Acasa Opinii Este Ponta dispus la un nou sacrificiu?

Este Ponta dispus la un nou sacrificiu?

scris de Marin Neacșu
2.550 Afisari

O recentă întrebare pusă de Băsescu actualei puteri a rămas fără răspuns sau fără comentarii din partea celor din presă. Cele mai multe televiziuni au preluat ştirea aşa ca pe o altă încercare a co(tro)ceanului de a agita apele şi atât.  Întrebarea însă are  în ea alte întrebări, dar şi nişte răspunsuri mult mai profunde şi teribil de îngrijorătoare.

Marin NeacsuEste clasa politică dispusă să sacrifice doi-trei corupți?, întreabă domnul preşedinte. Şi apoi încearcă să răspundă sau să dea un sfat: „Hai să răspundem pozitiv şi să facem din aderarea la Schengen un obiectiv naţional”

Înainte de a fi o nouă încercare de a lovi în USL, indiferent de consecinţele externe ale unei afirmaţii care nu are nicio bază reală şi nu este dovedită, aşa cum s-a întâmplat şi în vară cu pericolele la adresa instituţiilor statului rămase nedovedite, dar exploatate la greu de neprietenii României, întrebarea lui Băsescu arată ceva ce ar trebui să îngrijoreze şi să pună pe gânduri nu numai forţele politice interne ci şi pe cei care în rapoartele MCV vorbesc de independenţa justiţiei.

Întrebarea lui Băsescu demonstrează fără dubiu faptul că cel ce se pretinde garantul respectării Constituţiei şi îşi trimite bocitoarele să plângă la porţile Europei că USL intenţionează să se infiltreze în justiţia română atât de “independentă şi imparţială,” :

  1. Este prea puţin interesat de o adevărată justiţie;
  2. Face troc cu adversarii politici în ceea ce priveşte scoaterea din guvern  a unor corupţi la diferite nivele, pentru a crea  imaginea  falsă a rezolvării problemei  politizării justiţiei. De fapt această propunere dovedeşte tocmai faptul că justiţia nu este imparţială dimpotrivă, acţionează la ordine politice acolo unde se cade la pace sau acolo unde se fac presiuni foarte mari;
  3. Tratează justiţia română ca pe un instrument cu care abureşte din când în când îngrijorarea unora care mai doresc sau se prefac că doresc o justiţie reală;
  4. Consideră,  dând dovadă de un infantilism nepermis, că dacă va mazili 2-3 corupţi din partidele aflate la putere, gata, a spălat imaginea Justiţiei şi a României în faţa Europei;
  5. Bagatelizeză problema justiţiei şi a corpuţiei în România, făcând jocuri de gleznă, jucând alba –neagra cu principiile de drept, ascunzând adevărata corupţie sub preşul a două trei exemple sacrificate pe altarul “imaginii  justiţiei”;

Îmi e teamă chiar că dacă până acuma, nimeni din apropierea mai marilor Europei nu a sesizat cacealmaua propusă de Băsescu, nu a comentat acestă propunere şi nu a luat atitudine faţă de această propagandă ieftină propusă de Băsescu, asta e dovada că nici marii licurici europeni nu doresc cu adevărat  o justiţie adevărată,  şi pe ei îi interesează doar imaginea şi o “armonie” naţională. Uniunea Europeană vrea de fapt  doar ţări supuse, care să nu aibă probleme, cu pacte de neagresiune între putere şi opoziţie,  care să creeze imaginea că UE guvernează bine şi nu există probleme în interiorul statelor membre.

Păi dacă e aşa, atunci de ce îi mai sacrificăm şi nu declarăm că i-am sacrificat şi gata? Şi practic ce doreşte domnul Băsescu ? Condamnarea celor 2-3 “corupţi” din guvern, sau doar scoaterea lor din guvern?  Păi eu cred că de fapt domnul Băsescu cerea ca aceştia să fie scoşi din guvern şi atâta tot, ca să demonstreze că el a avut dreptate, mai bine zis bocitoarea care a raportat existenţa unor corupţi în guvern şi iată, corupţia în România a fost rezolvată prin scoaterea acestora din guvern. Procesele acestora vor trena prin instanţe câţiva ani de zile şi în cel mai rău caz cine ştie când,vor primi o condamnare cu supendare precum Bădălan şi îi vom vedea iarăşi în Parlament sau în guvern.  Pe cine  adoarme Băsescu cu astfel de măsuri?  Dacă Europa acceptă o asemenea cacealma înseamnă că s-a canachelizat, s-a becalizat, s-a românizat, s-a umplut de branconeri.

Pe de altă parte întrebarea sau propunerea lui Băsescu mai dovedeşte ceva. Dovedeşte că şi în cazul Năstase a fost la fel, că doar de aia au spus şi judecătorii că nu au existat probe, dar  au vrut să dea un exemplu. Se pune întrebarea cui au vrut să demonstreze  că justiţia e pe drumul cel bun, lui Năstase, sau Europei,? Dar de aici se mai trage o concluzie deosebit de interesantă, pe care mulţi o cunosc, dar nimeni nu vorbeşte despre ea. Înseamnă că “exemplul”  a fost dat  cu acceptul liderului PSD care cu mâna lui  Ioan Rus a sacrificat mistreţul cu colţi de argint pentru un joc de imagine. Sacrificarea lui Năstase nu a fost semnalul că în România justiţia îşi face treaba ci mesajul transmis de Ponta că este dispus la sacrificii la cel mai înalt nivel, că este gata să colaboreze cu Băsescu, “dacă interesele naţiunii” o cer. Aferim habibi!

Faptul că Ioan Rus este încă merci bine în PSD (deşi a făcut mai mult decât o plimbare peste ocean) şi nu a fost mazilit chiar dacă  a fost dovedit că a lovit nu numai odată în interesele de partid şi ale USL, dovedeşte că acesta a făcut un joc curat murdar sub bagheta lui Băsescu, cu încuviinţarea lui Ponta. Iar acuma Băsescu, scoţând la iveală această propunere, numai că nu îi spune lui Ponta” hai Victoraş, incă un pas,  că doar nu e primul!”

Ce vrea Băsescu prin această cerere? Vrea să arate lumii că încă conduce ţara, că Ponta face ce vrea el şi Europa nu are de ce să se îngrijoreze, România este supusă. Totodată îi aminteşte lui Ponta că a mai tăiat un miel pe altarul orgoliului, aşa că nu are rost să facă pe mironosiţa, dacă nu vrea să arate lumii capul lui Năstase.

Cum de nimeni nu vorbeşte despre asta ? Nici Europa nu vorbeşte despre încercarea de aburire cu “sacrificiul” a 2-3 amărâţi de miniştri care vor rămâne la fel de corupţi şi la fel de activi şi după ce vor fi daţi jos din guvern, nici PSD sau Ponta, despre prima experienţă de sacrificare pe altarul democraţiei şi trădarea lui Năstase? Doar Andrei Năstase a avut o tresărire repede înfrânată, când la celebra fază cu “sinuciderea” a apucat să strige “să vă fie ruşine!”.

La ce s-o fi referit băiatul?

Culmea culmilor este că vor fi destui aburiţi care vor spune : “uite domnule, Băsescu vrea să facă curăţenie şi nu vor ăştia de la putere.”

16 comentarii

digital 10-03-2013 - 13:04

retoric,neacsum,ultraretoric!

a-l băga în seamă și în cărți pe kior înseamnă a-i face jocurile!
kiorul e hoit deja,care doar mai pute!
atât!

păcat că unii dintre cei care nu ar trebui,îl mai bagă în seamă,de fapt își pun frână,singuri!

neacsum 10-03-2013 - 13:24

Digital,
Intrebarea lui Basescu nu e retorica, nimic din ce face sau spune cucuveaua nu este intamplator iar cine doarme si considera ca este lipsit de pericol sau pierdut, face o mare greseala. Basescu cand va iesi din viata politica , va arunca totul in aer in urma sa. Celebrele cuvinte ale marghizei de Pompadur, au fost doar facute celebre de Ludovic al IV-lea dar isi vor gasi adevarata punere in practica in era Basescu. Dupa el va urma Potopul, praful si pulberea se va alege de Romania cand va iesi din mainile lui Basescu. Nimic nu va mai fi nevandut dupa ce pleaca Basescu. Romania a pierdut pana si brandul de aur. In curand vom pierde prin ” privatizare” tot ce alta data exportam.

digital 10-03-2013 - 13:59

praful și pulberea s-au ales deja de țărișoară,nu mai ai ce să distrugi,chiar de ai căuta!
întrebarea de zece puncte este,de ce se mai uită cineva în ghura lui(a kiorului),din moment ce distrugerea a fost înfăptuită?!
de ce-și mai au rost toate,”coabitările”,toată ”mascarada” cu mcv-ul,toate polemicile iscate de orice râgâială băsistă,când lucrul este limpede și anume că pedalacii sunt hoituri,kiorul e hoit și doar a le băga în seamă,grohăielile de agonie,înseamnă să-i mai ții în viață!

Antibasistul 10-03-2013 - 14:46

Distrugerea Romaniei a fost facuta de IN VECI BLESTEMATUL DICTATOR BASESCU !

Antibasistul 10-03-2013 - 14:46

Distrugerea Romaniei a fost facuta de IN VECI BLESTEMATUL DICTATOR BASESCU !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-03-2013 - 14:48

Basescu si FAMEGLIA oranjguthanilor intr-o barca in largul marii infuriate.
Un val puternic rastoarna barca.
Intrebare:
– Cine scapa?
Raspuns:
– Romania!
Sa fii aflat cineva din cocalarii asimilatzi ca clasa polytica dambovitzeana , ca aici doar pilda cu ALEX. MACEDON versus NODUL GORDIAN ,reprezinta UNICA SANSA pt. ROMANIA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-03-2013 - 14:52

BASE CU SPP-UL LA PLIMBARE,CU MASINA.INTR-O COMUNA CALCA O GAINA.
BASE CATRE SPP-ST:
– LASA CA MA DUC EU SA VORBESC CU PROPIETARUL,DOAR SUNT PRESEDINTELE TARII.
DUPA 10 MIN.SE INTOARCE BATUT MAR,SE URCA IN MASINA SI PLEACA.
IN COMUNA URMATOARE CALCA UN PORC.
SPP-UL CATRE BASE:
– LASA-TI CA MA DUC EU SA VORBESC CU PROPRIETARUL.
SE INTOARCE CU 2 DAMIGENE DE VIN,SI CU UN BUTOI CU BRANZA.
BASE MIRAT IL INTRABA CE A SPUS?
LA CARE SPP-UL II RASPUNDE:
– AM SPUS CA SUNT SOFERUL PRESEDINTELUI SI CA L-AM OMORAT PE PORC.
PAROL !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-03-2013 - 15:17

Ce diferenta este intre Nelson Mandela si Traian Basescu?
Nelson Mandela a stat in inchisoare inainte de alegerile prezidentiale.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-03-2013 - 14:41

Proaspat sosit pe vapor, musul Basescu il intreaba pe capitan dupa cateva zile petrecute pe mare:
– Capitane, vad ca avem de toate, dar ce facem cu problema aia…cu femeile, pana ajungem intr-un port?
– Eheei, tinere, cand eram ca tine, echipajul tinea o capra pe vapor. Acum insa, ne interzice regulamentul. Vezi butoiul ala de la pupa?
– Ala cu o gaura la mijloc?
– Ala! Incearca-l…
A doua zi, abia mijisera zorii cand nerabdatorul matroz se infiinteaza langa butoi si isi introduce obiectul placerii in micul orificiu. Aaahh! Senzatie infernala! In fiecare dimineata, inaintea inviorarii, el repeta constiicios exercitiul la gaura, pana intr-o zi, cand se prezinta, agitat, pe puntea de comanda:
– Capitane, s-a stricat butoiul. Ba mi-a intrat si o aschie undeva!
– Ei, tinere, nu s-a stricat. Azi esti de cart! Este randul tau sa intri in butoi!…
…Daca rumanASHi ar fi fost intradevar un NEAM de OAMENI
…JAGARDEAUA NATIONALA era demult OALE si ULCELE !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-03-2013 - 15:21

Regina Elisabeta a II-a, Obama si Traian Basescu mor si ajung in Iad. La un moment dat, Elisabeta:
– Mi-e dor de Anglia ! Vreau sa sun in Anglia sa vad ce face toata lumea acolo.
Suna regina, vorbeste cam 5 minute si apoi il intreaba pe Diavol:
-Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
-5 milioane $.
Scoate regina un cec de 5 milioane $ si se duce la locul
ei… Dupa cateva momente, Obama, foarte gelos, tzipa:
-E randul meu! Vreau sa sun si eu sa vad ce se intampla in Statele Unite, ce face toata lumea acolo!
Suna Obama, vorbeste cam 10 minute, dupa care catre Diavol:
-Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
-10 milioane $. Obama, cu o privire taioasa, scoate un cec de 10 milioane de $ si se duce la locul lui…
Vazand acestea, Basescu, si mai gelos,incepe sa tzipe:
-Vreau sa sun in Romania, sa vad ce face toata lumea acolo! Vreau sa vorbesc cu ministrii, cu deputatii, vreau sa vorbesc cu toata lumea!
Suna Basescu in Romania, sta la telefon vreo 2 ore,
vorbeste cu toate neamurile, cu toti prietenii, cu toti deputatii si ministrii…
Dupa ce termina de vorbit, se pregateste
sa-i plateasca Diavolului:
-Scuze,am stat cam mult… Cat iti datorez?
-Un dolar…
-Poftim?!?!?
– Doar un amarat de dolar??
-Pai,da… Ca daca suni dintr-un Iad in alt Iad, e convorbire locala…

Tache 11-03-2013 - 07:15

Mishto banc evreiesc, pe care l-ai modificat. Te platesc bine evreii ?

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-03-2013 - 08:43

SUFICIENT .
Pentru a SPALA cu alde ca tine
Pe jos, ori de cate ori se impune !
Basescu merge sa „consulte” o vrajitoare. Vrajitoarea inchide ochii si ii spune: – Va vad trecand pe un bulevard foarte mare, intr-o masina decapotabila si lumea strigand de bucurie. Basescu zambeste si o intreaba: – Deci multimea este fericita? – Da, ca niciodata! – Si oamenii alearga dupa …masina ? – Da, alearga in jurul masinii, ca nebunii. Politiei ii este foarte dificil sa faca loc masinii. – Sunt si oameni care poarta drapele? – Da, drapele si bannere cu cuvinte de speranta pentru un viitor mai bun. – Chiar asa? Si oamenii striga, canta? – Da, oamenii striga fraze de speranta: – Oh! De-acum incolo totul va fi mai bine !!! Poporul este in sarbatoare. – Si eu, eu cum reactionez la toate astea? – Nu pot sa vad! Cosciugul este inchis…

jan dinu 10-03-2013 - 17:02

1 –– Trairea in debandada ––
2 –– Taramul zapacelilor ––
3 –– Nemilosul adevar : Victoria prostiei ––

Titluri fara cuprins .
JD-USA

DXN 10-03-2013 - 22:56

neacsum,
MONGOLOIDUL nu are alt target decat acele de a fi premier!
Este multumit si bucuros din cale-afara!
Intre dementa lui si cea a lui ANTENESCUERMAFRODITUL NU SUNT DIFERENTA MAJORE!
E clar!

Antibasistul 11-03-2013 - 01:35

Tu si tiganii JD si Parpatiganul sinteti cu adevart mongoloizi retardati!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-03-2013 - 08:49

Asa o hi kum zaci tu ,behindere, ca ai vazut la ispitaledestui ca tine !
Dwe cand daramara hastya birtu Catzeaua Lesinata de la Ghencea
Si Calu Balan de la Isvor, catzeaua de matta, unde facea RONDU,
Behindere Ciufut !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult