Acasa Opinii Fereşte-l Doamne pe Bute

Fereşte-l Doamne pe Bute

scris de Marin Neacșu
2.121 Afisari

Acum câteva luni, prin martie, când Bute îşi apăra pentru a şaptea oară titlul, spuneam că este ghinionist. Şi am spus asta pentru că victoria sa superbă a trecut şi atunci aproape neobservată în media dâmboviţeană,  mai mult din cauza unor evenimente politice care au excitat condeierii şi vorbăreţii decât victoria sa. Încheiam atunci cam aşa :

Marin NeacsuGhinionul lui Bute este că e contemporanul şi conaţionalul lui Băsescu şi Severin  şi al lui Bercea şi al lui Păsat şi al lui Voicu şi al lui Ritzi şi al lui Roberta şi al lui Vântu şi al lui Felix care au grijă ca presa sa aibă ce scrie.”

Sâmbătă seara, Bute a reeditat evenimentul şi şi-a mai apărat odată titlul, de data asta la el în ţară, împlinindu-şi un vis  de aur: să îşi apere titlul în faţa românilor. Cuvintele sale, lacrimile sale au fost sincere şi pentru asta merită tot respectul nostru.

Numai că nu se putea să nu apară şi cineva care să strice toată frumuseţea serii şi să nu dea cu băţul în baltă. Până acum, la celelalte meciuri ale lui Bute, l-am observat intercalându-se în toate momentele mai importante, în toate pozele pe care cineva încerca să le facă cu Bute. Apărea peste tot, enervant de insistent, ca ciocănitoarea Woody, ca nu cumva să apară poze în vreun ziar şi să nu fie şi el remarcat prin zonă. Mi-am dat seama că omul e în campanie de imagine şi vrea să îşi lege fizicul de tot ce e frumos şi bun, dar gestul său de sâmbătă m-a convins că nu e numai băgăreţ, este şi responsabil cu lustrul. În timpul cuvântului lui Bute s-a insinuat iarăşi în spatele lui şi i-a şoptit să nu uite să pomenească în acatistele sale si despre TOAŞA, doamna doamnelor, spaima rododendroanelor. Iar Bute, de bună credinţă, a considerat că nu e rea ideea pentru că, în ultimă instanţă, şi ministerul toaşei contribuise substanţial la împlinirea acestui vis, lucru pentru care ar fi meritat aplauze. Numai că, ce nu ştia Bute, canadianul, şi ştia Obreja, românul, era că o simplă menţionare a numelui Toaşei sau Toaşului sau a altui membru al clasei la conducere va stârni “ovaţii” furtunoase. Şi uite aşa, o seară care merita aplaudată de la cap la coadă, a fost împănată cu huiduieli mai ceva ca la Iaşi. Păcat, Bute este într-adevăr ghinionist.  Sincer sa fiu, cădere ca a francezului nu am văzut la nici un meci de box, nici chiar al greilor şi văzând cum a căzut, Mendy, am crezut că a dat trenul peste el. Cred că nu s-a mai putut ridica din cauza căzăturii, nu a loviturii. Oricum, trebuie să fie ceva în pumnul lui Bute şi dacă aş fi medic l-aş recomanda tuturor somnambulilor.

Ce nu aş recomanda nimănui este un “sfătuitor” ca Obreja. Nu ştiu dacă sfatul său a fost dat intenţionat, pentru a-i strica seara lui Bute sau a fost pur şi simplu un act de lustragiu, dar în mod cert îl descalifică. Domnule Obreja nu mai amestecaţi sportul cu propaganda politică. Dacă doriţi să pupaţi posterioare, făceţi-o în particular, nu mai împingeţi pe alţii la prostii. În cel mai fericit caz l-aţi fi putut sfătui să menţioneze implicarea ministerului în eveniment, nu a Toaşei. Nu de alta,  dar aţi putea avea reclamaţii şi mai trebuie să staţi şi la coadă.

Acum, pe lista ghinioanelor lui Bute va mai intra un contemporan, Rudel Obreja.  Dacă la prietenul Obreja îl mai adăugăm şi pe prietenul Doroftei care  supărat că a greşit pronosticul şi  Bute a dat cu Mendy  la podea mai devreme decât pariase el, îl învinuieşte pe acesta că a făcut din box o afacere, avem o imagine de ansamblu. Şi trebuie să îi dau dreptate. Aici a greşit Bute, afacerile se fac cu iaurt, prin reclame penibile. Şi pentru ca penibilul să meargă până la sfârşit, mai apare şi câte un Bursuc cu o manea dedicată lui Bute. Doamne cum poţi lăsa să trăiască  în aceeaşi ţară, oameni atât de diferiţi ?

Fereşte-l doamne pe Bute de prieteni, că de adversari, are singur grijă!

Merită revăzuta căzătura!

2 comentarii

Spartacus 11-07-2011 - 10:17

Articolul ar fi trebuit sa se intituleze ”cazatura lui Mendy si cazatura lui Obreja.”

Oblio 12-07-2011 - 22:24

Lazaroiu ii incaiera pe Oprescu si Piedone ..
Alt meci de box…Doamne ce de centuri o sa vedem ..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS