Acasa Opinii E firesc să fii normal?

E firesc să fii normal?

scris de P.C.R.
5 afisari

Octavian Paler spunea că ,,pesimismul meu este modul de a nu accepta să judec normal o anormalitate”. Sunt momente, din nefericire tot mai dese, în care mă întreb dacă normalitatea mea este cea normală sau pur şi simplu am ajuns să mă izolez într-o lume ideală a mea în care credeam că ceea ce este normal nu-i altceva decat o excepţie fericită, sau chiar o ciudăţenie.

alin baciuDacă te porţi normal, dacă gândeşti normal, dacă ai curajul să-ţi asumi o opinie sau o responsabilitate, dacă vrei să fii corect, dacă vrei să munceşti, dacă vrei să fie apreciată calitatea, dacă eşti deschis la dialog şi nu la monolog, dacă răspunzi cu eleganţă unor înjurături, ajungi să fii respins de o societate tot mai bolnavă si tot mai debusolată.

Dacă vreau să trăiesc normal sunt agresat din toate părţile. Mă uit în jur şi văd oameni de bun simţ, incomodaţi de faptul că sunt normali. Trebuie să te ascunzi dacă eşti normal pentru că s-a ajuns că cei mulţi să nu mai fie că ţine ci îndobitociţi până la sălbăticie. Priviţi în jur să vedeţi care sunt valorile, modelele, tendinţele şi opţiunile.

Mă întreb dacă o falsă manipulare cu precum cea cu desfiinţarea SMURD sau închiderea Antenelor,  sau sau sau …  atâtea manipulări nenorocite care au ajuns până la a spune despre un corupt şi turnător dovedit că e deţinut politic, aşa cum s-a spus şi despre Năstase, sau asemuirea Antenei 3, un post al unui securist, cu postul de radio Europa Liberă, sau folosirea termenului ,,torţionar” când se vorbeşte de inventatii adversari ai acestui trust de manipulare ,,eroic”, poate uni mai mult opinia publică decât minciunile cu care ne agresează astfel de televiziuni. Reacţionăm doar la manipulare? Inteligenţa se ascunde oare în biblioteci lăsând prostia în stradă? Ar fi o mare greşeală, pentru că prostia şi superficialitatea după ce cucereşte piaţa, următorul pas va fi să dea foc bibliotecii.

Ne asumăm tăcerea sau încercam să mai salvăm ceva? Până la urmă ce este normalitatea şi anormalitatea? Nu aveţi impresia că şi-au inversat sensurile?

Societatea românească este acaparată de prost gust, impostură, prostie, fudulie şi moravuri îndoielnice, care şi-au găsit nişte beneficiari extraordinar de abili şi nişte exploataţi extrem de dispuşi să li se spună cum să gândească.

Cu puncte de vedere proprii eşti scos înafară jocului. Asta pare a fi România noastră de azi. Cât o mai suportăm? Cât mai suntem ignoranţi?

Am impresia că dacă nu am copiat la BAC şi am luat notă mare sunt o minoritate privită ciudat, dacă în timpul facutatii am încercat să caut să şi muncesc în domeniul în care făceam studii că să capăt experienţă, dar în acelaşi timp noaptea stăteam să învăţ, pentru că făceam facultatea pentru mine nu pentru diplomă, iarăşi mă simţ un om ciudat, mai mult, dacă am impresia că atunci când accesez pentru un loc de muncă competenţele mele vor fi suficienţe pentru a obţine postul, e ceva anormal. Tot nefiresc este privit şi gestul de a merge la cabinetul parlamentar al deputatului din colegiul meu să-l întreb ce a făcut pentru mine că cetăţean pe care-l reprezintă. Sunt de-a dreptul nebun să fiu cu toate taxele şi impozitele la zi, când văd că unii deşi n-au plătit în viaţă lor impozite îşi ridica palate. Nu mă mai mir în acest caz că în hipermarketuri caut până la disperare produse româneşti şi nu prea găsesc, sau să caut produse cu cât mai puţini aditivi. Sunt înjurat şi luat în derâdere de şoferi dacă merg pe bicicletă prin oraş, sau de colegii care vin cu maşinile scumpe. Duc nişte cărţi într-un sat că să fac un dar copiilor şi mi se cere zahăr şi ulei.

Nu ştiu dacă se întâmplă multora să simtă că ceea ce li se pare normal în această viaţă, aici, în România de zi cu zi, e anormal, dar eu mă simţ o minoritate anormală, catalogată de majoritatea care consideră normal ceea ce se întâmplă, un nebun, un naiv, un idealist.

Şi totuşi aşa minoritar, anormal şi nebun cum sunt, consider că e nevoie să schimbăm ceva, să-mi spun punctele de vedere şi să aleg altceva decât ceea ce a făcut posibilă în ţara asta că o anormalitate să devină normală şi oamenii normali să fie consideraţi excentrici.

Aş putea să alege să fiu pesimist, că Paler şi să nu judec această anormalitate  sau să fiu optimist, plin de speranţe, preluând din spiritul unor oameni cu adevărat respectabili care au fost, cu adevărat deţinuţi politici sau victime ale adevăraţilor torţionari. Am încredere în normalitatea mea .

12 comentarii

trotinettit 11-08-2014 - 13:30

Daca nu aveai cateva derapaje voalat probasiste prin personajele enumerate ( normal ar fi fost sa fie exemple din toata societatea romaneasca) as fi spus ca articolul este un model de citit pentru tot poporul roman. Continua sa scrii tot asa si incearca sa fii echidistant !!!

pathfinder 13-08-2014 - 13:44

Cum poti fi echidistant fata de infractorii dovediti si judecati?
Te „asezi” asa la mijloc intre penali si oamenii normali, adica pe jumatate penal si spui ca esti echidistant?!?

Defineste basist mai trotinel, si dupa aia mai incerca sa deschizi gura.
Sau, ma rog, sa o inchizi definitiv!

pathfinder 11-08-2014 - 18:06

Frumos.
Bravo domnule Baciu.

Pribeagul 11-08-2014 - 20:18

ValVerde
10-08-2014 at 16:03

Ionel. Pribeagul, Bula sau neacsum, tot un drac.
……..

VlaVerde,
Pentru ca nu m-ai uitat,

Din Financiarul. Se poate vedea si filmul.

TULBURĂTOR: Înregistrări VIDEO cu dezastrul produs în această săptămână de ruperea barajului iazului unei mine de aur din Canada. Proiectant comun cu cel de la Roşia Montană!11 august 2014Extern, Prima pagină, Realităţi economiceDeşi au trecut 4 ZILE de la dezastru, presa centrală din România aproape că nu a scos o vorbă despre acest eveniment catastrofal. Măi să fie!!! Nu or fi aflat, deşi sunt cu ochii pe toate evenimentele externe, sau sunt plătiţi să tacă? A, cred că ştiu: au luat atât de mulţi bani pe publicitatea de la Roşia Montană Gold Corporation încât nu-şi pot trăda clientul. În schimb, ne trădează pe noi! Tocmai de aceea, făceţi-vă o misiune de onoare şi responsabilitate din răspândirea acestor informaţii, ca să afle cât mai mulţi!“Cunoaşteţi declaraţiile legate de siguranţa viitorului baraj al iazului de decantare de la Roşia Montană care va fi construit din arocamente la ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute”?La ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute” a fost construit şi barajul iazului de decantare al exploatării de aur şi cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada. La începutul acestei săptămâni, în noaptea de 4 august, ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente s-a prăbuşit şi cinci milioane de metri cubi de deşeuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek şi lacurile Quesnel şi Polley, iar dezastrul se extinde.Proiectanţii barajului iazului de decantare din Canada, rupt în această săptămână, au lucrat şi pentru Gabriel Resources pentru barajul vizat la Roşia Montană!Priviţi, mai jos, înregistrările video ale dezastrului şi reportajele realizate de jurnaliştii de la Global News. Și nu comparaţi întru totul cu barajul de la Roşia Montană.Barajul de la Roşia Montană va fi mult mai înalt într-o vale mult mai îngustă (implicit, cu o presiune pe baraj mult mai mare decât în cazul Polley). Mai mult, în zona imediat expusă riscului în avalul barajului de la Roşia Montană (localităţile Abrud, Roşia Montană – Gura Roşiei, Cărpiniş -, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş etc.) locuiesc aproximativ 20.000 de oameni, comparativ cu cele aproximativ 300 de gospodării din avalul barajului de a Muntele Polley.”Mihai Goţiu
TULBURĂTOR: Înregistrări VIDEO cu dezastrul produs în această săptămână de ruperea barajului iazului unei mine de aur din Canada. Proiectant comun cu cel de la Roşia Montană!
11 august 2014

 Deşi au trecut 4 ZILE  de la dezastru, presa centrală din România aproape că nu a scos o vorbă despre acest eveniment catastrofal. Măi să fie!!! Nu or fi aflat, deşi sunt cu ochii pe toate evenimentele externe, sau sunt plătiţi să tacă? A, cred că ştiu: au luat atât de mulţi bani pe publicitatea de la Roşia Montană Gold Corporation încât nu-şi pot trăda clientul. În schimb, ne trădează pe noi! Tocmai de aceea, făceţi-vă o misiune de onoare şi responsabilitate din răspândirea acestor informaţii, ca să afle cât mai mulţi!
“Cunoaşteţi declaraţiile legate de siguranţa viitorului baraj al iazului de decantare de la Roşia Montană care va fi construit din arocamente la ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute”?
La ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute” a fost construit şi barajul iazului de decantare al exploatării de aur şi cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada. La începutul acestei săptămâni, în noaptea de 4 august, ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente s-a prăbuşit şi cinci milioane de metri cubi de deşeuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek şi lacurile Quesnel şi Polley, iar dezastrul se extinde.

Proiectanţii barajului iazului de decantare din Canada, rupt în această săptămână, au lucrat şi pentru Gabriel Resources pentru barajul vizat la Roşia Montană!
Priviţi, mai jos, înregistrările video ale dezastrului şi reportajele realizate de jurnaliştii de la Global News. Și nu comparaţi întru totul cu barajul de la Roşia Montană.
Barajul de la Roşia Montană va fi mult mai înalt într-o vale mult mai îngustă (implicit, cu o presiune pe baraj mult mai mare decât în cazul Polley). Mai mult, în zona imediat expusă riscului în avalul barajului de la Roşia Montană (localităţile Abrud, Roşia Montană – Gura Roşiei, Cărpiniş -, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş etc.) locuiesc aproximativ 20.000 de oameni, comparativ cu cele aproximativ 300 de gospodării din avalul barajului de a Muntele Polley.”
 
Mihai Goţiu

Tache 11-08-2014 - 20:55

In prezent asistam la prabusirea dintre elitele occidentale si cele sovietice, inceputa pe vremea lui Andropov. Convergenta presupunea unificarea elitelor din vest cu cele sovietice. Desi fiecare isi pastra sferele de influenta, ar fi existat o elita unica. Azi convergenta a esuat.

Elitele occidentale nu-l percep pe Putin si elita rusa ca pe ceva independent. Fiecarui reprezentant al elitei ruse i se explica, in occident ca, daca vrea ceva, trebuie sa mearga in vest, sa inceapa de jos si sa se ridice cel mult la un nivel mediu. Niciun rus nu se poate ridica pana sus de tot, asa ceva este interzis.

Putin a ajuns un paria nu pentru ca ar fi savarsit ceva monstruos, ci pentru ca a atentat la ceea ce elitele occidentale considera ca ar fi al lor. Din punctul de vedere al vestului, Rusia este teritoriul lor. Ei fac legile si ideea ca ar exista o elita rusa independenta, care ar avea, in principiu, anumite drepturi inalienabile, nu este aprobata in occident.

Din aceasta cauza a avut Putin probleme cu evreii Hodorkovski si Kasparov. Statutul acestor evrei in cadrul elitei din occident era mai mare decat cel al lui Putin. Cand acestia cereau ceva si Putin era sincer surprins, ei aratau la faptul ca au un anumit statut in occident, statut pe care Putin nu-l avea.

Cu elitele occidentale nu se poate avea o viata omeneasca, cel putin nu pentru cei din est, inclusiv romanii. Acum asistam la un val fara precedent de expropriere a romanilor, sub pretextul retrocedarilor de proprietati, care va avea efecte dramatice pentru poporul roman.

Interviul cu analistul rus Mihail Hazin este subtitrat si subtitlurile pot fi citite dand clic pe butonul cc din coltul din dreapta, jos.

http://www.youtube.com/watch?v=ESapUYyUwls

salut 12-08-2014 - 00:52

Liicheanu, Plesu si telectualii de serviciu ai lui Basescu n-au scos toata viata lor idei cate a dat ala pe gura in 9 minute.

UnUL 12-08-2014 - 07:24

Sigur, Salaud, singurii care au idei sunt câțiva ruși și cu tine.

UnUL 12-08-2014 - 07:25

Sau mai exact, invers : TU și câțiva ruși.

UnUL 12-08-2014 - 07:31

Trist dar adevărat, domnule Baciu. Și totuși, suntem destui care încercăm să rămânem „normali” (chiar dacă uneori, din exasperare,. ajungem să răspundem la mârlănii cu mârlănii) și corecți și să ne educăm și copii să fie așa. Și cu cât vom fi mai mulți care vom proceda astfel, cu atât cresc șansele ca România să devină cândva o țară normală.

mircea 12-08-2014 - 07:43

mult adevar,dar se pare ca tu ai ogrija deosebita de marlai,mitocani si semi-sfertodocti ca Basescu,Presu,LiichianuBoc,Kovesy(TAMBA),Mostica,Vanghelie,un-NUL si toate PeDeLeprele.Nu te-am auzit sa zici nici o vorbulita unde este Codrut Marta ???in alta cauze Basescu nu putea sa doarma:varul lu …Nicolaiciuc,Haysam,pentru Popa a trimeso urgent pa procuroarea generala Kovesy.

UnUL 12-08-2014 - 07:49

ȚI SE PARE !!!
Și tot respectul pentru cei pe care-i citezi acolo și cărora le stâlcești tâmpește numele. Adică pentru o parte din ei : Pleșu, Liiceanu, Kovesi, Boc.
P.S. Ce e cu Tamba și Mostică ?? Nu prea pricepi la ce te referi.
Și de ce-l amesteci aici pe PSD-istul Vangelie? Le cam faci varză.

Pribeagul 13-08-2014 - 22:38

Articolul „EXPLOZIV. Ion Iliescu a trădat Basarabia. Macovei îi scoate scheletul din dulap” este unul deosebit.

Este evident ca oamenii astia: Ion Iliescu si Ioan Mircea Paşcu nu-s normali, apartin Zonei Crepusculare.

Pascu pare a fi personajul din articolul https://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/ioan-mircea-pa%C8%99cu-coordonatorul-pentru-securitate-%C8%99i-aparare-al-grupului-sd-240566.html/

Banuiam ceva in legatura cu Pascu asta, dar ce-am aflat intrece cele mai sumbre presimtiri. Si individul asta rerezinta in Parlamentul European in probleme de… securitate si… aparare.

Ce rusine pe poporul roman ca se lase incalecat de niste animale ca Iliescu, Pascu, Basescu, Macovei…!

Asta n-a fost, nu este si nu va fi o situatie… fireasca si normala!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult