A trecut prima zi de guvernare a noului Guvern USL. Nici nu a început bine guvernarea şi efectele se văd. Au început să curgă demisiile prin ministere şi concentrate. Zvonul că vine auditul prin ministere face victime înainte de a le face Auditul. Unii fug, crezând că dacă nu îi prinde acolo furtuna, scapă de efecte, de parcă odată cu plecarea ar dispărea şi faptele comise.
Ştiu şi ei că nu, dar se gândesc că poate aşa se mai domoleşte furia şi judecătorii vor spune : „lasă mă, că a plecat de bună voie, are obraz”. Sau vor să evite stresul zilnic cu auditul pe cap, adică momentele penibile când trebuie să le zâmbească călăilor care sigur vor descoperi ceva , iar ei trebuie să tremure şi să le comande cafele şi sucuri. E cu adevărat jenant şi stresant şi probabil au vrut să evite situaţia.
S-au votat şi legi în Camera Deputaţilor, gata , vom avea vot uninominal, aşa cum a grăit Băsescu pe vremea când PDL -ul înflorea. Vor fi declaraţi admişi cei care vor lua nota cea mai mare, chiar dacă vor intra cu nota 5, chiar dacă se vor prezenta doar 6 votanţi. Trăiască democraţia. E bine, e rău ? Vom vedea. Eu văd un lucru bun aici. Aşa poate oamenii vor realiza că trebuie să meargă la vot, ca să nu se trezească reprezentaţi în organele puterii şi Parlament de câte un candidat care a luat 2 voturi din 15 candidaţi şi 16 alegători. Aşa poate alegătorii vor conştientiza riscul pe care şi-l asumă prin neprezentarea la vot, prin jocurile pe care le for face partidele care îşi vor mobiliza alegătorii şi vor reuşi să îşi impună candidaţii, pentru că într-o comună cu 1000 de alegători, dacă sunt 50 membri , PDL vor merge toţi la vot, în timp ce toţi ceilalţi 950 urăsc PDL-ul şi politica românească şi stau acasă. Acesta este riscul la care se supun cei care nu vor merge la vot. Eu zic că e bine, pentru că înainte de toate, înainte de opţiunile fiecărui cetăţean, înainte de simpatii sau antipatii politice, acest risc trebuie să dezvolte simţul cetăţenesc, trebuie să îl înveţe că nu numai prezenţa, dar şi absenţa sa la vot contează şi poate scoate pe piaţă parlamentari analfabeţi, mai mult beţi, politicianişti veroşi, oameni de afaceri care plătesc pe unii şi pe alţii să îi voteze. Absenţa la vot contează la fel de mult ca şi votul, reprezintă practic o şansă dată celui care nu merită să te reprezinte şi pe care nu îl vrei în Parlament sau ca primar sau consilier. Aviz celor care obişnuiesc să nu meargă la vot. Spun că este un lucru bun , pentru că sper ca măcar aşa se vor trezi românii din letargie, altfel, dacă nici acum, după toate relele şi belelele prin care au trecut, românii nu se deşteaptă şi nu merg să voteze, atunci să nu mai iasă în stradă, să nu mai protesteze, să nu mai plângă pe la porţi închise, îşi merită soarta pentru că ei şi-au pecetluit-o prin absenţa la vot.
Guvernul abia instalat a mai discutat şi stabilit măsurile pentru reîntregirea salariilor şi rambursarea banilor luaţi ilegal de către stat pensionarilor. S-a stabilit ca salariaţii să îşi primească salariile în două tranşe una de 8% în Iunie , iar a doua în decembrie parcă.
A doua măsură, cea legată de CAS-ul reţinut ilegal, s-a stabilit ca acesta să fie dat înapoi, aşa cum a fost luat, în 16 luni. Ştiu că vor exista nemulţumiţi, ştiu că PDL iştii vor pedala pe faptul că nu se dă suma întreagă şi nu toată odată, dar să stea jos şi să nu uite rolul chibiţului : „ să nu le pută picioarele şi să tacă din gură”. Ei nu au fost în stare să dea înapoi ceea ce au luat, ei au ştiut doar să ia de la toţi şi de la vii şi de la morţi, ca să le fie lor bine. Sau cum spunea cineva , ciocul mic ! Cât au fost la putere şi-au bătut joc de oameni, acum, în opoziţie, i-a apucat subit grija românilor. Zii să mori tu stimate pedelist? Apropo de murit, nu îmi iese din minte scandalul imens pe care l-a făcut doamna Anastase – şi încă mai are reverberaţii prin discursurile câte unui pedelozaur – legat de sintagma cu Aldo Moro. Unde era doamna Anastase şi ceilalţi nevricoşi când domnul Băsescu a ieşit pe post şi a declarat hăhăind „un fleac, i-am ciuruit„? Atunci nu le-a fost teamă că mor sau că au fost omorâţi români? De ce nu au cerut parchetului să investigheze pe cine a ciuruit Băse ? Penibil ! Şi mai au tupeul să se plângă că au fost ameninţaţi cu moartea. Domnilor din PDL, noi am fost ciuruiţi 7 ani şi nu am făcut scandalul pe care îl faceţi voi acum.
Revenind la cele două măsuri, personal cred că mai mult de atât nu se poate face la acest moment şi trebuie să înţelegem că nu sunt fonduri pentru a se înapoia banii în totalitate într-o tranşă, nici la unii nici la alţii. E bine că se face o reparaţie şi oamenii îşi primesc drepturile. Vor fi speculaţii, vor fi interpretări, vor fi vorbe. Deocamdată însă românii s-au săturat de vorbe şi vor fapte. Nu îl laud pe Ponta, mai ales nu când greşeşte , dar aici a făcut atât cât se putea face. Şi a făcut într-o zi mai mult decât alţii în 5 guvernări succesive.
Dar ca să nu credă cineva că o să dau în diabet, am să mă leg şi de un alt subiect mult discutat, mult hulitul, şi contestatul pact cu diavolul, sau mai bine spus cu Oprea şi al său UNPR. Argumente pro şi contra vor apărea de o parte sau alta, unii spunând ca s-a revenit la situaţia sau realitatea existentă la alegerile din 2008, înainte de Marea Trădare şi formarea UNPR , alţii că USL a format o majoritate parlamentară cu ajutorul unei formaţiuni pe care cu o săptămână înainte o considera nelegitimă.Teoretic, ambele părţi au dreptate. Practic, sau legal, PDL-iştii să nu uite că ei au făcut dintr-o adunătură de trădători de partid, o formaţiune parlamentară. Aşa că din nou, ciocu mic! Acum, practic, culeg ce au semănat. Trecând peste discuţiile politice pe subiect, care nu vor înceta, părerea mea este că se putea evita acest scandal fie printr-o înţelegere gen „gentleman’s agreement”- dacă aşa ceva e posibil cu un partid de trădători – fie prin acumulări individuale, în urma unor selecţii bine studiate din întreaga coaliţie, actuală opoziţie. Sunt convins că ar fi găsit suficienţi clienţi cărora le tremură piftia în frigider la gândul vremurilor ce vor urma ca membri ai partidelor în opoziţie. Numai că această variantă nu ar fi fost aşa de rapidă, ar fi cerut timp, argumente şi poate şi … negocieri sau locuri sau fonduri de partid. Ponta nu avea toate astea la dispoziţie până la votul de investitură. Astfel a ales o cale mai puţin morală, dar mai sigură, asigurându-şi votul în parlament dar PIERZÂND mii, poate zeci , sute de mii de voturi la alegeri, pentru că UNPR-ul nu numai că are puţini suporteri, dar are si mulţi oameni care au mâncărimi în palme când aud de UNPR. Ponta a semnat pactul cu Diavolul, s-ar putea să încaseze palmele care îi sunt destinate acestuia. Ca să nu mai spun că chiar şi în interiorul USL a creat animozitate şi antipatie acest pact unilateral. Părerea mea este că Ponta mai mult a pierdut decât a câştigat iar gestul îi trădează dorinţa de a lua puterea cu orice risc, prin orice mijloace, călcând peste principii, prieteni , alegători. Proastă mişcare domnule Ponta, vă va costa acest gest, pentru că mai mult decât un gest avem în faţă un principiu la care nu trebuia să recurgeţi nici cu capul sub ghilotină : „ scopul scuză mijloacele”. Acest pact v-a trădat dorinţa de a obţine puterea prin orice mijloace şi totodată prin el aţi trădat încrederea colegilor de alianţă şi a alegătorilor. Încă un gest asemănător şi puteţi trece în PDL pentru că veţi avea soarta … PDL-ului. Ştiţi să mergeţi pe cărbuni aprinşi domnule Ponta ? Dacă nu, veţi avea ocazia de acum încolo.
38 comentarii
‘Astfel a ales o cale mai puţin morală, dar mai sigură, asigurându-şi votul în parlament dar PIERZÂND mii, poate zeci , sute de mii de voturi la alegeri’
Ai gresit pupincurist de cur basist. Trebuia sa spui milioane de voturi, sute de milioane de voturi………..Esti sinistru, jurnalistule!!!! Am sperat ca ai putin bun simt si, nu mai apari pe site……dar obrazul tau este foarte gros. Se pare ca, patronul tau este masochist pastrand jurnalisti precum tine sau roland pena. Fiecare pasare pe limba ei piere, nu-i asa?
Cap de musca e PPDD-ist dar nu-si da seama. e retardat.
Un articol bine facut. Dar pete se gasesc si pe stalucitorul soare. Nu vreu sa le gasesc dar, de dragul discutiei, piguliri, pe sarite:
1. Avem nevoie de un audit? Acei care merg sa preiau niste posturi in conducerea statului, acei de la care noi asteptam sa faca si sa dreaga, sa construiasca o tara eleganta si stralucitore, au nevoie de nu stiu cine sa le spuna ce si cum. Cine face auditul? Cumva organizatiile dlui Sova sau a altora ca el?
Sau sa se spuna clar, mai trebuie sa ciugulim niste bani!, si… am inteles.
Mi se pare o practica, sau daca n-a devenit practica, o actiune nefundamentata.
2. Se face mult caz de spusa „un fleac, i-am ciuruit„. La ce se refera? A ciuruit Hahaila pe toti acei care n-au votat cu el, – fapt de condamnat – ori pe organizatorii si conducatorii campaniei electorale a dlui Geona, adica competitorii sai? Adevarul este ca, le-a tras-o!
3. „Astfel a ales o cale mai puţin morală…” sau daca nu te faci frate cu dracu pina treci puntea, urmasii te vor condamna.
ce ai mă pribege cu auditul?!
e normal,e legal,care e roblema,ta?!
după guvernarea boc-non stop,nu e normal?!
vezi că o iei pe arătură,și nu de alta,da nu mai știi ce vorbești!
2.de unde știi tu cui s-a adresat kiombelul?ce organizatori ai lui geoană?!
ești dus?!nu apari ca președinte de stat să spui la unison,remarci din filme,către un popor care așteaptă,alte lucruri(ar fi bine să fii foarte atent cu analizele post-băse)
habar nu ai ce poate acest monstru!
1. Studii de fezabilitate, proiecte si proiectantii, consultatii si consultanti, sfaturi si sfatuitori, audituri si auditori, avocati, notari, bodiguarzi si… pesti si curve. Toate pentru a crea impresia de onorabilitate si legalitate. Ca rezultat, n-avem strazi, n-avem valuta, si banii, zeci de mld de euro, s-au dus pe asemenea… utilitati.
Citi rechini prinsi in plasa auditurilor si-au gasit sfirsitul? Audituri am avut si avem, rechini dovediti nu.
In loc de:
Te duci sef de stina la o asemenea stina. Daca esti cu adevarat sef pui oile sa-ti faca toate situatiile posibile si… imposibile, si tragi concluziile: ori la bal, ori la spital.
Daca nu esti sef, faci un audit.
Asa ca hai sa facem un audit, sa-i dam niste bani lui Sova, ca-i baiat bun.
2. Am spus-o, daca i-a ciuruit pe alegatori, este de condamnat, daca si-a ciuruit competitorii, le-a tras-o.
Cum i-a trecut prin minte si cum a reusit acest bagabont sa ajunga sef de stat? L-a votat urbos. Sa nu fiu rau: doar odata. 🙂
auditul intern este inclus în preț,adică nu costă nimic,pricepi?!așa că nu mai fi patetic și nici retoric!
la punctul 2.n-ai înțeles nimic,așa că las-o baltă!
1. In care pret? Care nu costa nimic?
Sincer, astept rezultatele si urmarile auditului.
2. F bine ca ai o varianta care te linisteste. Nici o problema, f bine.
http://www.youtube.com/watch?v=55rz91kh_88&feature=share
Pace!
cautâ-ți alt nick,mă pork-deixen -forumist- securist…asta o să faci toată viața pe care o mai ai,de aci încolo!
hahaha!
Sa termenat meciu. Sa da cupa. Hai ca tio dau si io tie. Salut dobrebibicule
Pentr tomi,
Domnule multumesc frumos!
De mult n-am mai ras cu atata pofta de prostia altora.
De regula omului prost ii esti dator cu o doza compasionala, da’ cu asta digital-dobre-bibicu,
nu trebui sa ai dovada niciunei retineri.
Prostul trebuie exterminat.
Prostul trebuie castrat.
Prostul trebuie regulat.
Merci.
Paraipoola, ce-ar fi s-o phooti pe ma-ta? ca a ramas scarba in cavou singura.
mă pribege,vrei să o iei în bot?!
ce-i cu tânjaua aia,explică-te!
Impresia imediata pe care ti-o lasa acest editorial dupa ce l-ai terminat de citit este ca, cel care l-a scris, d.p.d.v. jurnalistic, or este la inceput de cariera, or este un jurnalist care nu va afla niciodata cu ce se maninca jurnalismul. Ideile si presupusele analize pe care le-ar ascunde sint asemanatoare unui chibitz din vreo crishma de gara de pe linga vreo comuna oarecare de pe intinsul Romaniei.
Iata citeva mo(n)stre:
Spune d-l Neacsu (il citez): „S-au votat şi legi în Camera Deputaţilor, gata , vom avea vot uninominal, aşa cum a grăit Băsescu pe vremea când PDL -ul înflorea. Vor fi declaraţi admişi cei care vor lua nota cea mai mare, chiar dacă vor intra cu nota 5, chiar dacă se vor prezenta doar 6 votanţi. Trăiască democraţia. E bine, e rău ? Vom vedea.”
Explicatie: se vede de la o posta ca d-l Neacsu habar nu are ce scrie in aceasta lege si ce reprezinta ea. Daca ar fi fost „jurnalist” s-ar fi interesat iar acest paragraf nu ar mai fi fost scris in termenii acestia. Aceasta lege a uninominalului a fost rapid trecuta spre parlament pentru un singur motiv: excluderea pnl-ului la viitoarele alegeri parlamentare si prezidentiale. De ce? Simplu. La ora actuala pnl-ul datorita esecului de a se alia cu psd-ul nu mai are decit aprox. 10-11%, si aceasta in scadere. PSD-ul se pregateste pt. debarcarea lui Crin care reprezinta pentru ei incarcatura nenecesara, pnl-ul comportindu-se din 1990 incoace doar ca un partid de purtatori de servieta pentru altii, sau pres de sters picioarele. PSD-ului nu-i convine un presedinte pnl-ist, si, dupa ce a reusit sa obtina ce si-a dorit, se pregteste acum, pentru un presedinte psd-ist, in persoana socrului lui Ponta, Ilie Sirbu. Aceasta lege scoate afara din calcule partidele mici, pe independenti sau pe cei care vor sa incropeasca partide, cu alte cuvinte, actuala lege votata in graba nu are decit o explicatie : distrugerea democratiei. D-l Neacsu nu poate sa vada acest lucru pt. ca d-lui nu e jurnalist ci un simplu chibitz de crisma comunala.
Alt exemplu :
Spune acelasi Neacsu, il citez: „Aviz celor care obişnuiesc să nu meargă la vot. Spun că este un lucru bun , pentru că sper ca măcar aşa se vor trezi românii din letargie, altfel, dacă nici acum, după toate relele şi belelele prin care au trecut, românii nu se deşteaptă şi nu merg să voteze, atunci să nu mai iasă în stradă, să nu mai protesteze, să nu mai plângă pe la porţi închise, îşi merită soarta pentru că ei şi-au pecetluit-o prin absenţa la vot.”
Raspuns: Doamne, Doamne ce analiza schioapa. Pai, bine, d-le chibitz, Neacsu, cum poti sa scrii asa ceva, cind, votantului roman ii este inflederent si madagascar pe cine voteaza sau nu pentru ca el nu are de ales decit dintre trei partide mari si late care l-au distrus in acesti 22 de ani de sclavie comunista. De ce-l admonestezi pe amaritul de roman, d-le Neacsu ca sa iasa la vot? Pentru cine sa iasa la vot? Cine-i da incredere, d-le Neacsu dintre pnl, psd, pnl, udmr, punr sau prm? D-le, lasa-te de scris la Ziua veche, d-le, ca esti de tot risul. Romanii au gresit alegind fsn-ul in 90, apoi in 93, apoi psd-ul, apoi cdr-ul, apoi psd-ul din nou, apoi pdl-ul, iar acum, el ce trebuie sa faca?, sa se reintoarca la psd? Asta numesti d-ta democratie si iesire la masiva la vot? Chiar nu ti-e rusine, d-le chibitz Neacsu? In cine sa se increada, d-le? Ce forta politica exista pe eshicherul politicii romanesti astazi, 9 mai 2012? Spune-mi d-ta numele formatiunii politice care nu a mai condus pina acum Romania, care nu a fost implicata in nici un scandal de coruptie, care nu a facut parte din nici un guvern postdecembrist; care este numele acelei formatiuni politice, d-le Neacsu, catre care romanul sa se indrepte cu incredere pt. ca aceasta formatiune politica are un program coerent, program din care actualul comunst Ponta se inspira si-l urmeaza pas-cu-pas pentru ca aceasta maimutza, Ponta, si nemernicii pe care-i acopera nu au nici cea mai mica idee de ce trebuie facut pentru popor?
Concluzie: D-le Neacsu esti slab, extraordinar de slab, si, intre noi fie spus, e o rusine sa apari pe coltul stinga sus al acetui ziar digital anonim si citit doar de vreo trei-patru deplasati mintali care nu stiu sa faca in viata lor decit un lucru : sa injure!
nu iau apărarea lui neacsum dar tu ești aceeași mizerie care-l slujește pe dd…
mai bine ai avea bunul simț să postezi cu nick-ul tău de bază!
te respect până la următoarea postare…după aia…D-zeu cu mila,prietene!!!!
hahaha!
Nu m-as mira sa fi tot tu dobitocule Mache care scri sub diferite nick-uri, si te dai desteptul desteptilor pe Net, deci esti prostul prostilor, vai de capul tau si ti-ai pus si nick-ul asta in engleza care inseamna tocmai opusul a ceea ce esti, UN DOBITOC, BASIST!
Cunoscatorule, in perioada prohibitiei din USA, in majoritatea barurilor era afisat Nu trageti in pianist.De ce oare, tu care le cunosti pe toate dincolo , de balta, poate vi cu o iluminare. Privin aprecierile tale ,de data asta ,personal cred ca dl. Neacsu are dreptate, desii in privinta recomandari de a initia un curs de trecut pe jeratic a PM Ponta, am rezerve , pe care doar timpul le va elucida .
Cunoscatoorule,
Iti recomand o propozitie, pe care cred ca ai sarit-o in cautarea greselilor si manerelor „Absenţa la vot contează la fel de mult ca şi votul, reprezintă practic o şansă dată celui care nu merită să te reprezinte”. Daca nu l-ai citit, citeste-l, daca l-ai citit si nu ai inteles nimic, nu mai citi, citesti degeaba. Dar poti comenta in continuare, cu acelasi efect.
milosule, aici pe forum, ca si in „articolele” pe care le emite, Neacsu are aceleasi drepturi ca si tine.
Te poate jigni exact cum il jignesti si tu pe el.
Are libertatea sa injure sau sa scrie prostii (la asta ultima e stahanovist-daca stii ce inseamna)
Iar daca traficul creste din cauza aberatiilor pe care le publica, patronul o sa-i dea un premiu in loc sa-l scoata de la rampa. Nu ai auzit de presa de trei lulele? „Sa ma injure, sa ma blesteme, dar sa ma citeasca”
Se duc cu hirtia cu traficul zilnic in dinti la sponsori si fac rost de reclame platite din care ii dau lui Neacsu, premiul ala de care vorbeam.
Daca nu-ti place sau nu-ti convine, citeste alte ziare.
SUBSCRIU!
VALULE VERDE, subscriu, Neacsu are drepturi egale cu toti oamenii!
Numai poporul are dreptul la democratie. Iar Neacsu nu este nici din PSD, nici din PNL, deci nu este din popor ci este doar un bastinas, asa ca nu trebuie sa aiba pretentii. Stai sa vezi, imediat ce le punem niste taxe mai noi, ca sa salvam patria iar poporul sa aiba un trai mai bun, imediat o sa tipe.
Bastinasii e rai si nerecunoscatori, asta e!
Dobredigi,
care a …. tomi = care a .u.u.o tomi!
Tataie ,tu ești cel mai puțin în drept sa judeci pe alții ce pot,tu ai uitat deja demult că înafară ca faci pipi în scutecelele acelea roz ce ți le pune nevastă-ta să nu-i murdaresti patul noaptea cu urinatul tău,deci pe scurt tataie cucurigu tu mai ți minte la ce mai foloseai acel flendurel dintre piciorutele tale?
Ia fă stânga-n prejur tâmpițel si marș la culcare, hei tembel acolo-i dulapul ,nu ușa de la dormitor, vezi dacă ai dormit mult in grajd nu mai ești în stare sa deosebesti ușa de la dulap cu cea de la dormitor. Nu uita scutecelul.
tomi
vorbi-se,kk-tul!
Ba mie imi e greu sa te intelegda tu cre ca nu pricepi nimic din ce scri.
Esti prost si fudul! Digital, Urbos, KKTZI!
Auzi tataie digital ,azi ai avut o zi cam grea,am picat si eu pe capul tau si stiu bine ca dupa un tur de parole cu mine esti dus la spital sa-ti restabileasca tensiunea, asa ca ia tu cutia ta de diazepam,poti sa-l bei cu un paharel de vodca,efectul este mai sanatos,ai putea dormi chiar o luna buna,chiar doua, trei,………
tomi
D-ul Neacsu isi ia iluziile drept realitate, ca deobicei. El spune ca (de fapt el viseaza) „Au început să curgă demisiile prin ministere şi concentrate.” Prostie mai mare ca asta nici ca putea sa scrie acest pseudojurnalist. Spre informarea lui, trebuie sa-i spun ca posturile din esalonul 2 al Guvernului trebuiesc ocupate de reprezentantii actualei puteri guvernamentale care trebuie sa-si numeasca proprii lor secretari ministeriali la ministere si deconcentrate. Asta este motivul demisiilor si nu acela ca, vezi Doamne, Ponta vine cu „auditul” si-i vor gasi cu afaceri murdare. De fapt, chiar ieri, Dragnea de la psd si Fenechiu de la pnl, au „muncit in dracii aia mari” la impartirea cascavalului la ministere si deconcentrate.Au prioritate cei care au mai fost în Guvern
Liberalii şi social-democraţii au mers pe varianta ministerelor bi-colore, urmând să se afle sub controlul ambelor partide. De regulă, la fiecare minister erau două funcţii de secretar de stat, dar, din cauza solicitărilor care depăşeau numărul posturilor, s-a luat decizia să fie crescut numărul acestora. Ca şi la nivel de miniştri, secretarii de stat au fost selectaţi din rândul liberalilor şi social-democraţilor care au mai deţinut aceste funcţii în anterioarele guvernări PSD şi PNL. O excepţie este analistul Liviu Voinea, care va fi numit secretar de stat la Finanţe.
Dan Mihalache, recompensat cu SGG
Secretariatul General – „bucătăria” Guvernului Ponta – va fi condusă de Ion Moraru (PSD). El va fi secretar general al Guvernului şi va avea rang de ministru.
Moraru a mai condus SGG în 2009, în guvernul Boc I (PDL-PSD). Între 2000 şi 2004 a fost adjunctul lui Şerban Mihăilescu la SGG în Guvernul Năstase. Moraru îl va avea ca secretar general adunct pe Dan Mihalache, consilier al lui Crin Antonescu şi secretar general adjunct al PNL. Premierul Victor Ponta a semnat ieri numirea în funcţia de secretar de stat la SGG şi a lui Andrei Rizoiu. Acesta este un vechi colaborator al lui Ponta încă de pe vremea când actualul premier era Şeful Corpului de Control al Guvernului Năstase.
La Transporturi, minister condus de liberalul Ovidu Silaghi, premierul Ponta a schimbat deja secretarii de stat. După ce i-a demis ieri pe Eusebiu Pistru şi Alexandru Ion Coita, premierul i-a numit pe Septimiu Buzaşu şi Valentin Preda, care au mai activat ca secretari de stat la Transporturi în Guvernul Tăriceanu, sub Ludovic Orban.
Revin oameni din Guvernul Boc I
La Ministerul Muncii, condus de Mariana Câmpeanu (PNL), vor fi numiţi ca secretari de stat Alexandru Petru Frătean (PSD) şi Denisa Oana Pătraşcu (PNL).
Frătean este preşedintele PSD Mureş şi a mai fost secretar de stat la Muncă în 2009, guvernul Boc I (PDL-PSD). Denisa Pătraşcu a fost secretar de stat la Muncă în guvernul Tăriceanu, mai precis înte 2007 şi 2008, în mandatul ministrului Paul Păcuraru.
La Ministerul Afacerilor Europene, condus de independentul Leonard Orban, USL a stabilit ca un secretar de stat să provină de la PSD, iar celălalt de la PNL. „Ce este foarte important e că aceia care vor deveni secretari de stat să fie în primul rând specialişti foarte buni în domeniul gestiunii fondurilor comunitare, asta e înţelegerea pe care o avem şi va fi materializată”, a declarat Leonard Orban.
Năstase: „Toţi vor posturi de control”
Adrian Năstase a constatat că în România puţini sunt cei care vor să muncească propriu-zis: „Am avut o revelaţie. În România, posturile cele mai dorite sunt posturile de control. Am vorbit cu multă lume în aceste zile. Cei mai mulţi dintre ei îşi doreau să lucreze la ANAF, la Garda financiară, la control la agricultură, la Garda de mediu, la calitatea în construcţii, la controlul vamal, la protecţia consumatorului, la RAR, la poliţia de frontieră, etc. Mulţi vor să vadă cum muncesc alţii. De ce oare?”.
„Cele mai dorite sunt posturile de control. Mulţi vor să vadă cum muncesc alţii. De ce oare?”
Adrian Năstase, lider PSD
USL ratează „prăjiturile” Romgaz şi Transgaz
Cei doi noi secretari de stat de la Transporturi, Septimiu Buzaşu şi Valentin Preda, au mai ocupat aceste funcţii în timpul mandatului lui Ludovic Orban, în Guvernul Tăriceanu. Valentin Preda vine pe filiera Radu Mazăre, căruia i-a fost consilier în ultimii ani. Septimiu Buzaşu, care se va ocupa de autostrăzi şi căi ferate, a fost mai mulţi ani în conducerea CNADNR. Buzaşu are un traseu ciudat, fiind şi consilier local în Bucureşti dar şi viceprimar la Satu Mare.
Achim Irimescu, secretar de stat nominalizat de ministrul Daniel Constantin, este consilier la Delegaţia României pe lângă Comisia Europeană. „Este un specialist desăvârşit”, a afirmat Constantin. Achim Irimescu a negociat aspectele agricole ale ţării noastre atât înainte, cât şi după aderarea la Uniunea Europeană. A ajuns la Bruxelles în 1995, în calitate de stagiar.
Aproape cert, Liviu Voinea va fi secretar de stat la Ministerul de Finanţe. Are 37 de ani, a absolvit ASE la Bucureşti, are un MBA la Stockholm şi un doctorat.
Miza cea mai mare erau funcţiile de conducere în cele două companii de gaze cu sediul în Mediaş: Romgaz şi Transgaz. PDL instalase aici doi profesionişti neafiliaţi politic, iar în scurt timp va trebui implementat managementul privat. „În cel mult un an acolo o să fie manageri privaţi. Nu prea mai au ce să facă”, au declarat surse din interiorul acestei industrii.
Sper ca acum, falsul jurnalist Neacsu, sa inteleaga ce si cum se fac cartile in politica. Numai ca, imi e greu sa cred ca sinapsele d-lui ar putea sa proceseze astfel de chestiuni sensibile.
Sper ca din ceea ce v-am transmis, de fapt niste informatii dintr-un ziar central, in care scriu ADEVARATI jurnalisti, calificati in aceasta meserie, nu ca d-stra, spuneam, deci, ca nimic nu se schimba, ci, se inlocuiesc niste mafioti cu alti mafioti, rezultatul fiind = aceeasi mizerie si aceeasi saracie. Daca nu reusiti sa descifrati ceea ce v-am comunicat, aveti oameni in redactie, destepti si cu mintea agera, cum ar fi d-ul Pena. Rugati-l sa va explice pe indelete ce v-am transmis. 🙂
Bine si asa, invata dumneata sa mai citesti si printre randuri .S-a anuntat ca vor fi schimbati cei numiti pe criterii politice, nu cei competenti, deci schimbarea nu este obligatorie daca exista competenta si atunci.. tot ce ai spus dumneata cu toate exemplele este pura speculatie in ceea ce priveste motivele schimbarii. Intrebarea care se pune cu adevarat este daca se va respecta ceea ce s-a declarat. Raspunsul ai putea sa il banuiesti, dar cei care se simt vizati il; stiu. De aceea au loc demisiile. Nu demisioneaza cel care stie ca este curat si are o sansa de a ramane in continuare. Cand citesti sau citezi asa multe informatii, risti sa nu vezi ce scrie printre randuri.
Nu, d-le Neacsu, nu pot fi de acord cu d-stra. Scrisul editorialelor pentru un ziar, fie el si electronic, nu se face pentru a fi citit printre rinduri. Aceasta tehnica era folosita pe timpul comunismului. Intr-o democratie, fie ea si „made in Romania” in ziaristica nu ai nici o shansa daca scrii pentru a fi citit printre rinduri. Despre ce naiba vorbim noi aici? Da-mi si mie un singur exemplu de jurnalist roman care scrie pentru a fi citit printre rinduri si eu imi retrag cuvintele. Ce naiba? Chiar nu vrei sa intelegi ca subsecretarii de stat si-au dat demisia, nu pentru ca le-ar fi frica sa nu fie prinsi de auditul usl-ului, ci, pentru ca ei stiau deja ca vor fi inlocuiti oricum de catre usl. Una e sa fii dat afara si alta e sa pleci prin demisie. Intrebati-l si pe nenea Pena, ca el le stie pe-astea. Uitati-va la Orban care fracea parte din guvernul MRU; si acesta si-a dat demisia dar Ponta l-a telefonat si acesta a renuntat cind Ponta i-a propus sa ramina si sa faca parte din guvernul lui. Ati auzit ca Arafat si-a dat demisia de la Sanatate? Nu. De ce? Pt. ca Ponta a vorbit deja cu el si se pare ca acesta nu are nevoie sa-si dea demisiam desi Cepoi il uraste de moarte. De-aia va spun: jurnalismul e gre, bre, nu-i pentru oricine, chiar daca miriie si vrea sa para fioros. Pune si matale poza d-tale alaturi de Sorin Rosca, Chireac, Vilcu, Cristoiu, Roncea, si vezi daca ai loc acolo. Inchipuieti ca la ziarul Ziua nu ai fi avut nici o shansa sa fii cooptat printre jurnalistii de-acolo. Daca nu ma crezi, intreaba-l si nea Pena, dar asa, intre patru ochi sa nu ne auda si ceilalti! 🙂 🙂 Da’ mata nu te descuraja, da-i inainte … cu folos!, vorba cintecului!!! 🙂 Macar sa crape Ciuciu si urbos de oftica! 🙂
Eu spuneam sa citesti printre randuri declaratiile politicienilor, dar dumneata din pacate nu citesti nici randurile scrise, asa ca .. de unde e nu cer nici eu ca nu sunt eu ma breaZ decat Doamne Doamne.Orcum iti multumesc ca nu ma mai incluzi pe lista viitoprilor membri PPDD.
…”nea Pena”…
sa intelegem ca „nea Pena” a trecutla pepedede?
Domnule Neacsu, pentru ca intri pe listele PPDD-ului trebuie sa dovedesti ca ai valoare. Asa ca? Oricum PPDD-ul e pe cai mari si sondajele o demostreaza. Nu sondajele masluite pe care le dau astia, ci cele adevarate care sint ascunse de ochii publicului. Ca in Grecia. Ai vazut ca in Grecia, usl-ul lor era cotat (de fapt se cota de unul singur) cu peste 73%, si la alegeri, de-abia daca au luat un 11%, asa cit ar lua si usl-ul de la noi. Numai ca la Greci, cinstea e la un nivel de-o mie de ori mai ridicat decit la noi, si acum, companiile de sondaj public sint in justitie si vor incasa multi ani de puscarie pentru minciunile pe care le-au aruncat pe piata incercind sa lase usl-ul grecesc sa fure pina la loc comanda voturile ca sa preia puterea. Asa e si la noi. Inca nu am vazut usl-isti sau pdl-isti iesind cu curaj in fata populatiei, dar nu la mitinguri prearanjate cu cadouri si bani, ci asa, cum face Dan Diaconescu in tara unde este intimpinat de sute de mii de romani, care-l asteapta in orasele si comunele pe unde se duce si la ora unu noaptea. Face asa ceva usl-ul sau pdl-ul? Ati auzit d-stra de asa ceva, ca eu nu. Ce sa mai zicem de faptul ca televiziunile aservite puterii si tinute in friu de cna-ul mafiot nici macar nu l-au prezentat pe propusul ppdd-ului pt. primaria Bucuerstiului, Horia Mocanu. De ce le frica acestor antiromani de la televiziunile de stiri mafiote ale Romaniei? Ce alt partid are in rindul lui un numar mai mare de phd-isti, doctori sau graduati cu magna cum laude de la harvard cum are PPDD-ul, despre care antiromanii il cred un partid al prostilor??
In sfarsit tara este salvata, iar poporul reinstaurat in pozitiile cheie din ministere, comisii si parlamente! Bastinasii conlocuitori, care au votat sa fie siguri ca poporul roman ii va conduce cu placere.
O TARA INTREAGA A AFLAT CEA MAI EXTRAORDINARA STIRE, curtea de apel si sjustitie i-a dat cistig de cauza lui Dan Diaconescu iar licenta otv-ului nu se va mai injumatati deloc, asa ca otv-ul va putea emite pina la terminarea licentei in aprilie 2013, cin, o sa si-o extinda pt. ca atunci, PPDD-ul va avea tara in mina lui. Bravo Daneee, bravo justitie. Ceva-ceva se misca in tara noastra, de cind PPDD-ul activeaza pe plan politic.
@ValVerde
Postez aici, sper ca domnul colonel Neacsu sa nu ne ‘zvirle in… spatiul galactic.
“@ Pribeagul:
“cu cit s-a depreciat dolarul in 2011 fara de 1989?
Am zis de 3-5 ori, propun 4.
Ce spuneti?”
Eu zic sa te duci la scoala. ”
Mi-ar placea ff mult, „căci nu este alta și mai frumoasă și mai cu folos în toată viața omului zăbavă decît cetitul cărților” 🙂
Constat ca desi nu te duci la biserica esti profund credicios; te duci ritualic la templul The Bureau of Labor Statistics sa te inchini zeului The Consumer Price Index (CPI) si propagi cu devotiune aceasta religie. 🙂
Sunt slabe sperante ca alte argumente sa te faca sa… iesi din pestera lui Platon.
Mache pare mai intelegator. A aceptat o marja a variatiei valorii $ului: “intre 1.6 si 2.6”. Tu nu si nu, cu toate argumentele pe care ti le-am prezentat, sustii ca in 21 ani, dolarul s-a deprecit cu 72% fix (“un dolar din 1990 valoreaza exact 1.7207345 dolari din 2011”). 🙂
Iata ce spune in legatura cu aceasta problema un domn documentat.
http://www.tvr.ro/inregistrari.php?file=DATA-2012-05-01-15-27.flv&id=Garantat%20100%
In interviul acordat, Florian Goldstein, cunoscut si sub numele de MAKE, preciza :
– “doar ca era o minciuna, el cintarea mai putin”, se refera la moneda
– “PIBul planetei 50 trilioane de $”
– “datoria planetara 1.15 cvadrilioane $… nimeni, nici macar matematicienii nu-si imagineaza ce reprezinta aceasta cifra, dupa unii ar fi 1000 de trilioane, dupa altii 1 mil de trilioane”
– “cultura ne salveaza” 🙂
Sau ce se intimpla cu masa monetara:
“Ca urmare a acestor uriaşe infuzii monetare ale băncii centrale americane – imitate de Banca Angliei şi, într-o măsură mai mică, de BCE şi de alte bănci centrale din lume -, baza monetară a SUA a sărit de la puţin peste 800 de miliarde de dolari la 2.200 de miliarde, o creştere de aproape trei ori în cursul a numai un an, din toamna lui 2008 până în toamna lui 2009”
“o creştere de aproape trei ori în cursul a nu¬mai un an” !
Chiar poate crede cineva ca asemenea dezastre n-au influenta asupra valorii monedei?!
In conditiile de crestere catastrofala a preturilor unor marfuri de baza (otel, cupru, aur…) si a dezastrelor monetare mentionate, 4 mi se pare un indice infim. 🙂
Mache,
la realizarile cu care vrei sa-l ametesti pe Bula ai uitat de datoria de 100 mld euro. 🙂
Comments are closed.