Acasa Opinii Elena Udrea, o simplă misogină narcisistă?

Elena Udrea, o simplă misogină narcisistă?

scris de Marin Neacșu
2.853 Afisari

Lui Elena Udrea i-au murit lăudătorii. Şi? Nu e singura. A început să se laude singură. Şi? Nu e prima. A început să creadă că e singura care ştie ce e de făcut şi poate să facă ceva. Şi ? Nu e adevărat. Da, nu e adevărat, dar ea nu ştie.

Marin NeacsuAsta ar fi cea mai fericită variantă din câte pot explica ceea ce se întâmplă cu explozia Udrea- Udrea -Udrea din toată media. Că o laudă sau o denigrează, toată presa nu mai vede altceva decât formele doamnei cocoş -Udrea. Am spus cocoş nu prin prisma numelui  adiacent de pe actul de căsătorie ci legat de funcţia pe care şi-o doreşte şi ideea pe care încearcă să o înşurubeze în minţile românilor. Aceea că România, după monumentul Traian Băsescu, nu mai poate fi condusă de un bărbat, pentru că el e unicul. Şi pentru că nu e nici unul din colegii pe partid  suficient de ductil pentru a nu ieşi din cuvântul virilului Traian, dar nici suficient de dur ca să ducă la bun sfârşit ideile măreţe ale matelotului s-a stabilit ca următorul ocupant al scaunului papal să fie … EA. Şi aşa s-a ajuns la concluzia (pe acolo, pe undeva printre paharele golite prin, pe, sub, biroul oval, ) că urmaşul la tronul prezidenţial sau de prim ministru măcar,  să fie o cocoaşă. Slavă Domnului, în Constituţie nu este prevăzut nimic referitor la Legea Salică, aşa cum e în cazul tronului regal, şi nici nu există condiţia ca cineva să numere ouăle ca în cazul scaunului papal. Deci, liber la … Cocoaşă, cum ar spune un ceferist de manevră.

Scenariul a apărut de mult, de pe când se potcovea puricele cu funcţii de consilier şi povestea despre Cenuşărese. Nu a sesizat nimeni atunci, de ce Cenuşăreasa şi nu Făt Frumos. Apoi a urmat povestea Reginei Ostrohoţilor  din vămile prin care sunt vă muiţi românii. Nimeni nu s-a întrebat nici atunci, de ce regină şi nu rege.

A urmat pasul 3, o mică scăpare a matelotului care dorea să importe Margarete  la conducerea României. De ce nu, spunea dânsul şi toată lumea a luat-o ca pe o glumă sau ca pe o încercare de a ridica un pic mingea la fileu, nou născutei Mişcări Populare. Chiar se punea atunci întrebarea pentru cine bat clopotele.

Ei bine, uite că încet încet se ridică ceaţa. Găina s-a săturat să mai fie găină, se vrea cocoş şi nu se dă în lături să revendice tronul, lăsând cuibarul gol.

Nu am să fac aprecieri vizavi de priceperea sau nepriceperea doamnei Udrea nici ca ministru, nici ca membru de partid, nici ca soţie, nici ca …nu mă interesează . Dar nu pot să nu observ cât de misogină este când afirmă că este singura capabilă să salveze această ţară, că ar fi cel mai potrivit preşedinte. Şi pentru a ne convinge, vine cu tot felul de .. argumente, care mai de care mai neconcludente:

  1. Ne spune ca în lume există 9 preşedinţi femei, deci uite că se poate. Da, dar uită să ne spună ce performanţe au şi prin ce s-au făcut remarcate. În plus, aş putea spune că în lume există zeci de milioane de nebuni, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi alegem preşedinţi numai pentru că există. Au fost şi nebuni printre conducătorii de imperii, Nero este numai unul din cazuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegem un nebun numai pentru că există un precedent.
  2. Nu prea am înţeles ce vrea să spună cu femeile –iconice, probabil un alt termen ELENIC,dar nu face nimic, mâine se va vota în Camera Deputaţilor, cu ajutorul  iconicei Roberta, o lege privind apariţia femeii-iconice în România şi drepturile ei.
  3. Ni se spune  că nu e nevoie să fii o ţară sub sau superdezvoltată, ca să te procopseşti cu o femeie preşedinte. Aşa e, nu gradul de dezvoltare stabileşte regulile, ci democraţia. Ori la noi DEMOCRAŢIA locuieşte la Cotroceni.
  4. Maglena  Kuneva, în Bulgaria a obţinut locul 3 la prezidenţiale, deci de ce nu ar încerca şi Udrea la noi? Da, dar la noi, Geoană a obţinut locul 2 la mustaţă,  deci e mult mai îndreptăţit să încerce şi totuşi lumea îl ceartă că a plecat la americani. Ca să nu mai vorbim de săracul Vadim care a făcut potecă pe lângă podiumul de premiere.
  5. “Mi-aş dori să văd că şi în România, unul din partidele mari e suficient de deschis să propună o femeie curajoasă şi pricepută la cea mai importantă funcţie în stat „ . A uitat să specifice că trebuie să se numească  Elena Udrea. Doamne, câtă ipocrizie, câtă lipsă de bun simţ şi modestie. Să te milogeşti propunându-te singur preşedinte. Este jalnic. Da doamnă Udrea, am să fac totuşi dovada faptului că sunt deschis şi am să propun din cadrul unui partid mare, o femeie la funcţia supremă în stat. Vă dau chiar şansa de a alege: cine v-ar aranja, Alina Gorghiu, sau Olguţa Vasilescu ?
  6. Aţi făcut bine că nu aţi vorbit despre faptul că sunteţi o femeie în politică. Pentru că nu sunteţi. Sunteţi doar prin politică, prin politica altora, o marionetă. Nu vorbiţi de rezultatele pe care le-aţi obţinut în fruntea unor ministere căptuşite cu bani aruncaţi pe săli de sport, patinoare, bazine de înot şi frunze trase la xerox. Nu există aceste rezultate. Turismul românesc nu se face printr-o gondolă.
  7. Nu aveţi nici un complex să militaţi pentru promovarea femeii ?  Iarăşi încurcaţi termenii. Se spune  “nu am nici o ruşine să mă autopromovez“.

Aţi pozat în cinci din cele mai puternice personalităţi feminine din istorie? De ce doamnă Udrea, credeaţi că aşa se prinde ceva şi de dumneavoastră? Nicio şansă. Unii au stat lângă ele  toată viaţa şi tot nu s-a prins nimic. Nu se ia aşa prin simplă apropiere . Dar în încercarea de a vă promova imaginea pe spinarea lor, nu v-aţi gândit şi la imaginea lor? Nu vă e teamă că vă poate da în judecată cineva din familia acelor persoane sau chiar cele care mai sunt în viaţă, pentru că le-ati adus atingere imaginii? Nici chiar Madonna nu cred că ar fi bucuroasă de apropiere  şi nu prea a fost uşă de biserică. Dar dacă doriţi, vă dau eu nişte eroine, care s-ar bucura dacă le-ati face puţină reclamă. Luaţi de aici : Regina Maria I a Angliei, Elizabeth Bathory, Mary Ann Cotton, Belle Gunness, Vera Renczi, Bonnie Parker, Irma Grese, Aileen Wuornos, Beverly Gail Allitt, Karla Homolka. Le găsiţi pozele AICI 

 Şi pentru că suntem în România, să nu uitam de o altă Elenă celebră, Elena Ceauşescu. Ce ziceţi de un pictorial în toaleta şi mai ales ultimele moment ale colegei de .. vise măreţe. Şi sus numita  a luptat pentru promovarea femeii, tot dintr-un partid mare. Bănuiesc că ea v-a inspirat.

Agresivitatea cu care doamna Udrea îşi promovează imaginea obligând populaţia României să îi suporte fiţele şi mofturile ministeriale, nu poate rămâne netaxată căci somnul raţiunii naşte monştri. Cine trece indiferent pe lângă astfel  de absurdităţi va fi inghiţit de ele.

21 comentarii

Crinul 07-11-2011 - 10:57

Poate ati vrut sa-i spuneti MISANDRA, NU misogina! Acesta este termenul corect!

neacsum 07-11-2011 - 11:42

Nu, nu misandra am vrut sa spun, ci misogina.. pentru ca ea nu este o femeie, sau nu se simte femeie, ci barbat, cocos, sau cocoasa. Din cauza asta , i se poate spune si as si asa. Eu am preferat misogina, pentru a-i respecta dorinta. A fost un gest de politete fata de visele ministeriale.

Mircea Hamza 07-11-2011 - 11:41

După ce a scris Marin Neacşu despre Elena Udrea, mare lucru n-ar mai fi de adăugat. Desigur, statul prin preajma unor personalităţi istorice nu asigură şi ceva din măreţia acelora şi că meritele nu se iau prin simplă apropiere. Corect, dar prin ce se iau? Prin salivă, sau prin alte secreţii, ca diversele boli transmisibile dintre care unele se numesc „boli vesele” sau „boale lumeşti”? Fără îndoială, asemănarea cu Elena Ceauşescu are temeiul ei, dar eu văd o asemănăre mai frapantă cu o altă Elenă numită şi Lupeasca. Cel puţin Ceauşeasca era soţia… Visul de mărire deşartă a blondei de Pleşcoi are un leac rapid şi definitiv: la anu să candideze împotriva lui Sorin Oprescu la Capitală. După numărarea voturilor, mai stăm de vorbă. Până atunci, un film intitulat „Zeiţa Portocalie” vă arată cum şi de ce a ajuns unde a ajuns persoana cu pricina.Îl găsiţi pe http://www.mirceahamza.com.

no chance 07-11-2011 - 14:09

precum starea de frica sau gandurile negre, ea traiste deoarce o bagam in seama , deoarece un tartza-partza cu probleme de erectie a saltat-o mai mult decat trebuie, altfel al fi o mandruta pe ulite de provincie

sageata 07-11-2011 - 14:33

Asa a inceput, asa va termina. O femeie de strada.Elena lu Cocos, vampa cartierului.

seneca 07-11-2011 - 17:51

Ne este sila de aceasta femeie ,care nu-si vede lungul nasului,deoarece este in legatura stransa cu seful statului-o stie toata lumea.,asta cu acordul cocosului,care-si vede linistit de afacerile lui dubioase.Pictorialul din revista tabloid este de o nerusinare crasa,mai ales poza de pe coperta-nesimtita,dolofana,imbracata ca centuristele,( ca doar nu mai ai 20 de ani???!!!)Si pe deasupra este si Ministru in guvernul RO.-HUO…….Udrea=simona senzual=alina plugaru!

neacsum 07-11-2011 - 18:37

Domnule Seneca, s-ar putea sa te trezesti dat in judecata de Simona Senzual si Alina Plugaru pentru ca le-ai stricat imaginea comparandu-le cu Elena Latex.

Ciu Huhu 07-11-2011 - 21:06

:))))))

urbos 07-11-2011 - 18:47

Prea mult ocol pentru a spune ca Udrea e incompetenta. Probabil ca d-aia si pozeaza, in loc sa se vorbeasca despre problemele serioase, cum isi bate joc ea de banii publici, de nu mai are Neacsu pensie, se mesteca tarata despre curu ei. Si se vor gasi destui care sa replice, pai ce ba, n-are voie gagica sa se pozeze daca e buna?

nimeni 07-11-2011 - 19:33

domle , parca-i predestinat prenumele asta de elena. de la troia incepand, ajungand la lupeasca, ceauseasca.

in fine, inteleg dereglarile sau reglarile hormonilor, dar chiar asa sa te bata istoria in cap si sa nu pricepi nimic, ce mai?!

cucoana asta, nu face decat sa-si arate cat mai ostentativ , preocupatiunile trecute si prezente. in tot ceea ce face si exprima . vampa. buuun, nu-i nimic rau in asta, au rolul lor. numai ca asta-i ieftina, buna doar pentru tiristi turci sau marinari beti. am pierdut deja prea mult timp cu cioara asta vopsita.

Pribeagul 07-11-2011 - 20:52

Udrea este o amarita . la fel ca si Giona.

I-au dat fel de de fel de functii: consilier la Bucuresti (asta era de ce avea nevoie Bucurestii!), parlamentar, consilier la presedintie, ceva cu Marea Neagra, ceva cu seviciile secrete, ceva cu dezvoltarea Romaniei ( 🙂 ), cu Cadastrul si altele fel de fel…

Oricit ar umfla-o cu pompa, tot o amarita e.

Romani, sa nu mai auzim de ea!

misu sisu 08-11-2011 - 09:21

Columbeanca a fost fata cuminte, ea macar s-a maritat ca sa parvina , . Elena si-a tras amant, e mai penala .

Ciu Huhu 08-11-2011 - 20:37

M. Voiucu a zis la TV ca E. Udrea e tiganca!

Ciu Huhu 08-11-2011 - 20:39

Corectare: Voicu nu Voiucu.

da .... ci 08-11-2011 - 14:12

Udrea e cea mai valoroasa politician al tarii. Singura care o mai poate bate este Olgutza Vasilescu. Daca am trai intr-o tara normala, Olguta si Nuti ar trebui sa se desfasoare in acelasi partid imbracate in costum de piele, fardate, pe toace, cu unghii mari si gene f.f.f stufoase, „arzindu-se” febril in sistem „69”. Sint sigur ca aceste doua muieri ne-ar satisface pe toti, chiar daca s-ar forma o coada de 3000 de km.

Ciu Huhu 08-11-2011 - 20:36

:)))))

Ciu Huhu 08-11-2011 - 20:34

Zi tigani si trage apa, pacat de tiganIi cinstiti, care se multumesc cu strictul necesar, NU SE LACOMESC CA UDREA SI COCOS!

ParpanghElE : t i e, ciuciule,tie 09-11-2011 - 01:45

Nu tica este un vis prea indepartat.Indiferent de umweitieni care s-au ajuns cu juninca obeza aflata prea des in mrejele cascadorului de ras -sarko! Macar hasta a n’hoastra e bunnnne si generoase. mah!Creapa hierea’n voi ca a agiuns o tzaganca sa va conduca ! Te vrem Co Co trecanabila , NUTZICO!

dinu 09-11-2011 - 14:04

Pana una alta Udrea e ministreasa peste doua ministere, are in pix un buget de multe mld de euro, e un investitor de succes in industria hoteliera-alaturi de Cocos, primarii pd-l o viseaza, ministrul de externe se fastaceste in preajma ei, e sefa la pd-l Bucuresti, poarta colectii vestimentare de prestigiu, Dinescu poetul de la o vreme nu o mai injura-oare de ce ?, deci e o femeie realizata si respectata.

Ciu Huhu 09-11-2011 - 14:46

Vai de capu’ ei, mai ales vai de Romania, individa asta arunca banii tarii pe geam, ii cheltuie pe timpenii, pe terenuri de fotbal in panta, pe sali de sport si pe bazine de inot, parcuri in sate uitate de Dzeu. unde locuitori-s doar oameni batrini…

remi 09-11-2011 - 15:24

Pacat de tara asta daca a ajuns sa avem asemenea conducatori….Si voi,ziaristii,sunteti vinovati ca scrieti mereu de ea….Rautaciosii spun ca primiti bani de la cocos…..Ca doar mai sunt femei ministrese(sulfina,anca b.)…
Noi ,romanii de rind avem de suferit ce ea nu se vede ca totul e fals in jurul ei…Daca un singur om normal crede ca primarul ala dormea cu poza ei sub perna inseamna ca suntem un popor de timpiti….era o simpla dar nerusinata linguseala….Exact cum era pe vremea lui Ceao cu mult stimate si iubite conducator….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult