Acasa Opinii Eu emigrez!

Eu emigrez!

scris de Marin Neacșu
393 afisari

Azi m am dus la brutarie si privind cu teama in jurul meu am cerut o paine. Am fost intrebat de care. Aici m- am blocat. Cum sa spun de care paine vreau, brutaria era turceasca. M- am uitat la vanzatoare si i-am facut cu ochiul, spunand ” din aiaaaaa” si am facut iara cu ochiul.

Vanzatoarea nu s -a prins si m -a intrebat de care paine vreau, ca nu are timp de glume. I- am spus ca vreau paine din aia de care consuma jucatorii echipei Basaksehir . Doamna mi -a spus ca nu au contract cu Istanbulul, patronul e din Edirne asa ca sa spun ce paine vreau, ca trebuie sa mearga la cuptor. M-am gandit ca femeia ori nu e microbista, ori vrea sa ma prinda in capcana, asa ca i-am spus:

– Vreau o paine din aia de care o sa manance de acum incolo domnul Coltescu in arbitrajul international.

Doamna, pe un ton rastit, mi- a spus ca nu cunoaste nici un domn cu numele asta in cartier si ca daca o fi, nu cumpara paine de la ea. Am fost din nou intrebat ce paine doresc. Vedeam cum fata doamnei ia toate culorile curcubeului de nervi si cand a luat culoarea painii pe care o doream, i-am spus :”stati asa, vreau o paine ca dvs!”

– Domnule, nu iti permit, mi-a spus, esti un nesimtit. Vrei sa spui ca sunt umflata?

– Nu doamna, incerc eu sa dreg busuiocul, sunteti buna ca painea calda.

-Domnule, nu iti e rusine? Ce vrei sa insinuezi? Sunt femeie maritata!

O priveam perplex nestiind cum sa ies din situatie. Acasa nu ma puteam intoarce fara paine. Nevasta- mea pusese ciorba pe foc, cred ca inghetase asteptand. Ciorba.

– Ce faci domnule, cumperi sau facem conversatie, ca mi se ard painile in cuptor si trebuie sa si pun la framantat urmatorul cuptor.

– Pai mergeti si scoateti painea, zic eu, ca pana veniti gasesc eu o solutie.

Femeia mi-a inchis geamul in nas si a plecat. A trecut o ora. Am pierdut pranzul, de hrana calda nu mai poate fi vorba saptamana asta acasa, nu imi vine nici o idee, cum sa ii spun ce paine vreau, fara sa ma sanctioneze FIFA, UE, CEDO,NATO, ONU, OMS si CNCD ?

‘Ratz-ai dracu de pesegisti, va-ti gasit voi sa le dati 5 boabe amaratilor astora de la Basaksehir si uite in ce belea ne-ati bagat pe toti romanii. Adio concediu la Marea…..adio vizite in Brasov la Biserica …..adio legenda lui … …Voda, adio povesti cu Zece …mititei, adio paine…… Eu emigrez, si asa acasa nu ma mai primeste nevasta. Care vine cu mine?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult