Acasa Opinii Eu nu înţeleg de ce

Eu nu înţeleg de ce

scris de Marin Neacșu
5.869 Afisari

Eu nu înţeleg de ce citim istoria dacă nu învăţam nimic din ea. Doar ca să arătăm ce citiţi suntem sau să ne lăudăm că avem istorie? Şi dacă avem dar nu ţinem cont de lecţiile pe care ni le dă, de ce o avem?

Marin NeacsuEu nu înţeleg de ce atunci când am avut un conducător care merita să conducă, am făcut în aşa fel încât el să ajungă la concluzia că nu îl merităm? De ce a trebuit să ne trădăm toţi conducătorii patrioţi începând cu primul ctitor de neam, Burebista şi continuând cu Decebal, Basarabi, Muşatini, Craioveni, Brâncoveni, Cantemiri?

Eu nu înţeleg de ce am fost în stare să muncim şi să facem ceva atunci când am fost sub papucul altora, ducând prin munca noastră la propăşirea altor naţii, iar când suntem sau ne pretindem liberi, când ar trebui să muncim pentru noi, aşteptăm cu mâna întinsă, să ne dea alţii, avem pretenţii, dar când trebuie să punem mâna, ne ţinem în umbră.

Eu nu înţeleg de ce ne plângem că fac alţii ce vor cu noi, şi privim neputincioşi cum alţii din afară vin şi ne impun regulile lor, în favoarea lor, preţurile lor, drumul lor, iar noi, cei care ar trebui să decidă, stăm şi privim unii cu mânie, alţii cu neputinţă iar alţii cu scârbă, dar nu mişcăm nici un deget.

Eu nu înţeleg de ce ne plângem că vor alţii să ne dezbine, că se urmăreşte enclavizarea sau regionalizarea, spargerea şi vinderea ţării la bucată, dar ne facem că nu vedem că de 20 de ani ţara este despărţită, enclavizată, despărţită, împărţită pe partide, interese, clanuri, curente, doctrine, găşti, asociaţii, sindicate, mafii cu infractori şi judecători laolaltă? De ce arătăm cu degetul în stânga şi în dreapta, dar nu vedem că degetul nostru este cel care împarte ţara în smintiţi şi în mişei, cerând pentru toţi ceilalţi puşcăria sau casa de nebuni, cu pretenţii de judecător imaculat?

Eu nu înţeleg de ce cerem să fim respectaţi cerem drepturi, cerem ajutor, dacă nu suntem în stare să repectăm pe cel de lângă noi, ne batem joc de drepturile fraţilor şi rudelor noastre cu care ne bălăcărim prin procese pentru o palmă de pământ lăsată moştenire de un tată sau bunic care şi-a rupt spinarea ca să strângă acel pământ metru cu metru? De ce cerem ceea ce nu vrem să dăm celui de lângă noi, de ce strigăm după ajutor când avem urechile astupate şi nu îl vedem pe cel ce pedepsit de o soartă mai crudă se uită doar în ochii noştri fără a cere nimic ?

Eu nu înţeleg de unde atâta ură în şi între oamenii acestui neam cunoscut peste tot de-a lungul istoriei sale ca un popor răbdător, tolerant, primitor, gata să dea o cană cu apă şi un codru de pâine oricui îi bate la uşă? De ce suntem gata să ajutăm orice necunoscut, dar când noi ne aflăm în afara graniţelor si chiar şi în interior, cum încearcă unul dintre noi să se ridice, cum tragem plini de invidie de el să îl aducem la nivelul egoismului autohton care nu suportă ca vecinul lui de-o viaţă să aibă o capra mai grasă sau sănătoasă, sau chiar o capră, indiferent cum ar fi ea?

Eu nu înţeleg cum un popor atât de dotat, care a dat lumii savanţi de renume mondial, artişti inegalabili, scriitori şi filozofi de valoare, a ajuns să fie reprezentat de analfabeţi agramaţi care abia ştiu să editeze căteva cuvinte despre propria persoană, dar se laudă cu succesurile afacerilor de familie. Cât de indiferenţi suntem cu propria noastră imagine, cu propriile noastre idealuri şi standarde, dacă acceptăm ca astfel de specimen să ne facă imaginea în afară? Cum vrem să fim trataţi dacă în Parlamentul European suntem reprezentaţi de Macovei care vorbesc despre ţara lor ca despre o societate aflată la graniţele civilizaţiei ?

Eu nu înţeleg cum vrem să avem conducători de valoare, dacă copii noştri fac şcoala la fără frecvenţă, primesc diploma şi aprecieri în funcţie de poziţia părinţilor sau de cadourileoferite cu diverse ocazii sau la examene, iar noi privim detaşaţi, mulţumiţi că nimeni nu se plânge de ei? Dacă suntem acuma unde suntem şi nu ne place, unde vom fi mâine cu acest sitem decucativ care se schimbă în fiecare an şi unde manualele şcolare ne spun despre un cioban ajuns parlamentar European dar nu spun nimic despre Radu de la Afumaţi iar despre Mihai Viteazu spun doar că a avut o pohtă?

Romania adevarata hartaEu nu înţeleg cum vrem să ne unim cu fraţii noşti din Basarabia şi Bucovina, când nu vedem cum fraţii noştri români din Covasna încep să-şi piardă identitatea şi nu li se mai aude glasul? Cum putem să trecem cu vederea peste strigătele tot mai puternice care cer autonomia unor ţinuturi istorice, care nu au fost separate de ţară decât printr-un dictat la care nu am avut putere să ne opunem dar vrem să recâştigăm ce am pierdut prin alt dictat? Ce facem jucăm teritoriile româneşti la ruletă, facem schimb de teritorii româneşti de dragul unui scaun de preşedinte sau premier? Şi ştiind toate astea, ne facem că nu vedem şi ne clamăm patriotismul cu cu un steag pus pe balcon? Asta înseamnă patriotism?

Eu nu înţeleg cum avem tupeul să cerem respectul altora când noi înşine ne batem joc de noi, ne lăsăm călcaţi în picioare, acceptăm cu umilinţă, cu lene, cu indiferenţă ca alţii să ne decidă soarta, punem ştampile la întâmplare fără să ne intereseze pe cine votăm şi ce reprezintă sau ce a făcut acel om, sau mai grav, stăm acasă “scârbiţi” de ceea ce se întâmplă pe lângă noi, dar ne revoltăm că intră în parlament aceiaşi hoţi pe care tot noi i-am votat prin votul nostru incoştient sau prin absenţa noastră?

Eu nu înţeleg de ce trebuie să îmi spună altcineva ce să fac sau cum să trăiesc în propria mea ţară? Eu nu înţeleg cum am ştiut atâta timp ce vrem , iar acuma dintr-o dată trebuie să vină altcineva să ne spună ce e bine pentru noi.

Eu nu înţeleg cum o ţară care mii de ani a fost bogată şi a fost în stare nu numai să se întreţină singură dar şi să asigure supravieţuirea altor imperii sute de ani, dintr-o dată, în 20 de ani nu mai are nimic şi a devenit cea mai săracă ţară din Europa şi una din cele mai sărace din lume? Cât de specialişti în autodistrugere suntem şi cât de mult ne urâm propria ţară, dacă am reuşit în 20 de ani ce nu au reuşit 4 imperii şi atâtea hoarde de huni şi vandali timp de 2000 de ani ? Ore ne urâm mai mult decât ne-au urât toţi duşmanii declaraţi sau nedeclaraţi? Se spune că Troia ar fi fost undeva prin Marea Neagră, poate chiar în Pontux Euxinus. Eu cred că de fapt TROIA, Troia zilelor noastre se află aici, noi o populăm şi tot noi o distrugem.

Eu nu înţeleg, nu cred că putem fi atât de insensibili şi indiferenţi la ceea ce se întâmplă cu noi, cu copii noştri încât să ne autodistrugem sau să asistăm cu nepăsare cum soarta noastră e decisă de nişte vânzători de ţară. Avem posibilitatea, avem forţa, avem ocazia să ne impunem voinţa, să ne spunem părerea, să ne schimbăm viitorul. Daca nu tot şi dintr-o dată, măcar pas cu pas. Pe 9 Decembrie, trebuie să decidem dacă ne lăsăm conduşi de alţii sau facem primul pas către o independenţă şi o libertate adevărată. Nu mai votaţi trădătorii. Ieşiţi la vot şi votaţi după conştiinţă, votaţi valoarea, votaţi cinstea, nu obişnuinţa. Ieşiţi din amorţire, nu vă distrugeţi viitorii 4 ani, căci ar putea fi ultimii pentru mulţi dintre noi.

La mulţi ani, tuturor ROMÂNILOR, cu ocazia Zilei Naţionale! Deşteaptă-te române !

47 comentarii

ValVerde 01-12-2012 - 15:40

Neintelegeri de pensionar…
Raspunsul scurt: prea multi ca Bula, prea multi ca tine.

Da’ noi cu cine votam ??
Pe care liste e inscrisa cinstea? Dar onoarea ?
Cine sint tradatorii ??

Zenovia-Zamfira 01-12-2012 - 16:38

Şi cârtiţa era cea mai vazatoare din toate fiarele câmpului, caci de-si termina lucrarea pe care o făcuse si sta sa se odihneasca de lucrarea sa, indata citea gandurile, chiar cele mai ascunse, cui trecea mai pe langa loc, iar de stateau pe o buturuga noua si inca neuscata in radacinile sale, le citea si trecutul si viitorul pe deplin si in toata istoria lor.

Şi un abur se ridica de pe pământ şi uda toată faţa pământului cu ceaţă deasa inceţosată si foarte aburita.

Şi indata Mărin se impiedică si stătu pe o buturuga dintr-acelea, dar cu mana la cucuiul care i s-a facut cunoscut rasarindu-i chiar in frunte.

Şi cârtiţa a vorbit cu grai si a zis: „Iata, acesta a mancat din pomul cunoasterii si nu a murit, dar nici in rai nu se afla nicidecum”.

Şi Dumnezeu a desirat timpul mai departe, precum si pana azi, caci prin bunavointa sa inca nu a fost o seară, ca mai apoi sa fi fost o dimineaţă, ca sa se adune si sa ne ajunga inca o data o ziuă a şaptea, de odihnit, de toată lucrarea lui pe care a facut-o.

digital 01-12-2012 - 18:57

dacă și cârtița e o fiară,tu ce ești?!
te las pe tine să constați!

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 00:15

eu sunt o turma de pupi, in dis sa ma lupi

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 00:15

dos, nu dis

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 00:16

pupi, nu lupi

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 00:16

ba nu, lupi, nu pupi

digital 02-12-2012 - 17:37

..gy,,lla!!!

BULA 02-12-2012 - 07:37

Ma pomenesti tot timpul, ceea ce denota ca ma apreciezi foarte mult si ca ma consideri mai inteligent ca tine. Da-mi adresa sa-ti trimit o poza, sa o pui pe biroul tau.

ValVerde 02-12-2012 - 16:33

Dimpotriva Bula, ti-am mai explicat.
Te mentionez la tot pasul (vezi contextul) pentru ca te consider etalonul prostiei increzute, idiotul care a ridicat idiotenia pe noi culmi.
Pina gasesc altul mai prost ca tine, voi continua sa de dau ca unitate de masura a cretinismului.

neacsum 01-12-2012 - 15:48

ValVerde, de acolo de unde esti tu , orizonturile sunt rosii, neclare, nu se vad bine tradatorii, ii veyi prea de aproape si ti se par prieteni. Daca ai sta pe aici, ai vedea. Dar ai dreptate, din fericire pentru tara asta sunt prea putini ca tine. Nici de Ziua Natioala nu te poti abtine sa nu lovesti in cei care au decis sa stea acasa. De ce oare ii urasti atat de mult, pentru ca nu sunt ca tine ? Nu cred ca e suficient, trebuie sa mai fie ceva.

ValVerde 01-12-2012 - 16:00

De ce urasc atit de mult ??
„Urasc” e prea tare, dar pentru puterea argumentului, am sa-l accept.

Nu urasc pe cei care „au decis sa stea acasa” Nu te umfla in pene si nu pretinde ca toti cei care au ramas in tara gindesc ca tine. Eu cu cei ca tine, Bula, Pribeagul, etc am ce am (degetel, salut sau urbos nu marita mentionati, ei sint doar o distractie marginala)
Nu va urasc pe voi personal. Urasc fonfaiala gaunoasa care o promovati.
Urasc intransigenta voastra timpa pe care o inveliti in spoiala patriotarda.
Urasc retorica voastra triumfalistotinguitoare in care intotdeauna altcineva poarta vina.

In final, urasc ideile voastre si va culpabilizez (si pe voi) pentru situatia in care se afla Romania, o tara pe care o iubesc.

digital 01-12-2012 - 16:12

hahaha!
ce iubești tu,mă?!
țara pe care ai părăsit-o?!
țara pe care nu o mai ai?!
țara pe care ai trădat-o odată pentru totdeauna,în schimbul unui lătrat la marginea gardului?!
vai de viața și de zilele tale de amărât vesel!
măcar nu mai te tângui,așa cum îi recomanzi lui neacsum!
nu vezi mă că ești doar o caricatură?!

ValVerde 01-12-2012 - 22:34

Quod erat demonstrandum

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-12-2012 - 18:16

LIKE’s , ai exprimat ESENTA !una Marguarita por FAVOR !

Pribeagul 03-12-2012 - 19:11

Hohohoho….

Cum Val, ne spui drept in fata, accepti ca ne urasti? Adica asta suntem pentru tine: niste fonfaiti, gaunosi, intansigenti, timpiti, spoiti cu patriotism, triumfalisti si lesne gasitori de alti vinovati nevinovati.

Esti sigur ca n-ai avut o damigeana prin preajma, cind ai scris toate acestea? 🙂

Hai ca-i bine, ne-ai gasit pe noi care-ti tinem de urit, m-ai gasit pe mine, cel care iti spun poezi pentru a ajunge mai lesne la intelegerea principiilor socialo-economico- filozofice care calauzesc viata oamenilor. 🙂

Nu pot sa cred. 🙂 🙂 🙂

Hahahaha…

ValVerde 03-12-2012 - 19:29

Ochelarii, bata-i vina…

Tinere, mai citeste odata:

” Nu va urasc pe voi personal”

„Urasc fonfaiala gaunoasa…intransigenta timpa…retorica…in care intodeauna altcineva poarta vina”

„In final urasc ideile voastre…”

Tie nu ti s-a intimplat niciodata sa urasti ideile cuiva pe care il/o iubesti sau cu care esti prieten??

Eu de exemplu imi iubesc nevasta, dar urasc ideile si obiceiurile ei de a-mi spune; „Hai la mall …!!!”

Numai handicapatii mintali lasa ideile politice personale sa fie un obstacol in fata relatiilor prietenesti cu persoane care nu gindesc la fel…

Ce dracu Pribege, credeam ca dupa atitia ani departe de Romania, eu am sa am probleme de intelegere a limbii romane elementare, nu tu, caruia iti place poezia si o citesti de fiecare data cind te simti lacrimogen.

digital 03-12-2012 - 19:35

vezi mă boule,de aia ai plecat din România,că nu erai înțeles!totul e corect până ce declanșezi logica ta puturoasă,care dizolvă orice minte care încearcă să te priceapă!
nu te mai fonfăi cu noi p-aici și nu o să mai ai nici o durere de cap!
ai înțeles mă sofisticatule,românii adevărați nu sunt sofisticați,iar locul tău nu e nicidecum printre ei!

digital 03-12-2012 - 19:41

auzi la cretin:Eu de exemplu imi iubesc nevasta, dar urasc ideile si obiceiurile ei de a-mi spune; “Hai la mall …!!!”
păi a iubi înseamnă a iubi pe de-antregul mă vitălău ordinar!
habar n-ai ce vorbești mă descreieratule!
dacă e pe jumate nu e iubire mă,nu ma la degenerați e ca la tine mă secătură!
ce viață ai mă ordinarule,săraca nevastă-ta!

ValVerde 03-12-2012 - 19:47

Degetel, cerebel atrofiat:

1. A fi „neinteles” se refera la idei. Aici vorbim de „nu a inteles textul, pentru ca-i lipseau ochelarii”. (in cazul tau se poate spune: nu a inteles nici textul nici ideile pentru ca-i timpit.

2. Deci tu nu poti iubi decit pe cineva care gindeste absolut la fel ca tine.
Ai doua posibilitati: ori nu ai sa te casatoresti niciodata, ori daca ai nevasta, te minte !
Asta pentru ca nu exista doua persona sa gindeasca similar si cu atit mai putin in cazul tau, unde e greu sa gasesti un nevolnic mintal de acelasi calibru.

Pribeagul 03-12-2012 - 19:51

Sigur Val, nu ne urasti pe noi personal, ne urasti doar ideile, ce gindim, ce spunem, sufletul, si desigur acesta doar „pentru puterea argumentului”.

Restul este totul OK! 🙂

ValVerde 03-12-2012 - 19:51

Ah !
Si nu te mai ataca atita ca pe tine nu te-am pus in grupa celor cu idei care sa stirneasca o reactie din partea mea.
Pe tine te-am pus la „distractie marginala” adica o paiata care stirneste risul mai ales cind nu are intentia sa fie hazliu.

ValVerde 03-12-2012 - 19:54

@Pribeagul

Sufletul, nu.
De asemenea nu ceea ce ginditi, pentru ca nu am decit o mostra nesemnificativa.

Da, la majoritatea din ceea ce spuneti.

digital 03-12-2012 - 19:55

hahaha!
retardatul vitălău este căsătorit cu o…greblă,care gândește diferit de el,sau poate cu o lopată,că și aia e diferită!
ce dreq te-ai mai căsătorit mă dacă oamenii se iubesc de complezență,nu vezi mă că ești rumegător?!
du-te dreq de tâmpit,bine dreq c-ai plecat din țară,un prost în minus!

ValVerde 03-12-2012 - 20:00

@Degetica

hahahah..tot mai buna o grebla sau o lopata…ia intreaba-l pe urbos…el nu te are decit pe tine…

digital 03-12-2012 - 20:02

@
ValVerde
03-12-2012 at 20:00
bine dreq că recunoscuși că că te lovi grebla-n koaie,la cât de prost ești!

Pribeagul 03-12-2012 - 20:24

Hai sa depasim situatia aceasta oarecum neasteptata, si sa… coabitam. 🙂

Ca sa ne fie mai usor, iata una buna, consider. 🙂

In perioada socialismului victorios, multime de tineri se mutau de la sat la oras pentru a beneficia mai repede de binefacerile civilizatiei. Se mutau la bloc unde aveau conditii superioare celor din batrina casa parinteasca: incalzire centrala, apa curenta rece si calda, TV, 8 ore de munca…

Pe un palier cu 2 apartamente se au ajuns 2 tinere perechi. Intr-un apartament se nimereste o tipa grasa, care purta mereu niste slapi… 🙂 , intr-un cuvint 🙂 nu prea atragatoare, dar bucatareasa traznet; bucatele gatite de ea raspindeau niste arome care te faceau mereu lihnit. In celalalt apartament o tipa traznet; uitindu-se dupa ea, nepierzind-o din priviri, barbatii cadeau in gropile drumului glorios. 🙂

Intr-o zi, neputindu-se stapini, unul ii zice vecinului:

– mai ce aroma mai raspindeste mincarea gatita de sotia ta. Ferice de tine.
Celalalt raspunde:

– adevarat, dar si tu ai o sotie traznet. Ferice de tine.

Azi asa, miine asa, pina ce la un moment dat aluia cu bucatreasa ii vine ideea si-i raspunde celuilalt:

– vecine, ca sa rezolvam problema, ce-ar fi sa mincam toti la mine si sa dormim toti la tine?

digital 03-12-2012 - 20:33

@Pribeagul
03-12-2012 at 20:24
ar vrea și vitălăul să doarmă pe la noi,dar din nefericire o să rămână doar cu șhlapii ăleia….!

Zenovia-Zamfira 01-12-2012 - 18:57

Majoritatea timpului trecator
Noi stam infipti in monitor .

Zile dupa zile ,luni dupa luni
Oltul se umple cu gargauni.

Of Ghita, Ghita, ce comic esti
N-oi fi fatat in Bucuresti?

ValVerde 03-12-2012 - 20:10

„Majoritatea timpului trecator
Noi stam infipti in monitor”

===

Mai Zamfira, cine sinteti „noi” ?
In numele cui vorbesti ?

Nu de alta, dar am auzit de multe perversiuni, dar asta cu monitoru’ e noua pentru mine…

geek-a-contra 01-12-2012 - 17:11

poate cineva sa explice autorului hartii ca „basarabia” nu a existat pina prin sec XIX? ca in fapt denumirea, artificiala si introdusa ca sa justifice o anexare si a induce idea unei diferente de identitate, se referea numai la cele trei judetele din sudul moldovei istorice si extinsa apoi la toata moldova de dincolo de prut? si ceva asemanator se petrece si in cazul „bucovinei”, notiune si regiune inventat de austrieci.

dar… desi amindua teritoriile sint locuite SI de romani, in ce priveste transnistria as fi foarte rezervat: spre deosebire de pocutia, teritoriu primit si, temporar, stapinit de petru musat si ulterior, tot temporar, de marele stefan drept gaj de polonezi pentru 3000 de zloti, transnistria nu a facut parte din voievodatele / statele romanesti, mai putin intre 1941 si 1944….

asa ca pot spune ca nici „eu nu inteleg de ce” nu puneti mina pe carte sa invatati istorie inainte de face harti si a scrie articole la ziar dar, oricum ar fi, La Multi Ani Ro!

neacsum 02-12-2012 - 00:04

Gica, Daca asta e tot ce ai avut de reprosat articolului, poza , iti multumesc. Dupa cum cred ca ai citit cautam o poza cu Dacia, si asta a fost cea mai apropae , iar harta arata totusi toate teritoriile care au apartinut sub o forma sau alta, mai mult sau mai putin tarilor romane. Din pacate nu am gasit o harta care sa le lege si de Siberia, sau alte zone unde au fost deportati romanii din Basarabia in glorioasa epoca stalinista.

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 00:13

A, Siberia!
DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE PE VECI PE NEA MARIN PENTRU ACESTE VORBE!

geek-a-contra 02-12-2012 - 00:40

daca atit ai inteles inseamna ca nu te prea duce…. pina una alta cei care constient sau din ignoranta, ca tine, colporteaza existenta unei basarabii si a unei bucovine istorice fac jocurile rusilor. asta fara a mai vorbi de lipsa de profesionalism jurnalistic si slaba pregatire militara in probleme de istorie si cartografie…. cred nu ti-ar fi fost greu sa faci o cautare pe net: atlas istorie romania. un asemnea atlas a aparut inca de la sfirsitul anilor ’70, inca nu eram in liceu pe atunci, dar a mai aparut unul dupa 2000. cea mai buna harta daca vrei sa sti care ar fi teritoriile la care Ro AR PUTEA sa aiba pretentii este la pagina 65.

in rest articolul face parte din bogata recolta de polologhii patriotico-nationalisto-auto plingacoase care se scriu si se pulblica la ocazii festive. istoria, insa, se face si puterea se cistiga mai mult cu fapte si mai putin cu vorbe iar experienta ne-a dovedit ca de pe la 1877 si exceptia din 1918 faptele nu prea….

Zenovia-Zamfira 01-12-2012 - 22:30

Eu inteleg de ce in Romania e asa-si-pe-dincolo – este locuita.
Dar va fi mai bine, si anume asa-si-asa.
Si sunt sperante si de ca-in-sanul-lui-Avraam

Zenovia-Zamfira 01-12-2012 - 22:38

….desi, cum noi nu l-am cunoscut pe Avraam, insa ducand-o bine pe timpul inainte de Decebal, cred ca cel mai corect ar fi „ca in sanul lui Brebista” sau „cand zburau lupii”, sau cam asa ceva.

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 05:11

Eu nu înţeleg cum o ţară este condusa dintr-un oras marginal si fara istorie ca Bucuresti (ce nume comic!) cand Alba Iulia este chiar in inima tarii si in inima tarii.

Ah, Apulum, sa ne traiesti!

mircea 02-12-2012 - 07:29

din marina nu poti face demnitar,din cocos gaina si din curva gospodina

dracon 02-12-2012 - 14:32

Ai dreptate dar nici dintr-un plagiator si un repetent nu potiface un demnitar, vorba aia: din cozi de caine nu poti face franghie de matase.

neacsum 02-12-2012 - 17:34

Ai sa fii mirat sa afli cate se pot face cu o coada de caine. Parlamentarii nostri so guvernantii, de 20 de ani tot trag cainele de coada. Aceasta indeletnicire e nelipsita in politica noastra, asa ca nu mai blama bietele organe .

ValVerde 02-12-2012 - 18:49

Ehei…neacsule…
Daca tot esti specialist in cozi, poate ii explici lui Bula de ce trage mita de coada…dar stai…intii trebuie sa intelegi tu.
S-ar putea sa fii cunoscator in coada ciinelui, dar stii tu de ce cei ca Bula trag mita de coada?

Ai trei incercari.

Radjasiha 02-12-2012 - 08:27

Eu nu înteleg de ce nu înţelegi
Când ştii precis care e şpilul,
Nu e nimic de neînţeles
K aşa-i românul.

neacsum 02-12-2012 - 13:20

Pai aia nu inteleg eu, de ce e asa romanul?

Radjasiha 02-12-2012 - 18:56

Că politica e curvă
O ştim noi,o ştiu şi aţtii
Parlamentul e bordelul
Unde merg prostituaţii?

digital 02-12-2012 - 18:57

…la cotroceni,odată cu tine!

DXN 02-12-2012 - 19:07

Ba’ slugapsihododre!
‘te dracu de λγνδγκ!

LICA 04-12-2012 - 21:52

Stimati domni, cu respect va informez ca am trecut in rezerva iar pensia imi este calculata conform prevederilor Legii 263/2010. Daca nu ati stiut, va informez cu tristete in suflet ca am pierdut cel putin 25 la suta din pensie fata de calegii mei cu pensii calculate la legea anterioara. V-am comunicat acest lucru, intrucat, in discutiile de pe forum niciun coleg nu sesizeaza acest lucru, cu totii se refera doar la legea recalcularii pensiilor. Deci, adevarul este ca, suntem in aceeasi oala cu preotii, invatatorii, etc., am ajuns cea mai joasa speta a meseriilor din Romania. ACEASTA ESTE “MULTUMIREA” STATULUI ROMAN FATA DE OSTASII EI.(legea pensiilor militare de stat a fost anulata doar pentru militarii de cariera si produce efecte pentru bravii magistrati militari!!!)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult