Acasa Opinii Flagrant de suspendare

Flagrant de suspendare

scris de Teodor Seran
2 afisari

Hulită, batjocorită şi nerespectată, Constituţia României nu mai reprezintă cartea de căpătâi a neamului. Cel care ar trebui să respecte acest stâlp de susţinere al fiinţei naţionale, Preşedintele Traian Băsescu, a transformat-o în hârtie igienică prezidenţială, destinată toaletelor de la Cotroceni. Din miezul unei false democraţii, Preşedintele încearcă să impună ţării o Constituţie cu prevederi antidemocratice.

teodor seranConstituţia, care ar trebui să fie sfântă pentru toţi cetăţenii români, prevede în articolul 150 că iniţiativa de revizuire a Constituţiei se poate face de către Preşedintele României la propunerea Guvernului. Întradevăr, Emil Boc a trimis la Cotroceni în anul 2010, propunerile de revizuire, fără ca Traian Băsescu să le acorde o atenţie deosebită. Ele zac pe undeva într-un sertar, jucând doar rolul de paravan pentru proiectul de revizuire personal, propus de către Preşedinte. Cele două texte de revizuire a Constituţiei nu sunt identice, ceea ce îl plasează pe Traian Băsescu într-o poziţie de nerespectare a articolului 150, care îl obliga să trimită la Consiliul Legislativ, doar textul propus de Guvern. Substituirea textului guvernamental cu textul prezidenţial constituie o nouă şmecherie, pusă în slujba conducerii dictatoriale a ţării, pe care Preşedintele şi-o doreşte cu ardoare. Conform Constituţiei, acesta nu avea dreptul să intervină în textul trimis de Guvern, inserând propuneri personale. A doua gravă încălcare a Constituţiei s-a produs în momentul în care, Preşedintele a trimis proiectul de revizuire personal la Curtea Constituţională. Conform articolului 146 din Constituţie, CCR se pronunţă din oficiu asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei şi nicidecum la cererea expresă a Preşedintelui. Cu toate acestea, judecătorii CCR au acceptat să ia în analiză propunerile de revizuire trimise de către Preşedinte. Ar putea să creadă cineva în această ţară că onor judecătorii CCR, nu cunosc prevederile articolului 146? În condiţiile în care, se presupune că fiecare dintre cei 9 judecători, cunoaşte textul Constituţiei par coeur? Pentru că altceva, în afară de Constituţie nu au de studiat şi în mod firesc ar trebui să o „roadă” în dinţi, cu coperţi cu tot. Cu toate acestea, Curtea Constituţională a României a acceptat să primească proiectul de revizuire a Constituţiei, depus de către Preşedintele României şi, mai grav decât atât, să emită şi o decizie referitoare la acest proiect.

Asistăm la comiterea a trei greşeli flgrante: două anticonstituţionale şi grosolane ale Preşedintelui şi cea de-a treia anticonstituţională, a însăşi CCR. Analiştii politici pro-Băsescu au aruncat în spaţiul public o idee care vrea să înşele prin omisiune premeditată nesăbuinţa de încălcare  a Constituţiei: iată, zic ei, CCR nu a fost de acord în totalitate cu proiectul Preşedintelui! Această afirmaţie, care ascunde în spatele cortinei prestaţia neconstituţională a Preşedintelui şi a CCR, nu valoreză nici doi bani, deoarece judecătorii Curţii nu aveau dreptul nici măcar să citească proiectul de lege depus ci, doar să îl returneze urgent pe adresa de la Cotroceni, ca document neavenit, ilegal şi non-analizabil.

Prestaţia pe lângă lege a însăşi CCR impune o întrebare de actualitate: este nevoie de o Curte Constituţională, care în realitate nu apără Constituţia? Este necesar să cheltuim un sac de bani publici cu o instituţie care se dovedeşte a fi nici pe departe apărătoarea legii fundamentale, dovedindu-se de fapt duşmanul acesteia? Desigur că niciunul din cei 9 judecători nu poate fi acuzat de faptul că nu ştie carte. Incompetenţa lor nu provine din neştiinţă ci din gradul înalt de intoxicare cu obedienţă politică, remediul sigur pentru menţinerea scaunelor aducătoare de retribuţii şi pensii cu cuantume ameţitoare pentru cetăţeanul obişnuit. O astfel de instituţie juridică supremă care nu este nicidecum apărătoarea Constituţiei, nu se mai justifică, neavând nici legitimitatea alegerii prin vot, ci doar amprenta politică a celor care i-au numit pe cei 9 judecători. Tupeul şi „vrednicia” cu care aceştia încalcă însăşi Constituţia vine din credinţa morbidă că dincolo de ei, nu mai există cineva care să îi tragă la răspundere. Într-o democraţie adevărată, nimeni nu trebuie investit cu putere de zeu. În subconştientul lor, judecătorii CCR poartă credinţa nemărturisită că deţin puteri de zei şi că le este permis orice. Au fost oare zeii judecaţi vreodată? Aşa gândesc, onor judecătorii.

Instituţia democratică fundamentală supremă este Parlamentul, ales în mod democratic prin vot. Noua Constituţie ar trebui să elimine Curtea Constituţională, ca instituţie inutilă, care complică procesul democratic. Va fi un demers de lungă durată, pentru că de fiecare dată această instituţie de ultimă decizie şi non-contestabilă, se va opune cu îndârjire non-existenţei ei. În ceea ce îl priveşte pe Preşedintele Traian Băsescu, acesta se află din punct de vedere legal şi moral în stare de suspendare, în urma încălcării flagrante şi grave a prevederilor constituţionale. Conceptul de preşedinte-jucător, de preşedinte-dribleur sau de preşedinte-cascador politic nu există în Constituţie. Există doar o situaţie reală şi subiectivă de preşedinte-farsor şi scamator, care îl plasează pe Traian Băsescu în deplină nelegitimitate. Chiar dacă în Parlament există de partea Preşedintelui o majoritate artificială şi imorală, Opoziţia ar trebui să declanşeze procedurile de suspendare, care în acest caz se justifică pe deplin. Trebuie luată în considerare şi posibilitatea că printre cei răi ar putea să existe şi oameni care să se trezească la realitate în al doisprezecelea ceas, dând dovadă de responsabilitate pentru destinul ţării.

2 comentarii

Ciu Huhu 25-06-2011 - 21:24

DOAR SUSPENDARE?
DEMITEREA, jos chioru-chel-betiv!!!

Bogdan Mata 27-06-2011 - 11:53

Cred ca Presedintele Basescu are dreptate, in absolut toate modificarile facute in constitutie. Sunt de acord cu imunitate limitata, cu controlul averilor, cu parlament unicameral, etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult