea avea şi o parte bună: să trezească întrebări despre când, cu cine şi, mai ales, de ce ne mărităm.

Aşadar, domnişoarelor, după cum vedeţi şi auziţi acum, când Monica a renunţat la a mai clama perfecţiunea acestui cuplu inegal din toate posibilele puncte de vedere, e limpede că totul a fost un simulacru de mariaj, al cărui final – divorţul, a fost ticluit încă de dinainte de a plănui mersul la altar.

Pentru că există în această scenetă şi un orchestrator. Descoperitorul şi gestionarul Monicăi şi, fireşte, a tot ceea ce a ajuns şi produs ea. Un cunoscător şi exploatator al slăbiciunilor omeneşti, care a învăţat-o ce a ştiut el că i-ar putea aduce foloase. Cel care povestea nonşalant-cinic că, dacă ar mai fi avut încă o Monica s-ar fi putut retrage la o pensie specială.(deh, or fi, ca să zic aşa, mai independente şi găsesc singure drumul).

Este vorba despre doctorul, dar mai corect, medicul Miko. Mulţi medici l-au schimbat pe Hipocrat cu Hermes, dar de la comerţul cu televizoare color culese de pe marginea drumului în Elveţia şi până la negoţul cu modele transilvane, e oleacă de diferenţă. De onorabilitate. Că una e să-i bagi săracului în casă un televizor, şi alta e să-i bagi bogatului, în pat, un model.

Ultimul articol îl putea costa pe om, căsnicia, dacă era însurat, sau burlăcia, dacă nu era. Iată cum pe Iri l-au costat, pe rând, amândouă.

Monica a reprezentat deci cel mai mare succes al acestui antreprenor. A cunoscut-o săracă lipită şi, înainte de-a o asista, pseudo-pygmalioneşte, să ajungă o doamnă, a legat-o poate, că altfel de ce şi-ar mai fi dorit măcar încă una ca ea, cu un contract mai ceva decât unul (pre)marital. Şi apoi, ca un tată, a condus-o la altar. Şi pe urmă, ca un impresar, a cules din roadele noii poziţii sociale, şi acum, în dublă calitate, aşteaptă rezultatul de la tribunal. Pentru pasul doi. Următoarea căsătorie din interes.

Se conturează deja pattern-ul american al celor minimum trei mariaje importante din viaţa unei femei: prima dată, pentru poziţie socială (done!), a doua oară, pentru bani (next!), şi abia a treia oară, din dragoste. (Mihaela Rădulescu se pare că a urmat, într-un fel, scenariul american. Dar între cele două nu există mai mult de două asemănări: originea moldoveană şi echiparea, pe alocuri ne-naturală. Între Elan şi Iri, există însă trei: alura, banii şi… Ana Lesko.)

Şi cum în ultimul an, Moni, consiliată să nu se mai ducă la nicio televiziune fără 3000 de euro, ori la vreun eveniment, fără 1000-1500, nici nu s-a mai dus, nici banii nu prea curgeau. Fiindcă, în afară de B1, n-a vrut să plătească niciuna atât ca s-o vază îndepărtându-şi părul de pe faţă cu gestul Magdei Ciumac şi s-o auză emiţând plicticoşenii preţioase. Iar la B1, audienţa era cam cât Irinel. Asta ar putea explica plecarea peste Ocean în căutarea fanilor şi, de ce nu, şi a banilor acelora mulţi.

Pentru că 1. multe sună mai inteligent în engleză şi 2. ex-soţiile de milionari se recirculă mai uşor decât în România.

În fine, ideea era următoarea: cum nu toate fetele au „privilegiul” unui astfel de guru, care să le reprezinte interesele până foarte departe, acestora le scad şi şansele unor combinaţii de genul Moni-Iri. Ceea ce e foooarte bine!

Pentru că, domnişoarelor, nu vreţi  să trăiţi cu cineva la care nici nu v-aţi fi uitat dacă altcineva nu v-ar fi deschis ochii că ar putea reprezenta o trambulină socială. Pentru că nu vreţi ca la 20 de ani să vă culcaţi cu cineva care v-ar putea fi tată, şi, cu atât mai puţin, să mai faceţi şi copii.

Pentru că drumul unei fete frumoase şi deştepte spre înalta societate, dacă tot ţineţi morţiş, ar trebui să treacă prin alte locuri şi întâmplări decât prin mezalianţe ori prin relaţii de amintirea cărora nu poţi scăpa apoi toată viaţa.

7 comentarii

flory 05-03-2011 - 08:55

nota 10 iar toantele sa ea aminte. iar bunicii ca virinel sa fie ocoliri si pusi la plata. moni va pierde si copila si vasfarsi pe undeva pr la preiferia bacaului.

geo 05-03-2011 - 09:19

felicitari d na mihaela, chestiunile cu dl proxenet miko se stiau la cluj de prin 1998, dar nimeni nu a luat nici o masura

geek-a-contra 05-03-2011 - 11:10

madam cirlan redescopera apa calda si mersul pe jos. chestia cu casatoriile din interes, cu sau fara pestele care sa „managerieze” fatuca pusa pe capatuiala si afirmare, este veche de cind lumea si nimeni si nimic nu va reusi sa combata fenomenul. ca sa fiu obiectiv si ca sa nu fiu acuzat de misoginism: au existat si exista suficienti barbati care se cupleaza din interes cu diverse femei cu avere si putere.

oricum ar fi insa este un subiect OK ca sa mai proptesti un articol moralizator la ziar

PS. ce coincidenta dom’le.. aseara, pe antena 3 daca nu ma insel, un cetatean facea eZact aceleasi consideratii pe tema lui „nu exista fat frumos ci doar naivitate sau interes”…. am putea ptr care sa zicem ca madam cirlan a fost de-a dreptul… inspirata cind a scris articolasul, n’asa?

caramache 05-03-2011 - 16:34

Ma bucur ca te-ai hotarat sa scrii la alt nivel, pe teme „stiintifice”, ca ma saturasem de teoria lyndicelor pe care ne-o prezentai in diverse variante. Dar sa nu bagi formule prea multe in text, ca sa putem pricepe si noi.

CALUGARUL. 05-03-2011 - 18:23

Rusinea Monicai rezida nu din ceea ce se vede si s-a vazut ca rezultat al faptelor ei, ci din ceea ce cu toti intrezarim sau ne inchipuim ca s-a intimplat in intimitatea ei cu Iri. Acolo, sub plapuma milionarului. Acolo, de fapt, sta tragedia acestei femei ordinare. Cine este, de fapt, Monica? O taranca, o inculta, in care natura a pus niste carne a carei valoare a fost platita de milionarul Iri pt. propriile-i satisfactii. Monica este o bucata de carne cu o singura destinatie: placerea platita pe bani. Sentimente?, interiorizari?, regrete?, … aiurea. Ce-s astea? Timpenii. Ea nu are creier care sa-i fie controlat de un suflet ci, ea este o bucata de carne destinata placerilor platite sau inchiriate pentru placeri. Ca a dat suflet unui copil? Si asta face parte din pret, din contract.

Imi inchipui serile in care hormonii Monicai o indemnau sa se perverteasca cu un bunic, in care vlaga si pofta pentru sex sunt ca trapurile melcului. Acolo e ordinaria Monicai, sub plapuma lui Iri, unde, ditamai capra de doi metri se lasa ordinarita de un tzap batrin de un metru sh’-un cot! Unor astfel de femei, limba romana le-a dedicat un singur cuvint care le defineste moral, etic, sufleteste: tirfe ordinare. Cind o definesti astfel, nu-ti mai ramine decit sa intorci capul intr-o parte si sa scuipi a lehamite. Fi-mi-ar scirba!

hannah montana 06-03-2011 - 04:17

aritcol de doi bani care nu are alt scop decat sa spele mizeria kurvelor. pai asta e sistemul din americuta pus la cale de evreimea masoana pentru sclavii care o vor mierlii in numele curvelor care ingroapa planeta.

Brutus ,....M.C. Dezamagire,pe toate fronturile! 06-03-2011 - 05:24

Pot fi acuzat de multe, doar de vreo …reactie ostila vis a vis (ul meu) de Ny.ha,niciodata!Dar de asta data ,interpretarea distinsei tiiceritze,desii este superba, magnifica as zice, este complect …gresita!Din premize!1.Virinel nu a rupt floricica (trandeafirul dy Bacau) din vreo …orangerie s-au de la gardul vreunei manastiri de maici, dimpotriva!Asta, desigur nu exclude niste capacitati evidente a bietei copile de la Bacau! Pe care le folosea evident, pe tarife inferioare, si atunci apare clamatul Mikadou, care o …indruma spre Orizonturi net superioare decat cea tiganeasca (obisnuita).Poarta stelara a Pyticotului de Isvorani a fost totusi …Galactic,doar ca mlastina initiala cu gradul de pestilentialitate si-a atras cu mireasma cunoscuta, clienta !Vezi trebsoara cu soferu(pe fata), cu distractia pe malul mari, lehuza fiind!Cu avocatura UK, etc…etc!Termen de comparatie oarecum neegal, dar mai cunoastem de date relativ recente, tot o …neprihanita, care a schimbat un Tron , cu o …dodie! Cherche la FEMME! M.C ma …dezamagi si SCUZE!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult