Acasa Opinii Fix acum un an. Cu A.Severin la masă

Fix acum un an. Cu A.Severin la masă

scris de Mihaela Popescu TAULET
12 afisari

Fix acu’ un an fusei invitată într-o mare vrie de o persoană importantă la o sindrofie, la Clubul BNR.

Mihaela Popescu TauletSeară friguroasă de martie, orele 20,00, abia căzută din avion, mă întorceam de prin străinătăţuri, deh…obiceiul prost al românilor de după revoluţie de a călători în dreapta şi-n stânga…

Motivez, ba că e ploaie , ba că e târziu şi nu pot ajunge. Însă amfitrionul petrecerii îmi spune : «dragă, nu-i chip şi nu admit refuz!». Zis şi făcut ! Aterizez pe Otopeni, aranjez şi trimit valizele acasă şi mă înfăţişez-trap la Clubul BNR. Mă aşteptam la mare atmosferă de bal, balamuc, muzică…când colo, mă crezui la o adunare de pensionari : la mese de câte şase-opt pe diviziuni, partide şi servicii, toată lumea făcea discuţie la discuţii. Eu am fost « plantată», de către gazdă, la masa unui celebru orator contemporan: dl. A. Severin.

Bună seara, Bună seara! câteva priviri deviate din farfurie îmi fură aruncate şi fără răspuns aterizai în mijlocul discuţiilor. Ce discuţii ! Ce discuţii ! Politikie, iconomie, farindosie…Cel mai tare m-a uimit şi m-am crezut că susţinea teză dăşchisă la jurnalism, ca atunci când încondeia în calitate de ieditor la cotidianul MegaConnect, al domnului Corect, cine şi nimeni altul decât inimitabilul, inestimabilul domn A. Severin !

Brusc mi-am reamintit de vehemenţa editorialistică şi politică, unde ideile stimabilului curgeau ca un râu fără sfârşit, fără ca publicul sa aibă posibilitatea replicilor sau aplauzelor, după cauză.

Într-un vârtej, ameţiti de noianul tiradelor am înţeles cum este cu mondializarea, cum stau puterile Europei, ce se întâmplă în culise la partide, cine este Regele, cine este Preşedintele, cum se trăieşte la Parlamentul European, cum deciziile se duc şi se întorc, cum noi cei obişnuiţi, nişte minusculi ignoranţi nu pricepem mai nimic din mersul vremii.

Între toate aceste tirade, memorabile dealtfel, doamna Severin, expert dacă am înţeles bine şi profesor de genetică, ne-a ţinut o demonstraţie despre «cântul paharelor », adicătelea: se iau niscaiva pahare de cristal sau semi-cristal, pline sau pe jumatate pline şi doamnelor, pentru că în timpul discuţiilor despre politici trebuie să daţi dovadă de pacienţă şi inteligenţă, vă plimbaţi degetele ojate pe marginea paharelor. Şi surpriză : veţi constata că ele vor cânta,  silfid şi prelung, neîntrerupt şi transparent,  întocmai glăsciorului pertinent de sirenă a partidului, care fuse dl. A. Severin.

Cu nostalgie îmi aduc aminte cum toate doamnele, minunate, în frunte cu noua d-nă Meleşcanu, hurie blondă şi târzie, se extaziară la unison în faţa apetenţelor şi proprietăţilor cristalului. Seară de martie, ploioasă, ninsoare târzie, petrecere cu fanţi şi infante, ditirambi şi tartine, ce vremuri, ce vremuri…

Astăzi mă îndoiesc că energumenul nostru de atunci, genialul şi oratorul perfect al seratei, A.S., ne va mai putea delecta, explica şi concluziona în stil avocăţesc, ciceronian despre adevăruri…căci domnia sa, până una alta, fuse încurcat de …niscaiva jurnalişti. Şi, cum bine a zis o colegă a mea, «ăştia nu erau de la Libertatea.ro ! ».

Epigon într-ale retoricii şi plătit cu 190.000 euro, adică 15.833 euro pe lună (cum poate n-aţi visat), declarat etalon într-ale şpăgilor, de către UE, dl. A.S. încă ne uimeşte.

Era totuşi mai bun ca editorialist, pe vremuri la ziarul MegaConnect, al D-lui Corect.

48 comentarii

codul x 22-03-2011 - 09:11

– coruptia din PSD a ajuns si la BRUXELLES- halal tara.Sa fie testati si urmariti si parlamentarii nostrii , ziaristii,formatorii de opinii etc.cu camere ascunse peste tot pe unde umbla, nu ministri carora nu le dati voie sa lucreze, ca stati la usa lor si le bruiati birourile cu tembelismele voastre de la nerealitati si neantene.

digital 22-03-2011 - 09:24

sa fie urmariti si asculiati: copiii,de gradinita,scolarii,pensionarii,bebelusii,femeile gravide……hai baga pana la capat ce te-ai oprit asa brusc!!!!!!

Ciu Huhu 22-03-2011 - 09:37

Coruptia politicienilor evrei care conduc UE a fost intotdeauna la BRUXELLES, NU A TREBUIT SA SOSEASCA DE LA BUCURESTI!

Ciu Huhu 22-03-2011 - 09:40

PS. Severin e unul din evreii care conduc UE!

u s 22-03-2011 - 18:04

A ajuns ma-ta la Bruxelles codule. Hai sictir vierme ca tot la Targoviste ajunge Chiorul.

Seneca 22-03-2011 - 20:47

Cinic, scris chiar cu sarcasm, dar bine scris!

digital 22-03-2011 - 21:43

de ce n-ai scris articolasul asta acum un an fatuca??!!te-ai gandit cumva ca daca nu ia boul clapa s-ar putea sa-ti impute cineva participarea la sindrofii de pensionari??!
ori sa te asocieze cu lumea buna in cazul ca are succes?!
cam joci la doua capete,nu-i asa??!!
pe cand urmatoarea miscare tanti TAULET!!
fuse ori nu fuse??!!

mihaela taulet 22-03-2011 - 22:25

de la tanti Taulet lui nenica digital

sau cum te-o chema dragutule..;eu spre deosebire de dumneata am mai multi testosteroni si ma semnez, pe cand tu esti un fel de tom degetel…si acu’ sa-ti zic „din culise”:nu m-am gandit acum un an ca o sa-i traga cineva sau ceva presul de sub picioare, insa evenimente de genul asta scarbavnice am in fiecare saptamana, din cauza meseriei, atat de blamate de jurnalist; , iar colegii mei au si ei parte la randul lor, de astfel de „ievenimente”;suntem obligati sa vedem orori, draguta in fiece zi, incat crede-ma nu mai stii intre care sa alegi; de unde functioneaza bina aducerea-aminte; cat sa stii, ai dori dumneata, de la postul de unde esti, presupun, platit cu cativa maravedisi sa ma mustrezi, sa fi fost asa pensionar cum erau aceia …insa presupun ca nu esti decat sergent inca, se cam vede din pacate; lasa arta si comentariile draga pe sema noastra si mai pune ceva testosteroni unde trebuie, pentru ca ai nevoie, ca sa nu mai semnezi cu degetelele…

digital 22-03-2011 - 22:33

nu cred ca ti-am atins G-ul dar am fost pe aproape cu degetelele recunoaste!!
cat despre gandire nu am nevoie nici de arta nici de comentariile voastre ca sa stiu cum sa traiesc si ce sa inteleg din viata!!!

ValVerde 23-03-2011 - 02:45

Digital, te pui cu pick-hammer-ul pe G-ul fermecat.
Ia-o si tu gradat, începe cu T-ul de bătut ouăle, continua cu robotul de bucătărie viteza medie si lucrează-ți drumul in sus pina la excavator!,

Aolica 23-03-2011 - 06:41

Mda… pai ciobani digitali cine dreak a mai vazut?

digital 23-03-2011 - 08:30

aolica putuLICA vezi ca nu m-am luat de geul matiiii!!

digital 23-03-2011 - 08:46

lasa-ma vale ca m-am saturat de analistii lu peste care ne spun noua cume cu toate pe pamant,iar cand incerci sa le spui tu ceva sau sa-i intrebi ceva cat de cat logic o fac imediat pe frustratii si inteligenti ca nu mai au loc de ei.
la ce dreq se asteapta??!!
sa-i laude toti sau sa-i aplaude???!!!ce dreaq mai scriu atunci!!
n-am crezut ca se va isteriza in halul asta,pe bune,dar cred ca sta cam prost cu hormonica,numa ea stie de ce!!
sa -i fie de bine!!!!

digital 23-03-2011 - 08:51

daca vrea imi cer si scuze ca nu-s mitocan da nu stiu de ce s-a isterizat si arunca acuze de parca nu siuce i-am zis??!!

u s 22-03-2011 - 22:45

Testosteronii are legatura cu succesurile?

ValVerde 23-03-2011 - 02:41

D-na Taulet

1. Nu poți reclama unui forumist ca nu are „testosteron” pentru ca nu se semnează. Astea sint regulile nescrise ale forumului. Dacă vrei sa joci, joaca ca toată lumea, alegeți un nici si apară-ți opiniile.

2. Faci parada ca ai testosteron dar sint vorbe goale…si digital se poate lauda ca nu e Tom Degetel ci reincarnarea haiduculuiTerente. Se transforma in jocuri puerile. Dacă puteți aduce probe, aia e altceva…

3. La sfirsit o dai pe tema preferata a romanului frustrat. Cineva ne plătește adversarii sa ne injure…d-ta chiar crezi ceea ce spui? Digital e sergent major plătit de dusmanii glieii stramosesti sa-ți combate d-tale ideile..Ridicol

Observatiile se referă la esenta dialogului, Putin îmi pasa dacă vorbesti de Adrian Severin sau de inseminarea artificiala a tramvaielor.

mihaela taulet 22-03-2011 - 22:47

Mamica, digi – gigi, de ce te chinui mama in halul asta? nici macar nu banuiesti si n-ai imaginatie sa stii cum ar fi si cat de geo-politic este G-ul unui dame ca mine…si daca n-ai nevoie de arta si de comentariile noastre de ce oare ne afurisesti cu observatiile astea nesarate si de sant? pune mana pe carte baiatule ca sa urci in grad, ca nu te vad bine!!!cu simpatie si alta data!

digital 22-03-2011 - 22:52

si eu te-am pupat pe Geu!!afrodito!!

punctu G 23-03-2011 - 12:35

da de unde!
diGital exaGereaza.

punctu G 23-03-2011 - 13:37

de pupat, o fi pupat dansul ceva, ca prea o zice cu foc

Seneca 22-03-2011 - 22:55

Doamna Taulet, mi-au plăcut replicile!

digital 22-03-2011 - 23:03

cred ca vi se potrivesc mai bine d-voastra!!daca va si plac e super ok!!

Ciu Huhu 23-03-2011 - 10:04

Si mie mi-au placut replicile doamnei Taulet, are dreptate, digital scrie ca un sergent platit sa critice si sa jigneasca pe cei ce nu stau capra la Basescu asa cum stau toti pedelistii, capra la Baesecu!

digital 23-03-2011 - 10:36

ba prostule vezi ca iar ti s-au inversat neuronii!!

Ciu Huhu 23-03-2011 - 16:58

Digital handicapat mintal, escroc securist-pedelist-portocaliu-pupincurist basist cu multe nick-uri, hai sictir in ma…ta handicapatule mintal, ptiu spurcatule!

Spiridon 23-03-2011 - 17:12

Ai grija Huhule, ca e cam pupacios, vezi ce zici! Apropos, esti virgin?

punctu G 23-03-2011 - 12:45

si mie mi-au placut replicile doamnei Taulet, are dreptate, diGital scrie ca un sergent platit sa critice si sa jiGneasca. mda, asa!
si o sa trebuiasca sa il corectez pe domnul Hapciu:
– nu se zice Baesecu, ci Basesescu
– pardon, nu Basesescu, ci Basascu!
– pardon, nu Basascu, ci Bsescu!
– pardon, nu Bsescu, ci ala, gata!

na, uite ce se intampla, daca ma gadila keyboardul

Ciu Huhu 23-03-2011 - 17:00

Basescu se zice Ba e secu’ !

Spiridon 23-03-2011 - 17:12

corect!

denali 22-03-2011 - 22:57

Dna Taulet…CINE ii platesc pe acesti sarlatani si escroci din cloaca asta numita Parlamentul Europei ?…

Contribuabilul mioritic, sau cei din europa ( dar nu conteaza , indirect,tot contribuabilul mioritic ,plateste stiti voi care: cei cu 800 lei salariu lunar contribuiesc la salariul onorabililor Parlamentari)…

Acest escroc , Severin castiga mai mult decat senatorii americani ,decat guvernatorii americani si cred ca il ajunge in salariu pe Cretinul # 1 al americii vicepresedintele joseph biden…

digital 22-03-2011 - 22:59

uite ma ,pune omu intrebari serioase si cu ce crezi ca se alege!!cu pupaturi si simpatii!
ca sa vezi unde dai si ce crapa!!!

mihaela taulet 22-03-2011 - 23:10

D-lui Seneca: ce sa facem?! dupa fason si nevrikon! asa si replika-publika!
D-lui Denali: normal ca acesti eu-parlamentari sunt platiti ca si cei nationali din buzunarele contribuabililor de acum, europeni, insa ce este grav cu adevarat e faptul ca dl in cauza a facturat lobby in timpul real de lucru, platit de Parlamentul UE; daca era ghestept, avocat fiind isi punea o firma la colt pe strada cu Parlamentul si presta; fac si altii asta, numai ca au eleganta si nu se dau cu barca pe Dambovita…asa cazu mitul mioritic si de data asta cum ca e…prelucrare!!!

denali 22-03-2011 - 23:32

Chiar daca ceilalti eu parlamantari , nu au incalcat legi regulamente sau alte coduri , CUM SE EXPLICA , aceste salarii ASTRONOMICE vizavi de salariul mediu al celorlalti birocrati din tara ?…CINE a calculat votata si decis aceste salarii OBSCENE…

De obicei eu nu am nici o problema cu veniturile indivizilor , a miliardarilor si multimilionarilor, din aectorul privat , dar am o mare problema cu salariile BIROCRATILOR , aceste lipitori ,care sunt subsidiate de gloatele de saraci si middle class din romania si din oricare alta tara…

Mai mutl ca sigur , ca orice escrocherie parlamentara aceste lipitori birocratice , pe lanaga salariul de baza , primesc indemnizatii diurne ptr. masa , cazare , chirie, transport, unii au vehicol la dispozitiei , altii , sefi de comisii au si sofer ,etc.,etc…

Mai anul trecut vizionam un documentar , facut de brits, daca nu ma insel , in care evidentiasu : RISIPA, REDUNDANTA , BIROCRATIA si RIDICOLUL, la sediul EU din Bruxeless…retin perfect o situatie in care un individ, un birocrat , avea sarcina zilnica de a transporta de mai multe ori pe zi niste dosare , niste hartii dintr-o cladide in alta , la sediul EU , din belgia…cladirile erau alaturate, aceasta se intampla prin 2005 , in era e mail urilor, a fax urilor , a copy machines ,etc.,etc…

acel birocrat european , avea un salariu de zeci de mii de euro anual ( nu mai retin cat )…

aici in america , FOX , a facut un documentar , despre celalata cloaca , de data asta cea mondiala , din N.Y. de la ONU….acici ecrocheria ,coruptia si furtula sadea ,este si mai mare decat in EU…

FOX a fost in stare sa afle de unde si unde s-au dus sume de bani din conturile unor banci elvetiene , dar nu au fost in stare si nu au avut acces, la oabsolut nici o informatie despre conturile sunelor ASTRONOMICE de bani ale ONU…

la restaurantul ONU , membrii delagatiilor comunitatii internationale , stiti voi care , cei care voteaza in ceonsilii de secutitate si in celelate zeci de comisii ale ONU , FURA tacamurile din acel restaurant si prosoapele , din baile camerelor de cazare…

Tot FOX a relalat ca dupa „retragerea ” din functie a lui Kofi Anan , ca secretar general al ONU, acesta a primit ca un …cadou …de pensionare de la colegii din ONU , un apartament , in centrul Manhatan (sau in Upper East Side , a insulei , nu mai retin ),in valoare de… 17 mil. $…

Astia sunt escrocii si sarlatanii , care „ajuta” Lumea , saracii si copii din Lumea a Treia …cu banii altora binenenteles , si intre timp , isi i-au si ei portia din coliva internatioanala…

Eu nu mi- am pierdut speranta …inca visez la o lume mai curata si mai cinstita , fara ONU , EU sau,cea mai noua cloaca din colectie : NATO…

u s 23-03-2011 - 01:22

Dar fara USA ce-are?

punctu G 23-03-2011 - 13:13

eu nu stiu cati au auzit de punctul G de la timisoara

http://stiri.resursecrestine.ro/61165/declaratia-de-la-timisoara

Spiridon 23-03-2011 - 17:16

HUHULEEEEEEE !!!
Ia vezi aciulea bai!
Zice ceva de Basescu?

digital 23-03-2011 - 15:00

si uite-asa,s-a mai nascut un forumist din sexul virtual pe net: punctul G!

Timotei 23-03-2011 - 16:05

fi mandru, esti tata!

Huhu Ciu 23-03-2011 - 16:44

hotzomanule, de fapt esti analog, si pupi la rozeta

Ciu Huhu 23-03-2011 - 17:19

Ba jegule tu esti si punctul G si Timotei si falsul Huhu Ciu, ”Hokusai-san”, Radulescu, ”roman”, esti evreul ala escroc cu multe nick-uri care faci de rusine poporul evreu, am dovezi ca asa este!

Aolica 23-03-2011 - 17:29

si eu aveam o presimtire similara.
o fi liberal libidinos care se ia de dame.

Ciu Huhu 23-03-2011 - 17:41

Am uitat, Digital tu postezi si cu nick-ul, Aolica, Spiridon portocaliu-basist-pedelist nenorocit de doi bani…!

digital 23-03-2011 - 17:47

bai pu LICa ,tiu-am mai spus; sa scrii cu d mic!boule! dar fara efec la retardatit!!

Ciu Huhu 23-03-2011 - 18:32

Sugi p…a VESNIC , Aolica CU MULTE NICK-uri, spurcat-portocaliu, pupincurist-basist-pedelist!

digital 23-03-2011 - 17:51

dama de mata nu mai pot io!!

digital 23-03-2011 - 17:40

ba sa-mi sugeti bendixu toti care ma comentati in fals si-n absenta!
singura pe care cu adevarat si pe bune,o respect e D-na TAULET care a avut sange- pixeanu si mi-a raspuns!si careia,intr-o anumita masura vreau sa-mi cer si anumite scuze!!daca le accepta!!
eu nu sunt suparat nici macar afectat ca dansa ,s-a legat de testorenii mei pentru ca doamnele au ceva prioritate fata de aolici ,sencati ,huhu nustiu ce,timoci, g-ei si alte cele! in rest m-am convins de testul pe care am vrut sa-l fac!!

Mihaela Taulet 23-03-2011 - 19:23

D-lui digi: multumesc si apreciez scuzele si ca sa va linistesc va pot spune doar atat : un barbat care are curaj sa ceara scuze, are… Testosteni cu carul! Felicitari!

Mihaela Taulet 23-03-2011 - 19:25

Testosteroni,asa cand scrii pe apucate, dar ma rog ati inteles…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult