Acasa Opinii După cine alergă liderii USL?

După cine alergă liderii USL?

scris de Marin Neacșu
2.586 Afisari

De câtva zile se discută din ce în ce mai dens ideea că Tăriceanu ar putea fi numit premier după viitoarele alegeri dacă USL va câştiga alegerile parlamentare şi ar avea un scor confortabil care să impună măcar moral dacă legal nu poate, desemnarea unui premier din partea USL.

Marin NeacsuIdeea (sau zvonul) a fost discutată şi chiar amendată şi de Antonescu, liderul liberalilor, cel care se spune că i-ar fi luat locul lui Tări la şefia partidului prin manevre similare celor cu care Băse i-a luat locul lui Geoană.

Cine şi de ce a răspândit astfel de zvonuri şi variante, de ce căţeluşii purtători de viruşi Băse inoculează mai ales acum în plină campanie presa şi USL-ul cu astfel de boli care tind să se cronicizeze, nu e greu de intuit. Veşnic hăhăitorul are mai multe garaje, unul care lansează fum, altul care împăştie, altul care împachetează fum şi livrează la punct fix, alt garaj pentru fiert ouă, unul pentru spart ouă şi unul pentru lustruit şi aşa mai departe, fiecare cu rolul său bine stabilit. Nimic nu apare în spaţiul electoral, indiferent din ce garaj, nici o ofertă, nici o vorbuliţă, fără să poarte ok-ul garajului central.

Este absurd să creadă cineva că Băse ar fi de acord să îl repună pe fotoliul de premier pe singurul om care l-a înfruntat, l-a ridiculizat şi a ieşit chiar victorios din confruntarea cu el, pentru că performanţele guvernării Tăriceanu au arătat cine a câştigat. Nu ridic în slăvi nici guvernarea sa, nici pe Tăriceanu care mai are de dat multe explicaţii vizavi de Insula Şerpilor şi platforma petrolieră din Marea Neagră, dar nu pot să nu accept că economia a cunoscut o creştere pozitivă sub el, faţă de multele creşteri negative de după.

Deci fumigena lansată din garajele cu piscină nu are nici un suport real, e lansată pentru a intoxica adversarul. Şi gemenii au inhalat din plin. Ponta, plecat la Paris în vizită de cumetrie, s-a rugat de olandez să îi facă lobby după alegeri pentru a fi numit prim ministru aşa cum i-a promis lui între 4 ochi un pirat cu plasture. Numai că, în ultimul timp, postul se aude că e oferit când unor indivizi care o ard la rece, când unora care se cred mai tăricei şi lui îi cam miroase a omletă şi se uită cu îngrijorare sub scaun:”Habemus dous oves sed non bene pendentes.”

Fumigena face şi alte victime. De ceva timp în bucătăria cu pene se ceartă unii de le sar fulgii. Cearta e mai veche, îmbrâncelile şi faulturile se văd din tribună, dar de dragul zilei de 9 Decembrie nu se fluieră nimic. Celor mă tăricei le cam miroase a oaie în tigaia partidului, şi îl tot îndeamnă pe baciul stânei să îşi ia ciobanul şi să spele putina. Baciul tocmai de asta se teme. Zvonul că Tări ar deveni cumva prim ministru îi taie lămâia pentru că este LMC că, odată revenit în politică pe cal mare, următoarea descălecare va fi la în cuibarul penelor. Şi cu această perspectivă în faţă, se apucă şi el să promită excluderi şi suspendări în dreapta şi în stânga încingând uleiul într-o tigaie goală. Doamne cât de uşor de îmbrobodit sunt politicienii noştri, cât de repede se prind ei în laţ fără să gândească. Unul se sprijină pe un post promis între 3 ochi şi pe potcoavele unor cai de rasă la alegerile locale dar care de atunci nu au mai mâncat nimic şi tot scad în greutate, iar celălalt se sperie de drobul de sare de pe sobă.

Dacă sunt atât de creduli, încât să creadă că orice Tăriceanu poate fi numit premier de Băsescu, atunci nu mă miră că am ajuns unde suntem. Dacă Băse ar fi constrâns de Gittenstein sau Merkel, să zicem, să aleagă între Ponta şi Tăriceanu, e clar şi pentru ultimul sugar că l-ar alege pe Ponta, pentru că poate face ce vrea cu el. Cu Tăriceanu nu poate, s-a ars odată şi el nu se arde de două ori cu aceeaşi tigaie. Şi atunci de ce se scarpină cei doi dacă nu îi mănâncă nimeni? Sau aşa le place, să se mănânce între ei?

Băse a plecat la vânătoare în plin sezon de prohibiţie şi, cu un singur glonţ, a împuşcat 2 iepuri. Şi acuma aleargă ca ogarii după coada lui Tăriceanu, trasă de maşina lui Băsescu.

38 comentarii

geek-a-contra 28-11-2012 - 14:03

io cred ca nu „alerga” dupa nimeni….

geek-a-contra 28-11-2012 - 14:10

p.s. a compara guvernarea „tari” si cea a lui ponta este stupida: tariceanu a condus o Ro cu o economie inca activa (care a economie a luat-o la vale in contextul economic de la vremea respectiva) pe cind ponta s-a trezit la conducerea unei tari cu economia pusa la pamint si de criza mondiala dar si de pdl.

urbos 28-11-2012 - 14:26

Pusa la pamant de PDL, eventual si de criza mondiala.

CAMY 28-11-2012 - 14:37

Bey, contra, vorbesti prostii si se vede ca nu traiesti in Ro. Ba, aiuritule, nemernicul de Furticeanu a condus o economie in care veneau bani din vinzarea pe nimic a intreprinderilor lui Ceausescu, iar acei bani s-au papat rapid pe lefurile bugetarilor si pe pensii. Dupa ce acei bani s-au consumat a venit degringolada, asa ca, de dezastrul Romaniei se fac de vina toate partidele fsn-iste, adica : pnl, pdl, psd, punr. Lasa-te de sportul asta daca esti afon.

urbos 28-11-2012 - 14:38

Lasa-neeee, lasa-neee!

CAMY 28-11-2012 - 14:42

du-teeee, du-teeee, unde a intarcat dracu iapa

urbos 28-11-2012 - 14:25

Ai facut un articol in care comentezi zvonuri pe baza de zvonuri. Deci analiza asta nu poate avea nici un fel de relevanta. Vorba in vant.

CAMY 28-11-2012 - 14:41

Partidul mafio usl-izd vinde blana ursului din padure, ca si cum s-a si vazut cistigatoare in alegeri. Mai sa fie ! Dar nu se uita nimeni ca, la toate alegerile, fsn-ul psdist era conducator in sondaje si-si facea guvernul cu citeva luni inainte de alegeri, dupa care isi sugeau degetele de prosti cind vedeau ca la alegeri nu au iesti decit pe locul doi. Asa si acum.

Neacsu asta bate cimpii de la articol la articol. Cum nu se uita la otv, cum o ia razna si habar nu are ce vorbeste. Singurele lui texte mai de doamne ajuta sunt acelea care au ca inspiratie lunguile nopti petrecute in fata otv-ului.

urbos 28-11-2012 - 14:45

Chelalaie si tu ceva de Base, sa para ca esti si impotriva lui.

CAMY 28-11-2012 - 14:47

Bey, neterminatule, primul punct de pe ordinea de zi a ppdd-ului este darea jos de la putere a lui Base. Chiar nu-ti mai revii din coma?

urbos 28-11-2012 - 15:02

Am vazut la referendum cat de mult vrea Stirbu sa-l dea jos pe Kior. Atata poti?

CAMY 28-11-2012 - 15:06

Ce-ai vazut, ma? DD a votat impotriva lui. Si ? Care-i treaba? Aaa, ca la invitat la un interviu la otv? Pai, bai, gluma sinistra ce esti, nu l-a invitat si pe cacaraul tau? Mai bine zi, cum l-a ajutat Ponta pe Base la referendum dindu-i ordin lui Rus sa dea o cifra gresita de alegatori. Chiar nu mai gindesti?

urbos 28-11-2012 - 14:43

Daca si-a dat demisia a pierdut primaria.

CAMY 28-11-2012 - 14:46

Si ? Care-i problema ? Decit in cirdasia unor nemernici de mafioti, mai bine la ppdd, alaturi de popor. Hai, ma, fii cinstit si tu o data in viata ta si spune ca, dupa cortina, si tu esti un ppdd-ist convins, japita ce esti. Nu poti tu sa fii un asa de mare troglodit ca sa-i placi pe nemernicii astia de comunisti, dupa ce in 2004 ai votat cu Base si inainte cu pnt-cd-ul.

urbos 28-11-2012 - 16:47

Japita e handicapatul care te lasa sa mesteci cacat, dar sterge celelalte mesaje.

CAMY 28-11-2012 - 17:39

cacat mesteci tu de atita timp, vierme ce esti

CAMY 28-11-2012 - 14:48

Statul român a fost condamnat la CEDO pentru încălcarea dreptului la respectarea vieții private și de familie în cazul judecatoarei Elena Pop Blaga, de la Tribunalul Bihor, în prezent pensiponară, care a fost arestată și trimisă în judecată abuziv de PNA Oradea, pentru o așa-zisă luare de mită, într-un dosar instrumnetat de procurorii Ioan Moldovan și Dan Chirculescu.

Magistrații de la CEDO au reținut faptul că în timpul cercetărilor penale, judecătoarea Elena Pop Blaga a fost ascultată ilegal, în baza unor autorizații de interceptare emise de procurori, dar și de Înalta Curte, în perioada 1999 – 2003, ascultări care au continuat și în 2005. Pe lângă condamnarea Romaniei pentru încalcărea art. 8 din Convenție, judecătorii europeni au mai reținut și expunerea judecătoarei Blaga la rele tratamente pe perioada cât a fost ținută în arest, după ce a fost plimbată de procurori cu cătușe prin fața presei pentru a fi expusă maximei umilințe.

În plângerea de la CEDO, judecatoarea Elena Pop Blaga a acuzat faptul că i-au fost ascultate ilegal convorbirile telefonice prin interceptarea acestora de către SRI, în baza unor mandate de siguranță națională (art. 13 din Legea 51/1991 privind siguranta naționala), cât și emise în baza art. 91, indice 1 din Codul de procedură penală. Judecatoarei i-au fost ascultate inclusiv convorbirile purtate cu sotul ei.

CEDO a acordat daune simbolice, conform practicii sale potrivit căreia simpla recunoaștere a dreptului încălcat constituie o reparare a prejudiciului.

Judecătoarea a cerut despăgubiri de 112.000 de euro, ca daune morale, pentru cheltuieli medicale şi pierderea unor venituri în urma procesului, şi un milion de euro, cu titlul de prejudiciu moral. Guvernul român a arătat, pe de altă parte, în ceea ce priveşte cererea de daune materiale, că reclamanta şi-a reluat postul după achitare şi că i s-au plătit salariile din perioada procesului. CEDO a admis că au fost încălcate articolele 3 şi 8 din Convenţie şi a decis marţi ca reclamantei să i se plătească suma de 3.900 de euro cu titlul de daune morale şi încă 1.000 de euro drept cheltuieli de judecată.

Elena Pop Blaga candidează la alegerile din 9 decembrie la un post de senator în Colegiul 4 Oradea din partea PP-DD.

Salut 30-11-2012 - 03:14

„Elena Pop Blaga candidează la alegerile din 9 decembrie la un post de senator în Colegiul 4 Oradea din partea PP-DD.”
====================
Brava la ea! In afara ca a dat statu’ in judecata, a mai realizat ceva in vietisoara ei?

Ka Kandideaza, am inteles, da’ ala, PP-DD …cine e?

DXN 28-11-2012 - 20:06

Domnule Neacsu,
EXCELENT-EXCELENT-EXCELENT!
Dacă Băse ALEGE între Ponta şi Tăriceanu, e clar că l-ar alege pe Ponta, pentru că poate face ce vrea cu el. Cu Tăriceanu nu poate, s-a ars odată. Şi atunci de ce se scarpină cei doi dacă nu îi mănâncă NIMIC? Sau aşa le place, să se IMPULECE între ei.
Jos palaria!
Bravos! Da-i ‘nainte, ca dai bine!

digital 28-11-2012 - 20:15

acu,chiar cred că unii de p-aici,inclusiv autorul,vă uitați cu simț sistematic la otv!
să vă fie de hanț!

DXN 28-11-2012 - 20:21

Cata finete!
slugaludogre nu ma uit la otv, dar cu ce e mai „slab” Condurateanu, dacat snoblabagiul de hasoti sau snobbretonatu’hot de dobritoiu?

neacsum 28-11-2012 - 23:32

Nu digital, Nu ma uit la OTV, dar DD se uita peste ziare si bloguri, asta pot sa garaantez. Se uita si preia idei care ii convin asa cum a preluat idei din programul Cojocaru, inclusiv denumirea partidului.

CAMY 28-11-2012 - 20:26

Marian Rotaru, primar de Lelesti, localitate aflata la 7 km de Tg. Jiu, al treilea in rang din staful psd-ului din Tirgu Jiu si-a dat demisia din psd si a trecut de partea ppdd-ului, dupa ce Circiumaru, primarul Tg. Jiului l-a injurat ca la usa cortului pt. ca si-a permis sa se ingrijeasca de un copil amarit cu disabilitati, pe care Dan Diaconescu l-a prezentat la televiziunea poporului. Rotaru, intr-o interventie telefonica scurta la otv a vorbit cu DD si i-a spus acestuia degringolada in care se afla psd-ul din Tg. Jiu, asmutindu-i pe cei care sint direct legati de psd, de la autoritatile de stat si deconcentrate, sa rupa afisele ppdd-ului, sa sparga cauciucurile convoiului ppdd-ului, sa-i filmeze pe cei care se alatura de DD pentru ca, recunoscindu-i din imaginile filmate sa-i urmareasca la locurile de munca, sa-i ameninte sau sa-i arunce in strada. Tot acesti ciraci ai mafiei comuniste a fsn-psd-ului ii obliga pe detinatorii de afaceri de pe strazile municipiului, sa afiseze materiale de campanie NUMAI cu usl-ul, altel fiind amenintati cu controale de la primarie. Toti acesti proprietari se pling lui Dan si-i promit ca il vor vota si ca nimeni nu se uita la afisele electorale ale mafiotilor fsn-isto-uslisto-pdl.. Simbata trecuta, pe Insulita, DD a organizat al doilea mega show cu unii dintre cie mai iubiti artisti ai tarii, in acelasi timp, psd-ul a organizat si el un spectacol la care s-au prezentat sub amenintari si adusi cu forta mai putin de 300 de amariti, care, incetul cu incetul au parasit acea piateta si au fugit la Insulita, la spectacolul lui Dan, unde s-au prezentat peste 20 demii de tirgjiuieni. Politia, afiliata psd-ului comunistoid, refuza sa raspunda la dovezile CLARE pe care DD le aduce cu oamenii psd-ului care rup afisele ppdd-ului, sau, nu zic nimic cind psd-ul imparte pachete cu mincare sau bani pe strazile orasului su prin apartamente. Si nu numai atit, dar politia este cea care apara pe psdistii comunisti cind acestia vin cu porci in centrul orasului ii pun la frigare si impart trecatorilor. Politia nu vede nu aude nimic din ceea ce fac satrapii comunistilor de la usl. In schimb, aceste forte publice aservite comunistilor fsn-psd, il urmaresc in uniforme sau civili pe cei care il sustin pe DD in plimbarile lui prin oras, cind tot poporul iese cu sperante in intimpinarea lui. Elida, o fetita amarita de 8 ani, care traieste intr-o casa insalubra fara wc, fara baie, fara dus, impreuna cu bunica ei pt. ca parintii sunt in Italia sa stearga fundul batrinilor de-acolo, a primit din partea lui DD tot ceea ce i-a lipsit toata viata ei, Dan a dat bani ca sa i se instaleze o baie, un dus, un wc-eu, sa o aprovizioneze cu cele necesare pt. scoala, etc. Aceste lucruri nu apar la televiziunile comunistilor fsn-isto-usliste, ci numai ceea ce face mitocanul de Gigi Fecali cind da si el o pomana in fata microfoanelor si a camerelor de luat vederi. Televiziunile aservite comunistilor de la pnl, psd, punr, pdl, adica a fsn-ului: RTV, iRealitatea, Antenele, fac spume si nu indraznesc sa dea nici un fel de informatie de ceea ce se intimpla in Tg. Jiu. Ieri, antena 3 aflata pe una din strazile Tg. Jiului, a dat nas in nas cu convoiul lui DD, care se intindea pe o lungime apreciabila. Acesti sclavi servili ai mafiotului securist Voiculescu Puscarie au ramas cau gurile cascate cind au vazut cum oltenii ieseau cu flori in intimpinarea lui DD, si toate balcoanele de la blocurile din apropiere erau pline de oameni care il ovationau pe DD. Acesti cireaci ai lui Voiculescu Puscarie au filmat repede si pe ascuns ce se intimpla acolo, dar nemernicii de la antena wc-eu nu au dat nici o imagine pe post. Intre timp, in Tg. Jiu s-au comandat tot felul de sondaje, ale caror scoruri sunt pro DD si de aceea nu sint perzentate deloc publicului larg. Toata Romania asteapta ca Tg. Jiu sa devina o a doua Timisoara a Romaniei, in sensul ca de acolo sa porneasca revolutia votului violet, de acolo, de la Tg. Jiu, sa porneasca adevarata revolutie de distrugere a partidului comunist FSN format din partidele : pnl, pdl, punr, psd! Jos mafia, sus patria ! Cio.c.oii la puscarie si banii inapoi la popor! Tot aseara, la televiziunea Tirgu Jiu Liber, dupa formula radio europa libera, s-a prezentat un cetatean care a participat la toate alegerile din municipiu din 1989 incoace. Acesta a povestit cu lux de amanunte masinaria cu care s-au furat voturile de-alungul celor 23 de ani de comunism mafiot fsn-isto uselist. e ultima sansa a oltenilor de a scapa de aceasta mafie si cu totii sint constienti de acest lucru. Doamne ajuta-i pe olteni sa poata rezista mafiei fsn-isto-uslizda!!

ValVerde 28-11-2012 - 20:41

Sa faca ciocu’ mic, mic mic, ca sa ti-o manince.
Adica sa se adapteze conditiilor obiective….

ValVerde 28-11-2012 - 20:51

Nimeni n-are loc de urbos si camy.
Nu e indeajuns nici pentru ei si vorba aia…ei se multumesc cu putin…am vrut sa zic „mic”

CAMY 28-11-2012 - 21:07

Iti las tie locul. Na, da-ti drumul si desfasoara-te daca ai cu ce. Inafara de comentarii debile nu ai nimic in cap.

ValVerde 28-11-2012 - 20:49

@ Camy

Vazi ???
Nu te-a inteles. Te injura, cind tu ii ofereai cu generozitate ceva bun pentru amigdalele lui…

DXN 28-11-2012 - 20:50

Ba’ Cami, trage frana de mana macar

CAMY 28-11-2012 - 21:00

xxxxx

Doru Dragomir 28-11-2012 - 21:58

CAMY, ma vad nevoit sa iti atrag atentia asupra limbajului suburban pe care il folosesti. Daca nu iti revizuiesti atitudinea, ne luam la revedere si nu vei mai avea acces pe acest forum. Iti multumesc pentru intelegere

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-11-2012 - 22:10

En SFARSIT ! apare si dnul Doru si cu blandetea deacum cunoscuta atrage atentia uneia din lapadutirile aciuate bplogului . Da dy dobre si dege .niente . absoluto niente !

Doru Dragomir 28-11-2012 - 22:14

Cu calm si blandete o sa facem un forum civilizat :))

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-11-2012 - 22:23

GOTT sei DANKE ! ma linistii ! curat ,TZivilizath don Doru !

un crestin 29-11-2012 - 07:52

Doru Dragomir,
cu mana pe inima spun ca mesajele d.soarei Camy fokosesc un limbaj potrivit cu situatia la un moment dat. Este o segregare nedreapta pe baza de sex.

Salut 30-11-2012 - 03:26

O sti DomDanu ca cineva i-a furat scenariul pentru episodul 4286 din „Elodia” si l-a pus pe NET ?

Tache 01-12-2012 - 07:14

Viata este asa cum ne-o facem !!! Daca nu am facut-o frumoasa, nu are cum sa fie frumoasa !!! Lasati maghiarui si altele…..

http://www.youtube.com/watch?v=oT4efbqTF2s

Tache 01-12-2012 - 10:02

Cu dedicatie pentru Jandinea,…………. de la niste tzigani…

http://www.youtube.com/watch?v=rjj3a8WsQrY

Tache 01-12-2012 - 10:25

Dar, acum 70 de ani, cehii erau mai blonzi…

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=AJnpqPXaW64&feature=fvwp

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult