Acasa Opinii Eutanasierea unui muritor regal

Eutanasierea unui muritor regal

scris de Marin Neacșu
11 afisari

Isteria unei maziliri

Am scris isteria? Pardon, am vrut să spun istoria. A se citi după preferință. Presa de scandal politic  tratează cu mare zgomot  ultima trădare a celui care își spune Regele Mihai al României.

Marin-NeacsuCând spun ultima nu mă refer  la ea ca și cum nu ar mai urma nici una, pentru că asta nu garantez, ci la ultima în ordine cronologică. Celelalte din istoria lui Mihai  se știu, numai cine închide ochii nu le vede. Antepenultima în ordinea succesiunii, dar nu la tron, este cea prin care a cerut domeniile pe care spune că le-a moștenit și care i-au fost  luate cu forța când de fapt le-a cedat cu semnătură  proprie primind și răscumpărare și dotă pentru ele. Nu știu cine își mai amintește, dar când a venit în țară s-a juruit că nu vrea averi, nu vrea valută nici ce voiau lucrătoarele de la Apaca în 90 de la Petre Roman, se lăuda că el vrea să fie cetățean, un simplu cetățean al României  și atât.

După ce s-a văzut cetățean al României s-a auto-decretat Rege de România, deci a terminat cu muritorii  de rând, el și ai lui erau deja peste ceilalți.  A mai urmat o trădare, penultima,  și-a trădat familia de Hohenzollern  pentru că oricum nu mai era agreat de aripa germană,  pentru că dacă își păstra denumirea respectivă nu se mai putea pretinde De  România,  dar mai ales, nu mai putea să îl lase pe ”Prințul  Duda” cel care l-a ajutat să  își recapete averile, moștenitor al tronului ca soț al primei clasate la concursul de succesiune. Despărțirea de rădăcina  Hohenzollern s-a făcut pentru a putea evita Legea  Salică,  care nu îi dădea voie să o pună pe Margareta pe tron. După ce a scăpat de  rădăcini, domnul Mihai și-a dat un mic decret,  ceva cam cum a dat Oprea pentru salariul lui Iohannis, sau cum și-au dat parlamentarii când și-au votat imunitățile și salariile și pensiile și gata, acum spune el că e în legalitate.

Mihai uitucul

Domnul Mihai uită însă două lucruri: primul este acela că persoana domniei sale  este rege al României așa cum Alexandru Ioan Cuza este domnitorul  Moldovei și al Țării Românești, cu diferența că cel de-al doilea, fiind mai în vârstă, este puțin decedat. Al doilea fapt care trebuie reținut este că dacă prin absurd el ar fi regele românilor, indiferent câți sunt ei, sau al României pe care, sunt convins, și el crede că a luat-o înapoi măcar un pic, ar trebui ca toate decretele regale să fie întărite sau de fapt  legalizate de șeful guvernului. Deocamdată legal, Constituțional și real, domnul Mihai poate să se joace în curtea castelului de-a ce vrea el și să pretindă ce vrea mușchii lui, pe noi nu ne interesează și nu simțim nevoia să îi vedem rufele murdare,  ca să nu spun indispensabilii  fluturând pe sârmă sub formă de steag regal. Ne-au ajuns luptele cu cocoși din America. Și totuși, după lupta dintre el și mister Paul finul băsist,  domnul Mihai ne mai prezintă o luptă între doi cocoși, Nicolae și Duda. Cu toate decretele sale regale, ceea ce se întâmplă în curtea casei sale nu are nimic de a face cu România, nici juridic nici administrativ nici măcar moral. Să se bată între ei, să își scoată ochii, ciorapii, ce vor ei, dar să le păstreze acolo, pe moșia lor.

Cea mai penibilă declarație regală  all times

De data asta a câștigat Duda, că așa e la români, după fiecare revoluție câștigă tot securiștii, dar nu cred că definitiv, chiar dacă din punct de vedere regal, domnul Mihai îl eutanasiază pe Nicolae. Foarte interesant și reprezentativ pentru  Mihai, motivul mazilirii lui Nicolae care iată, se spune că a devenit muritor de rând, adică neica nimeni:  „Nicolae a avut implicări în sportul de performanță, activități private ce nu concordă cu activitatea de moștenitor, nu avea experiență diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari și puteau sănu meargă atât de bine în viitor.”  Deci nu avea voie să fie sportiv. Dar când fiica sa Irina  organiza activități ”sportive” între cocoși pe moșia sa din Irrigon nu s-a sesizat înălțimea sa?  Dar de ce activitățile sportive sunt interzise în familiile regale?   Mi se pare mie sau un membru al familiei Grimaldi  de Monaco, Charlene,  soția prințului Albert al II-lea, a fost campioană olimpică? Ok, veți spune că ea nu e de sânge albastru, ea a devenit prințesă prin căsătorie cu Albert  al II-lea,  deci nu se pune. Da,  dar și acesta a fost sportiv de performanță,  el  a practicat atletism, fotbal, tenis, judo, canotaj, volei, schi, squash, natație, bob și pentatlon modern. A participat ca sportiv monegasc la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988, 1992, 1994 și 2002 la bob și la raliul Paris-Dakar în 1985 și 1986.Doamne ce rușine pe biata familie. Am înțeles că nu îi  mai bagă nimeni  în seamă, sunt izolați, nu îi vizitează nimeni din cauză  că au mirosit transpirația sportivilor de rând.  Noi am scăpat de rușinea asta grație măsurilor luate de nenea Mihai,  dar  nu cel viteaz. Oare chiar așa să fie? Din cauza asta a fost mazilit Nicușor? Ce sport o fi practicat, de a fost așa rușinos, Halbere?   Pe Valea Prahovei curge zvonul că motivul e altul, dar săracul Mihai   ”nu a găsit altă rimă”. Foarte, foarte, foarte  interesantă  este nu motivarea ci filozofia  mazilirii:

 

  • “În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.”

 

Români, Mișu vă  pregătește ceva! Nici Nostradamus nu a fost mai  vizionar. După cum se vede, Mihai se gândește nu la moartea sa ci a principesei Margareta și dă ca sigură,domnia acesteia.    De aici rezultă ori că domnul Mihai mai pregătește o lovitură de palat ca pe 23 August 44 și intenționează să ia puterea, iar acum își pregătește   succesiunea, ori  lucrează la Constituția țării și s-a ajuns la varianta finală care prevede instaurarea Monarhiei fără  referendum, ori este un prevăzător  și  știe  deja varianta de Constituție care va fi promulgată  nu se știe când și astfel  știe că în  România va fi … Monarhie? Să fim serioși, una e să visezi, să speri, să  dorești și alta e să dai decrete anunțând că ai în vedere viitoarea conducere politică a țării și viitorul  țării. Fără nici o exagerare, această declarație venită din partea  ”Casei Regale” este egală sub toate aspectele cu declarațiile lui Orban care vede Transilvania sub sceptru unguresc. Nu diferă decât naționalitatea pretendentului și mărimea  țării,  în rest, lipsa de respect față de Constituție și   votul românilor este identică. Ambele declarații și … afirmații se înscriu în aceleași articole ale Constituției. Nu se sesizează nimeni? Ce ne facem noi cu țara asta că o vor prea mulți.  Iohannis pretinde că  și-a luat-o înapoi, România, Mihai o vrea și el pentru familia lui, ungurii  cer și ei bucata lor, Ștefan o lăsa cândva urmașilor lui și urmașilor urmașilor lui,  Rareș Bogdan a inventat  și el o țară a sașilor în aceleași granițe locuite de români. dar pe noi, românii nu ne întreabă nimeni ce vrem?

  1. Domnul Mihai are o filozofie de viață extrem de interesantă. Pentru el  e simplu, cum nu se înscrie cineva de la bun început în direcția lui, cum este… îndepărtat, pentru că iată ce ne spune domnul  Ioan Luca Vlad consilier privat al Casei Regale : ”Si de ce să aștepți să fie o problemă când poți să o închei de comun acord înainte. Coroana rămâne puternică cu Linia de Succesiune pe care o avem” Se spune că până și Stalin acorda o șansă moșierilor care voiau să adere la comunism , dar Nicolae nu a avut nici o șansă. A declarat Mihai că nu e bun, că nu are nici un viitor  și basta. Cică s-ar fi stabilit asta în Consiliul de Coroană, dar parcă nu știm noi cum e cu ședințele astea de partid,haide bree, se știe cine pune ștampila.   

Lenjerie  regală

Nu știu cum sună altora această afirmație și filozofie criminală, dar eu nu pot crede că vine din partea unei persoane care are deja 90 de ani și nu mai are nici un viitor. Păi conform acestei filozofii, dacă fostul principe Nicolae  nu mai prezenta nici un viitor  la cei 30 de ani ai săi  și a fost ”decapitat” politic din lipsă de perspective și șanse de ”reabilitare”,  nu înțeleg de ce Mihai la cei 90 de ani mai este păstrat? De ce nu îl eutanasiază, pentru că nu e așa, conform Casei Regale, ” de ce să aștepți să fie o problemă,  (adică să moară) când poți să o închei de comun acord înainte”? Această declarație mi se pare CEA MAI MARE GAFĂ COMISĂ VREODATĂ DE O PERSOANĂ PUBLICĂ ÎN TOATĂ ISTORIA EUROPEI, NU DOAR A ROMÂNIEI, CEA MAI PENIBILĂ DECLARAȚIE A UNEI CASE REGALE.   

Dacă Nicolae ar fi fost handicapat, paralizat, debil mintal, sau mă rog declarat inapt medical pentru îndeplinirea atribuțiunilor ce i s-ar fi acordat-prin absurd- ca rege,  poate o asemenea decizie ar fi fost înțeleasă, dacă  instaurarea  monarhiei  ar fi fost iminentă. Dar să faci asemenea declarații, când nici măcar nu s-a pus problema monarhiei, cu atât mai puțin  a persoanei nominalizate la tron,  să iei asemenea decizii,  să scurtezi practic de cap un pretendent la tron cu sânge regal,   de teamă că ar putea ridica pretenții-legitime de altfel – în fața unui prinț infiltrat,  mi se pare un alt act de trădare al lui Mihai, de data asta față de propria sa familie, fată și nepot. După Antonescu, militarii de pe frontul de Est, România, familia de Hohenzollern, românii de după 89, iată că a venit și rândul copiilor și nepoților, dați la o parte în favoarea ginerelui. A mai rămas cineva netrădat de Mihai?  Eu cred  că mai degrabă  se așteaptă ieșirea din scenă  a altei persoane și  pentru că după decesul  bunicului său Nicolae ar fi putut invoca legea  Salică, în vigoare încă în România atâta vreme cât legal nu a fost anulată de Parlament, s-a decis ”eutanasierea ” delfinului  în avantajul  pupilului, acum cât regele este încă în viață și nu are cine să îi conteste deciziile. Ce sport, ce diplomație, ce viitor?Lenjerie ieftină.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult