Acasa Opinii Don Basciote şi Victorancio Pontanza

Don Basciote şi Victorancio Pontanza

scris de Teodor Seran
9 afisari

Deşi nu stau niciodată în aceeaşi locaţie,Traian Băsescu şi Victor Ponta par a fi destinaţi să fie tot timpul împreună.De fapt, cei doi se urmăresc în continuu, pentru ca fiecare să cunoască permanent ce face celălalt şi să riposteze verbal sau prin acţiuni concrete ,în aşa fel încât,adversarul să nu fie în avantaj de imagine.

teodor seranCoabitarea atât de mult clamată de către cei doi lideri s-a dovedit a fi un „pseudo-chinegheticos”, care i-a decepţionat pe români. Cei doi sunt precum „şoarecele şi pisica”, uimind permanent asistenţa cu noi şi extrem de rafinate modalităţi de ripostă la discursurile adversarului. Uneori, aşa cum spune românul, „îţi stă mintea în loc”, când auzi şi când vezi cum reacţionează cei doi.

Bătălia se desfăşoară pe scena publică, în văzul tuturor, fără menajamente şi fără scrupule. Fiecare dintre cei doi, încearcă să impresioneze şi să epateze.Fiecare vrea să se spună despre el: ”E mai al dracu’ Băsescu!”, „E mai tare Ponta!”. Din păcate, această luptă surdă consumă timp şi bani publici. Încleştarea nu se rezumă doar la lupta pentru imagine. Mult mai arzătoare este lupta pentru Putere. Aceasta oferă posibilitatea saturării dorinţelor clientelei politice, care posedă motoarele politice necesare susţinerii în vârful piramidei. Deocamdată, avantajul pare a fi de partea lui Victor Ponta, adus pe lume în faţa camerelor de luat vederi, „pentru primul interviu acordat, peste lume aruncat!”. Chiar dacă apare mai puţin pe ecranele televizoarelor, Traian Băsescu are intervenţii mult mai acide, care lovesc uneori cu parşivitate adversarul, sub centură. Din recentul caz „Omar Hayssam”, opinia publică nu a înţeles nimic. Totul este neclar, toate ipotezele sunt incerte şi toate speculaţiile lipsite de suport. Singurul lucru sigur este faptul că unul dintre cei doi „a pus umărul”, cu mare determinare pentru ca Omar Hayssam să fie adus în ţară, urmând ca declaraţiile acestuia să se constituie în lovituri mortale pentru adversar. Ca de obicei, opinia publică a fost „omarofagă”, spărgând subiectul în mii de informaţii şi de speculaţii aiuristice, foarte puţine dintre acestea fiind cu adevărat reale. Între timp, Traian Băsescu a trecut la atac, iar Victor Ponta la persiflarea spuselor acestuia. Opinia publică a ajuns la punctul în care este cuprinsă de o derută totală. Nimeni nu ştie ce să mai creadă. Este tânăr Ponta şi ia decizii hotărâte şi eficiente? Este „vulpe bătrână” Traian Băsescu şi le ştie pe toate? Se pare că nu avem de-a face cu niciuna dintre aceste două ipoteze. Pur şi simplu cei doi îşi bat joc de viaţa românilor. Nu prea le pasă de cum arată ea. Contează doar imaginea publică şi Puterea.

Ne confruntăm cu singura situaţie în care nu câştigă cel de-al treilea când doi se ceartă. Al treilea, grupul milioanelor de cetăţeni români, al căror nivel de trai bate pasul pe loc, a început să dezavueze atât comportamentul lui Traian Băsescu, cât şi pe cel al lui Victor Ponta. Se dovedeşte faptul că cearta şi sămânţa de scandal nu aduc prosperitatea necesară pentru cetăţeni. Se simt în continuare colţii sărăciei care strâng cu ferocitate mai mult de jumătate din reprezentanţii naţiunii. Nu ne mai admirăm de mult conducătorii politici şi în general, niciun fel de conducător. Nu prea mai găsim valori morale la care să ne raportăm şi nu prea mai avem ce să-i învăţăm pe cei tineri. Ce să le spunem zecilor de mii de absolvenţi care nu găsesc un loc de muncă, plonjând direct din facultate în braţele disperării? Să se uite la raliul Sibiului, unde Victor Ponta concurează ca şi co-pilot sau la cursele pe care le face pe Marea Neagră cu şalupa, Traian Băsescu?

Între cei doi există o simbioză nevăzută, aproape diabolică. Dacă Victor Ponta devine pilot de curse, în secunda doi Traian Băsescu devine marinar! Oare dacă Victor Ponta s-ar transforma în cosmonaut, Traian Băsescu în ce s-ar mai transforma? În astronaut extraterestru? În mod sigur, Traian Băsescu nu mai este un Don Quijote pentru Victor Ponta, aşa cum nici Victor Ponta nu mai este un Sancho Panza pentru Traian Băsescu. Cei doi însă se atrag şi se completează reciproc. Ei nu pot exista decât împreună şi în permanentă contradicţie. Prin separare, cele două personaje se autodistrug. Acest lucru nu se va întâmpla însă prea devreme. „E rău cu rău, dar mai rău fără rău!” Traian Băsescu şi Victor Ponta adoră acest proverb şi se vor ruga cu osârdie în taină ca adversarul să nu dispară niciodată.

18 comentarii

Salut 31-07-2013 - 11:45

Care „adversari”, nea Serane?

CONGO 01-08-2013 - 14:48

Pai ce, adversari (in politica) inseamna oameni purtati de dusmanie oarba, si fara nici un dialog? Unde te trezesti, in Romania?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-07-2013 - 13:05

E cu mult mai simplu !

Este o TIGANIADA specific romaneasca !

Este un VOT de BLAM pentru ROMANIA !

AFARA cu amandoi!

VICA 31-07-2013 - 13:34

Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-07-2013 - 22:04

,, Victor says:
July 31, 2013 at 1:48 pm

Amandoi coabitancii,atat Basalaul cat si Tontalaul, fac doar circ, fiind priceputi doar la asa ceva. Ei sunt intr-o coabitare intima si doar pentru prostirea prostilor, se fac ca se cearta. Cat e de penibil e si Tonta incat se intreaba daca tara are presedinte (in cazul declaratiilor bozgorului Tokes) ? Ii raspundem noi, oamenii simpli, dar care avem cel putin un neuron functional? Nu, Romania nu are nici presedinte, nici premier, nici Parlament, nici Guvern, nici institutii ! Are doar niste javre ordinare cocotate in cele mai inalte functii, doar pentru a-si rezolva problemele personale, in dauna celor multi si oropsiti. Rusine,rusine, rusine acestor nesimtiti.”

UnUL 01-08-2013 - 22:21

Ancuța, cred că sari nițeluș peste cal. Dacă nu ești de acord cu dl Seran, combate-l cu argumentte, nu-l insulta! Nu ești Urbos-Salut-Digital-Tache-Mircea, mârlanii fără bun simț care își perrmit orice nesimțire și mitocănie.

digital 01-08-2013 - 22:24

da nici băsexu nu e!

UnUL 01-08-2013 - 22:27

Nu e ce, Degețico?
Sper că nu încerci să-l vâri pe președintele țării în aceeași oală cu gunoaiele pe care le citam mai sus, și dintre care faci și tu parte.

digital 01-08-2013 - 22:29

ești perspicace azi, băsistule!
bravos!

digital 01-08-2013 - 22:34

cum zicea individu….da agresivă era țighanca asta împuțită!
hahaha!

UnUL 01-08-2013 - 22:35

Păi așa și era. Eu în locul preșdintelui îi ardeam și 2 palme !

Antibasistul 03-08-2013 - 15:34

Adica ai mai puțina minte decit uidolul tau, clujeanule fara creier!?

digital 03-08-2013 - 15:38

nu huhule, el are creier, cu mintea e mai sărac!

digital 01-08-2013 - 22:44

hahaha!
nu semnez congo doar digital, ce ești prost, așa!

UnUL 01-08-2013 - 23:28

„Cogolezule”, cum spuneam mai sus, ori e vorba de o sosie infectă de-a ta, ori te-ai țăcănit de tot. A doua ipoteză îmi pare mai puțin probabilă. DAR DACĂ, TOTUȘI, ACEASTĂ NENOROCIRE S-A ÎNTÂMPLAT, ÎȚI POT RECOMANDA UN PSIHIATRU BUN.

UnUL 01-08-2013 - 23:29

ORICUM, BĂIEȚI, STAȚI MAI DISPERSAȚI!

UnUL 01-08-2013 - 23:42

Nu e el, e un alter-ego al lui!

Antibasistul 03-08-2013 - 15:56

Daca Ponta nu ar fi un tradator, impreuna cu Crin A. ar cere Parlamentului sa constate demiterea lui Basescu conform datelor publicate ale recensamintului care spun CLAR CA A FOST CVORUM!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult