Acasa Opinii Electorate

Electorate

scris de Marin Neacșu
34 afisari

Alegerile europarlamentare din România din anul de grație 2014 au adus României câteva aspecte care depășesc orice așteptări. Dacă mai aud pe cineva spunând  că America este țara tuturor posibilităților, îl trimit la reciclare. Alegerile chiar dacă au fost previzibile au adus și unele surprize nu neapărat ca rezultate ale votului, cât ca urmări, consecințe sau declarații.

Se remarcă la prima aruncare de ochi, scorul mic al PNL, sub pragul dorit și imaginat de Antonescu, fapt ce a atras după sine demisia declarativă a  celui care și-a făcut un obicei din a promite că demisionează și a reintra apoi pe geam. Se pare că și acum se încearcă la fel. Probabil domnul Antonescu, ține neapărat să îngroape PNL-ul odată cu visele sale de a deveni președinte. Trecerea PNL în familia partidelor populare europene poate părea o surpriză pentru unii, pentru mine nu este, eu am spus asta de acum câteva luni, de când s-a rupt USL-ul, și ea confirmă tradiția politicianului român, care ”de dragul stabilității” urcă în căruța puterii. Pentru că votul obținut de PNL, dar mai ales de Antonescu la aceste alegeri arată clar ca lumina zilei că grupul contestatarilor sau ne-simpatizanților lui Antonescu este mult mai mare în teritoriu decât în Biroul Politic acesta încearcă să se salveze și să își salveze șansele la prezidențiale sărind în barca popularilor europeni. Interesul, dar mai ales banii vorbesc!

Un alt președinte, sau fost președinte liberal, domnul Tăriceanu insistă și el în a se face de râs, probabil însă pus de alții, că altfel este greu de crezut că este în stare să devină penibil din proprie inițiativă. Împins fără îndoială de papa Ponta, mister Tăriceanu care se crede Tăricel, reintră și el în PNL pe geamul lăsat deschis de coloana a V-a pesedistă din Satu Mare apoi intră pe gaura cheii  în ședința Biroului Politic a PNL, unde chiar nu avea ce căuta, crezând că nu va îndrăzni nimeni să îl înfrunte după eșecul de la alegeri, dar, așa  cum spune cântecul, ”și-a ieșit din minți cu un șut în dinți!” Cine nu a văzut personificarea penibilului, să vadă înregistrarea cu declarația și grimasele lui Tăriceanu, după ce a fost scuipat din ședința BP a PNL.

Singurul liberal sau fost liberal care se poate lăuda cu un rezultat bun este candidatul independent Mircea Diaconu, cel eliminat de Antonescu din teama de a nu pierde un loc  de parlamentar european pe motiv de ANI. Mircea Diaconu, ajutat mediatic, fără îndoială, de Antene, a reușit un scor de maidan, de 6,95%, mai mult decât UDMR și PMP-ul parașutistei. Este un rezultat istoric, nu atât pentru că a fost ales ci pentru că a bătut două partide cu pretenții,  cu susținere mediatică și mai ales financiară și politică redutabilă. De acum încolo, orice va face actorul, această palmă dată sălbaticilor va rămâne în istorie, pentru că palma a fost dată atât lui Crin Antonescu, cât și celor cu scor sub el. Antonescu ar trebui să se întrebe dacă nu cumva cu Diaconu pe lista PNL ar fi fost încă președinte de partid, pentru că matematic 14,86+6,95 =21,81. Punct. Interesant este că domnul Ponta ține să se facă și el de râs și se laudă că a pus și el osul la osul lui Mircea Diaconu: „L-am ajutat sa nu i se fure voturile in secții”.Pe lângă ridicolul declarației, domnul Ponta dovedește că nu gândește și practic se auto-incriminează. Păi de aici înțelegem că la aceste alegeri s-a furat cu știința și acordul domnului premier, dar că Mircea Diaconu nu a fost furat, pentru că așa a dat domnia sa ordin. Nu am găsit altă rimă!

Scorul obținut de partidul președintelui și a sa parașutistă mă scutește de orice comentarii. Sunt curios dacă va face cineva plângere la parchet pentru marele scuipat primit de PMP prin acest vot obținut și așa cu eforturi și încălcări repetate și flagrante ale legii electorale, de la mașini cu afișe electorale circulând pe lângă secțiile de votare în ziua votului, la cadouri electorale și până la afișarea propagandei vizuale în alte locuri decât cele stabilite de lege. Dacă Eba a juns să facă mișto de PMP și să se fericească că nu a candidat independent, că atunci PMP-ul nu ar fi obținut nici atât, înseamnă că noul partid al președintelui este de tot râsul. Să fi vorbit Eba în numele tatălui, al președintelui sau al slabului duh? Doamna Elena Pleshcoienko ar trebui să se mai ascundă odată ca în vara lui 2012, să nu o mai vadă lumea și să iasă doar când va auzi măcar un stadion scandându-i numele. Pentru cine s-a uitat măcar de curiozitate pe afișele electorale ale partidelor, inclusiv pe cel al PMP rezultatul obținut de acest partid poate să fie un semnal de alarmă, că astfel de campanii nu mai au succes la public. A zburat puiul cu ața!

Apropo de stadion, a fost de toată jena duelul politic dintre doi foști mari sportivi, Ilie Năstase și Ruxandra Dragomir, fiecare însoțindu-și șeful de partid prin toate scenele politice, arătând niște figuri triste, de sportivi de companie ale unor lideri care nu au nimic în comun cu spiritul sportiv. Jenant și degradant. Sunt convins că dacă sportivul Năstase ar fi candidat singur, ar fi obținut și el numărul de voturi necesare, poate chiar mai multe decât actorul. A preferat însă să se facă de râs înainte de a ajunge parlamentar european. Prezența sa la întâlnirea lui Ponta cu vicele Biden căruia i-a înmânat o rachetă de tenis, fiind îmbrăcat în uniformă cu Steaua pe umeri, arată că nu mai știe nici el ce este, tenisman, politician sau general. În general, prin ieșirile sale împotriva unor reporteri demonstrează că a devenit om politic. Că așa-i în tenis.

Și ca să nu creadă cineva că România este chiar așa singură în lume, să vedem ce s-a întâmplat prin alte electorate Europene.

Europa și-a mai ales parlamentarii și prin alte gubernii. Prezența la vot a fost în medie de 43,11%, cu un maxim de 90% în Belgia și minim de 19% în Slovacia. Se remarcă un procentaj scăzut în rândul fostelor țări comuniste, a țărilor din Estul Europei, un procentaj mediu, de 40-50% la nivelul țărilor cu ”voce” și o prezență ridicată în rândul țărilor ”neutre” care nu se manifestă la nivel european, nici pro nici contra și doar își văd de rosturile de economia lor, fără să pună mare preț pe politica Europeană. Deci interesul populației față e Europa este mai scăzută exact în țările în care clasa politică vorbește mai mult despre UE. Aviz celor care introduc obligativitatea intonării imnului în școli, probabil odată cu introducerea tablourilor membrilor Comitetului Central.  O altă caracteristică a acestor alegeri o constituie faptul că tot mai mult câștigă teren partidele așa zis ”populare”, cu idei naționaliste, nu neapărat extremiste, care pun pe primul loc interesul național, lăsând marile idei ale unei Europe Unite să facă purici și abia apoi să se scarpine.  Numai la noi, PMP și președintele Băsescu, chiar și Ponta, obișnuiți cu capul plecat , slugarnici față de tot ce înseamnă putere, vorbesc despre SUE și cedare de suveranitate. Hăis!

În Franța lumea e șocată, Frontul Național, partid de dreapta a câștigat alegerile europarlamentare la un scor care justifică oarecum cererea lui Marie le Pen de organizare de alegeri naționale. Este posibil ca pe fondul nemulțumirii populației față de rolul tot mai mic al Franței în viața politică europeană și hegemonia prusacă, să asistăm la unele reacții naționaliste mai pronunțate. Bate un Mistral prin Franța de te ia pe sus.

În Anglia alegerile au fost câștigate de UKIP, un partid de asemenea ”popular”, dar antieuropean. Aici rezultatul nu ar trebui să mire pe nimeni, Anglia, Irlanda, britanicii în general cochetează de mult cu ideea ieșirii din UE, sau a unei politici mai rezervate față de conducerea germană a UE. Anglia de altfel își poate permite să renunțe la ”binefacerile” politicii europene, ea a avut mereu politica și piața ei. Cine a făcut față Meserschmitt-urilor face față și urmașilor lor. Nigel Farage, liderul partidului a declarat: ”nu ați auzit încă totul despre noi”. Urechea pe tobă!

În Germania a câștigat cum era de așteptat partidul lui Merkel, pe baza principiului că nu se schimbă echipa câștigătoare, Germania Conduce Europa, așa că orgoliul teutonilor este liniștit. Cu toate astea sunt tot mai multe voci care spun că e timpul ca Germania să susțină financiar doar populația Germaniei, nu toate populațiile Europei. Așa se explică și locul câștigat de NPD, partidul naziștilor din Germania. Achtung!

În concluzie, Europa se îndreaptă cu pași mărunți dar repezi către doctrinele de dreapta, naționaliste, fapt ce ar putea duce la dizolvarea, diluarea sau domolirea intențiilor unificatoare. Nu este exclus să fie băgată și coadă atlantică pe aici, pentru că iată,  multă lume a votat sau absentat în spiritul  celebrei expresii Nulandeze: Fuck the UE!

Ucraina a avut și ea alegeri, prezidențiale dar tot cu ochii la Europa. A ales și ea, ca și noi în 89, un comunist cu față ”europeană”. Probabil că asta e rețeta transformării fostelor țări comuniste în colonii europene. După un preludiu cu reclamații privind atacuri cibernetice, după zone în care nu s-au deschis secții de votare, după răpiri de jurnaliști ca în carpeta de pe perete, a ieșit câștigător iliescianul Petro Poroshenko, cu 54%. Gospodina Timoshenko, blonda din Ucraina, cea închisă”politic pentru corupție” și eliberată sub presiunea lunetiștilor pro-europeni, cică ar fi obținut doar 13%, dezamăgitor de puțin, scor care nu mai are nevoie de comentarii. Oricum poate fi mulțumită, măcar a făcut un scor de două cifre, de două ori mai mult decât Elena Pleșhcoienko. Putin a declarat că recunoaște alegerile din Ucraina, deci nu sunt probleme cu proteste sau reclamații ale pro-rușilor. Păi cum să nu îl recunoască pe Petro, că doar a fost ministru în două guverne ale lui Ianukovich și au lucrat, atât Putin cât și regele ciocolatei în aceeași branșă, ar fi culmea ca un KGB-ist să nu recunoască un alt KGB-ist de vreme ce au desfășurat pe vremuri aceeași activitate. E ca și cum Voiculescu nu l–ar fi recunoscut pe Băsescu. Acum toată lumea este mulțumită, Ucraina are la conducere un comunist dulce, cu mască europeană. Dacă e să ne luăm după unele biografii neoficiale și noi am avut președinte cu origini ciocolatii. Răzbunarea e dulce!

Păi dacă Europa schimbă cadența și își aranjează pașii după mersul lumii, de ce ar mai mira pe cineva că așa zisa dreaptă românească încearcă să caute un limbaj comun, poate și un candidat comun și că Antonescu trage cu dinții de scaun, jucând farsa demisiei și candidaturii pentru un nou mandat liberal, făcând acum pe salvatorul dreptei? Nu căutați gesturi de bun simț în politică, cu atât mai puțin în cea românească, nu există așa ceva. Stați să vedeți de acum încolo lovituri sub centură și de la stânga și de la dreapta. Scorul obținut de alianța USD deși pare mulțumitor, este de fapt un mare semn de întrebare. Domnul Ponta cu UNPR și PC cu tot,  nu au reușit să obțină voturile a  nici 15% din electorat, iar asta spune enorm.  De tot hazul a fost televiziunea lui Ghiță, care și Luni la prânz când toată lumea avea rezultatele parțiale, prezenta PSD-ul tot cu 43%. Atâta primise ordin, atâta era planificat, atâta arătau, pe ei nu îi interesa ce spune lumea. Scorul ca număr obținut de PSD+PC+ UNPR, este de toată jena și arată că marele partid este în scădere. De aceea cred că graba liderilor de dreapta de a se alia acum este dovada faptului că aceștia nu gândesc, nu știu să facă o analiză corectă și caută soluții disperate, noi alianțe și combinații care nu au nici o legătură nici cu convingerile, nici cu doctrinele și nici cu simpatiile politice sau personale, totul se rezumă la câștigarea puterii, obținerea ciolanului cu orice preț, chiar cu prețul trădării politice, doctrinare sau naționale. Una peste alta, MRU,Tăriceanu, Antonescu și Elena Udrea ar trebui să iasă din viața politică, au convins, orice eforturi sunt inutile, nici unul dintre ei nu va fi președinte, chiar dacă se vor uni, pentru că și vor uni de fapt antipatiile și imaginile proaste, provocând sau aducând scârbă. Cine vorbește despre proiecte pentru România, sau pentru dreapta, se gândește de fapt la un proiect pentru ciolan.

Rien ne vas plus!

44 comentarii

mircea 30-05-2014 - 09:48

cel mai bine ar fi ca domnul Ponta sa inceapa reformarea si restructurarea administratiei nationale,centrale si locale.Ordonarea legislatiei care sa se tremine cu declansarea alegerilor anticipate cu mandat de 5 ani.Asa nu vom mai avea nici presedinte iresponsabil,nici 588 se parlamentari si un oras condus de 15 primari si 266 consilieri care nu au nici o responsabilitate.Doar prin reformare si restructurare nu vom mai avea inculti,needucati gen Becali,Vanghelie,Antonescu…..Basescu

Stefan George 30-05-2014 - 16:21

Un articol lung cat o zi de post care ar putea fi rezumat cu mult succes in ultima fraza.
Am observat ca va legati destul de des de America.Ba ca nu e „tara tuturor posibilitatilor”, ba ca Romania ar fi putut face ceva targuiala cu „ia racheta, da si viza”. Pai, se poate sa nu stiti, ca dupa faima pe care si-au creat-o romanii (prin grija unora dintre ei, nu toti, evident) dupa intrarea in UE, viza SUA o vor primi oral? Daca va gandti sa emigrati acolo, pot sa va spun ca nu e in nici un caz „The promise Land”. Si acolo trebuie sa muncesti din greu, si acolo sunt oameni si case, nu umbla cainii cu covrigi in desagi, strainul tot strain va fi si nimeni n-o sa va invite sa luati prazul cu presedintele Obama, nici cu vreunul din secretari.Asa ca, apropo de SUA, o sa citez o vorba pe care ne-o spuneati pe vremea cand erati locotenent la 1047.
„Si totusi, calul…calul, ce zicea?”

BULA 30-05-2014 - 16:24

Trebuie sa se tina seama ca prezenta la votare a fost extrem de scazuta, mult sub ce mint cei de la partide si de la televiziunile aservite lor. In conditiile astea alegerile nu sunt legitime.
Dupa asta, alegerile au fost fraudate. La Craiova s-au luat studenti care sa faca campanie PSD-ului inainte de alegeri si care, probabil au fost pusi si la comisiile de votare. Ce stiu sigur e ca au fost dusi trei zile la Herculane, inainte de alegeri, la bautura si dezmat. Tipele au dansat in mizda goala, de a ramas uluit soferul care i-a dus acolo cu microbuzul.
Va dati seama ca astia au completat buletinele de vot in locul nostru, al celor care am refuzat sa votam. De scarba, nu ca nu ne-ar interesa cine ne conduce. Pe cine sa votam, ca toti sunt de-ai lu’ Secu ?

Mircea 30-05-2014 - 16:37

Legea nu prevede un numar minim de alegatori ca la referendum deci de data asta alegerile sunt legitime. Cei care au refuzat sa voteze s-au lasat pe mina altora si asta e mare greseala. VOTEAZA SAU TACI !
Daca STII SIGUR ca alegerile au fost fraudate lasa blogul si fa o plingere la parchet.

BULA 30-05-2014 - 16:42

Legea e facuta stramb, tot de ei, ca daca nu vine decat o persoana sa voteze, ei sa ramana in carti. Dar e clar ca alegerile nu pot fi considerate corecte si legitime, cat timp majoritatea alegatorilor refuza sa participe la votare. Inseamna ca sunt nemultumiti de ce li se ofera si vor alta clasa politica.

Mircea 30-05-2014 - 16:45

Strimba sau nu E LEGE si se respecta.
DURA LEX SED LEX !

neacsum 30-05-2014 - 17:49

O lege facuta de niste hoti, o lege care este trecuta si in parlament prin aprobare tacita, sau prin vot fraudulos, nu mai e lege. Dar asa meritam daca stam acasa, cineva spunea ca un pupor care isi voteaza hoti si criminali, nu este victima, cu complice.

pathfinder 30-05-2014 - 17:55

Neacsule, legea e lege…

Ca avem cea mai nasoala clasa politica de cand e Romania asta, e alta discutie.

Poate scrii matale un articol (vezi ca-ti dau idei?) despre clasa asta politica si sa vezi acolo ce distractie va fi.

P.S. Da sa te iei de toti, nu doar de unii dintre ei…

Mircea 30-05-2014 - 17:57

Neacsu
Cu statul acasa iti dau dreptate.

Mircea 30-05-2014 - 16:47

Cred ca ai observat ca eu nu iubesc deloc PSD-ul asa ca sa nu ma acuzi ca ii apar.

pathfinder 30-05-2014 - 16:53

Vreau si eu la PSD Craiova!!!

digital 30-05-2014 - 16:54

ce vrei mă muistule?!

pathfinder 02-06-2014 - 12:44

Ia uite, putza mica ce agresiva este….
Nu-i asa ca ai un caine mare-mare?!?

Pribeagul 30-05-2014 - 20:42

„Tipele au dansat in mizda goala”

Astea precis nu erau oltence. Sa vina banciu sa ne dezvaluie originea lor adevarata. 🙂

BULA 30-05-2014 - 16:36

PSD a avut 43% din voturi (daca o fi adevarat), dar dintr-un numar mic de participanti la votare. Nu sunt prea multi romani care sa fi votat PSD-ul. La celelalte partide nici nu are rost sa discutam. Clasa politica actuala nu e legitima.

Mircea 30-05-2014 - 16:41

„REZULTATE FINALE BEC ALEGERI EUROPARLAMENTARE REZULTATE 2014. Biroul Electoral Central(BEC) a anunţat astăzi rezultatele finale la alegerile europarlamentare. Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60 % din voturi, revenindu-i 16 mandate.”
ALIANTA a obtinut 37,6%, de unde scoti tu 43% pentru PSD ?
Profesore, asa te prezinti tu la clasa, cu lectia neinvatata ?
Aici nu incerci cu „ma cacatule” ?

digital 30-05-2014 - 16:46

hai, acu adună-le pe ale kiorului!
că ești tare la artimetică!

Mircea 30-05-2014 - 16:48

A participat si el la alegeri ? Te pomenesti ca e si eurodeputat si inca n-am aflat. Eu stiam doar ca e dictator.

digital 30-05-2014 - 16:58

nu, n-a participat, d-aia nu iese cucu la vorbitor!
diktakior!
să-ți pun din ălea, d-ale tale, de itist!
:):):)

Mircea 30-05-2014 - 17:12

„itist” ? Nu cunosc.

digital 30-05-2014 - 17:16

corect, ceea ce nu știi, nu cunoști!

Mircea 30-05-2014 - 17:17

digital
Multumesc.

BULA 30-05-2014 - 17:04

Ma kakatule, procentul il luai din articol (cica asa a estimat PSD-ul), dar nu asta era important, ci faptul ca acel 37,6% e din 20% din numarul alegatorilor, adica nesemnificativ. Ca lumea nu a votat.

Mircea 30-05-2014 - 17:14

Ma kakatule (am scris corect ?) cind iei ceva dintr-un articol e indicat (intre intelectuali, daca ma intelegi) sa dai si sursa. Uite un exemplu:
Mircea
30-05-2014 at 16:41

“REZULTATE FINALE BEC ALEGERI EUROPARLAMENTARE REZULTATE 2014. Biroul Electoral Central(BEC) a anunţat…”

digital 30-05-2014 - 17:19

(intre intelectuali, daca ma intelegi…..

mori bă dreq de libidin os!
se citează …telectualul!

UnUL 01-06-2014 - 18:45

Degețel și intelectual, ! Are maximum 8 clase absolvite și cei 7 ani de-acasă lipsă.

salut 01-06-2014 - 19:05

Hai sa presupunem ca-i adevarat, mai NuLuLe. Sa zicem ca „degetel are maximum 8 clase absolvite”. Totusi, cantitatea de inteligenta din postarile lui e cel putin de 10 ori mai mare decat cea din postarile tale, in care zici „ABSOLUT NIMIC”, cu mici exceptii. Daca nu crezi, uita-te pe postarile tale de trei zile incoace si uimeste-ma cu o singura idee pe care ai introdus-o (nu sparcaiala basista pe care v-o da s-o recitati).
Deci, in conditiile astea, daca „degetel are maximum 8 clase absolvite”, pastrand proportiile, tu inca n-ai absolbit clasa a I-a primara, nu-i asa?

UnUL 01-06-2014 - 20:27

P.S. „creierat” e în ce limbă?

UnUL 01-06-2014 - 19:12

Și cum măsori tu calitatea de inteligență din postări? Uite, ce cantitate de inteligență e în postările:
• da de ce să nu facă sul șervețelul și să-l bage-n pheezdhhha măttii!
• bă, da tu unde plm postezi kkturile ăstea!?
ești kior?!
• da pungeasca de mătta ce vorbește sau are gura plină mereu!?
horcăie săreaca, mangalița
• ai pus-o de-un supt pentru zece ani, găozare!
cam lung dar te vei face mare și gras!
apoi vei crăpa!
hahaha!
• te-au lăsat neuronii, găozare, mai dă-ți plapuma aia de pe cap când tragi gaze că o să mori asfixiat, dreq de prost ce ești!
• mai du-te bă-n gura măttii de amerloc dobitoc!
• daaa, lingi tu kurul kiorului cât întreg forumul, uită-te mă cretinule și revezi-ți postările în grijania măttii!
• hai marș la masă că veni și ora vacilor!
MĂ OPRESC AICI CĂ MI-E GREAȚĂ

salut 01-06-2014 - 20:06

E vorba despre postarile produse de tine, mai rablagitule; poti sa pui vreo idee creierata de tine in ultimele trei zile?
Ca faci copy-paste si „fise personale” forumistilor nu mai e o noutate pentru nimeni, nici ca le faci selective ca sa-ti poti manca in liniste kktelul produs de Basescu.
Deci, „idei personale” ai?

UnUL 01-06-2014 - 20:27

Cretinache, ai mai repetat imbecilitatea asta de câteva ori, ți-am demonstrat cu citate că tu nu spui nimic de 4 ani de când ești pe forum. Nu am de gând să-mi rezum ideile – cum am făcut cu mânuța ta de idei repetate de zeci de ori de-a-nboulea și presărate cu insulte; aș ocupa tot forumul. Deci debiteză în continuare tâmpenia asta, dacă nu găsești altceva de spus, mi-e perfect indiferent.

UnUL 01-06-2014 - 20:29

P.S. Te întrebam mai sus (postare plasată greși!) „creierat” e în ce limbă?

salut 01-06-2014 - 20:38

Secatura clujana, chiar tu ai pus o pagina de idei „creierate” de mine (bineinteles, cat le-ai priceput si cat te-a dus capul, adica majoritatea intelese si interpretate gresit), iar acum spuiu ca n-am produs idei?
Seniluleee, uiti de la mana-pan-la-gura?

Uite si raspunsul de atunci, ramolitule patibular :

„salut
28-05-2014 at 20:50
Mai secatura clujana, sunt “mobil”, cum zice fi-tu rujat, asa ca iti voi raspunde pe larg alta data. Deocamdata, desi foarte contorsionat si imbecil basist, rau intentionat, ai observat o parte din ideile exprimate de mine pe forum. Evident ca pricepand doar 5% din ce zic eu, ai inteles si reprodus corect numai 1%, restul, pana la 5%, fiind interpretari imbecile, basiste.
Chiar si asa, dupa cum observa orice non-imbecilbasist, acest 1% inseamna mai mult decat ai produs tu vreodata in postarile tale, de doi ani incoace sau de 20 de ani, totuna.
In conditiile astea, mai secatura patibulara, cum sa creada lumea ca ai fi ” scris” ceva?”

salut 01-06-2014 - 20:50

Secatura clujana, DE FIECARE DATA, cand cineva ti-a spus : „ia sa vedem tu insuti ce-ai produs” te-ai invartit, te-ai fofilat, „ba te-ai dus la Opera”, „ba sa mananci un kktel proaspat emanat de Boc”, etc, etc.
Chiar daca apareai pentru prima oara ieri te simtea toata lumea ca esti basist: numai la basisti s-au adunat toti imbecilii incompetenti, nuli din toate pdv cu frustrari acumulate o viata intreaga – ca sunt „neintelesi”. D’aia pe forum sunteti toti profesori universitari, lucrati la multinationale, aveti castele si sute de hectare, pedigri de la 1330, ba chiar si mai incolo, mergeti la Opera, vizitati Texasul si ce vi se mai nazareste voua; Texasul, California, Canada si inca vreo duzina de state dezvoltate se inghesuie sa va ofere vize, dar voi nu si nu, „tineti tara in spinare” …
…dar de fiecare data cand sunteti in fata celui mai mic test sa demonstrati macar o miime din ceea ce va laudati…va fofilati.
Pentru ca in viata reala sunteti taman inversul a ceea ce vrei sa pretindeti pe forumuri si nu va baga in nseama nimeni; d’aia ati facut toti o fixatie ca pentru icoana pentru Basescu: e singurul care a stiut sa foloseasca masa asta de imbecili frustrati.

ValVerde 01-06-2014 - 21:06

Ia te uita ce inclestare de idei !!!!

Pungescu Gazian 01-06-2014 - 21:08

„Pentru ca in viata reala sunteti taman inversul a ceea ce vrei sa pretindeti pe forumuri si nu va baga in nseama nimeni”

=======================

E șucărit foarte tare de la o vreme salutul, a cazut pana peste cap in mania bilanturilor, am impresia ca nici cu ditamai meșa nu-si mai poate ascunde chelia, deja au inceput sa faca misto de el cheneritele cand da sa le piste de fund, se feresc si ii zic „da stai frumos tataie, ce-ti veni?”

ValVerde 01-06-2014 - 21:14

Cu mesa si chelia e clar ca e asa.
Cu piscatul nu stiu daca e nemultumit cu chelnaritele sau cu baietii veseli care obisnuiau sa-l ciupeasca pe el de poponeatza, si acuma canci !

UnUL 01-06-2014 - 21:39

@Salaud
Gunoiaș, nu te ambala în halul ăsta că dai în apoplexie și crăpi dreaku și forumul ne va părea monoton fără tine!
În altă ordine de idei, dacă eu am putut pierde o jumătate de zi ca să dezgrop din arhivă cele 13 pseudo-idei ale tale reluate sub varii forme până la suprasaturație și exasperare, n-ai decât să faci și tu la fel dacă vrei să afli care sunt ideile mele – inexistente, în viziunea (sau „vizuina”!) ta. Îți garantez că vei găsi mult mai multe decât 13, deși vei anula dintr-un condei o bună parte din ele, pentru că sunt fie pro-Băsescu, fie pro- evreiești, fie anti-ruși, fie mai știu eu cum. Ori pentru tine orice idee ce nu corespunde cu puținele tale idei fixe nu există sau nu valorează nimic. Evident însă că nu o vei face, preferi să repeți la infinit imbecilitatea cu lipsa mea de idei, ceea ce ți-ar conferi o superioritate „zdrobitoare” (Ori, cum spuneam, una din ideile tale fixe vizează tocmai „genialitatea” ta și anihilarea tuturor „pigmeilor” ce te înconjoară sau încearcă să te contrazică – această defulare a unor frustrări adunate în timp ajungând să frizeze paranoia- cf. postările din 30.05.2014: „În comparatie cu tine, in materie de inteligenta sunt Einstein, la Balistica sunt Dumnezeul balisticii pentru tine, iar in ceea ce priveste partea juridica sint Oracolul din Delphi, Napoleon, Sun Tzi, si inca o pleiada de oameni celebri ce au creat norme juridice” ș. a.)
P.S. N-am spus niciodată că am vizitat Texasul, California, etc. (Din nou suferi de delirium tremens – probabil abuzul de whisky e de vină – și ai halucinații.) Am umblat mult prin Europa, dar nu am fost niciodată în State.
Cît despre Băsescu, așa e el. Dă naștere la „fixații”, pro sau contra. Mai grave sunt cele contra.

salut 01-06-2014 - 22:08

Secatura, ai scris juma de pagina de injuraturi. Scrie macar O idee personala, pe un singur rand. Poti, secatura?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-06-2014 - 22:18

@Bhoul Lustruytor saliut-saliut .
Bhoule , amikul meu nu este o …seskatura !
Capisci ,nu este
Nici macar !

pathfinder 30-05-2014 - 16:41

Tu iti dai seama ca vorbesti despre Europarlamentare?
Da au ba?

BULA 30-05-2014 - 16:59

Si crezi ca europarlamentarele nu erau importante ? Dar n-am vazut candidati care sa vina cu un plan pentru ce-i doare pe romani. Nici macar pe actorasul Mircea Diaconu. Doar se certau intre ei si aruncau cu kakat unii in ceilalti. La europarlamentare nici nu trebuia sa vina careva din partea unui partid, ci fiecare sa prezinte ce va face la UE

digital 30-05-2014 - 17:15

d-aia-i kioru negru de o săptămână, ai?!
hahaha!

Pribeagul 30-05-2014 - 20:58

PSDul cu o fata plinge si cu una ride. Plinge ca a luat 37.6%. Ride ca i-au revenit 50% din mandate. Orice stare ar avea, le ajunge!

PNLul n-are de ce avea alte pretentii.

PDLul si PMPul au luat prea mult, mult prea mult pentru guvernarea deplorabila pe care ne-au oferit-o.

Cuncluzia dezamagitoare este ca noi, votantii, cind vine vremea votarii n-avem o solutie pentru inlocuirea rebuturilor. Deplorabila situatie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult