Acasa Opinii Englezul şi românul

Englezul şi românul

scris de Marin Neacșu
207 afisari

Dacă ai întreba  pe cineva  care este diferenţa dintre englezi şi  români, probabil s-ar uita la tine încurcat, neştiind de unde să înceapă şi nu ar mai termina. Şi ai aştepta răspunsul zile întregi .

Marin NeacsuDacă ai întreba care este asemenarea între englezi şi români, s-ar uita la tine la fel de încurcat neştiind dacă îl iei peste picior,  nu ar găsit ce să-ţi spună şi iar ai aştepta cam mult răspunsul .

Şi parcă nu erau destule diferenţele, uite că viaţa a mai adus  una. Două evenimente petrecute cu  foşti militari ai armatelor române şi engleze  au făcut iarăşi diferenţa. Diferenţă făcută însă nu de omul de rând, ci de conducătorii celor două ţări .

Citim şi vedem în toată media internaţională  cum englezii, excentricii, conservatorii, cei cărora le plouă tot anul, poporul acela  supărat pe toată lumea, cu conducătorii ăia scorţoşi, care mai degrabă schimbă întreaga lume decât propriul sistem de măsurători sau sensul de mers al vehiculelor, aceşti oameni închişi parcă în propria lor încăpăţânare, nu au ce face şi îşi tratează câinii ca pe nişte eroi. Nu se putea să fie decât englezesc. Să faci din moartea şi viaţa unui câine  nu numai un subiect de presă sau de mândrie naţională, dar să îl şi declari erou mi se pare atât de britanic încât nu mă mai miră. Nici nu m-ar mira dacă stăpân şi câine vor fi declaraţi Sir post mortem.   Pare lipsit de logică, nu-i aşa? S-au prostit de tot englezii ăştia .

 Păi uitaţi-vă la noi. Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotuna, Adrian Florea, Marin Oana şi Dumitru Coman, 5 militari, eroi ai revoluţiei, chemaţi să apere alţi oameni, colegi de-ai lor în Decembrie 89, sunt omoraţi ca nişte câini la ordinul unui trădător, iar acum un alt trădător, trădător al dreptăţii şi onoarei, cel care trebuie să vegheze la apărarea drepturilor cetăţenilor îi tratează pe acei oameni împuşcaţi fără vină ca pe nişte câini, aruncându-i la groapa  comună a istoriei. Până şi maidanezii au un loc al lor, se ocupă cineva de ei, au organizaţii internaţionale care le apără drepturile. Pe ale eroilor noştri cine le apără ? Asociaţia Cultul Eroilor ce face ?  Preşedintele ţării a decis că eroii noştri nu merită nici drepturile câinilor comunitari. Când un om îşi bate joc de eroii unui neam, nu mai are dreptul să facă parte din neamul respectiv. Militaru i-a asasinat, dar Băsescu a făcut ceva mult mai grav: şi-a bătut joc de memoria lor, iar românul are o vorba “despre morţi numai de bine” . Nici turcii nu au îndrăznit să se lege de bisericile, mormintele şi memoria eroilor noştri. A făcut-o un om care se consideră român şi care stă în fruntea statului. 

Dacă cineva m-ar întreba care este diferenţa dintre englezi şi români, aş răspunde imediat:

 În Anglia, câinii sunt trataţi ca eroii, iar în România, eroii sunt trataţi ca nişte câini.  

  ŞI NIMENI NU FACE NIMIC

59 comentarii

Banatanul 09-03-2011 - 02:47

Monarhia Britanica ca si armata sa au facut compromisul cu Lucifer inca de dinainte de primul Razboi mondial.
Acestea o data ce sau asociat cu Lucifer la drum au ajuns pe post de dansatoare la un bar de noapte incercind sa salveze aparentele, din pacate nu mai este cale de intoarcere pentru pentru cei ce se insotesc cu Lucifer.

Astazi lucrurile sunt atit de incilcite incit logica mintii omenesti nu le poate deslusii. Pentru a vedea limpede ceea ce se intimpla din 1789 incoace este nevoie de un alt nivel de cunoastere mult mai subtil decit cel al logicii si ratiunii care este limitata generind teorii, explicatii si metodologii cu pretentii de rigurozitate despre complexitatea realitatii.

Insasi recunoasterea Paradigmei ca mod de abordare a realitatii de catre oamenii de stiinta, arata limpede ca logica si ratiunea este restrinsa si limitata in rezolvarea problemenlor de natura stiintifica. Dar ceea ce este si mai grav este ca logica si ratiunea prin limitarile sale devin argumente ale coincidentelor, ori in realitate Nu exista coincidente.

Deci faptele astea concrete pe care le pretindeti adica a impartii totul in alb si negru nu face decit sa reduca orizontul de cunoastere la o forma rudimentara, superficiala si simplista a realitatii si de aici la o atrofiere a simtului intuitiv prin care omul este un receptor al revelatiei si este in legatura cu sursa armoniei si-a vietii.

Ori Lucifer tocmai acest simt se straduieste sa-l atrofieze la Om, pentru ca oamenii desi vazind si auzind sa fie orbi si surzi.
A vorbi despre Monarhie nu este acelasi lucru cu a vorbi despre Republica. Sunt doua sisteme antagoniste si incompatibile.
Monarhia nu-si trateaza proprii cetateni ca potentiali inamici si impotiva carora sa dezvolte politici de aparare, arme si sa pregateasca militari. Ori, Republica tocmai prin aceasta abordare a vietii reuseste sa supravietuiasca, santajind, constringind si inselindu-si, cetatenii.

Mache 09-03-2011 - 04:58

Draga domnule,

Matale ai o problema mare de tot: traiesti in universul gresit 😉 Inteleg ca transcezi logica tot asa cum ea te transcede pe matale 😉 , asa incat argumentele de orice fel devin inutile.

Totusi ca sa incheiem scurtul nostru dialog intr-o nota vesela si optimsta, nu ai dori sa ne dai un exemplu de monarhie de asta cavalereasca din zilele noastre? Casa de Windsor ai zis ca a batut palma cu Uciga-l toaca. Habsburgii sunt degenerati de peste 200 de ani, iar azi sunt mofluji si scapatati. Sa-ti zburde oare gandu’ la sultanul Harapiei Saudite, sau la Emiru’ Kuweit-ului ? 🙂 Ma topesc de curiozitate sa aflu…

sark 09-03-2011 - 05:02

Se poate inca face pe viu o comparatie intre feudalism si sclavagismul sub diferitele lui forme: capitalism, comunism, socialism etc. Cine vrea sa vada diferenta mai poate inca sa o faca, de aceea in prezent sunt eliminate ultimele bastioane ale feudalismului in Europa.
Societatile feudale din Europa sunt in prezent mici si slabe si nu se pot apara de ofensiva satanismului si a formei sale economice, sclavagismul. Dar inca se mai poate simti parfumul frumoasei societati feudale.
http://www.youtube.com/watch?v=CcdH6DFfxg0

Fituica fortelor care vor sa distruga feudalismul in Sark
http://sarknewsletter.com/pdf/TSN075-04MAR2011.pdf

Diverse fituici:
http://sarknewsletter.com/

Banatanul 09-03-2011 - 15:19

Va Multumesc D-le Sark,

Nici nu stiti ce mare Bucurie mi-ati facut mi-ati rascolit amintiri din copilarie. Spusele Domnului parlamentar din Sark (care apare in primul Link pe care la-ti oferit cel de la youtube) mi-au adus aminte de povestile interminabile ale Bunicilor mei pe care le stiau de la bunicii lor despre viata de Familie si relatiile dintre oameni din Banatul vremurilor de demult. Sincer nu am stiut de existenta unei asemeni comunitati in zilele noastre.
Din pacate alegerile si votul universal impuse de Democratie sunt forme anarhice de manifestare a fiintei umane.

Ce frumos ar fii daca si in Regatul Roman sar putea reveni la un asemenea mod de viata care inca mai exista astazi pe insula Spark si care a existat pina prin 1870 si in Banat. Astazi cetatenii Romaniei ar fia avut o viata armonioasa, linistita si adevarata in consens cu ceea ce doreste Bunul Dumnezeu Omului.

D-le Sark oricine-ati fi ingrijitiva de mormintele stramosilor familie Dv. si invatativa urmasii sa faca acelasi lucru. Este singura legatura cu tecutul pe carel mai avem.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult