Acasa Opinii Ei? Cu stele si dungi…Noi? Cu stele verzi!

Ei? Cu stele si dungi…Noi? Cu stele verzi!

scris de Ziua Veche
1 afisari

 Ion PetrescuDe regula, la cabinetul ministrului apararii nationale, atunci cand acesta se intoarce victorios, de la o actiune cu impact public, nu putini sunt cei prezenti in anticamera, din dorinta de a felicita pe titularul ministerului pentru succesul sau.

 

Probabil ca, in dimineata zilei de 4 mai a.c., cei care mai cred in valoarea spiritului de corp in armata si-au vazut linistiti de treaba, prin departamentele institutiei.

A cui a fost de fapt victoria?

A ministrului apararii sau a cetateanului Gabriel Oprea?

Era a liderului Ministerului Apararii Nationale, daca motiunea simpla “Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romtni” initiata de PSD ar fi fost demontata pe baza de cifre clare si evaluari limpezi – pentru lamurirea parlamentarilor, a presei si a celor interesati –, care ar fi  demonstrat concordanta dintre promisiunile sale si ceea ce va obtine de la premier.

Pentru o asemenea prestatie, ministrul Oprea ar fi meritat felicitari, deoarece asa ar fi detensionat situatia in care se afla subordonatii sai si fostii lor colegi, pensionarii militari.

O asemenea minune nu s-a intamplat.

In schimb, alta da!

Cum a primit ordin de la Cotroceni, cum a gasit premierul 61,5 milioane lei vechi pentru ceea ce a fost public considerata acoperirea cheltuielilor …prevazute pentru trimestrul II al anului in curs, in scopul maririi efectivelor, instruirii, dotarii si reorganizarii fortei expeditionare romanesti, care actioneaza in teatrul de operatii afgan. Si pentru ca pensionarii militari sa nu protesteze, s-a precizat ca banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara al Executivului, in conformitate cu o recenta hotarare guvernamentala. Perspectiva? Necesarul de credite – circa 210,7 milioane lei, pentru ultimele doua trimestre din acest an – va fi asigurat din fondul mentionat sau la proxima rectificare bugetara.

Deci, o promisiune facuta americanilor, chiar trebuie respectata, context in care se gasesc fondurile necesare. Emotionant!

Revenind la ministrul apararii ma intreb oare ce a gandit cand a vazut in revista presei ca, in Grecia, masurile guvernamentale, de austeritate vor duce la scaderea salariilor functionarilor publici si a pensiilor cu pana la     35 %? Limpede ca buna ziua!

Oficial, tara noastra nu este in situatia Greciei, dar conform declaratiilor lui Gabriel Oprea, reducerile pensiilor militare pot ajunge – conform simularilor efectuate de contabilii ministerului – la peste 60 %. Exceptional!

Starea de deruta este atat de mare, incat pana si Mircea Dogaru, pana la urma un comunicator atent la propriul discurs, afirma ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va lupta nu impotriva presedintelui tarii, ci a Fondului Monetar International!!! Alo?!… Sa fim seriosi.

Cu scuze pentru folosirea unei expresii des uzitate, daca ex-militarul Gabriel Oprea ar avea – cum am crezut, dar m-am pacalit – ceea ce ii lipseste in anumite instalatii si ar dori taierea nodului gordian, atunci i-ar propune adevaratului premier, cel de la Cotroceni, instituirea unor impozite corespunzatoare sumei care trebuie reduse din bugetul pensiilor militare – pe o perioada determinata. Dar nu are.

Militarii americani, activi si in rezerva saluta in fiecare dimineata – acolo unde se afla fiecare – steagul cu Stars and Stripes/ Stele si Dungi. Din convingere.

Militarii romani, in uniforma sau doar cu amintirea ei vad zilnic…stele verzi! Cunoasteti motivele.

Felicitari conationalului Gabriel Oprea pentru victoria sa personala.  Una care este insa impotriva camarazilor ametiti, din nou, cu vorbe goale…

0 comentariu

Parpanghel 11-08-2010 - 07:15

Eventual pe Domnia-Voastra, ceea ce este complect diferit. Oricare ROMAN care nu este dement, este recunoscator PATRIEI- PARINTILOR,iar DUMNEAVOASTRA EXCELENTA a-ti reusit performanta fostului dictator, SA fiti urat!

jan dinu 11-08-2010 - 07:58

Patrihotzii tzarii mele
Stapinesc muntii cu lovele
Shi doar’n douazeci de ani !!
Poporul deveni romo-tzigani !!

Shi- chiar pe observate …
Nu cu lovituri prin spate …
Cu popia – nationala
Alterata -intrata’n boala !!

Azi Tzin sa v- amintesc …
Un cint auzit prea des :
Vin ai nostri ,pleaca ai vostri
Ceilalti – rabda ca prosti !!

PS .D-le Basescu ( cind ) vine
din vacantza Niculae Popa …de la
Jakharta ? N-aveti shi pentru el un loc in
guvern de destramare nationala ??
Astept un raspuns ..transhant specific
vocabularului d-stra destul de percutant

Jan Dinu – Portland – USA

oblioo 11-08-2010 - 08:12

Un tradator sovietic a patit-o asa… In anii 60… A fost prajit in ulei de motor, iar inregistrarea cu aceasta moarte groaznica a fost vizionare obligatorie pentru toti recrutii KGB pana in zilele noastre. Chiar si in acest an caseta a fost vizionata de recrutii FSB.
Traian Basescu, prin pagubele pe care le-a produs acestei tari, ROMANIA, trebuie executat dupa acelasi calapod. Trebuie sa existe alt model, romanesc, dar cel putin la fel de sadic !!!!!

oblioo 11-08-2010 - 08:49

Impuscati-l in cap, in ceafa, asa cum a facut si tac-su si bunica-su cu milioane de rusi, ucrainieni, bielorusi, romani, polonezi, etc., etc.

oblio 11-08-2010 - 11:17

Sunt un mare admirator al versurilor dumneavoastra. Sunteti cel mai valoros poet de pe forumurile romanesti. Eu v-am invatat toate poeziile pe derost si ma mindresc cind merg la piata si le recit in fata lumii.

jan dinu 11-08-2010 - 17:48

Nea Basescu Traian
Shi el este sharlatan …
Caracter bine format…
Cind era securist in stat !

Dar mai are-o calitate
– Farsor – ce stie de toate
Shi din bi$hnitza trecuta …
A strins – cacalau – valuta !

Pe Lazescu l-a numit
Shef – TV ca e cinstit …
Dar dupa cum se vede …
Chioru nare minte cind „discerne” !!

JD-USA

jan dinu 11-08-2010 - 20:08

Hotzii clasei muncitoare
Ne-au lasat cu ochii’n soare
Shi acum ramashi orbiti …
Chiar pe viu suntem belitzii !

Noroc ca biserica ortodoxa
Sigur ne da loc in boxa
Cu groapa la cimitir …
La uu pretz de chilipir !!

Cine mai crede’n tzara
In veci s-aiba – povara
Ca sumele ce-au fost furate …
Sunt departe ..prin parti calde !!

JD-USA

vifor 11-08-2010 - 21:53

ma faci sa borasc cu aroganta ta porlandeza, ai impresia ca ai ajuns miezu, tot un falit esti cum ai fost si in Romania. I-a o pauza…

jan dinu 12-08-2010 - 03:12

TU te simti direct lovit
Mafiot cu cap turtit …
Cred ca vine timpul tau …
Cind stai pe viatza’n bulau !!!-::))
JD

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult