Acasa Opinii Domnului Ponta pe intelesul tuturor

Domnului Ponta pe intelesul tuturor

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Domnul Victor Ponta, acutalul prim-ministru al Guvernului României nu este prost. Din contră, pe lângă inteligenţă, domnia sa mai are şi o educaţie formală completă, ce include şi o facultate şi chiar un doctorat, ambele în drept. Şi mai are o experienţă diversificată, în funcţii de partid şi, mai ales, în funcţii publice.

Hari Bucur MarcuA fost şef al corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, cu rang de secretar de stat, şi a fost şi ministru pentru relaţia cu Parlamentul în primul Guvern Boc, acela ce n-ar fi ajuns niciodată la guvernare dacă nu i-ar fi sărit în ajutor şi în căruţă Partidul Social Democrat, partid ce va fi apoi condus chiar de domnul Ponta.

Cu toate acestea, domnul Victor Ponta s-a arătat că nu pricepe. Zice domnia sa, la televizor, că problema pensiilor militarilor este una de calcule şi că îl aşteaptă pe domnul ministru al apărării „să vină cu calculele”, să vadă ce s-ar putea repara în viitorul îndepătrat. „Sunt mulţi cărora li s-a calculat greşit pensia”, a spus domnia sa.

Asta, după ce a avut o discuţie cu Femeiul, adică cu nişte funcţionari ai unor organizaţii financiare multinaţionale, ce includ şi Fondul Monetar Internaţional – FMI. Pentru că, înainte de această întâlnire, în şedinţă de guvern, domnul premier Ponta a dat de înţeles că domnia sa ştie că toate pensiile militarilor ce au fost diminuate prin recalcularea lor din pensii militare de stat în pensii de asigurări sociale sunt o problemă de dreptate. Adică, diminuarea acestor pensii este o nedreptate ce trebuie reparată. Doar că îi mai trebuia „aprobarea” Femeilului.

Că Femeiul nu a aprobat să se facă dreptate nu este o surpriză. Că acelaşi FMI a zis astăzi ceva domnului Dobriţoiu, ministrul apărării naţionale, şi mâine altceva domnului Ponta, primul ministru, iarăşi nu ne miră, pentru că, între aceste două ziceri, Femeiul i-a făcut o vizită şi domnului preşedinte suspendat şi revenit Băsescu Traian, ce este un fel de naş de suflet al mai multor străini ce se înfruptă din Ţara noastră, printre care se pare că se află şi acest FMI.

Mă văd nevoit să îi explic domnului Victor Ponta cum stă povestea cu pensiile militarilor, aşa, ca pe înţelesul tuturor. Nu că m-aş aştepta ca domnia sa să ia deciziile ulterioare în funcţie de aceste explicaţii, ci ca să stau eu împăcat că i-am zis.

FMI a patronat un proiect macroeconomic de unificare a tuturor pensiilor, ceea ce ar fi trebuit să ducă la dispariţia celor speciale, care sunt plătite de la bugetul de stat, pe principiul că toate pensiile ar trebui să fie plătite exclusiv de la bugetul de asigurări sociale, deci, din sistemul public şi nu de stat.

Acest proiect a fost denaturat de mai multe persoane, incluzând aici premierul de atunci Boc, ministrul de atunci al apărării Oprea, membrii Curţii Constituţionale şi alţi funcţionari mai mari sau mai mărunţi. Legea pensiilor unificate, ce ar fi trebuit să dea girul legal, în viitor, pentru acest sistem unic, a fost, iniţial votată în totală şi foarte vizibilă fraudă de doamna Anastase, pe atunci preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost apoi revotată de majoritatea băsistă din Parlament şi nu este nici până astăzi aplicată.

Curtea Constituţională a scos, pur şi simplu, categoria magistraţilor din această oală comună, ceea ce a făcut ca principiul unificării universale să nu mai existe.

Iniţial, domnul Boc a dat o hotărâre de guvern ce complica infinit şi inutil formula de reconversie a pensiilor speciale şi de stat în pensii de asigurări sociale, pe considerentul politic al lovirii fără milă a celor ce beneficiau de „pensii nesimţite”. Deci, a făcut din acest proiect o problemă politică, de luptă cu acele pensii. În context, asta a însemnat că, după reconversie, oricine a ajus cu pensia diminuată a avut, până atunci, o pensie nesimţită. Adică, respectivul şmecherise statul până să îl prindă Boc şi să îi ia înapoi ce primise pe nedrept sau chiar fraudulos.

Acea hotărâre de guvern a fost atacată cu succes în justiţie, iar domnul Băsescu personal a decis retragerea ei şi înlocuirea hotărârii cu o ordonanţă de urgenţă ce a devenit lege. Deci, acum avem o lege de aplicare a unei legi ce ar fi trebuit înlocuită de altă lege, ce nu este aplicată încă şi nici nu ştim când va fi ea pusă în operă.

Complicând foarte mult metodologia de reconversie a pensiilor speciale şi de stat în pensii de asigurări sociale, Guvernul Boc a reuşit să facă imposibilă aplicarea ei corectă. Actuala procedură de reconversie copiază pe cea de reconstituire a cărţii de muncă pentru un angajat în civilie, ceea ce s-a dovedit a fi, practic, imposibil, în condiţiile în care militarii nu au avut cărţi de muncă, iar arhivarea datelor despre veniturile lor nu a luat în calcul eventuala revedere a acestor venituri, pentru reconstituirea unei cărţi de muncă.

De aici, au apărut simplificări ilegitime ale calcului diferitelor pensii, ceea ce a dus la situaţii aberante. De exemplu, un plutonier cu o pensie de 1.800 lei, de care era foarte mulţumit, s-a trezit, după reconversie, că primeşte peste 4.000 de lei, în condiţiile în care un colonel cu 3.500 lei pensie a rămas cu cât avea. Ceea ce nu are cum să fie bine. Este evident că atât metodologia cât şi practica propriuzisă au defecte majore.

Dar, cea mai mare, am putea zice chiar strategică, problemă a aplicării proiectului FMI de unificare a pensiilor este că pensiile militare de stat nu sunt doar pensii, în sensul comun al cuvântului, adică ele nu sunt doar o asigurare că recipienţii lor vor primi un ajutor financiar după încetarea activităţii.

În primul rând, conform Constituţiei, legilor de bază şi cutumelor naţionale şi internaţionale, militarii nu încetează să fie militari odată cu ieşirea la pensie. Ei rămân militari tot restul vieţii. În primii ani de la pensionare, ei sunt militari de rezervă, ceea ce înseamnă că sunt la dispoziţia statului pentru a completa efectivele de militari în activitate, la nevoie. Abia la împlinirea vârtei de pensionare pentru civili, ei devind militari în retragere.

În al doilea rând, sistemul pensiilor de stat a fost gândit astfel încât beneficiarii nu au trebuit să cotizeze la pensie, pentru că pensia lor nu se plăteşte din cotizaţii şi din veniturile fondului de pensii, ci se plăteşte de la bugetul de stat. Ori, proiectul FMI de unificare a pensiilor nu reflectă această particularitate. Iar legea de aplicare a proiectului spune că militarii pensionaţi, indiferent de vârstă, devin pensionari de asigurări sociale pentru limită de vârstă, ceea ce este o abominaţie. Mai mult, deoarece toate elementele de calcul sau reconversie a pensiilor speciale şi de stat se află exclusiv în mâna statului, beneficiarul nu are cum să supervizeze corectitudinea procedurii. El sau ea este, de-a dreptul şi irevocabil, la mâna statului.

Deci, domnule Victor Ponta, prim ministru al Guvernului României, dumneavoastră aveţi o problemă mult mai mare decât cea a calculării greşite a unor pensii ale unor amărâţi de militari, şi puţini şi fără glas.

Aveţi problema Femeiului ce zice că proiectul său de unificare a pensiilor să rămână aşa cum este, deşi este evident că este greşit atât în concepţie cât şi în aplicare, şi nu are consecinţele dorite. Deci, dumneavoastră ar fi trebuit să îi spuneţi Femeiului că nu i-a ieşit, că proiectul lui a fost prost gândit şi prost aplicat, şi să îi cereţi să îşi revizuiască atitudinea „macroeconomică” pe acest subiect.

Apoi, aveţi problema morală a 30.000 de militari cărora Guvernul României le-a spus şi le-a demonstrat prin diminuarea pensiei că beneficiau de „pensii nesimţite”, adică nemeritate şi chiar frauduloase. Or fi fost vreo câţiva ce au profitat de faptul că pensia militară de stat se calcula pe baza ultimei luni de soldă şi au îngrămădit exact în luna aceea tot felul de venituri, ca să primească o pensie mai mare. Dar imensa majoritate a militarilor nici nu au putut şi nici nu au vrut să facă aşa ceva. Ei nu pot fi asimilaţi infractorilor sau smecherilor ce sug de la ţâţa statului ca nişte paraziţi. Numai că exact aşa îi arătaţi dumneavoastră cu degetul că ar fi, atâta vreme cât au pensiile diminuate, indiferent de „calcule”.

Mai aveţi problema de securitate naţională a dispariţiei rezervei armate a Ţării. Conform Constituţiei României, doar statul poate finanţa activităţi militare, cum este rezerva armată. Fondul public de asigurări sociale nu o poate face, deoarece este public şi nu de stat. El poate fi privatizat oricând şi, atunci, vom avea şi o armată privată sau nu vom mai avea armată deloc.

Dacă vi se pare că este o problemă „găsirea” banilor pentru pensionarii militari cu pensiile reduse, soluţia este foarte simplă. Luaţi o mică parte dintre ei, treceţi-i printr-un curs de trei zile şi apoi puneţi-i să înlocuiască vameşii din trei vămi ale României pentru două zile. Vă asigur că sumele încasate la stat în acele două zile de la acele trei vămi, în plus faţă de alte zile, vor fi suficiente pentru acoperirea diferenţei bugetare, tuturor, pentru un an întreg.

Numai aveţi grijă să nu cumva să se obişnuiască pensionarii militari cu ideea că ei pot înlocui funcţionari sau chiar demnitari corupţi, că, atunci, nu vă văd bine nici pe dumneavoastră, nici categoria socială din care faceţi parte.

89 comentarii

DXN 15-11-2012 - 18:06

Domnule Hariton,
Acuma ai ajuns si la vorbele lu’ Videanu!
Ponta nu se pricepe la nimic!
De altfel, in PSD doar Iliescu, Nastase, Guzganu’ si Dragnea stiu cate ceva.
Fiecare in „gasca” lui!

DXN 15-11-2012 - 18:06

Oricum: BRAVO!

DXN 16-11-2012 - 16:36

Va ca te zbati si doresti sa arati ceva ce imi este mai dificil sa deslusesc.
Aceasta zbatere te face un fel de urbos&Co net stilat si inteligent.
De aceea „forumistii” te inteapa.
Mai mult, erai un fervent sustinator a lui Ponta&Co datorita faptului ca esti un „innebunit” inamic al lui base&Co, iar aceasta tulburare te face acum sa nu mai ai 120% credibilitate. Ai doar 50%.
De aceea esti intepat de toti cei care nu-i suporta pe urbos&Co!
Curios: de ce urbos&Co (psihodobre, deget fara unghie, batcoiu’, dragomireee, …) nu „baga” si ei un comment, de-o pilda?
Hai noroc!

DXN 16-11-2012 - 16:54

Nu te obosi cu raspunsul.
Sa traiesti!

DXN 16-11-2012 - 17:04

Hariton,
Pensionarii pe care ii strangi in brate, au luat ani buni pensie de 35 de milioane si juma’ de miliard compensatii!
Asa ca lupti pentru o cauza injusta!
NU ASTA TE-A INVATAT DOMNUL ZAMFIR!
PE LOC REPAUS!

digital 15-11-2012 - 18:27

să ți-l bagi undeva pe rozaliu,ai înțeles mă?!

DXN 15-11-2012 - 20:00

Daca-l „lubrefiati” cu saliva voastra, d’alde anUSuLcontranaturii!
‘Va naibii de neterminati!

ValVerde 15-11-2012 - 18:21

„FMI a patronat un proiect macroeconomic de unificare a tuturor pensiilor, ceea ce ar fi trebuit să ducă la dispariţia celor speciale, care sunt plătite de la bugetul de stat, pe principiul că toate pensiile ar trebui să fie plătite exclusiv de la bugetul de asigurări sociale, deci, din sistemul public şi nu de stat.”

Traducere:

FMI:
-Ati venit cu mina intinsa sa cereti bani cu imprumut pentru ca nu puteti plati pensiile. Daca vreti bani, trebuie sa va restructurati cum spunem noi (Patronat Proiect Macroeconomic in limbajul d-lui Hari)

Guvernul Romaniei:
– Facem, minca-v-as, totul cum spuneti voi, numa’ dati banii ca pling plotonirii in Cismigiu.

Dupa 20 de …luni:

Vocea patriotului pensionar:
– Ne-ati luat banii !!! Un sergent are pensie mai mare ca un colonel si vrea sa joace 1 euro linia 2 euro martu’ …ii put leii ca se devalorizeaza….noi, ofiterii superiori nu mai putem juca table in conditiile astea.
FMI ne fura, ne jefuiesc tara, e o conspiratie a occidentului …sariti oameni buni cu coasele si aparati-ne pensiile de astia de la FMI.

FMI:
– Nu va place? Nu ne mai cereti bani !!!

Ponta:
– E vina lui Basescu, desi am promis ca am sa-i trag de urechi pe astia de la FMI, cind eram in opozitie, acum ca sint la butoane, vreau sa ma mai gindesc un pic…

Vocea Patriotului Pensionar:
– Ponta e vindut FMI. E in cirdasie cu ei…

Concluzia: Votati PPPVV

🙂

digital 15-11-2012 - 18:25

se putea să nu vină ”traducătorul” vieții?!
dutte mă-n mm de vidanjor și nu mai împuți România cu rumegăturile tale gelatinoase!

urbos 15-11-2012 - 18:29

Gainatule, cu FMI, pe FMI, la FMI, s-a dus numa Basescu sa o suga, singur el, si asta in numele unei tari intregi. Mars dreacu de rapandula ca si-asa nu stii despre ce vorbesti.
Iar cand e vorba de coruptie, regulile se schimba.
Solutia, FMI ar trebui sa-si puna pofta-n cui sa mai vada vreun ban inapoi, ca orice creditor care da bani aiurea.

ValVerde 15-11-2012 - 18:46

Asta spun si eu, mai neadecvatule. Dati-i cu flit lui FMI.
Daca va asumati consecintele, nu mai dati banii inapoi si bucurosi le-oti duce toate: de-o fi foame, si inflatie, de-o fi Becali si Vadim…cum vreti voi.

Au mai incercat si altii. Documentati-va inainte.

digital 15-11-2012 - 18:22

bună lecție,nea Hari!
e plăcut să mai și citești,nu doar să scrii!

Salut 15-11-2012 - 18:23

Domnule Hari Bucur-Marcu, consider in continuare ca raul suprem in Romania il reprezinta Basescu si clica lui.
Pentru dumneavoastra si 90% din pop-ulatia normala a Romaniei e inutil sa argumentez fraza precedenta, asa ca o sa rog imbecilii care citesc aceasta postare sa se abtina de la intrebari de genul „pe ce te bazezi?”.
In acest context sunt (inca) un sustinator al lui Ponta si Antonescu – ca fiind exponentii cu oarecare credibilitate ai unei sperante spre putin mai bine, o speranta foarte plapanda dealtfel.
Totusi, nu pot sa nu remarc cateva gesturi ale lui Ponta din ultimul timp, gesturi care ma duc cu gandul la un soi de a doua tradare, dupa cea mare savarsita de penalul care ocupa ilegal Cotroceniul, tradare impotriva poporului roman.
Inteleg viata din Romania de la 9000 de km distanta, probabil destul de fragmentat, dar chiar de aici simt un miros urat din zona lui Ponta in relatia cu Basescu. Ma insel? E ceva ce n-am priceput din jocul politic din ultimele zile al lui Ponta?

C Bojan 15-11-2012 - 18:26

Bine, PA!

Pribeagul 15-11-2012 - 18:53

Minunat. O abordare serioasa a unei probleme serioase. Corect si un pic… discutabil, dupa putina pritoceala.

digital 15-11-2012 - 18:57

e vremea zamei de varză,ia pritocește-o tu,pribege,să vedem ce iese!

ValVerde 15-11-2012 - 19:00

„O abordare serioasa a unei probleme serioase.”

====

Asta crezi tu Pribege ???
O fi problema serioasa, dar ce vad eu e ca autorul, in bun spirit mioritic, boceste si se lamenteaza scotind in evidenta „seriozitatea” problemei.
Asta e partea care ai „cumparat-o” tu

La solutii, plingaciosul demn, cu idei de justitie si dreptate vine cu o susanea de Dimbovita…aia cu granicerii corupti.

Cum dracu sa va ia cineva in serios????

digital 15-11-2012 - 19:04

hai,mă zi-ne tu ,mă nobel al vitelor,cum să rezolvăm problema,că nu mai putem!!!!!
vezi că dacă nu ne spui,rozica s-ar putea să mai avorteze câțiva deicseni!!!!
chiar vrei asta?!

ValVerde 15-11-2012 - 19:06

Intreaba-l pe urbos. Tot sinteti voi doi de-un neam si-o fire.

digital 15-11-2012 - 19:17

mă da tu vrei și cameluțe?!hai spune-ne că se leapădă și din ălea dacă ne ții în suspans,te crezi la DALLAS?!

DXN 15-11-2012 - 21:59

Ba US ia zii ce ai vazut tu in RSA cat ai stat pe acolo. Is toate bune da au aparthaid ma. Ce ma. E toate cu ura de rasa ma. Adica. Pai, cand aia vede un negru, stii ce face. NU. Il ia de gat si-i spune: ovr31ul3

Pribeagul 18-11-2012 - 20:07

Dl Victor Ponta este inteligent, are o educatie formala completa si o experienta diversificata. Si se si pricepe, fapt dovedit si prin modul de exprimare in acesta problema delicata a pensiilor militare. Are nevoie sa cistige si voturile acestei cateogorii. Consider ca aceasta nevoie il face sa abordeze aceasta acesta problema in felul in care o face si nu lipsa de pricepere.

Apreciez si consider ca merita toti banii fraza: „FMI a patronat un proiect macroeconomic de unificare a tuturor pensiilor, ceea ce ar fi trebuit să ducă la dispariţia celor speciale, care sunt plătite de la bugetul de stat, pe principiul că toate pensiile ar trebui să fie plătite exclusiv de la bugetul de asigurări sociale, deci, din sistemul public şi nu de stat.”

Societatea romaneasca are nevoie de aplicarea unui sistem de pensii unitar, corect conceput si corect aplicat, care sa elimine pensiile nesimtite si pensiile incorect calculate.

Nu este nimeni nimic impotriva calcularii corecte a pensiilor militarilor, dar nu putem fi de acord cu mentinerea pensiilor nesimtite, a caror existenta este recunoscuta de autor: „…au profitat de faptul că pensia militară de stat se calcula pe baza ultimei luni de soldă şi au îngrămădit exact în luna aceea tot felul de venituri, ca să primească o pensie mai mare.”

Formula de pe steagul celor care marsaluiesc pentru repararea nedreptatilor: sa se pastreze pensiile marite (ca sunt un drept cistigat 🙂 ) si sa fie restituite pensiile initiale, in locul celor reduse, este de-a dreptul hilara.

In urma violarii si desfigurarii de catre cine a vrut si cine a putut a sistemului unificat de pensii, patronat de FMI 🙂 , se constat ca: ”Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2012 arată că în România sunt 4,76 mil. pensionari cu pensii de asigurări sociale, care au o pensie lunară de 747 lei, şi 159.000 pensionari plătiţi prin Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii, cu o pensie medie lunară de 2.289 lei.”, adica cu toate ca acest sistem a fost creat si aplicat pentru a reduce cheltuielile bugetare, prin aplicarea lui cheltuielile cu pensile militare au crescut cu cca 30%, lucru care este orcine orice ar vrea si spune, in conditiile in care salariile au fost taiate si taxele crescute, este curat-murdar.

Cit despre pensii de la bugetul de stat sau pensii de la bugetul public, chiar ca mi se pare o problema lipsita de importanta avind in vedere ca toate sunt pensii si ca toti cetatenii romaniei sunt datori sa apere, sub o forma sau alta, tara la nevoie.

Pensiile le da dl Gherghina, el face si hotareste bugetele, fie de stat fie publice. 🙂

Hari Bucur-Marcu 18-11-2012 - 23:28

V-au trebuit trei zile ca să formulați o înțelegere aproximativă a subiectului. Și tot nu ați înțeles o problemă esențială: sistemul public de pensii nu poate finanța militarii și armata. Pentru că, dacă ar putea, fiecare și-ar face câte o armată, la nevoie, cum ziceți chiar dumneavoastră, domnule Pribeagul.

Mai dați impresia că ați ajuns la înțelegerea că militarii ar fi de vină că majorității dintre ei le-au crescut pensiile, când au devenit pensii de asigurări sociale. Nu. Militarii nu au nicio vină, cum nu au niciun merit. Vina o au domnii Băsescu-Boc-Oprea, care au convertit sistemul de unificare pentru a cumpăra voturi și aderenți de partid. Așa cum au dat găleți, zahăr și făină din ajutoare ca mită de partid, tot așa au dat din banul public cei 30% de care amintiți. De fapt, au dat cam 25%, restul fiind luat de la cei cărora li s-a diminuat pensia.

Cât despre pensiile cu adevărat nesimțite, sistemul anterior a fost făcut ca să identifice ușor și să sancționeze asemenea abuzuri. Totul era să își facă treaba controlorii, că vorbim doar de câteva cazuri. Sistemul actual, însă, nu numai că permite abuzuri de calcul în proproție de masă, dar și încurajază o aemenea practică. Deci, dacă cineva vrea să „lupte” cu acele pensii, cea mai bună armă este revenirea la sistemul anterior.

ValVerde 19-11-2012 - 00:09

„sistemul public de pensii nu poate finanța militarii și armata. Pentru că, dacă ar putea, fiecare și-ar face câte o armată, la nevoie”

=====

Puteti elabora ???
Daca pensiile militarilor ar fi platite de sistemul de pensii public, fiecare si-ar face o armata ?????????

Esti adinc domnule !!!!

urbos 19-11-2012 - 00:13

Hahaha. Ai inteles exact cat te duce creierul ala extrem, extrem, extrem de mic.

Hari Bucur-Marcu 19-11-2012 - 01:01

Nu este nicio adâncime aici. Este chiar simplu. Militarul este într-o relație specială cu statul, care se constituie pe multe dimenisuni, dintre care doar una este solda și continuarea ei, pensia militară, care trebuie plătite de stat. Asta pentru toți militarii până în 2010. De aceea, militarii nu au plătit niciodată contribuții la asigurările sociale, cu excepția pensiei suplimentare de 3%, pentru că statul este obilgat să îi plătească și după serviciul militar activ, ei rămânând tot militari, dar în rezervă și, în final, în retragere.

Acesta nu este doar un principiu teoretic, ci este o regulă de constituire a puterii armate a unui stat. În România, regula aceasta este scrisă în Constituție, sub forma că doar autoritățile statului pot finanța activități militare. Ori, rezerva armată este o activitate militară pe care fondul public de pensii de asigurări sociale nu o poate finanța, pentru că ar încălca prevederea constituțională.

Chiar și în situația în care alți pensionari ar fi chemați la arme, ei nu ar fi plătiți pentru asta de casa de pensii, ci de stat.

Din 2010 încoace, odată cu dispariția pensiilor militare de stat, s-a improvizat o organizație la limita legii și cam în afara Constituției, care este Casa Sectorială de Pensii. Adică, fondul public de pensii nu plătește direct pensionarii militari, ci îi plătește prin Ministerul Apărării Naționale.

Ce poate fi mai superficial (ca opus la adânc) decât asta?

ValVerde 19-11-2012 - 01:44

In regula.

Si cum se relationeaza asta cu „fiecare si-ar face cite o armata, la nevoie” ???

PS Problemele cu „la limita legii”, daca sint adevarate, ar trebui corectate de organul legislativ al tarii si aduse in „mijlocul” legii.
Prin votarea de noi legi.

Pribeagul 19-11-2012 - 00:12

Dle Hari,
Se pare ca doar maeutica ar putea sa ne faca sa intelegem ce vrem sa spunem. 🙂

1. Nu intru zilnic pe forum.

2. Chiar ca n-am inteles nici acum problema care dupa dvs este esentiala. Dupa mine pensia este pensie, se plateste din buget, si o da dl Gherghina, care ca sa nu se incurce, acum, o da pentru toata lumea dintr-un singur loc. 🙂 Statul isi face o armata, restul isi tocmesc bodyguarzi.

3. Nu dau vina pe toti militarii sau pe toata lumea, ci doar pe aceia care au violat si desfigurat sistemul unic de pensii. Cred ca atit pensia medie a romanului de cca 750 de lei, cit si aceea medie a militarilor de trei ori mai mare sunt mizerabile. Mai cred ca diferenta dintre ele, si dintre ele si alele, nesimtite, nu este justificata. Daca este sa creasca, ca sunt gresit calculate, atunci sa creasca pentru toata lumea. Pensia medie de 750 de lei nu este calculata gresit?

Am apreciat editorialul dvs pentru ca ati pus problema corect. Pentru a elimina fel de fel de abuzuri, jafuri si nedreptati, avem nevoie de un sistem unic de pensii, corect elaborat si aplicat; ideea a fost lansata, inceputul a foar facut, sa vedem daca guvernul urmator va avea puterea de a-l finaliza.

Cit despre militarii disponibilizati, chiar ca ar fi fost posibila o utilizare civilizata a existentei lor.

Va doresc toate cele bune.

Hari Bucur-Marcu 19-11-2012 - 07:11

Și asta cu armata privată este la fel de simplu de înțeles. Este vorba de reversul medaliei. Dacă se eludează regula că numai statul poate ridica armată și se dă dreptul sistemului public să finanțeze rezerva armată, care tot armată este, atunci oricine poate face același lucru, adică să își facă propria armată, pe care să o folosească cum vrea el sau ea.

Cât despre votarea legilor, important este atât cine le scrie cât și cine le votează. Și mai este foarte important și cine îi votează pe cei ce votează legile. Adică nu ține o atitudine de tipul: asta este treaba lor, nu mă interesază pe mine, sau de ce te legi de guvern când legile sunt ale Parlamentului

CAMY 15-11-2012 - 19:47

Preambulul acestui editorial, ori este un mistou de zile mari, e o „comicarie macabra” despre cv-ul mincinosului Ponta. Sa fim seriosi. Acest maimutoi nu are nimic la activ, decit crima asupra unui procuror si un viol fata de o fetita de 13 anisori. In rerst : NIMIC!

Colonelul Dogaru este un model de demnitate si morala pentru romanika noastra. El se bate la propriu cu orice guvern, cu orice partid pentru membrii sindicatului al carui este presedinte. El incearca sa obtina pensii cit mai decente pentru sindicalistii lui si este de apreciat. Nici un alt presdinte de sindicat nu face nici macar 1% pentru sindicalistii lor atit cit face col. Dogaru pentru sindicatul cadrelor militare in rezerva.

Acum, Ponta, aflat in fruntea unui guvern absolut antiromanesc, a inceput s-o lase mai moale cu promisiunile desarte. S-a obisnuit cu garda personala, cu badigarzi dupa el, cu microfoanele sub nasul lung de Pinochio, cu ssistii dupa el, cu girofaruri si paparazzi. E inuman sa il vezi pe acest nemernic in fruntea guvernului Roamniei. Cit o sa mai suportam? Pina pe 9 decembrie cind va fi aruncat de romani la groapa cu gunoi, o sa ne omoare de tot, si nu altceva.

Acest nemernic, cruiminal si violator, cauta cu nerusinare bani, oriunde si oricum, ca sa-si salveze imagina de pitecantrop imputit, nemainteresindu-l de buget, si nevoi, ci, alocind aiurea si la intimplare bani catre amaritii care ii pot face zilele negre in aceasta campanie, ca muncitorii de la Oltchim sau sindicalistii lui Dogaru sau din invatamaint, sau ai lui Hosu! Intre timp, pe tacutelea, acest antiroman nenorocit de Ponta inchide fabrici si companii ale statului, aruncind in strada zeci de mii de amariti ai sortii.

La Tiorgu jiu, maimuta Ponta a dat ordin ca toate afisele PPDD-uluis a fie rupte. In tot orasul au fost montate beneruri IMENSA, cu dimensiuni impotriva legii electorale, cireacii lui nenorociti din oras impartin pomeni electorale la vederre, in frunte cu Carciumaru, primarul de la Tg. Jiu. Acolo, tot la Tg. Jiu, marti, la casa de cultura a avut loc un spectacol de teatru cu Florin Piersic. Aflat in mijlocul publicului, Dan Diaconescu a fost reperat de prietenul lui, maestrul Florin Piersic, caruia i-a adresat de pe scena cuvinte de lauda. Dupa spectacol, DD i-a inminat un mare buchet de flori. Directorul acestei case de cultura, un spurcat de usl-ist, l-a luat la rost pe impresarul maestrului Piersic injurindu-l si facindu-l in toate felurile pentru faptul ca actorul Florin Piersic a primit florile de la prietenul lui Dan Diaconescu. A iesit cu scandal. La iesire, spurcaciunile lui Ponta i-au aranjat un grup de tigani impreunca cu o spurcata de asistenta a lui Ponta, doi profesori de muzica si un politist, sa-l huiduie pe Dan Diaconescu la iesirea din casa de cultura. Efectul a fost ca acestora nu le-a iesit deloc, pentru ca oamenii din jurul lui Dan Diaconescu au inceput sa le raspunda acestor derbedei imputiti ai lui Ponta. Numai rtv-ul spurcaciunii lui Ghita, usl-izd spurcat aflat pe listele usl-ului din Prahova, au transmis truncheat si editat la singe faptul „cum a fost huiduit DD la Tg. Jiu”! Ardi-te-ar focu, Ghita, spurcaciune usli-zda sirboasa ce esti. Intre timp, insa, in Tg. Jiu, spurcaciunea de Ponta pierde pe fiecare zi sute si mii de fosti votanti ai psd-ulyui, ceea ce l-a facut sa ia masurile cele mai drastice. Oamenii ppdd-ului sunt urmariti, amenintati, batuti. Poporul din oras, insa, a prins puteri si-i dau lui DD orice informatie despre cei care ii rup afisele, multi dintre locuitori ii filmeaza in flagrant pe spurcaciunile lui ponta care rup afisele lui DD. In Tg. Jiu, la ora actuala, vorbim de un adevarat razboi. Toata presa locala e angajata in acest razboi, dar nimic nu rasufla inafara din cauza impactului extraordinar care l-ar avea daca ar auzi TOATA TARA. Pe 10 decembrie, s-ar putea ca Ponta sa plece definitiv din viata politica romaneasca. Sa se aleaga prafu de el si de cei care-l sustin ! Amin !

Ghe Plotoaga 16-11-2012 - 09:36

Domnule Bucur – Marcu,

De ce nu publicati o analiza comparativa a sistemelor de pensii militare de stat din tarile NATO? Stiu ca puteti si ca aveti infomatia. Romania este singura tara din NATO in care militarii nu beneficiaza de acest tip de pensie. Si sa veniti si cu amanunte de urmatorul gen: iau ca exemplu Olanda – militarii olandezi, la implinirea virstei de pensionare primesc o pensie militara de stat in cuantum de 73% din solda ultimei functii pe care au fost incadrati; in sistemul civil pensia se ridica la o cifra de 67% din media contributiei salariatului la acest sistem de-a lungul vietii active.
Faceti va rog acest lucru pentru a lamuri societatea romana in ansamblul ei despre aberatiile promovate de Boc si Basescu si puse in aplicare de linge-blide Oprea care a sarit acum in barca USL.
Cu respect

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 10:37

Sugestia este interesantă. Mai interesantă ar fi o comparație între Olanda și România pe mai multe dimensiuni, decât pensiile.

Acolo, parlamentarii chiar exercită control și supervizare parlamentară asupra domeniului securității și apărării. Ca urmare, când cer votul electoratului, ei trebuie să le spună votanților ce au făcut ei și pe acest tărâm. Așa că părerea publicului contează.

La noi, este evident că domnul Ponta nu are prea mulți votanți cu pensii reduse în circumscripția uninominală de la Tg. Jiu, iar restului votanților nu le pasă de Țară, în general și de apărarea ei, în special. Nicio analiză comparativă în NATO nu le-ar putea schimba această atitudine. Iar, dacă lor nu le pasă, de ce i-ar păsa alesului?

BULA 16-11-2012 - 09:43

Pensiile nesimtite sunt consecinta unor salarii si mai nesimtite. Acesti meletari au slujit un regim represiv, atat inainte de ’89, cat si dupa. N-au produs nimic in tara asta si s-au invatat cu traiul bun pe spinarea celor productivi. Nu au sprijinul pop.ulatiei, asta sa le intre bine in cap. Nici macar nu s-au implicat sa nu se distruga unitatile productive si sa nu se instraineze resursele tarii. De unde vor bani, cand totul e la pamant ?

Ghe Plotoaga 16-11-2012 - 09:47

Zi Bula si trage apa………………………

BULA 16-11-2012 - 09:59

Nu-ti convine adevarul, parazitule.

Ghe Plotoaga 16-11-2012 - 10:23

Mai limbricule,

Du-te in haznaua din care ai iesit la lumina si varsa-ti invectivele acolo. De unde stii tenie scirboasa care este adevarul? Adevarul tau? Raportat la ce? La spalarea de creieri la care ai fost supus? HAI SICTIR!

PS – Nu am facut si nu fac parte din rindul celor care au avut salariu sau pensie nesimtite – exemplul cu Olanda pe care l-am dat in postul de mai sus se bazeaza pe informatii aflate de la militari, avind in familie militari si confirmate de olandezi. Asa ca stau si ma intreb – de ce te-ar deranja daca lumea ar afla cum stau de fapt lucrurile CU ADEVARAT in lumea civilizata, in ceea ce priveste pensiile unei categorii profesionale, fara de care tu, azi, nu ai mai fi avut ocazia sa iti versi veninul pe acest site.

BULA 16-11-2012 - 15:19

Mai imputitule, tu si militarii tai nu ati fi ezitat sa trageti in poporul muncitor, care v-a hranit pe toti, daca s-ar fi rasculat contra acestui regim politic marioneta, impus de colonistii din Vest. Ati privit cu nepasare si cinism cum s-a distrus industria nationala si cum s-au dat degeaba bogatiile tarii la colonisti, iar acum aveti tupeul sa cereti pensii de lux, in dauna restului pop.ulatiei. Ar trebui sa nu vi se dea nimic, pentru ca nu ati aparat tara, asa cum ati jurat.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 11:20

Militarii nu au primit salarii, ci solde, atât în regimul represiv, cât și în alte regimuri. Solda înseamnă că nu ești plătit de „regim” ci de Țară, pentru că nu ai un contract de muncă cu regimul ci un jurământ cu Țara.

Iar militarii au produs ceva ce se numește apărare, adică independență, suveranitate și integritate. Că nu a știut domnul Bulă și ce ai domniei sale ce să facă nici cu independența, nici cu suveranitatea și nici cu integritatea, asta nu este nici treaba și nici vina militarilor.

MI-5 16-11-2012 - 13:52

D-le Marcu,
dacă militarii au „produs” independenţă, suveranitate, integritate,
atunci cum dracu’ ăia de la Bruxelles în ciuda votului poporului, ne-au pus din nou pe cap pe basescu?
Asta numeşti d-ta independenţă, suveranitate, integritate?
„produs” al militarilor, desigur…

Mai domol cu „produsul” militarilor.
Am văzut câte parale fac militarii…
Fac referire strict la cei cu putere, adică de la colonel în sus.
O adunatură de oportunişti şi profitori.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 14:06

Dacă vă luați un televizor și nu știți să îl folosiți ca proprietar, adică să butonați telecomanda ca să vedeți ce vă interesează și în condițiile în care v-ar place, ba, mai mult, tot butonând aiurea îl și stricați, ori îl lăsați pe vecin să se joace cu el când și cum vrea acesta, ce vină are producătorul televizorului? Ar trebui să vină el la dumneavoastră acasă, să vă apese pe telecomandă, iar dumneavoastră doar să îi spuneți ce program vreți să vedeți? Și, l-ați face profitor și oportunist pe acel producător?

BULA 16-11-2012 - 15:30

Sunteti incoerent si dadurati in balbaiala. Comentariul dvs. nu are legatura cu fondul problemei. Ati fi afectat de taierile din pensiile meletarilor. Bine v-au facut, ca numai prin nemultumirea tuturor categoriilor sociale, se poate schimba acest regim politic infect.

MI-5 16-11-2012 - 15:45

Comentariul dvs e jalnic…
Dar dacă nu găsiţi altul… ce să vă fac…

Citiţi ultimul rând din postarea mea…
Aveţi chiar pe acest sait exemplificarea oportunismului… în cele două personaje foşti purtători de uniformă, că militari n-au fost.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 16:08

Nu pot să vă ajut cu înțelegerea comentariului meu. Știți și dumneavoastră că eu pot doar să explic, nu și să înțeleg în locul nimănui.

Ceea ce vă explicam este că apărarea, respectiv puterea militară este tot o producție a unui bun, numai că acesta este bun public, pe când televizorul este un bun privat. Însă, relația dintre producător și prorietar sau consumator se păstrează. Nu poți blama producătorul pentru proasta prestație a consumatorului.

Mai este adevărat că, pentru neavizați, poate crea confuzii faptul că militarul cetățean este și producător și consumator de putere militară, adică de apărare. Însă, cu puțină atenție, veți înțelege diferența dintre producător și consumator și în acest caz.

MI-5 16-11-2012 - 16:23

D-le Marcu,
Eu am inteles foarte bine ce ati vrut sa spuneti.
Dar subliniez: logica dvs este gaunoasa…
Nu se poate aplica in cazul celor spuse de dvs in articol.
De la dvs ma asteptam la mai mult.

P.S.
D-l Neacsu nu intra in categoria celor doi siamezi politici…

DXN 16-11-2012 - 16:46

Pt Hariton,
Vad ca te zbati si doresti sa arati ceva ce imi este mai dificil sa deslusesc.
Aceasta zbatere te face un fel de urbos&Co net stilat si inteligent.
De aceea “forumistii” te inteapa.
Pt mi5,
Lucios-lucios!
„logica gaunoasa” inseamna ca este inconsistentă deoarece conține contradicții?
Asta vrei sa spui!

DXN 16-11-2012 - 17:14

Pt mi5,
Lucios-lucios!
“logica gaunoasa” inseamna ca este inconsistentă deoarece conține contradicții?
RESPECT FAPTUL CA SPUI CE GANDESTI SI O FACI INTR-UN IN MOD STILAT!
DAR POTI FI SI … RAU CAND TREBUIE!
MI-A PLACUT ASOCIEREA LOGIC+GAUNOS!
Asta vrei sa spui!

BULA 16-11-2012 - 15:11

Debitati lozinci. Cand militarii au omorat 11000 de tarani la rascoala taraneasca din 1907, au sevit tara sau regimul politic de atunci ? Cand au tras in pop.ulatie, in ’89 sau la 13 iunie ’90, nu tot regimul l-au servit ? Cand se duc in Afganistan isi apara tara, sau o fac pentru interesele americanilor ?

ValVerde 16-11-2012 - 15:24

” Solda înseamnă că nu ești plătit de „regim” ci de Țară, pentru că nu ai un contract de muncă cu regimul ci un jurământ cu Țara.”

====

De mult nu am mai vazut un text atit de golit de continut.
Ori nu stii ce vorbesti, ori stii foarte bine si aplici demagogie ieftina in formulari gaunoase.

Esti platit de „Tara” ???
Cine a semnat contractul tau de munca acolo unde scrie „Tara” ???

Nu te-a platit „regimul” ???
Regimul este cel care administreaza „Tara”
Poate fi legitim in ochii unora, ilegitim in ochii altora, poate fi democratic sau dictatorial.
Dar cind ti-ai luat frumusel banii pe care ti i-a platit „regimul” (pentru ca din nou, „regimul” administreaza banii publici din care esti platit) , daci cind ai fugit la circiuma cu buzunarul plin pe 15 ale lunii, AI LEGITIMAT REGIMUL ALA CARE TE PLATESTE SI TE-AI PUS IN SLUJBA LUI !!!!!

Insiruirea aia de cuvinte cu „Tara” si „Independenta” si toate celelalte or avea succes la coafeze, cind nu sint atente la ce spui.

PS, Vorbind de juramintul cu „Tara”, vrei sa ti-l reproduc, ca sa vezi cum ai jurat credinta Romaniei Comuniste si regimului care o conducea ???
Nu-ti mai aduci aminte?

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 15:50

V-ar place ca militarii să fie militari doar pentru că sunt „plătiți”! V-ați putea cumpăra și dumneavoastră o companie sau măcar un pluton, să vă dea onorul, la comandă și pe bani 🙂

Problema este că cei ce sunt acum pensionari cu pensiile diminuate sunt exact cei care au servit Țara din convingere și nu pentru bani. Că, dacă era pentru bani, stăteau cuminți să ia solda până la vârsta de pensie și n-ar mai fi avut acum probleme. Din păcate, ei au înțeles cum este cu armata mai mică și au făcut pasul către o altă viață.

Mai mult, ei sunt cei care, când erau activi, nu au vândut nici măcar un bocanc de la stat ca să ducă banii acasă, în timp ce mulți dintre cei pe care îi apărau și care acum se dau mari că nu mai au nevoie de armată plecau de la servici cu ce apucau, de la hârtie de scris până la piulițe și șuruburi. Iar unii mai răsăriți chiar cu furtișaguri mai mari.

Dar nu ai cum să le explici asta unora pentru care banul este totul. Pentru ăștia, unul ca Băsescu, cu milionul făcut pe vremea comuniștilor din bișniță sau una ca Udrea cu milioanele făcute în parcare sunt adevărații zei. Ei au produs!

BULA 16-11-2012 - 16:04

Pe agentii FSN-isti, care au pulverizat economia Romaniei, trebuia ca meletarii sa-i fi inlaturat de la putere. Dar au fost lasi (ca intotdeauna) si n-au facut-o. Nici pe ramolitul Ceasca nu l-au „pensionat anticipat”, ba chiar il pupau in kur, desi bagase tara in datorii si blocase multe sectoare vitale ale statului.
Acum si sa vrea careva de la putere sa va dea bani, sa va sature, nu mai are de unde. S-a ajuns la cel mai scazut nivel de venituri. Numai de la romanii plecati in Vest mai vin ceva bani.

ValVerde 16-11-2012 - 16:06

Ciocolata cu perisoare in sos de suruburi !

1. Lamentari patetice despre cei care „n-au furat”
Daca nu au furat, inseamna ca sint cetateni onorabili care si-au facut datoria.
Nu le dai nimic in plus pentru ca nu au furat.
Ii pedepsesti pe cei care fura !!!

2. Acelasi lucru cu Udrea si Basescu. Daca au incalcat legea, dovedeste-i si baga-i la zdup !
Nu folosi retorica ieftina ca sa justifici o pomana in plus, ca de’: „noi ne faceam datoria si noi credem ca ei furau.”

3. Da, exista armate private. Isi vind aptitudinile si accepta riscuri pentru bani.
La fel ca un macaragiu sau un pompier.
E doar o alta meserie.
De acord ca in cazul in care un regim angajeaza o armata, (ca aia de care vorbim aici) elementul „patriotism” sau „dragoste de tara” asa cum e inteleasa ea de catre individ, poate juca un rol in decizia de inrolare. Dar nu astepta beneficii pentru asta! Daca esti patriot, ti-ai primit recompensa servind patria.
Sau tu pui pret pe patriotism si vrei mai multi bani pentru ca esti „patriot” si n-ai furat bocanci ???

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 16:26

Poate îmi arată Bulă sau ValVerde unde era vorba, în cele scrise de mine, atât în articol cât și în comentarii, despre banii pe care militarii pensionați îi cerșesc, pe nemeritate, de la poporul sărăcit, care nu are de unde să plătească. Dacă nu găsiți, înseamnă că ați introdus o temă nouă, adică o îndepătrare de la subiect.

Era o asemenea tehnică învățată, pe vremuri, la școala de subofițeri de securitate. Zice omul una, la care subofițerul răspunde că a zis omul cu totul altceva și îi combate spusele pe care nu le-a spus. Și foloseau tehnica asta ca să învrăjbească țăranii între ei, în procesul de colectivizare.

Pentru re-focalizare, subiectul este despre primul-ministru, care crede, ca și unii comentatori de pe acest forum, că are o problemă de bani, de „calculele”, când domnia sa, și, prin extensie, România, are mai multe probleme, dintre care cea a banilor necesari pentru revenirea la cuantumul avut înainte nici nu există, după spusele ministrului de resort.

digital 16-11-2012 - 16:31

du-te mă vitălăule și te pișă!
ce știi tu mă de armată,mă kknare,habar na-i ce vorbești,doar mesteci propagandă ieftină în loc de ciungă!
fă 30 de ani de militărie și vorbim după aia mă kktu dreq!

ValVerde 16-11-2012 - 16:31

„La noi, este evident că domnul Ponta nu are prea mulți votanți cu pensii reduse în circumscripția uninominală de la Tg. Jiu, iar restului votanților nu le pasă de Țară, în general și de apărarea ei, în special. Nicio analiză comparativă în NATO nu le-ar putea schimba această atitudine. Iar, dacă lor nu le pasă, de ce i-ar păsa alesului?”

====

Hai, arata-mi cum stii sa te ascunzi dupa degete si sa pretinzi ca spiritul celor spuse nu se refera la marirea pensiilor !!!

ValVerde 16-11-2012 - 16:33

@degetel

„fă 30 de ani de militărie și vorbim după aia mă kktu dreq!”

===

hahahaha…eu m-am dus la scoala….

digital 16-11-2012 - 16:43

tot bou ai rămas…degeabă făcuși…școla…mai bine pășteai pe maidan,tot îți era mai de folos!

DXN 16-11-2012 - 16:52

Pentru deget fara unghie,
30 de ani de militărie
Se vede. Cam multi.
Sau tu i-ai pus si pe aia din liceu?
Totusi putini pentru a fi un „digital” care sa stie ce inseamna minsk32!
Pe loc PEPAUS.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 16:56

@ValVerde:
Cum ziceam și mai înainte, nu am cum să vă fac să înțelegeți, pentru că înțelegerea este un proces intern, în capul dumneavoastră.

Eu pot doar să vă mai explic odată:

– cazul militarilor cu pensii reduse nu este despre „mărirea pensiilor”, ci, la rigoare, despre revenirea la cuantumul pensiei pe care o primeau, legal și de drept, până la reconvertirea acestor pensii în pensii de asigurări sociale.

– dar mult mai importante sunt problemele de natură instituțională, legală și de securitate națională pe care refuzul de a se reveni la pensiile auvte înainte de reconversie le pun.

Militarii pensionari, afectați de reducerea nedreaptă a pensiilor militare de stat, odată cu transformarea lor în pensii de asigurări sociale, nu se află acum pe stradă sau în alte locuri publice, smulgându-și părul alb din cap că nu primesc bani mai mulți de la poporul sărăcit, nici nu stau cu mâna întinsă la nimeni să le dea înapoi ceea ce merită. Ei stau cuminți acasă și tac, cu modestie. Așa că, nimeni nu îi bagă în seamă. Dramele lor, cum ar fi plata unor împrumuturi făcute pentru sumele pe le-au avut și acum nu le mai au se consumă în anonimat. Aducerea lor în discuție, când nu despre ei am scris eu, este cel puțin o impolitețe, dacă nu ceva mult mai reprobabil.

digital 16-11-2012 - 16:58

cretinule deicsen,am zis fă 30 de ani de militărie,nu că i-am făcut eu….fă diferența,cretinopatu dreq ce ești!
apropo pe tine te-a avortat rozica la 30?!

BULA 16-11-2012 - 17:14

@Hari Bucur-Marcu

Nea Hari, prea le plangi de mila militarilor invatati cu bani multi (cam pe degeaba), care au bagat imprumuturi la banci pentru ca stiau ca le vin banii „pe conducta” si nu raman datori.
La noi, la nemilitari, nu va ganditi ? De noi nu va pasa ? Noi nu ne permitem sa ramanem datori nici macar la intretinere, la bloc, ca daca incepem sa acumulam datorii, am dat de belea.
Nu ne mai enervati cu articole pe tema asta, ca o sa dam acatiste la biserica sa nu apucati mult nici din pensia ciuntita.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 17:27

Domnule BULA, fără acatiste, vă rog! Îmi pare rău că v-am enervat și promit să nu o mai fac. Pentru asta trebuie însă să faceți și dumneavoastră ceva. Să nu mă mai citiți. Nici nu merit, având în vedere preocupările dumneavoastră, dintr-o cu totul altă parte decât ale mele. Să aveți o seară bună! 🙂

BULA 16-11-2012 - 18:52

Nea Hari, culca-te linistit ca eu nu cred in acatiste si in prostii din astea, nici pe sfert cat ValVerde. Am zis si eu la misto sa bag groaza in meletarii astia nesatui. Dar asa e, cum am zis eu, ca nu meritati bani mai multi decat restul salariatilor.

ValVerde 16-11-2012 - 15:34

Ca sa iti aduci aminte ce ai jurat:

“Pentru indeplinirea datoriei sacre, de aparare a patriei, inscrisa in Constitutie, eu…. Cetatean al Republicii Socialiste Romania, intrand in randul fortelor armate, jur credinta nestramutata poporului roman si patriei mele socialiste. Jur sa respect legile tarii, sa execut intocmai ordinele comandantului suprem, cerintele regulamentelor militare si ordinele comandantilor si sefilor mei, atat in timp de pace, cat si in timp de razboi. Jur sa nu-mi precupetesc sangele si viata pentru a apara pamantul stramosesc, independenta si suveranitatea patriei, cauza socialismului. Daca voi calca juramantul meu, sa suport pedeapsa aspra a legilor Republicii Socialiste Romania.”

Vezi acolo unde scrie despre credinta nestramutata in patria socialista?
Dar aia cu cauza socialismului, o vezi???

Asta se cheama ca ai jurat credinta regimului, ai fost platit de regim, si aia cu „Tara” sint susanelele tale nerusinate.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 15:59

Aproape fără nicio excepție, militarii români ce au depus jurământul citat mai sus au făcut dovada că au înțeles diferența dintre Țară și regim. Dacă ValVerde sau alții nu reușesc să înțeleagă această diferență, este treaba lor. Dacă îi doare că nu pot să o înțeleagă și se înfurie, ajungând să apeleze la invective, ca să le treacă, cu atât mai bine!

ValVerde 16-11-2012 - 16:13

„Aproape fără nicio excepție, militarii români ce au depus jurământul citat mai sus au făcut dovada că au înțeles diferența dintre Țară și regim”

===

Ai mandat sa vorbesti in numele lor ???

Depui juramint selectiv?
Juri la gramada dar alegi sa-ti respecti juramintul in functie de cum iti convine sau de cum il „intelegi” ???

Uite un test de intelegere, ca tot ati vrea pensii ca in Olanda?

Intelegeti diferenta intre puterea economica a Olandei si cea a Romaniei???

Il intelegeti pe „nu se poate, nu avem de unde”????
Faceti un efort, ca sinteti deosebiti de perspicace in a „intelege ce va convine”

ValVerde 16-11-2012 - 16:16

PS Nu ma infurie neputinta mea de a intelege. Ma infurie nerusinarea cu care pretideti pomeni fara sa va ginditi daca se poate, cine trebuie sa inghita in sec daca vi se dau, cu atit mai putin daca le meritati.

Hari Bucur-Marcu 16-11-2012 - 16:31

Deoarece folosiți un pseudonim, nu am cum să știu cine este ValVerde de-adevăratelea. Dar, după părtinirea cu care abordați subiectul, mă faceți să cred că sunteți unul dintre beneficiarii măririi de pensii Oprea-Boc-Băsescu și vă este acum frică să nu vă ia cineva banii înapoi.

Această părtinire vă face să nu înțelegeți nici care era dovada că militarii au făcut diferența dintre Țară și regim. Este chiar caraghios să pretindeți că îmi trebuie mandat sau aprobare să vorbesc în numele lor, pentru că eu nu am pomenit de o opinie, ci de un fapt petrecut în văzul lumii. Dacă nu știți care este acel fapt, treaba dumneavoastră. Sau, îl știți și nu vă place ce s-a petrecut atunci?

digital 16-11-2012 - 16:40

@ValVerde
16-11-2012 at 16:1
băi,rahat cu ochi dacă nu era așa,adică militarii să înțeleagă diferența dintre țară și regim,poate nu ai mai fi unde ești acum,ci prin vreo groapă acoperit de bălării mă impotent -mintal -propagandist!
la loviluție ar fi fost nu o mie și ceva de morți ci sute de mii,și poate nici azi nu s-ar fi terminat răzbelul!
dar vorba aia,tocmai cei care erau în pheeezdha mamei lor la căldurică atunci,au ajuns să judece azi!
marș în morții mătii de scursură ordinară!

ValVerde 16-11-2012 - 16:47

Daca te referi la Revolutie, reimprospateaza-mi memoria, citi militari au primit ordinul direct de a trage in manifestanti si au ales sa-si incalce juramintul?

Ei sint cei care sint cu adevarat patrioti si au ales sa-si riste viata.

De la ei in jos, situatia se schimba, pentru ca militarii cu garofite pe teava mitralierei, amestecati cu manifestantii nu si-au incalcat nici un juramint si nu au „inteles” diferit „tara” si „regimul”
Ei nu au primit ordin sa traga sau sa disperseze cu forta manifestantii.

Asa ca nu-i baga pe toti la gramada.

digital 16-11-2012 - 16:53

arată mă pixule un ordin de a trage în manifestanți,scris sau verbal(înregistrat audio),futuți morții mâtii!
nu există mă pramatie!
știi cum arată un ordin din ăla și câți trebuie să-l semneze mă jeghule?!
crezi că-i ca la tine la frigider când bagi mâna după suc și dacă nu mai e,țipi să ți se aducă?!
ești copil de mingi bă,pișcotule!

Pribeagul 16-11-2012 - 20:16

@valVerde

Hai Val, Tu esti presedinte de partid?! 🙂

Ce-i cu iesirea asta? Tu n-ai fost soim al patriei, n-ai fost nici pionier?! 🙂 Si chiar daca n-ai fost… ?

Tu crezi, sau vrei sa ne faci sa credem, ca vinovati de impartirea Europei in lagarele socialist si capitalist se datoreaza soimilor patriei sau pionierilor?

S-au sunt vinovati de acest lucru Maniu, Bratianu… ? Mostenirea lor am primit-o la nastere.

Ce am avut de tras s-a datorat deciziei marilor puteri. Si asa a ramas pina marile puteri au hotarit altfel.

Este neplacut si aiurea sa pui in acest fel problema. Sa ne aminim de ce s-a intimplat Alamar. S-a dospit aluatul in el, a dat pe dinafara, a disparut, iar dl Petrescu are „Comments are closed”

Cui foloseste? Eu regret absenta lui Alamar. Cu el, ne distram de minune. 🙂

ValVerde 16-11-2012 - 20:27

Hei Pribege, te inscrii in partidul meu?
Te pun pe liste? Grabeste-te ca se completeaza.

Nu am fost soim ca-s prea batrin.
Dar am fost pionier si utc-ist.
Am rostit si eu juramintul ala cind eram la TR
dar niciodata nu am pretins ca eu sint acolo pentru „Tara” si fac diferenta cu „Regimul”

Nu am fost noi vinovati, am inteles ca asta ne-a fost mina cind s-au impartit cartile si am jucat cum am stiut mai bine.

Raspunsul meu era pentru unul ca Hari care pretinde ca pe vremea aia una era „Tara” si alta „Regimul” si ca cei ca el au stiut sa faca diferenta.
Astia sint dizidentii care au facut opozitie ca Bula, care se lauda ca el sa pise in timpul paradei de la 23 August in fata lui Ceausescu, dar luat la intrebari a recunoscut ca parada era la televizor, el singur acasa si nici n-a scos-o din pantaloni, ca nu se stie cu Securitatea asta….

Pribeagul 18-11-2012 - 20:14

@ValVerde

„…am fost pionier si utc-ist”

Hai, spune-ne cum ai jurat? 🙂

ValVerde 18-11-2012 - 22:17

@Pribeagul

Am rostit acelasi juramint pe care il spuneau toti utc-istii si toti pionierii.

Dar niciodata nu am pretins ca:

„români ce au depus jurământul citat mai sus au făcut dovada că au înțeles diferența dintre Țară și regim” (Hari)

Militarii aia pe care ii apara Hari in dorinta de a capata ceva in plus la pensie, NU si-au incalcat juramintul depus socialismului.
Nimeni nu le-a dat un ordin care sa-i puna in dilema…

Napi 18-11-2012 - 23:10

Val verde de ciudă că spală câinii sub coadă peste ocean pentru mai puțini bani decât ia un plutonier pensionat în România!
I-a explicat domnul Hari Bucur în toate felurile că nimeni nu vrea nimic în plus la pensie, dar el o ține ca idiotul că de aia nu sunt bani în România, că vor unii să primească pensiile pe care le merită și le-au avut până anul ăsta. Cum nu poate să pătrundă cu mintea nici chestiile cu jurământul sau cu valorile naționale, care nu sunt banii după care îi curg lui balele verzi.
Vai de capul lui de colorat!

Pribeagul 18-11-2012 - 23:30

Val,
m-ai bagat intr-o dilema sintactico-morfologico-semantico-hermeneutico-maeutica din care nici Socrate, nici Saussure, ci poate doar Cameluta a carei gindire este fundamental stimulata de vestitii ei slapi, o poate clarifica.

Eu stiu ca ordinele s-au dat, armata cu ofiterii ei a intrat in cazarmi, pe urma a iesit si a aparat revolutia, iar regimul s-a disipat 🙂 ca o ceata usoara, iar tara a ramas mindra si infloritoare.

Dar toate astea au fost… odata.

Relevant pentru discutia noastra este sa ne spui tu insuti cele doua juraminte facute, ca sa fim si noi bine lamuriti cu cine stam de vorba. A fost ceva formal sau serios, asa cum sustii. 🙂

ValVerde 18-11-2012 - 23:50

@Pribeagul

1. Daca s-au dat ordinele de a se trage in manifestanti, cineva in jos pe ierarhia militara a facut diferenta de care vorbeste Hari, respectivul si-a incalcat juramintul depus lui Ceausescu si nu a transmis ordinul in jos.
De la nivelul respectiv, militarii nu au trebuit sa mai faca distinctie „tara” vs „regim” pentru ca nu au trebuit sa-si incalce juramintul.

2. Ce dracu vorbesti tu, Pribege, de juramintele mele de pionier si utc-ist???
Nu-mi mai aduc aminte decit „Salut voios de pionier” si
„Am cravata mea sint pionier
Si ma mindresc cu ea, sint pionier
Flutura in vint, zalog de legamint
Intiiul meu cuvint de pionier p-i-o-n-i-e-r.”

Dupa cum vezi, am servit cu abnegatie sistemul.
Da, cind le-am depus, era formal si important pentru mine. Pe urma am implinit 16 ani si mi-am schimbat opinia.

ValVerde 18-11-2012 - 23:52

@Pribeagul

„Val,
m-ai bagat intr-o dilema sintactico-morfologico-semantico-hermeneutico-maeutica”

====

Vezi ca ti se limba plimba-n gura.

digital 16-11-2012 - 11:23

băi bulan handycapat,sigur nu te cheamă băsescu?!
ia mai uită-te de vreo două ori în buletin,da să-ți pui și ochelari,că prea te pricepi tu la toate!
dreq de opincar!

BULA 16-11-2012 - 15:05

Aparusi si tu de sub tejghea ? Cate sticle de tarie dadusi pe gat la locul de munca ?

DXN 16-11-2012 - 17:00

slugaluiurbos,
Daca voi ati fi fost prin zonele centrale, pe langa milea, pe langa coman, ati fi facut „sarmale cu bob de glont, invelite-n manta kaki” din copiii aia!
Criminali cu sifon ce sunteti!

Vasile 16-11-2012 - 11:41

Hariton,
Sunt coleg de promotie cu tine, de la N. Balcescu. Am fost in primii doi ani la Zamfir. Asta ca sa stii cine iti scrie. In alta ordine de idei, tu ai dreptate, in tot ceea ce scrii. Din pacate, acum, nu avem oameni politici puternici. Romania a „stat pe picioarele ei” numai cand a avut oameni politici de anvergura, gen Bratienii. Sper, din tot sufletul, ca din toata zbaterea societatii romanesti sa se „nasca” adevaratii oameni politici, care sa nu mai stea in genunchi in fata nimanui. Iti doresc multa, multa sanatate. Te salut, cu drag.

PARAIPAN 16-11-2012 - 15:50

„Sper, din tot sufletul, ca din toata zbaterea societatii romanesti sa se “nasca” adevaratii oameni politici, care sa nu mai stea in genunchi in fata nimanui.”

Vise taica!
Povesti.
Nici pe vremea lui Ceausescu nu faceam ce voiam!
Desi in majoritatea cazurilor facea ce voiam noi. Adica ce voia Ceausescu!
Ca Romania se stea pe picioarele ei, trebuie sa se predea in scoli carte, iar politia sa fie MILITIE.
In plus ar trebui ca multi romani sa stie pe de rost versuri cat mai multe din IMPARAT SI PROLETAR.

LICA 16-11-2012 - 14:16

La Casa de pensii a armatei s-a falsificat anexa 1, din MS 1290/2001, grupe de munca la armata, aplicand grupe speciale, in afara legii, pentru 90% dintre pensionari, de ex. marind pensii de 2000 lei, la 3000 lei.
Aceste falsuri s-au facut prin emiterea de catre CENTRUL MILITAR ZONAL BUCURESTI , a fiselor de pensie complementare, in 2012, cand era „mafiotul OPREA” ministru , transformand coditii deosebite in conditii speciale,in toata cariera, indiferent ce functie ai avut , chiar si la casieri.
Ceilalti 10%, n-au mai apucat.
Aceasta ilegalitate s-a rasuflat cand Tribunalul Bacau a cerut in dosarele din instanta, documente doveditoare care au stat la baza deciziilor de pensii.
Aici s-au deschis dosare penale pentru fals in acte si discriminare.

Salut 16-11-2012 - 17:45

@Bula

„@Hari Bucur-Marcu

Nea Hari, prea le plangi de mila militarilor invatati cu bani multi (cam pe degeaba), care au bagat imprumuturi la banci pentru ca stiau ca le vin banii “pe conducta” si nu raman datori.
La noi, la nemilitari, nu va ganditi ? De noi nu va pasa ? Noi nu ne permitem sa ramanem datori nici macar la intretinere, la bloc, ca daca incepem sa acumulam datorii, am dat de belea.
Nu ne mai enervati cu articole pe tema asta, ca o sa dam acatiste la biserica sa nu apucati mult nici din pensia ciuntita.”

===================================

Rar mi-a fost dat sa vad atata invidie, atata rautate stransa in aceiasi persoana. Iti meriti soarta, mai amaratule; ba mai mult decat atat, tu insuti iti construiesti soarta asta rapanoasa.

BULA 16-11-2012 - 18:49

Tu de la ce partid securistic esti ? Vad ca e plin forumul numai cu din astia cu epoleti.

LICA 17-11-2012 - 13:18

Elena, dar pe mine, pe tine si inca 26000 de rezervisti nu ne incalzeste acest aspect si nu ne plateste oprea facturile.
Pentru noi a fost criminal, mai mult decat criminal! Daca era de bun simt ar fi putut pentru ca avea parlamentul la mana lui, sa revina la cuantumul din 2010. Dar asa… au fost sacrificati DEFINITIV unii de dragul altora, ceea ce nu mi se pare corect!
Pentru ca m-ai ambitionat, am fost chiar in urma cu cateva minute la un membru PNL marcant din judet si am discutat problema noastra si care este situatia cu FMI. Raspunsul primit este corect in principiu si daca acceptam aceasta neputinta suntem pierduti definitiv. Mai detaliat…
1. Contractul cu FMI semnat in 2009/2010 are niste clauze foarte clare, printre care ar fi si aceasta dependenta a alocarii de fonduri bugetare catre fondurile sociale numai cu acordul acestuia;
2. Acordul este in vigoare pana in 2014 parca si pana atunci….. mucles! – indiferent cine este la carma tarii;(DE ACEEA IN 13 IUNIE USL A ANULAT PROIECTUL DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TAIATE , CARE ERAU DEJA APROBATE DE SENAT)
3. La anul trebuie sa rambursam 5 miliarde la FMI si…. daca nu respecta politica acestuia atunci… este chestia de… cu alifie sau fara alifie;
4. Concluzie – atata timp cat tara are nevoie de FMI atunci nu vom avea sub nicio forma drepturile redate. Cu alte cuvinte soarta noastra este pecetluita indiferent de cat ne lamentam, enervam, strigam, urlam, injuram, etc. Suntem vanduti, suntem sub tutela straina si orice miscare gresita…. atrage dupa sine retragerea banilor si lasarea noastra de izbeliste pe o piata in care imprumuturile sunt cu dobanzi foarte mari. O sa ma intrebati…. oare ce ma intereseaza pe mine chestia asta? Eu vreau pensia inapoi si in rest, Dzeu cu mila! Da, si eu o vreau… toti o vrem…. numai ca nu ne-o va mai da nimeni inapoi, indiferent de cata dorinta am avea. Poate ca ar mai fi o solutie… care este greu de pus in aplicare. Sa iese in strada si sa picheteze Guvernul si sediul FMI, cateva mii de rezervisti pe perioada nelimitata. Numai ca nici macar strigatul nu va rezolva nimic… vom urla la luna! Poate daca s-ar lua cu asalt Executivul asa cum au facut-o rezervistii sarbi in urma cu cativa ani.. 5000 de rezervisti in 7 ore si-au recastigat drepturile care erau amenintate cu o scadere doar de cativa euro daca nu ma insel.IN rest…. sa auzim numai de bine si astept din partea dvs vesti mult mai bune.Eu nu mai am nimic de spus
Cu stima,

Hari Bucur-Marcu 17-11-2012 - 14:38

Argumentele ăstea sunt doar o abureală politicianistă de cea mai slabă factură. Cum a fost și chestia cu cvorumul la referendum, sau chestia cu acceptarea revenirii domnului Băsescu în pofida imensei majorități a românilor. Toate făcute de USL sub pretextul neadevărat că nu se poate altfel, că așa au zis stăinii.

Acordul FMI, pe care îl numiți contract, nu are valoare de lege, nu a fost negociat în Parlament și nu a fost votat de Parlament, care este singura putere legiuitoare aici, în România. Deci, orice lege îl poate face caduc, numai să vrea legiuitorii.

De aceea este foarte importantă discuția despre pensiile reduse nedrept în campania electorală. Nu pentru a se repara o nedreptate, deși este serioasă și aceasta, ci pentru a se vedea ce fel de politicieni alegem în noul Parlament: unii care să ne reprezinte pe noi, ori unii care să reprezinte FMI, sau pe mai cine a profitat de proasta guvernare a lui Băsescu și s-a înfruptat din Țară.

Marota cu amenințarea ruperii acordului cu FMI nu ține decât la niște gâgă care nu știu pe ce lume se află. „Contractul” este supus evaluării și ajustării periodice, în funcție de modul de implementare. Acordul prevede inclusiv cheltuirea inteligentă a fondurilor, ceea ce nu a fost cazul. Se vede cu ochiul liber pe ce s-au dus banii ăia, la fel ca majoritatea banilor europeni. Nici urmă de investiții, de dezvoltare, de progres. Asta, pe lângă eșecul total al proiectului pensiilor unificate, care este mărul discodiei aici. O fi idiot funcționarul FMI care o ține pe a lui că nu se pot revizui prevederile acestea, dar nu trebuie nimeni să i se alăture, decât dacă este la fel de idiot. Sau corupt. Orice om de bună credință, de la FMI sau de aiurea, își dă repede seama că trebuie făcute ajustări serioase.

Așa că ar fi bine să vă întoarceți la propagandistul liberal care v-a împuiat capul cu nu „se” poate și să îi spuneți că nu poate el și cu ai lui. Ceea ce nu este o problemă. Doar să se dea la o parte și să vă lase să îi alegeți pe cei ce pot.

digital 17-11-2012 - 15:33

băi lică,te pretinzi a fi rezervist?!
dacă da ori ai trecut ca gâsca prin apă prin ea,ori n-ai avut nici-o treabă cu situațiile fluide ce au loc în mecanismele care se produc în sistem!
nea Hari,are perfectă dreptate când spune că aceată înțelegere,memorandum,acord cu femeiul sau oricum s-ar numi,nu are putere juridică sau legislativă!
de fapt acum se văd cu adevărat dacă cineva are koaie sau biluțe de plastic,implantate chirurgical,în loc de….. de către vreun chirurg fără atestat!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult