Acasa Opinii După asemănarea EBA, şi-a tatălui, şi-a hăhăitului damf

După asemănarea EBA, şi-a tatălui, şi-a hăhăitului damf

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

Băsescu mai trage o palmă peste ochii zgâiţi la TV ai molâului popor român, condamnându-l din nou la neagra noapte a somnului raţiunii. Emisiunile culturale nu au ce căuta la televiziune.

Marius BatcaAvem de a face cu o modernizare a statului originală, cu români croiţi după chipul şi asemănarea EBA, şi-ale tatălui, şi-ale hăhăitului damf. Băsescu are nevoie doar de agramaţi ca tâmplarul, chelnerul, chimistul şi alte fiinţe inculte cu fiţe, în fuste mulate, cu miliarde pe mână. Băsescu vrea doar slugi obediente, de care se foloseşte cu orice preţ, pentru a-şi statisface foamea de putere. Şi de sclavi, care să-l aduleze şi care să se minuneze de felul în care reuşeşte el să se descurce prin mârlănie, minciună şi făţărnicie.

El nu ştie să vorbească corect nici măcar limba română, nu engleza. Poate, şi de aceea, unii dintre cei mai buni prieteni ai săi sunt udemeriştii. Şi regimul geamăn, al lui Viktor Orban, de la Budapesta. Şi trădătorul Laszlo Tokes. La urma urmei, cine se aseamănă se adună!

Doar în acest context este de înţeles de ce preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului României să reexamineze legea care modifică legea audiovizualului, prin care televiziunile generaliste sunt obligate să difuzeze cel puţin 120 de minute de programe culturale sau educative, iar televiziunile de ştiri, cel puţin 30 de minute. SĂPTĂMÂNAL.

Deci, într-o săptămână (10.080 de minute), nu este loc de două ore (120 de minute) de emisiuni cultural-educative, obligatoriu, la televiziunile generaliste. Aşa zice preşedintele.

Citiţi şi vă cruciţi, ce explicaţie “halucinantă” a putut să dea:

Bucureşti, 5 Ianuarie 2012

Doamnei Roberta Alma Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Legii pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002

Motivul cererii este următorul:

Actul normativ trimis spre promulgare, prevede modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, propunându-se ca programele oferite de radiodifuzorii care furnizează servicii generaliste de televiziune să rezerve săptămânal cel puţin 120 de minute pentru emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ, exceptând intervalul orar 1:00 – 7:00, iar programele oferite de radiodifuzorii care furnizează servicii de televiziune specializate în ştiri, să rezerve săptămânal cel puţin 30 de minute pentru emisiuni cu conţinut cultural sau educativ, de asemenea exceptând intervalul orar 1:00 – 7:00.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, serviciile mass-media audiovizuale, difuzează programe în scop educativ sau informativ prin însăşi natura lor. Legea audiovizualului, conţine prevederi armonizate cu dispoziţiile Directivei 89/552/CEE a Parlamentului European (Directiva serviciilor media audiovizuale) şi prevede că prin difuzarea serviciilor de programe se realizează pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi ale drepturilor fundamentale ale omului. Considerăm că impunerea unor condiţii şi limite în ceea ce priveşte conţinutul programelor furnizate de radiodifuzori nu este oportună, limitând libertatea presei. De asemenea, considerăm că publicul este cel ce poate alege emisiunea sau canalul Radio ori TV. din multitudinea celor existente pe piaţă, nefiind necesară o intervenţie a legiuitorului în acest sens.

Totodată, considerăm că o viitoare reglementare în domeniu ar trebui să vizeze mai de grabă consolidarea rolului Consiliului Naţional al Audiovizualului în vederea respectării de către radiodifuzori a rolului educativ, informaţional şi cultural.

Aceste recomandări pe care le facem sunt în acord şi cu punctul de vedere al Guvernului transmis Parlamentului cu privire la această propunere legislativă.

Faţă de cele afirmate, am aprecia înţelegerea manifestată de legiuitor privind respingerea acestei iniţiative legislative. De aceea, având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare, ţinând cont de motivele invocate.

Păi, să vedem! Nu se pot impune limite de emisie, în ceea ce priveşte Cultura şi Educaţia, pentru că se încalcă libertatea presei. În rest, nu se încalcă libertatea presei, atunci când Băsescu sare la gâtul jurnaliştilor, iar adunătura de pup’indosişti îl urmează-n cor. Nu se pune limită, la libertatea presei, atunci când Băsescu îşi asmute serviciile asupra jurnaliştilor şi instituţiilor de presă, care îşi permit să spună ce porcării patronează, împreună cu roiul său de lăcuste portocalii, ungureşti şi reevaluate.

Cică, publicul poate alege unde să se uite. Aşa ar fi corect într-o ţară normală, din Uniunea Europeană. Numai că, în România, oricât butonezi, tot peste manelişti, dobitoci, figuranţi, columbeni, monici, vrăjitoare, gigolo, curve, almanahenişti, hăhăişti, pleşcoience, sex cu minore, boci-cosaşi, nore cu mame, somnorici, factori luaţi câte x, voci, talente, copiloţi, glume de la bloc, pistolari, 2xD-populişti, turcisme, gâzi, chinezisme, blonde tupeiste de la Victoria, primari general-caporali, shopingăreli, culcere, asistente de sex, înjurături, mârâieli, cârâieli, scuipaţi în ochi, croncănituri, vedete de sezon şi alte mizerii. Doar hidoşenie, puroi, mucegai, vulgaritate, prostie ridicată în slăvi, pentru îndobitocirea maximă a unui popor dus sub pragul sărăciei spirituale, morale şi fizice.

În schimb, merită remarcat ce vrea Traian Băsescu: consolidarea rolului CNA. O altă structură de control, care, în loc să facă ceea ce este obligată prin lege, răspunde, ca întotdeauna de la înfiinţare, la comenzi politice.

Somnul raţiunii naşte monştri”.

37 comentarii

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 06-01-2012 - 16:23

Serialul preferat si compatibil cu recomandarea E. S. Dl. PRESDINTE TRAIAN BASESCU …. ,,NOAPTEA MINTII ” in varianta personalizata!

romulus 06-01-2012 - 16:35

baga-ti capu’ in buda si trage apa!

ION 06-01-2012 - 16:35

Golani, pramatii, curtezane tziganci, hotzi de buzunare publice, infractoare dovedite fraudatoare de voturi in Parlament, betivi buhaiti, tzigani cocalari, interlopi, Mircea Basescu, EBA, aia care face pe Notaritza, repetenti si repetente, ex-clienti ai scolii de corectie, analfabeti cu diplome cumparate la tarabe, batausi, toata aceasta adunatura PDL ista si Bashineasca terorizeaza Poporul Roman de 8-9 ani ! Derbedeii Bashineshti, fug de scoala si de cultura, precum drak’ de tamaie, dar nici nu permit romanilor acces la civilizatie, pericol mare pt. Chior !

romulus 06-01-2012 - 16:44

ce, e prost Bashila? Pai are el nevoie de romani instruiti? Romanii instruiti ar putea vota Boc, Udrea, EBA?
Aici pe forum doar securistii, pdl -istii imputiti si ji dovii hoti il sustin!

Ciu Huhu 06-01-2012 - 16:48

Foarte corect!

romulus 06-01-2012 - 16:40

Marius – bun articol, felicitari!
Am doar 2 observatii:
1. – te iei de Balalau – Tradatoru’ Neamului – si aici se supara Roncica – fostul tau coleg – pupinbasist de frunte!
2. Viktor Orban – a facut lucruri bune pentru unguri: a marit impozitele pentru banci, a lichidat pensiile private – hotii la drumul mare – si, mai nou, prin noua Constitutie – a subliniat – casatoriile sunt permise doar intre persoane de sexe diferite – si, in plus – embrionul uman – e considerat fiinta umana – inca din prima zi!
Fata de Orban – Basescu e o scursura imputita!

urbos 06-01-2012 - 16:46

Atacul la democratie nu scuza nici o alta „fapta buna”. Orban e un gunoi, dar intr-adevar Basescu il intrece cu mult.

geafri franks 06-01-2012 - 20:58

COrect -d.urbos-corect ! Gla GORIE eterna, Orban da care

Ciu Huhu 06-01-2012 - 16:46

E excelent acest articol!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 06-01-2012 - 17:05

SK ar ABEI de peste PRUT nu au voie sa-l denigreze pe …CEL De INTAI ! SI doar pt. faptul ca nu vom intra in SHENGEN datorita kaghebitilor rostogoliti pt. V O T !

romulus 06-01-2012 - 17:09

scoate -ti oasele batrane din kiboootz – fa cativa pasi in Neghev – baga -ti scafarlia in nisip si stai asa cu ea 15 minute! Scrie -ne dupa – cum a fost!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 06-01-2012 - 17:21

M-am conformat, si dupa cativa pasi, am auzit un strigat disperat : PLEASE -NOW VODA , nu ne lasa fara arginti! Aducem in avans ,mai mult decat BAKI ! PLEASE!

romulus 06-01-2012 - 17:28

Pana si la timp furati, caftanitilor! Ti -am zis sa stai 15 minute – si tu imi raspunzi dupa 12! Hai, mai inghite niste usturoi – si mai baga bila in nisip 30 de minute! Vezi ca sunt cu ochii pe ceas!

urbos 06-01-2012 - 17:38

Romuluse nu-l mai baga in seama pe retardatul asta, ce dreacu. Sint alte spurcaciuni sobolanesti mai interesante cand vine vorba sa le tragi flegme.

romulus 06-01-2012 - 17:38

Pana si la timp furati, caftanitilor! Ti -am zis 15 minute – si ai raspuns dupa 12! Hai, treci – acum stai 30 de minute cu bila in nisip! Vezi ca sunt cu ochii pe ceas!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 06-01-2012 - 17:44

COPY/PASTE , SK arab EULE, initial am comunicat cu un OM ! Cu alde ca voi, ?????????!

Ciu Huhu 06-01-2012 - 17:09

Voi ovreii ati controlat KGB-eul intotdeauna!

Marius Bâtcă 06-01-2012 - 17:25

Gresesti cumplit. Din pacate, ai cazut in plasa intinsa de ucraineanul Ivanciuc, care …. dar sa ne oprim aici.
Mai spun doar ca serviciile secrete ucrainene (SBU) sunt foarte active in ultimele luni in Romania si R.Moldova.

romulus 06-01-2012 - 17:48

SBU controlat de SVR!
Am mai spus -o si o repet – cu riscul de a supara iubitorii (platiti sau nu – adica fraieri) maicii Rusia – de pe forumul asta: UCRAINA SI BIELORUSIA SUNT STATE ARTIFICIALE, FACUTE DIN FURAT, CARE TREBUIESC SPARTE! ACUM, AMBELE, SUNT SUB CONTROLUL MOSCOVEI! S. Mehedinti – spunea ca cine stapaneste istmul ponto-baltic – stapaneste EURASIA! Ucraina trebuie sparta – sa revina vechile teritorii la Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania! Romanilor le -a fost bine – in trecut – atunci cand la Marea Neagra s -a implicat si Occidentul – nu cand Marea Neagra a fost lac turcesc sau lac rusesc! CITITI -L PE GHEORGHE BRATIANU – marele istoric asasinat de kurvele sataniste bolsevice!

tracul 06-01-2012 - 17:07

nu mi se pare normal sa faci cultura cu forta. Cultura se face la scoala si normal ar fi doar la televiziunea publica sa se refere aceasta lege. Adica 20 de ani nu si-a pus nimeni problema dar acum in prag de alegeri a venit nenea liberalu’ cu proiectu’ de lege. Fiti seriosi! Sa incerce sa respecte cei 30% filme europene. Cui vrei sa-i cresti gradul de cultura? Gicu manelistu trece el urgent la reportaje despre Emile Zola? Ceea ce mi se pare noprmal este sa fie obligata televiziunea publica sa difuzeze emisiuni culturale, chiar face lucrul asta. Sa se fac public sondajul sa stim si noi cati se uita la emisiuni culturale in Romania si dupa asta putem discuta, cand vezi o foame de emisiuni culturale. Poate facem un referendum pe aceasta tema si putem lua o decizie.

romulus 06-01-2012 - 17:37

alt cretin platit!

neacsum 06-01-2012 - 18:10

Si totusi eu cred ca tracul are dreptate. In sesnul ca :
1. acest lucru se poate impune pe televiziunile nationale si chiar cu o pondere largita.
2. Televiziunile particulare , pot face ce vorm de asta avem concurenta si libertate . Daca oamenii vor vrea cultura , pe segmentele de pre in care se difuzeaza emisiuni culturale la televiziunile nationale, se va vedea o scadere a ratingului la celelalte televiziuni si atunci , particularii vor trece singuri in prorgam programe cultural educative.
3.CNA-ul trebuie desfiintat ca sursa de venituri pentru putere din amenzile date aiurea si organ de santaj la adresa televiziunilor . Daca parlamentarii au imunitate privind declaratiile politice, de ce ar plati televiziunile ce spun imunizatii ?

romulus 06-01-2012 - 18:17

Stimate d -le Neacsu – sper ca nu faceti parte din turma de cretini ce sustine – ca asta vrea „boborul „- tabloide, curvasareala, manele! Gusturile poporului – cererea – este „educata” – sper ca ati auzit de marketing – sau macar de manipulare!Asta i se baga poporului pe gat! Omul simplu – mult mai usor se indreapta spre rau, urat – decat spre bine, frumos, etc!”Tiganizarea” se produce mult mai rapid!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 06-01-2012 - 17:38

Draga MARIUS BATCA, eu nu pun botul , cum incerci sa sugerzi ! Doresti sa public ,niscaiva DAKUMENTI ?…voi reveni !

romulus 06-01-2012 - 17:52

Si eu am crezut ca esti OM! Se pare ca impartasim aceleasi sentimente fata de Balalau – dar tu esti si ANTIROMAN!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 06-01-2012 - 18:01

ESTI tampit , daca crezi asa ceva ! NU i-ti intru in amanunte, nu am nevoie sa ma spal! TU cate VIETI de ROMANI ai salvat?

romulus 06-01-2012 - 18:12

Daca tu spui ca sunt tampit – asa o fi – cine poate contrazice pe cineva care face parte din „poporul ales” ( de Lucifer, ca de Dumnezeu – nu se vede)?
Nu sunt nici pompier, nici medic – nici nu lucrez la SMURD! Nu sunt nici profesor , nici preot – ca sa am grija de sufletele si mintile oamenilor! TOTUSI – INCERC SA FAC BINE ROMANILOR MEI – SI – MAI ALES – INCERC DIN RASPUTERI SA NU FAC RAU SEMENILOR! !

ion 06-01-2012 - 18:20

masochistilor,
vreti cultura cu forta?
ce va opreste acum sa va uitati pe tvr cultural, mezzo, arte, 3sat sau alte posturi culturale?
ce va opreste sa cumparati observator cultural, aveti abonament la biblioteca sau vreti o lege care sa va forteze?

Ciu Huhu 06-01-2012 - 19:16

Traiasca Securitatea basista pedelsista!

Marius Bâtcă 06-01-2012 - 21:05

Nu vreau cultura cu forta.
Vreau, in primul rand, alfabetizare, cu forta. Vreau posibilitatea de acces la programe educative pentru toti. Pentru ca TV-ul este principala sursa de informare din Romania.
Deocamdata, avem de a face cu incultura si marlania.
Oricum, nici nu conteaza daca esti sau nu din Timisoara (unul dintre cele mai importante centre culturale ale Romaniei).
Conteaza doar ca ideea din postarea ta este agresiva prin nesimtirea similara celei aTB-ului.

P.S. Sa iti fie rusine, ca folosesti acest nume de Sfant. Nu ai nici o legatura cu el.

zdreantzapdista 06-01-2012 - 18:57

eu , demult nu mai port discutii cu basistii, astia sunt niste nazisti in cel mai pur sens al cuvantului.
mi imteleg de ce opozitia mai discuta cu acesti caini.daca as fi in locul lor nu as mai purta absolut nici o discutie.sa nu mai vorbesc despre specia asta de mutanti unpr.

jan dinu 06-01-2012 - 22:43

Flocio,scoate banii ce-ai furat pina NU te-am lichidat !
JD-USA

Ciu Huhu 07-01-2012 - 05:04

Tot probasist-pedelist ai ramas jane tigane, ovreu, nu ti-a venit inca mintea la cap?

Ciu Huhu 07-01-2012 - 05:07

Corect, cu ei, cu basistii-pedelisti nu tre’ discutat, tre’ bagati pe viata la puscarie pentru ca au ruinat RO si poporul si i-a indatorat enorm, pe multi ani!

pupinbase 07-01-2012 - 08:40

F bine, d-le Marius. Bravo!

Lucid 07-01-2012 - 19:22

Un titlu precum articolul – scris dintr-o suflare de român inteligent, cu capul pe umeri.

Europeanuul 08-01-2012 - 18:09

Teviziunile isi defineasc singure un public tinta. Pentru mine, de exemplu, problema nu e ca exista talk showuri sau emisiuni de gen strain precum the voice, pentru ca exista un public pentru ele. Dar cind programele televiziunilor vor fi impuse (pe linie de partid?) atunci imi va fi sila sa ma uit la tv, asa cum mi-a fost pe vremea dictaturii comuniste.

Iubitorii de versuri patriotice nu au dreptul sa plaseze sentimentele lor in fata dreptului la expresie, a democratiei sau a economiei de piata (nimeni nu are dreptul sa ne impuna ce sa vizionam sau ce sa ascultam).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult