Acasa Opinii Englezul şi românul

Englezul şi românul

scris de Marin Neacșu
196 afisari

Dacă ai întreba  pe cineva  care este diferenţa dintre englezi şi  români, probabil s-ar uita la tine încurcat, neştiind de unde să înceapă şi nu ar mai termina. Şi ai aştepta răspunsul zile întregi .

Marin NeacsuDacă ai întreba care este asemenarea între englezi şi români, s-ar uita la tine la fel de încurcat neştiind dacă îl iei peste picior,  nu ar găsit ce să-ţi spună şi iar ai aştepta cam mult răspunsul .

Şi parcă nu erau destule diferenţele, uite că viaţa a mai adus  una. Două evenimente petrecute cu  foşti militari ai armatelor române şi engleze  au făcut iarăşi diferenţa. Diferenţă făcută însă nu de omul de rând, ci de conducătorii celor două ţări .

Citim şi vedem în toată media internaţională  cum englezii, excentricii, conservatorii, cei cărora le plouă tot anul, poporul acela  supărat pe toată lumea, cu conducătorii ăia scorţoşi, care mai degrabă schimbă întreaga lume decât propriul sistem de măsurători sau sensul de mers al vehiculelor, aceşti oameni închişi parcă în propria lor încăpăţânare, nu au ce face şi îşi tratează câinii ca pe nişte eroi. Nu se putea să fie decât englezesc. Să faci din moartea şi viaţa unui câine  nu numai un subiect de presă sau de mândrie naţională, dar să îl şi declari erou mi se pare atât de britanic încât nu mă mai miră. Nici nu m-ar mira dacă stăpân şi câine vor fi declaraţi Sir post mortem.   Pare lipsit de logică, nu-i aşa? S-au prostit de tot englezii ăştia .

 Păi uitaţi-vă la noi. Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotuna, Adrian Florea, Marin Oana şi Dumitru Coman, 5 militari, eroi ai revoluţiei, chemaţi să apere alţi oameni, colegi de-ai lor în Decembrie 89, sunt omoraţi ca nişte câini la ordinul unui trădător, iar acum un alt trădător, trădător al dreptăţii şi onoarei, cel care trebuie să vegheze la apărarea drepturilor cetăţenilor îi tratează pe acei oameni împuşcaţi fără vină ca pe nişte câini, aruncându-i la groapa  comună a istoriei. Până şi maidanezii au un loc al lor, se ocupă cineva de ei, au organizaţii internaţionale care le apără drepturile. Pe ale eroilor noştri cine le apără ? Asociaţia Cultul Eroilor ce face ?  Preşedintele ţării a decis că eroii noştri nu merită nici drepturile câinilor comunitari. Când un om îşi bate joc de eroii unui neam, nu mai are dreptul să facă parte din neamul respectiv. Militaru i-a asasinat, dar Băsescu a făcut ceva mult mai grav: şi-a bătut joc de memoria lor, iar românul are o vorba “despre morţi numai de bine” . Nici turcii nu au îndrăznit să se lege de bisericile, mormintele şi memoria eroilor noştri. A făcut-o un om care se consideră român şi care stă în fruntea statului. 

Dacă cineva m-ar întreba care este diferenţa dintre englezi şi români, aş răspunde imediat:

 În Anglia, câinii sunt trataţi ca eroii, iar în România, eroii sunt trataţi ca nişte câini.  

  ŞI NIMENI NU FACE NIMIC

59 comentarii

Mache 07-03-2011 - 02:04

Bravo Neacsule,

Iar te dai de gol. Cei 5 „militari” de care vorbesti matale erau de fapt securisti. Erau 5 cadre USLA. Asa numita unitate speciala de lupta antitero din epoca de aur. Epoca in care „teroristii” eram noi oamenii de pe strada care ne saturasem de regimul mizerabil pe care tu si cei ca tine il regretati adanc si va zvarcoliti in van sa-l inviati din morti.

Ei nu erau in nici un caz militari. Erau doar angajati ai aparatului de represiune comunist. Daca ai fi purtat vreodata cu onoare uniforma militara ar fi trebuit sa stii acest lucru in mod instinctiv. Dar probabil ca ai fost si tu ceva CI-st sau ciochist, asa ca nu are sens sa ne mai intrebam cum poti face asemenea confuzii…

Ca sa clarificam situatia: Cadrele de securitate intrau in mod voluntar in organul de represiune, si daca nu reuseau sa dovedeasca un lichelism si ticalosie profunde nu aveau cum sa ramana in afacere si cu atata mai putin sa avanseze si sa ajunga intr-una in cele doua unitati de varf: directia a 5-a (ocupata cu securitatea personala a lui Ceausescu), DIE (directia de informatii externe) si USLA.

Securistii profesionisti, asemeni activistilor PCR/UTC erau doar intruchiparea celei mai mizerabile forme de colaborationism cu inamicul: Inamicul natiunii noastre fiind comunismul. Iar colaborationistii nu au cum sa fie tratati asemeni eroilor. Si ca sa revenim la englezi, nu-ti fa probleme. In cazul lor cei ce colaboreaza cu inamicul nu sunt iertati NICIODATA. Nici vii, nici morti.

neacsum 07-03-2011 - 08:27

Mache
De cand contraspionajul unei tari este blamat in propria tara ? Acei oameni erau din Directia 4 , contraspionaj care este cu totul altceva . Dar bineinteles dumneata stii dar te faci ca nu pricepi. Parobabil ca ai avut de a face cu directia respectiva si atunci iti inteleg iesirea. Probabil ai face la fel ca Militaru, daca ai avea ocazia. Iti raspund si eu la fel, bravo Mache te-ai dat de gol .

Mache 07-03-2011 - 13:46

Neacsule,

Dupa cum spuneam te dai de gol. USLA era o unitate speciala a securitatii asa cum poti vedea la http://ro.wikipedia.org/wiki/Securitate si nicidecum serviciul de contraspionaj al tarii.

In al doilea rand practic pana in decembrie 1989 Romania n-a avut serviciu de contraspionaj, principalul rol al securitatii fiind acela de brat inarmat al PCR. Adica o combinatie intre ceea ce insemna SS si Gestapo sub Hitler.

In al treilea rand directia aia a 4-a a securitatii de care vorbesti tu era formata din asa numitii ofiteri CI prezenti in fiecare unitate militara pana-n 1989. Treaba lor era sa adune turnatori de la care sa afle cine sarea gardul regimentului, cine-i rasese juma’ de mustata (cat era bea crita) si-i scrisese cu pixul pe haina de piele gri a locotenetului Avram „Balega cu picioare. Pericol de infectie” si cine spunea bancuri cu Ceausescu. „Contraspionaj” din asta ai facut si tu ma jigodie?!

In al patrulea rand, USLA-sii carora l-i s-a retras calitatea de eroi ai revolutiei au primit in prealabil verdicte de politie politica de la CNSAS. Adica s-au ocupat de turnatorii, santaj, etc. Intrebare bonus nr. 1. Ce anume au facut USLA-asii pana-n 22 dec ’89? Au plantat cumva flori in Piata Universitatii? Intrebare bonus nr. 2: Cand un criminal (gen. Militaru) il ucide pe un alt criminal (USLA-sii) atunci crmininalul rapus devine automat erou?

In al cincelea rand, generalul Militaru fusese demascat public de Pacepa inca din 1987 ca spion GRU (fusese prins in flagrant in 1978 dandu-i cartea de telefon a statului major uneti cucoane care lucra pentru ambasada sovietica si GRU) in cartea sa Orizonturi Rosii, care era citita in foileton la Europa Libera. Deci tot romanul stia exact cine este si cate parale face gloriosul general. El a fost ministru al apararii cel putin doua luni la inceptul lui 1990. Tu ca ofiter ai lucrat deci pentru un spion sovietic. Poti sa ne povestesti cum a lucrat onoarea ta militara in acea perioada? Ti-ai tras cumva un glont in cap pentru a spala infamia slugarelii la spionul sovietic? Sau macar ti-ai dat demisia din armata?

Ai sange sa raspunzi la astea molusca sovietica? Sau o sa apelezi la obisnuita ta iesire, atunci cand esti inghesuit la colt: Nu raspunzi pentru ca onoarea ta de sluga sovietica in retragere bla, bla, bla, bla…

Rodu Aurelian 07-03-2011 - 08:30

Capul sau privind la luna
Seamana cu-n cap de P…
Un marinar bezmetic,spanchi,betiv si puturos,naufragiat de interese
oculte pe o plaja din Olimp,cu un pachet de tigari in buzunar si o sticla de sampanie in mana, se crezu Zeus si incepu sa imparta scatoalce in multime.
Tunete si fulgere
Sa-mi lase mortii in mormant
Ca mi se scoala si-am sa-l f…
Asadar si prin urmare:
D……M….D…..

vasile 07-03-2011 - 11:57

mache lache esti cea mai idioata si stupida creatura perversa si baloasa care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului.esti un mare dobitoc .sa crapi in chinuri javra ordinara.

Mache 07-03-2011 - 13:49

Asa baiete. Da-te si tu in gat. Nu e rau sa stim cine sunt securistii de pe forum. Nu ca nu v-ati fi dat deja oricum de gol, dar e mai bine cand gunoiul recunoaste singur…

Huhu Ciu 07-03-2011 - 17:37

Mache jegule, n-ai observat ca esti cel mai spurcat securist-pedelist-portocaliu de pe forum!?

Aolica 07-03-2011 - 19:52

Taca-ti fleanca scarboasa jivina!

Spartacus 07-03-2011 - 12:36

Cand ataci un subiect ca asta , ai sigur o problema , sau mai multe.Unele cu justitia altele cu constiinta altele cu bunul simt . Faptul ca tradatorul Militaru i-a executat pe acesti oameni, este dovedit. Faptul ca acei oameni au murit nevinovati asasinati, fiind chemati la moarte sub pretextul apararii ministerului apararii este clar. Cine nu vede aceste aspecte si mai are dubii , cu tot respectul ori este tradator, ori prost facut gramada , ori nesimtit . Scurt .

Mache 07-03-2011 - 14:00

Faptul ca un criminla il omoara pe un alt criminal nu-i deisculpa pe nici unul din ei si nici nu-l transforma in erou pe cel ucis.

Ba chiar trebuie sa ne bucuram atunci cand bestiile se omoara intre ele. Fac astfel macar o parte din treaba murdara a oamenilor cinstiti.

Asa ca inainte de a mai slobozi vanturi pe gura, gandeste la cele de mai sus, mai Securila….

obelix 07-03-2011 - 14:14

In cazul asta, vedea-te-am cu capul taiat si pus pe roata ABI, bai Mache! Si scuipat si injurat. Si sanatate multa neamului tau, cat par pe broasca!
Du-te dracu’ de tradator imputit! Din cauza unor scursuri kaghebiste ca tine o ducem cum o ducem. Vreti ciolanul? Roadeti-le pe cele ale tradatorului nenorocit kgb nicolae militaru!

Mache 07-03-2011 - 14:28

Ha, ha, ha !

Vrabia malai viseaza bey lepra ambulanta. Pana una alta il vazuram pe ciracul matale zambind lumii din roata ABI-ului.

Apropos, cine i-a facut felul pocitaniei si cine i-a ciopartit hoitul?! Nu tot armata?

In orice caz ai mre grija ce le doresti altora. Dumnezeu are simtul umorului si s-ar putea sa ti se intample chiar tie… 😉

obelix 07-03-2011 - 15:36

Poate dumnezeii matii! Jagardea kaghebista, nu te mai agita pe aici, ca te agiti degeaba. Pocitanie este neamu’ matii, bai MACHE-torule. Sa te iei de mana cu jigodia cotrocenista si tradatoare de tara. neam de lepre ce sunteti!

Mache 07-03-2011 - 17:24

Aha,

Car’ va sa zica tu erai printre „securistii buni” – am auzit sintagma asta cu ceva vreme in urma de la o pocitanie de teapa ta. Tu nu dadeai cu ciocu’ la KGB si ciripeai patriotic doar la secu. Vezi tu, d-aia n-ai ajuns asa de departe (ramanad doar o lichea de mana a doua) ca alde Iliescu sau Militaru care dadeau cu ciocu’ exclusiv la KGB si respectiv GRU, fara a se mai cobora la turantul la secoritatea damboviteana. 😉

Io zic sa-l contactezi pe alde Neacsu, asa din „esprit de corps” sa gavariti si voi ca de la ciochist la chiochist si sa mai depanati oaresce aventuri de pe „frontul invizibil” – ca parca asa ii spuneau lucratorii cu ochiu’ si urechea adulmecarii bucilor dusmanului de clasa. N’asa?

P.S. In orice caz daca crapi cumva de furie si turbare sa nu uiti sa te filmezi si sa lasi prin testament firlmul sa fie pus pe youtube ca sa ne mai hlizim si noi 🙂

obelix 07-03-2011 - 17:49

MACHE, prostu’ dracu’! La lovitura de stat organizata de colegii tai kaghebisti aveam vreo unspe ani, taratura. Asa ca sictir! Din pacate pentru tine, aveam ochi pentru otrepe de genul tau inca de atunci. Tradatorii de Tara au o singura soarta, panarama

Mache 07-03-2011 - 17:56

Bey jigodie,

Talentu’ nu se impiedica de varsta. N-ai auzit de erou’-martir comunist Pavlik Morozov care si-a turnat tatal si mama la NKVD la numai 13 ani, fiind apoi casapit de rudele sale supravietuitoare?

Vrei sa spui ca tu nu esti destul de degenerat pentru asa ceva?! 😉

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:02

Jegule Infinit Mache, cind Un Gunoi Imens ca tine s-ar omori impreuna cu ceilalti ca tine se va bucura Romania si Universul Infinit!!!!!

Spartacus 07-03-2011 - 18:14

Cand un securist duvulga un tradator , nu pot fi decat de partea securistului. Tu mache , staii de partea tradatorului. Avantaj tu, ca esti plecat din tara . Si viteaz si cu constiinta impacata .

Mache 07-03-2011 - 18:42

Serios? I-ai trimis cumvva felicitarile tale lui Pacepa?! El l-a dat public in gat pe Militaru. Ia pune-o de un imn de slava pentru jupan Pacepa. 🙂 Stiu ca asta va sta in gat la toti turnatorii si securisti…

In alta ordine de idei, daca securistul il da in gat pe tradator nu inseamna ca un om normal ajunge sa fie de partea securistului. ci doar ca foloseste acele informatii ca sa-i vina de hac tradatorului.

In alta ordine de idei, si tu esti cel mai probabil un APV-ist resapat. Iti pun aceeasi intreabare care i-am pus-o si Neacsului (de s-a ascuns ca ratanu’ in cucruz de atunci), cum ti-ai aparat onoarea militara slujind timp de cel putin 2 luni un spion sovietic dovedit? Ti-ai dat demisia din armata? Te-ai impuscat? L-ai impuscat spe spion?

Hai sa vedem ce altceva ai mai facut afara de a gasi o scuza pentru a te da cu securitatea sau cu Militaru, dupa caz?!

Spartacus 07-03-2011 - 20:37

Pui intrebari de doi lei . In care tara din lume , militarii isi aleg ministrii ? In care tara din lume , militarii se revolta si schimba ministrul ? Si totusi domnule mache , spune tu cum a cazut ministrul Militaru ? Aud ? Pai mai baiat fugit de acasa , tu invinuiesti militarii ca au fost nevoiti sa il suporte peste vointa lor, un ministru tradator numit de alt tradator ? Atunci cu Oprea ce facem ? Impuscam toti militarii pentru ca suporta niste tradatori in fruntea tarii cum sunt Oprea si Basescu ? OK . Si cu cine incepi tu, cu cei care se opun si iau atitudine , cum este Neacsu nu ? Mache , baiatule du-te si te impusca . Nu ai nici logica , nici freptate. Du-te la cei care te platesc si spune-le ca i-ar costa mai putin un cartus decat sa te puna sa scrii prostii .

Bumerang 08-03-2011 - 10:39

Spartacus,

evident ca militarii nu-si aleg ministrii. Cu atat mai putin cand acestia sunt si generali :-). Problema apare atunci cand unii militari striga in gura mare ca ce eroi au fost ei si nush-ce alte chestii. E o vorba, ca daca ai calcat in rahat, dute si te curata, nu atragea atentia! Imi spui si mie cu ce scop intra cineva in armata pe vremea comunista?? Sa nu-mi spui ca pt a apara poporu’, ca nu te cred. Deci, pt o uniforma, pt mancare, si pt salariu, in prop de 90%! Iar dusmanu’, era de fapt lumea libera. Toti militarii au slujit un sistem DICTATORIAL, inventand pt linistea lor sufleteasca tot felu’ de motive onorabile!
Eu nu condamn acum toti militarii, dar cum am spus mai sus, ar trebuii sa taca la unele subiecte, nu sa faca pe eroii, ca nu au fost in ansamblu! Ici colo cate unu, o fi fost, dar sunt exceptiile care intaresc regula!

Europeanuul 08-03-2011 - 12:45

Militarii s-au servit din banii contribuabililor (si-au bagat mainile pina la cot). Au trait tot timpul pe spinarea altora (efectiv ei nu produc nimic) Oricum ei iti asigura securitatea te apara de dusmani samd, indiferent daca vrei tu sau nu (nu te intreaba nimeni de fapt). Cei care se cugeta sa le bata obrazul, de regula sint improscati cu noroi, condamnati ca si dusmani ai poporulu (respectiv dusmanii lor, de parca ei ar fi boborul) Cel putin asa a fost in trecut.

PS-1
Sunt multi (chiar si prin America) care fac spume la gura cand aud despre reducerea cheltuielilor militare.

PS-2
Cand se plictisesc de stat, ei (militarii) isi cauta de lucru. De obicei tot ei au fost implicati si la izbucnirea razboaielor.

PS-3
Azi, ei sunt pe post de mercenari, un fel de gorile. Numarul batalioanelor (de gorile) se va reduce drastic.

Spartacus 09-03-2011 - 11:02

Tu iti spui european ? Fugi cu ursul mai. Pai tocmai armata asta pe care voi o faceti comunista a produs mai mult decat tot neamul tau . Cine a facut bumbesti livezenii, cine agricultura , cine industria, cine canalul, cine casa poporului, cine va ajuta la culesul tuturor recoltelor ? Elevii si militarii. La revolutie pe care au inceput-o civilii, depa cine strugau civilii ? Nu strigau cumva „armata e cu noi „Pai daca armata in intregul ei, nu anumite segmente , nu erau cu tara acuma nu mai erai mai limbric. Acuma nu va mai convine ? Qcuma armata va mananca banii fara sa produca ?

Spartacus 09-03-2011 - 10:55

Si tu cu ce scop ai trait in Romania Bumerangule ? Pentru prosperitatea tarii ? Dar profesorii care au facut educatie copiilor si poate si tie , ce educatie ti-au facut ? Educatia libera _ Dar doctorii ale cui vieti le-au salvat mai tradatorule _ Ale americanilor, _ Nu ale romanilor asa comunisti cum erau ei . Tu ce vrei acuma , sa ii omoram pe toti cei care au trait pana la tine ? Sa ramai numai tu ? Du-te mai si te impusca . Nu vezi cat de absurd esti ?

Bumerang 09-03-2011 - 13:52

Eu vorbeam de APV-isti, nu de profesori si nici de doctori!

Nu vreu sa-i impusc, dar vreu sa fie cu gura mai mica, si sa lase alura de eroi, ca n-au fost!

Spartacus 07-03-2011 - 12:50

Mache baiatule, mergi si te cauta.

digital 07-03-2011 - 14:17

americanii si-au asasinat vreo 4 presedinti.la ultimul si-acum mai cauta dovezi sa incrimineze pe cineva.gestpo-ul lor cred ca s-a inspirat dupa secu.de la pacepa incoa e suta-n suta dupa model romanesc!!!

ValVerde 07-03-2011 - 15:44

Dinamica discutiei:

neacsum zice: avem eroi nationali. (dupa el sint eroi pentru ca i-a impuscat Militaru, catalogat ca „tradator” -pe cine a tradat? poporul, revolutia, armata???-

Mache zice: aia nu sint eroi, sint securisti criminali. (si explica de ce)

Vasile, Spartacus, obelix zic: Mache esti un idiot, fu..in ….si asa mai departe.

digital zice: da, dar si americanii si-au omorit 4 presedinti.

Huhuleeee ! vino sa faci ordine!
Explica-ne tu cum e cu reincarnarile

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:12

ValVerde retardatule mintal, la fel ca handicapatul Mache si ca toti portocalii, IDIOTILOR NU PUTETI INTELEGE DAR VE-TI VEDEA CA-I ADEVARAT, PREA TIRZIU, CA EXISTA REINCARNARE SI VE-TI SUFERI CUMPLIT in viitor!

ValVerde 07-03-2011 - 18:18

Bravo Huhule,

ai vazut ca poti sa-ti aduci contributia intelectuala si poti indrepta conversatia pe fagas logic si normal?

Multumesc ca ai pus ordine in harababura asta de mesaje contradictorii !!!

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:42

Vai de capul tau Valverde, daca ai stii ce chinuri cumplite te asteapta-n viitoarele tale reincarnari…!

Mache 07-03-2011 - 18:48

Aia cu chinurile vad ca o stii foarte bine. Nu conteaza de cate ori te re-incarnezi ca tot la aia cu camasa de forta si dusurile reci ajungi… 😉

Da’ nu-i bai. Tu reincarneaza-te in continuare, chiar in fiecare zi daca tot n-ai alta treaba, ca doar perseverenta e mama succesului…

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:54

Asta de sus este o postare tipica de handicapat mintal pedelist-basist-securist
portocaliu. Mache jeg securist retardat NU SCAPI NICIODATA DE PEDEAPSA LUI DUMNEZEU, NICI PEDELISTII!

Mache 07-03-2011 - 20:25

Ciuciule,

Daca chiar iti arde sa pomenesti de Dumenzeu, sa stii ca chestia aia a ta cu reincarnarea e considerata o blasfemeie de catre crestini.

Incearca deci macar sa bati cumva palma cu alde scaraotchi ca se pare ca alta varianta nu prea mai ai 😉

P.S. Azi in ce te-ai mai reincarnat? 😉

Huhu Ciu 07-03-2011 - 20:42

Ramine cum am spus inapoiatule Mache, vei vedea ca exista reaincarnare, cu voia, din ordinul lui Dumnezeu, vei suferi cumplit in incarnarile tale viitoare, DIN CAUZA IGNORANTEI TALE DE ACUM, vai de tine!
Citeste cartile care le-am recomandat lui ValVerde si VEI INTELEGE!

ValVerde 07-03-2011 - 21:23

Asum chinuri viitoare contra plata in numerar si alte consideratii !!!

Ati dus o viata pacatoasa?
Va e frica de pedeapsa divina dupa Judecata de Apoi?

V-ati lasat dus pe aripile ispitelor lumesti si acum va e frica ca va veti reincarna ca potaie vagaboanda, sacal rapciugos sau mai rau, ca urbos sau huhu?

Temerile d-vs se pot rezolva usor, cu un simplu telefon (la 1-800-sint virgina)
Inminati lista pacatelor si platiti preturile aferente si eu, ValVerde, imi asum pacatele d-vs.

Satisfactia garantata sau va reimbursam banii !!

Sunati in urmatoarele 30 de minute si bucurati-va de oferta noastra speciala, doua pacate pentru pretul de unul.

Pentru un cost aditional, asumim pacate viitoare !!!

Ce mai astepti??
Suna acum !!!

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:47

ValVerde esti un imens ignorant, ti-am recomandat de multe ori, citeste cartile doctorului in psihologie Michael Newton si ale doctorului in medicina psihiatrul Stanislav Grof!

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:50

CITESTE-LE IGNORANTULE ValVerde!

Mache 07-03-2011 - 18:53

Vai Ciuciule,

Tu esti atat de erudit ca nu mai e necesar sa mai citesti nici macar un rand in plus fata de ce ai citit pana acum.

Mai e putin si te declara rezervatie stiintifica ambulanta. 🙂 Nu o sa mai fie nevoie sa-i citesti tu pe aia. Se vor inghesui ei pentru a avea privilegiul sa te vada si sa scrie opere stiintifice fluviu despre tine. 😉

Huhu Ciu 07-03-2011 - 18:58

MACHE OMOARA-TE, FACI imens de rusine pe romanii din Transilvania!

Aolica 07-03-2011 - 20:11

Ma paduche…

Huhu Ciu 07-03-2011 - 20:28

Aolica, paduchi fura parintii tai. la fel esti tu paduche portocaliu ca toti pedelistii-basisti!

Bumerang 07-03-2011 - 15:21

Neacsule,

inainte de-ai plange pe USLA-si, mai bine ai scrie un articol despre adevaratii eroi, care au murit pe strazi inpuscati de oameni in uniforme de toate culorile. Tu tot cauti nod in papura democratiei, in loc sa vezi cauza situatiei catastrofale in care este azi Romania. Si anume nomenclaturistii de ieri si de azi!
SINGURA preocupare a securistilor era sa bage pumnnul in gura omului, pe plan intern, si sa MINTA pe plan extern, ca sa se mentina la putere.

ValVerde 07-03-2011 - 15:35

neacsum,

mai da-ne din alea cu conspiratiile. Lasa-le pe astea legate de realitate ca nu le poti apara.
Nu ca ai putea argumenta in favoarea conspiratiilor care te inconjoara, dar macar ne faci sa ridem!

Bumerang 07-03-2011 - 15:46

Io cred ca Neacsu e tipul de APV-ist chiar convins ca a aparat patria, si recunoscator pt faptul ca a primit o unifoma si un castron de fasole pe zi, pe langa un slariu foarte bun. Fiind si „stationat” in Secuime, iluzia a parut si mai reala!
Acum face pe jurnalistu’, incearcand sa justifice acele timpuri in care pe spinarea celorlati care munceau, incepea fiecare activitate cu masa (mic dejun, gustare, pranz), dupa care tragea cate un spritz, si juca table sau carti pana la urmatoarea masa, sau pana la frontul de inanite de plecare acasa!

obelix 07-03-2011 - 18:07

PENTRU MACHE
As vedea sa ne injuram aici, ca nu se mai intelegea nimic dincolo.
Revenind.
Proasto, sezi bland in puoala! Ca nu ai tu norocul asta sa discuti cu o alta taratura sovietico-kaghebista ca tine! La faza cu „degeneratul”, poate ca ai nimerit-o. Cred ca am ceva defectiuni, daca am ajuns sa te bag in seama.

Mache 07-03-2011 - 18:45

Si zi-i asa degenratule, car’ va sa zica nici macar turnator la KGB/FSB nu te-au primit? Mai incearca bey, macar o slujba de ciochist pe gratis poate tot iti gasesc tovarasii rusi. Gunoaie din astea ca tine nu zac chiar pe toate drumurile… N-asa? 😉

obelix 07-03-2011 - 18:52

Tan-tan-tanis! M-ai prins! :)) Deja esti simpatic. Bai, Mache, de ce nu te straduiesti mai mult? Daca esti meserias, poate descoperi nescaiva chestii despre mine. Hai de-ntreaba pe la tradatorii tai kaghebei si vezi poate gasesti cevarea! :)) Poate ne-am si intalnit, ne-am intersectat. Cine stie?

Piksulescu 07-03-2011 - 19:13

DEZBINA SI STAPANESTE. Ca sa nu citez in latina ca oricum postacii lu’ sefu’ n-au nici macar pregatire de barcagiu. Si mai vreti democratie?! Ciuma comunista nu si-a sfarsitUNE opera in Romania.BRAVOS NATIUNE!

Aolica 07-03-2011 - 20:47

Huhule, mata n-are nici o vina ca te-a facut cu cainii de pe maidane, era beata si a dormit in sant, asa ca n-a stiut cu cine a ramas gravida, da tu ar trebui sa-ti dai seama, ca nu e semn de sanatate mintala sa faci hau-hau pe forum imbecilule, si ai sa te reincarnezi in paduche pe o catea in calduri

Huhu Ciu 07-03-2011 - 21:15

Handicapatule mintal Aolica-Spiridon cu multe alte nick-uri, evreule fara creier, dobitocule, EVISTA REINCARNARE, VEI SUFERI CUMPLIT IN REINCARNARILE TALE VIITOARE DACA NU-TI SCHIMBI STILUL TAU DE VIATA, ACUM!
Daca vrei sa sti mai mult, sa devi mai intelept citeste cartile lui Michael Newton si ale lui Stanislav Grof, sint traduse in romaneste!

Banatanul 08-03-2011 - 21:43

In Romania nu exista Armata si de aceea nu exista nici Militari.

Institutia Militara sau cum mai este numita “Armata” este un atribut al institutiei Monarhice. Numai un Monarh poate fi inzarcinat de Bunul Dumnezeu de a forma si conduce o Armata aici jos pe pamint.

De aceea numai Monarhul are caderea si dreptul moral de a fi conducatorul Armatei, iar militarii de toate armele, uniformele si gradele se supun Monarhului.

Intr-un stat Numai Monarhul stabileste Armele Militare, Armuriile, Ordinele si Distinctiile Militare.

Persoana care este nascuta sa devina Monarh nu poate primii Tronul si Coroana pina nu este ridicat prin initiere la statutul de “Rege de Arme” care este un statut ce ne este transmis noua oamenilor din vremuri ancestrale.
Atita vreme cit nu exista un Monarh ca si commandant al Armatei, Institutia Militara nu exista sau este ilegitima iar cei ce se imbraca in uniforme Nu sunt Militari.

Rolul Institutiei Militare este organic legat de existent Institutiei Monarhice. Monarhul este responsabil in fata lui Dumnezeu Creatorul fata de viata supusilor Sai.

Prin Armele sale un Monarh isi indeplineste obligatiile fata de Dumnezeu adica apara viata si libertatea supusilor Sai si Tronul si Coroana pe care Bunul Dumnezeu a Creato.
Este important de retinut ca Regatele, Tronurile si Coroanele sunt entitati identitare Create cu Binecuvintarea lui Dumnezeu. In Vechile scrieri ne este transmis ca fiecare Regat si fiecare Casa sau Dinastie Regala de pe pamint este protejata de cete ingeresti stabilite de insusi Bunul Dumnezeu.

Toate aceste lucruri si multe altele pe care numi permit a le amintii aici deoarece nu este subiectul si nici momentul potrivit, Familiile Vechi de Banateni care au servit Casa Imperiala de Habsbug le cunosc si pe baza acestora au constiinta propriei lor identitati a tarii Banatului de Timisoara. Iar resentimentele noastre a Banatenilor fata de cei ce se erijeaza in asa zisii oameni de stat ai Romaniei au la baza cunoasterea faptului ca un Stat nu poate fi decit Monarhic cu Tron si Coroana Regala. Tot be baza acestei cunoasteri asupra modului cum este structurata societatea omenesca prin Voia Bunului Dumnezeu noi Banatenii Sustinem atit Casa Imperiala de Habsburg cit si Casa Regala a Romaniei. Ceea ce putem spune este ca Uniunea Europeana va fi o uniune de Regate adunate sub un Sceptru Imperial in miinile celei mai longevive si Binecuvintate de Dumnezeu Casei Imperiale de Habsburg. Si din aceasta Uniune va face parte si Regatul unit al Natiunii Romane.

Astazi, Romania nu are nici Stat, nici armata si nici oameni de Stat si ne intrebam cine sunt responsabili pentru o asa de mare monstruozitate si care tine inca din 1947.

Toate statele care nu au Monarhie nu au nici Armata si nici Militari. Acesta este rezultatul transformarilor socio-politice produse de catre Revolutia de la Paris din 1789, rev. Pasoptiste, celei Bolsevice si a Comunismului. Iar acei cetateni ce imbraca uniforma in aceste state sunt predispusi la a fi criminali, acelasi lucru sa intimplat si se intimpla si in present si in Romania.

Si atunci de ce sa ne surprinda faptul ca cei imbracati in uniforma pretind a fii eroi nationali daca ei nici macar nu au o cunoastere adecvata a ceea ce inzeamna si implica Armata, Militarii ei prin Institutia Militara la intreaga dimenziune a siocietatii umane.

Deci un om imbracat in uniforma care se pretinde a fi militar dar el nu este supus unui Monarh acesta nu este militar legitim si nici asa zisa Armata din care face parte.

Mache 08-03-2011 - 22:22

Mda,

Partea vesela ca primele si cele mai puternice armate ale lumii sunt armatele diverselor republici, cum ar fi SUA, Rusia, China, Germania, Franta, etc. Si tare ma tem ca Arhanghelul Mihai (avand probabil alte treburi mai importante 😉 ) nu se va arata in fruntea legiunilor ceresti spre a apara niciuna din ostile regesti ale lumii 😉

In al doilea rand e problema ta daca chiar te-ai atasat de Habsburgi. Insa de la Iosif al II-lea incoace (adica de peste 200 de ani) sefii casei de Habsburg (imparati sau nu) au fost unul mai senil sau mai dement ca celalalt. Sarind peste faptul ca e practic imposibil ca Europa sa accepte orice soi de suveranitate monarhica la sefia UE, Habsburgii sunt chiar un banc prost…

Banatanul 08-03-2011 - 23:56

Nu ati intelez Nimic D-le Mache .
Tocmai aceste asa zise armate din tarile Republicane sunt adunaturi de criminali care lupta impotriva propriilor cetateni. Politica de aparare a unei Republici este construita pe lupta impotriva civililor care contribuie la plata taxelor.

Ca aceste gloate inarmate sunt si cele mai puternice din lume este rezultatul faptului ca sunt si croite spre a distruge entitati identitare oriunde in lume.

Un Monarh in schimb vegheaza doar la armonia sociasa, ordinea si protectia supusilor sai iar Armata Sa este bratul inarmat prin care apara interesele particulare ale fiecarui cetatean supus al Sau. Intr-o Monarhie nu ai sa vezi monstruozitatile comise de mintile demente pe care le intilnesti in gloatele militare Republicane. Dusmanul numarul unu al militarului din Republica este cetateanul de rind ceea ce in Monarhie nu se intimpla.

In viziunea Bastilienilor si a urmasilor lor adica Proletari si Burghezi de-a valma Monarhia si reprezentantii ei intotdeauna au fost si sunt pusi in fata zidului infamiei sau condamnati la Gilotinare. Rolul lui Lucifer este de a tulbura si intuneca mintile oamenilor pentru a nui lasa sa vada realitatea. Insa toate acestea se vor aduna in fata lui Dumnezeu asupra celor ce le comit. Dumnezeu te lasa sa alegi dintre Bine si Rau si nu-ti da nimic cu forta.

Oamenii in Republica devin indivizi care se inroleaza voluntar pentru a lupta impotriva semenilor lor. Aceeasi situatie este si cu fosta Securitate, colaboratorii ei cit si cu serviciile actuale care nu difera cu nimic de ceea ce afost inainte de 1989. Oamenii se devoreaza intre ei in sistemul Republican. In Monarhie acest lucru nu se intimpla.

Mache 09-03-2011 - 00:42

Cu e ce mai buna sau mai rea (fapte concrete!) armata britanica (armata unei monarhii) decat armata franceza (armata unei republici)?

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS