Acasa Opinii Editorial – Voronin fuge de Basescu

Editorial – Voronin fuge de Basescu

scris de Ziua Veche
3 afisari

Dupa ce a iesit marti de la Procuratura din Chisinau, fostul presedinte Vladimir Voronin a anuntat ca nu are de gand sa-l astepte pe Traian Basescu si se duce fuguta la Moscova, la Patriarhul Chiril. Usor acrit, Voronin a mai afirmat ca Basescu ar trebui sa-si caute de treaba la el acasa.
Din tar atot-stapanitor, Vladimir Voronin a devenit partener de dialog al procurorilor. Marti – de exemplu – Voronin a fost audiat pentru a doua oara in dosarul represiunilor din 7 aprilie 2009. Fostul presedinte a intarziat o ora – insa anuntase mai dinainte ca nu va putea ajunge la ora 11 cand era programat. In urma cu un an Voronin poruncea zdrobirea manifestantilor anti-comunisti, iar premierul Zinaida Greceanai anunta la televizor parintii sa nu isi mai lase copii sa iasa din casa deoarece ar fi impuscati.La prima audiere de luni Voronin a ramas ferm pe pozitie si a sustinut ca manifestatiile din 7 aprilie au reprezentat o lovitura de stat.

Dupa ce au aparut fotografiile cu militienii care ii ajutau pe manifestanti sa puna steagul UE nimeni intreg la minte nu mai poate crede ca la Chisinau a incercat cineva sa dea o lovitura de stat. Cel mult ca Voronin si-a inscenat o lovitura de stat atunci cand a vazut ca lumea iese in strada – in ideea de a impune apoi un regim de forta bazat pe frica. In cadrul audierilor de la procuratura, Voronin a recunoscut ca a coordonat activitatea fortelor de ordine pe 7 aprilie. Activitate care a avut drept rezultat cel putin un mort si cateva sute de tineri snopiti in bataie.Conform Deutsche Welle, Voronin mai risca sa ramana si fara casa.

Voronin locuieste intr-un cartier select, unde atunci cand trece cu masina semafoarele se schimba instantaneu pe verde. Insa un titlu de proprietate semnat de regele Mihai dovedeste ca terenul pe care se afla casa lui Voronin apartine unor alti oameni. Asa ca Voronin s-ar putea sa trebuiasca sa renunte si la casa. Degeaba fuge la Moscova, ce-i e scris in frunte ii e pus…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult