Acasa Opinii Gafe sau adevăruri scăpate?

Gafe sau adevăruri scăpate?

scris de Marin Neacșu
2.273 Afisari

Tot mai des întâlnim la oamenii politici şi în special la cei aflaţi la putere  scăpări sau porumbei care fac deliciul sau provoacă groază celor ce le prind înţelesul. Şi ca să se respecte nişte ierarhii bine stabilite, fiecare face gafe în raport cu funcţia şi „greutatea” în societate. 

Marin Neacsu Acum câteva luni participam ca invitat  la Conferinţa Judeţeană a UNPR Dolj. Două lucruri m-au impresionat atunci. Unul a fost organizarea fără reproş şi faptul că am întâlnit acolo  persoane pe care le  cunoşteam,  de calitate,  dar nu mă aşteptăm să îi găsesc acolo. Nu mai comentez aspectul. Fiecare are propriile opţiuni, nevoi şi variante de acţiune, în ultimă instanţă propriul sistem de valori.Al doilea lucru care m-a impresionat atunci  a fost calitatea precară a discursurilor reprezentanţilor naţionali ai partidului, aproape fără excepţie . Am spus aproape, pentru că excepţie a făcut domnul Bica, dar are o scuză, era şi localnic, nu numai reprezentant la nivel naţional. În fine spuneam atunci că a fost parcă un concurs de gafe  şi ele au fost începute de domnul Nicolicea, cel care se prezenta drept liderul parlamentar al independenţilor. Spunea dânsul atunci, referindu-se la rolul UNPR, într-o dulce inconştientă   că “ suntem cei care formează majoritatea, cei care se împotrivesc suspendării preşedintelui şi ceilalţi au de ce să ne urască !” Cred că în toată viaţa dânsului nu a spus un adevăr mai mare. Şi nu a fost singura perlă. A continuat spunând: „fără noi, cei de la UNPR, nimic nu se mişcă !”. Aş vrea să ţină minte aceste vorbe şi când vor fi întrebaţi mai târziu care le-a fost aportul la conducerea dezastruoasă a ţării. 

  Am crezut atunci că sunt nişte scăpări şi m-am amuzat. În seara aceasta însă, la o emisiune tv, acelaşi domn Nicolicea a mai scos o perlă. Se discuta cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, iar domnul  Nicolicea, care se recomanda de data asta drept jurist, dă drumul porumbelului cu o faţă senină şi fără să clipească: „sper că domnul Constantin Nicolescu  să îşi dovedească nevinovăţia”. Este pur şi simplu incredibil. Când spuneam că trăim într-o dictatură oficială, unii au spus că este fals. Ei bine, o ţara în care un om este arestat şi i se cere apoi să îşi dovedească nevinovăţia, poate fi numită oricum, numai democratică nu. Ciudat este că a spus-o atât de degajat ca şi cum ceea ce a spus ar fi perfect normal. Nici când i s-a spus că trăim într-un stat aşa zis democratic, în care în faţa justiţiei primează prezumţia de nevinovăţie, domnul Nicolicea nu a cedat şi a continuat să susţină că „sper că avocaţii domnului Nicolescu   să îi demonstreze cât mai repede nevinovăţia”.  

Orice alt comentariu e de prisos. Şi ca să nu mai fie nici un dubiu, mai aflăm şi faptul că domnul Băsescu, aflat joi la Adunarea Consiliului Europei cu mult timp înainte ca domnul Nicolescu  să fie  chemat la DNA pentru cercetări, anunţa plin de mândrie că „Un membru important al opoziţiei a fost arestat pentru corupţie” Ei bine, mai are cineva vreun dubiu ? Sau cumva domnul Băsescu a adunat de la toate vrăjitoarele pe care vrea să le impoziteze puterile senzoriale şi a „ghicit” ceea ce avea să se întâmple ? Coana Omida trebuie să îl bage în lista ghicitoarelor  cu talente dovedite. 

 Normal că se trage concluzia: ori domnul Băsescu are haruri divine, ori arestarea a fost ordonată şi dânsul când a vorbit a crezut că deja i se executase ordinul sau a fost înşelat de „ fusul orar” sau cei care primiseră ordinele nu le-au executat la timp, dând astfel ocazia acestei gafe  de proporţii. Nu aş vrea să fiu în pielea lor, dacă e aşa. Şi acum mă întreb de ce a fost arestat domnul Nicolescu ? Pentru că era vinovat sau pentru a da domnului Băsescu ocazia să se laude cu încă o victorie împotriva corupţiei? Tare îmi e teamă că adevărul este ultima variantă şi îmi e groază să mă gândesc că un om s-a ales cu patru by-pass-uri numai şi numai pentru a avea domnul Băsescu ce să raporteze presei din afară. Ce fel de oameni suntem ?

9 comentarii

jan dinu 01-02-2011 - 08:42

Tzinte pentru oameni cu gloante oarbe .

Stam la povesti …
Ne imaginam o tzara dreapta
Unde totul urmeaza niste legi
Dar mai sunt unii care n-au inteles adevarul
Stiu un procuror care n-a aplicat articolul 14 litera C..
Shi judecatorul cazului a omis, era distrat
Dupa o nunta la un mahar al judetului ..
Acolo n-a scos nici-o vorba cu inteles politic
E neutru ,codul penal e sfetnicul lui
Nu face compromis intre privat shi public
Sta de ani asha …imperturbabil
N’are sentimente partinitoare .
Ramine doar sfetnicul invataturii sale – legale …

JD-USA

spartacus 01-02-2011 - 13:34

Acuma ce mai aveti de spus? Nu mai comentati portocaliilor? Spuneti si acuma ca nu e adevarat,V-a cam astupat gura. Bravo autorului.

Mache 01-02-2011 - 14:58

Bey PSD-ila,

Uiti ca astia sunt ai vostri. Pentru moment s-au agatat de ciloanul la indemana. Cand vor simti ca PSD-eaua are sanse se vor intoarce inapoi si vor trage apa dupa moflujii care ca tine au indurat crunta opresiune bashinista 🙂

Nu mai stiu ce capetenie PSD-ista (Dragnea ?) ii blestema prin 2009 pe dezertori si explica pe larg ce deseuri umane sunt si ca nu-si explica cum de au putut ajunge in politica. Raspunsul era simplu: Fara PSD nici una din lichele n-ar fi ajuns in parlament…

Ghita 01-02-2011 - 15:53

He,he,he…ar zice un celebru personaj morometian…!

In ce calitatae ai fost invitat la Conferinta Judeteana a UNPR?

neacsum 01-02-2011 - 19:56

Domnule Ghita, Intrebarea dumitale tendentioasa arata ca interesul dumitale nu se apleaca inspre subiectul articolului ci inspre autor. Ei bine , ca sa nu mori de curiozitate iti spun ca am fost invitat ca om de presa si amic al unui membru al partidului. Dupa cum am specificat in articol, am intalnit acolo si alti fosti si actuali prieteni. Faptul ca ei apartin unui partid nu m-a indepartat de ai si nici pe ei de mine . Multumit de raspuns?

Ghita 02-02-2011 - 15:41

Intrebarea mea s-a iscat firesc, si nu era nevoie sa fie tendentioasa, doar revelatoare. ”Cine se aseamana, se aduna”!
Sau, si mai potrivit, „Spune-mi pe cine iubesti, ca sa-ti spun cine esti”.

neacsum 02-02-2011 - 15:48

Domnule Ghita , esti un intelept. Daca dumneata discuti cu mine acuma , inseamna ca semeni cu mine ? Doamne fereste . Daca intri intr-un spital de nebuni in vi.ita la cineva inseamna ca esti nebun ? La dumneata nu m-ar mira. Daca asta iti e judecata si logica , stai departe de lume , se ia .

Stelica 02-02-2011 - 14:40

Marinele, esti un caz tipic de BIAS. La tine totul trebe sa demonstreze teorema enuntata dinainte ( sau a priori, daca preferi). Care e aia – stim toti, Maestre: „PDL si Basescu – NU”
Uite unde sare pestele din apa:
„…am întâlnit acolo persoane pe care le cunoşteam, de calitate, dar nu mă aşteptăm să îi găsesc acolo…”
Adica, dupe matale: cum sa fie de calitate, si – paradoxal – prezenti acolo?
In continuare continui (iti place frazarea…) pe aceeasi tema… Raii ii dau la bibilica lu’ nepatatu’ Nicolescu. Baipasat de patru ori din cauza cui? Surpriza: Basescu.
Baiatu’, procurorii si-au formulat acuzarea. Urmeaza ca apararea sa demonteze. De unde labareala cu prezumtia de (ne)vinovatie, numa’ tu stii.
E grea ziaristica asta. Intreaba-l pe ziaristu’ Grosan.

urbos 02-02-2011 - 17:35

Pst, stelica ce n-ai inteles? Se vede ca esti dobitoc si mancator de fecale la dosul betivului. Pai asa te prezinti potaie?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult