Epistola non erubescit | Ziua Veche
Acasa Opinii Epistola non erubescit

Epistola non erubescit

scris de Doru Dragomir
9 afisari

Un ins, un Flinstone de România, un electrician devenit „cărturar” o creație comunistă laureată a premiului „Herder”, ne propune, într-o epistolă transmisă din Germania,  un nou program cultural de partid și de stat, privitor la „reformatarea” Institutului Cultural Român-ICR.  El este omu’ de cultură formidabil care ne stropșa, odinioară, prin presa comunistă, cu „ideile socialismului științific care stau la temelia procesului de transformare revoluționară a societății”. Acum se vrea președintele onorantei instituții, adică vrea să conducă ICR-ul.

Stan Petrescu editorialist Ziua VecheNu sunteți zdraveni, stimați tovarăși liberali!

Acest „mare cărturar” și pseudo profesor este bun doar pentru un singur lucru: să vorbească și să „gurgureze” în „dodii criptate”. Pentru că între el și valorile liberale precum patrie, familie, tradiție și credință este neantul. După ce a amplasat bustul unui nomenclaturist comunist în incinta universității clujene Babes Bolyai, după ce a ajuns ministru al educației unde a reformat enormitățile sale comunise  și nu pe cele învățământul românesc, după ce a ajuns șef la externe, lăsând în urma sa diplomația ridicolului, a fost, din nou, promovat în lipsă. Secretarul general al PNL, tov. Antonescu (fie-i numele nelăudat), ne-a cadorisit cu propunerea de a-l sui pe filozoful nepereche în vârful organigramei  ICR.

Scrisoarea stupidă, perfidă, insipidă, obraznică și mincinoasă, ne propune ce? Să ne rezume filozofia lui comunistoidă în 12 puncte. De acolo din Germania pragmatismului economic ne expediază, el, o scrisoare cabalistică și ne rezumă „ideile socialismului liberal” pe care le așează „la temelia procesului de transformare revoluționară a societății”

În cuvinte severe și pline de sentințe, avertizâdu-ne că „sunt necesare dezvoltări şi schimbări în direcţia sincronizării activităţilor la Institutul Cultural Român”. Le rezum aici (fiind, pentru moment, în Germania, pentru a pregăti tipărirea unui volum personal, în traducere)”.

Așadar, meandrele concretului nomenclaturiștilor liberali este pretudindeni prezent fără ca nimeni să se indigne.

Un comunist radical, un oportunist bolnav de filozofii marxiste dubioase, s-a ascuns pe la un partid, așa-zis, de dreapta după ce a părăsit, îmbufnat, penețecedeul. Noi știam că dreapta cultivă iubirea patriei și a neamului, a familiei a tradiției și a credinței ortodoxiei creștine. Acest Flinstone neobosit, rămâne cu mintea și limbajul său bolovănos cantonate în mizeria creațiilor filozofice semnate de  „protestantul” Marx, „catolicul” Engels și „ortodoxul” Lenin, fiind promovat, la greu, spre stupefacția românilor cuminți, în cele mai importante funcții din stat. Ca om de meserie, mă îngrijorează avansările sale peste noapte, de fapt, mă interesează persoana care-l propune și-l susține, căci prin cunoașterea celui care-l propune vom ajunge la centrele de influență și putere care-l susțin și mențin.

Alo, SRI! Cu ce vă mai ocupați acolo, pe la covoare?

Andrei Marga a luat cuvântul la plenara UASCR (1972) pe Centrul Universitar Cluj şi a trecut la „rezumat” probleme, ca de pildă „problema adaptării practicii profesionale, muncii patriotice, productive, la profilul facultăţilor…”. Se impune, zicea el emfatic, „organizarea mai rigoroasă a muncii patriotice. Să se facă din timp repartizarea obiectivelor de muncă patriotică pentru a evita dificultăţi. Deschiderea unor obiective de muncă patriotică permanente. În ce priveşte activitatea politico-ideologică e nevoie ca activitatea politică din asociaţiile studenţeşti să fie în concordanţă cu necesităţile reale. La informările politice să participe activiştii cu munci de răspundere pe linie de partid şi de stat”.

Citiți-i cuvântările comuniste și  veți înțelege originea „pluralismul înţelept al secolului 21” pe care ni-l servește în scrisoarea care nu roșește dar, care mustește de idei ce ne înroșesc obrajii de rușinea cu care, azi, la douăzeci și doi de ani de la revoluție, vedem promovate fatalitățile tinereților noastre.

Rușine tovarăși liberali! Rușine!

12 comentarii

BULA 26-09-2012 - 08:13

In privinta lui Andrei Marga, sunt de acord cu tov. presedinte de CAP. Marga e jegul care a nenorocit invatamantul romanesc, acompaniat ulterior de Abramburica. Dar ce nu stie tov. Stan P., e ca si Marga e tot in solda colonistilor din Vest, ca n-a facut aceste distrugeri numai din capul lui.
Dar la ICR e mai putin toxic decat era la Educatie. E ca o infectie localizata, nu ca septicemia.

dinu 26-09-2012 - 20:19

Am crezut ca citesc , in fine, o publicatie serioasa! M-am inselat! Sunte-ti la fel de portocalii ca si nemernicii care ne-au adus in starea de acum. De unde si pana unde , ai dumneata , dl. Stan , dreptul de a critica si jigni, permanent tot ce misca in tara asta? Dumneata ce ai invartit innainte de 89? Nu cumva erai si mata tot un membru pcr? Ca ai ceva fire albe in cap si nu puteai sa ajungi ceva daca nu aveai carnetelul rosu in buzunar! Iar despre bula…, dupa pseodonimul ales asa gandire! Traiasca dreptul de a scrie, de a zice tot ce vrei! Ca Dee! Asa e in democratie! E ultima mea interventie si asta nu pentru ca as fi un fan USL, ci pentru ca vreau normalitate in tara mea nu manjeala si porcarii, permanente, si de la cine???

BULA 26-09-2012 - 20:33

Esti batut in cap !
Andrei Marga e persoana care a dezorganizat total invatamantul romanesc, transformandul intr-o bataie de joc. A lovit in toate segmentele educatiei si pregatirii fortei de munca, dar cu precadere in invatamantul tehnic, conform planului (din Vest) de dezindustrializare a Romaniei. Face jocurile unor forte dusmanoase poporului roman.
Daca esti bou, sa nu te mai iei de mine fara argumente solide. Am ales numele BULA dintr-un motiv cat se poate de logic, nu cum crezi tu in prostia ta. Majoritatea romanilor cauta pe net bancuri cu BULA si astfel ajung sa citeasca si ce scriu eu pe acest forum.

digital 27-09-2012 - 00:19

Look Who’s Talking !
împușcă-te,petrescule!

Razvansividra 27-09-2012 - 13:34

Tov Petrescu, cu medicamente ati incercat?

dinu 27-09-2012 - 13:45

Hei…stimabile BULA : Ai reusit sa arati adevaratul tau mod de gandire. Exact ca in mahala, ca o precupeta la taraba. Dixit!

BULA 27-09-2012 - 14:10

M-ai atacat fara motiv, am ripostat. Puteai sa-ti dai cu parerea despre stimabilul Marga, nu sa-mi faci mie caracterizarea.

betivul 27-09-2012 - 19:41

e pare, ca daca tov marga e luat la scuturat bine….virsta,titlurile,experienta, nu-l prea recomanda, pe la om de serviciu prin biblioteci a incercat?…sii la pareri personale, brat la brat cu ilici….

Huhu Ciu 27-09-2012 - 23:01

L-ai luat la scuturat pe Marga?
Nu l-ai luat, deci aiurezi!

BULA 29-09-2012 - 09:42

Huhule, limiteaza-te la injuraturi la adresa ovreilor, ca esti paralel cu invatamantul si nu iti dai seama ce dezastru a produs Marga.

george nemteanu 29-09-2012 - 04:36

Nu am mai intrat pe acest forum de peste un an si . Acum il descoper pe acest autor dubios care ma indeparteaza din nou (poate definitiv) de Ziua veche . Esti ridicol omule !

BULA 29-09-2012 - 09:46

Nea Zapada, asta din poza, e un fost gurist de partid (PCR), reorientat spre lingerea americanilor. Dar in cazul lui Marga o zice bine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult