Acasa Opinii Editorial – Puterea complice cu Ion Iliescu

Editorial – Puterea complice cu Ion Iliescu

scris de Ziua Veche
3 afisari

Decizia de anul trecut a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, care a obligat autoritatile romane sa predea Asociatiei 21 Decembrie 1989 toate dosarele Revolutiei, a scos la lumina un crunt adevar. La 20 dupa Revolutia furata din decembrie 1989, Parchetul Inaltei Curti, Armata si serviciile secrete se dovedesc a fi instituii nereformate, care se opun ca adevarul despre evenimentele sangeroase sa fie cunoscut.

 
Parchetul nu mai misca nimic in dosare desi avem peste 1100 de morti  pentru care asasinii nu au fost pedepsiti. Contrar dispozitiilor CEDO, care au intaietate inaintea oricarei legi interne, unele servicii de informatii refuza sa predea partile cele mai relevante din dosare, invocand „secrete despre organizarea statului roman”. Iar Armata – cea mai vinovata de grozaviile care s-au petrecut in urma cu 20 de ani – intarzie la nesfarsit procesul de predare al dosarelor catre Asociatia condusa de Doru Maries.

Desi adevarul e cunoscut in linii mari de toti romanii, oficial statul roman nu vrea sa spuna cine sunt cei care au generat cea mai sangeroasa cadere a unui regim comunist din Europa. In timp ce la Bruxelles, Strasbourg si alte centre ale Uniunii Europene, strainii care afla despre aceasta situatie,  devin literalmente siderati de faptul c un stat membru poate sa musamalizeze atatea crime odioase. De ce actuala Putere nu face nimic pentru restabilirea adevarului juridic, dar si istoric? S-au infierat crimele comunismului, dar cele de la Revolutie nu! De ce Parchetul Inaltei Curti, afara de timide declaratii ale sefilor sai, smulse cu greu de jurnalisti, nu manifesta nicio intentie de a lucra in dosare? Daca s-ar lucra cu adevarat, am vedea zilnic „defilari” la audieri la Parchet cu Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu si altii care au pus tara la cale incepand cu 22 decembrie 1989. Nimeni nu e deranjat insa. Iar serviciile secrete, ca si Armata, pe o parte simuleaza deschiderea, dar in fapt ascund toate informatiile cheie, pentru ca aceste institutii sunt ele insele  responsabile de ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989 si imediat dupa.

Observati cate energii se consuma pentru spargerea de catre actuala Putere a PSD, partid a carui mentor este Ion Iliescu. Ce lovituri devastatoare de imagine ar primit PSD daca s-ar spune cine a fost cu adevarat Ion Iliescu la Revolutie. Cu toate acestea, nici liderii PD-L si nici seful statului, Traian Basescu – foarte activi in alte domenii de anormal din tara – nu spun mai nimic despre crimele Revolutiei, daca nu sunt invitati de altii sa o faca. Si nici nu cer public urgentarea solutionarii acestor dosare ori sanctionarea procurorilor care le-au facut pierdute.

Mai sunt doar doi ani si jumatate si toate crimele din decembrie 1989 se vor prescrie, fara a mai exista posibilitatea ca vinovatii sa poate fi trasi la raspundere. Teoretic vorbind, chiar daca anul acesta se va ajunge la niscaiva trimiteri in judecata, asasinii au sanse imense sa scape nepedepsiti, pentru ca, la cat dureaza un proces in instante, numai exista timpul fizic pentru ca vinovatii sa poata fi condamnati definitiv. Cei doi ani si jumatate care au ramas pana la „marea salvare” – data dupa care Ion Iliescu se va putea culca linistit in patul lui fara teama ca va mai putea fi intemnitat – pot insa lamuri populatia tarii si comunitatea europeana asupra adevaratei fete a actualilor conducatori. Si anume ca desi le statea in puteri sa determine tragerea la raspundere a celor care au masacrat atata omenire, prefera sa asiste pasiv cum termenul de prescriere se implineste. De ce oare?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult