Acasa Opinii Gânduri de Ziua Națională a României

Gânduri de Ziua Națională a României

scris de Doru Dragomir
106 afisari

Idealurile postdecembriste ne-au fost frânte de două, sau mai multe ori datorită ticăloșiei clase poltice, clasă surdă și oarbă la durerile românilor, clasă lipsită de instinct statal, arogantă și revolută.

Rezerva armatei s-a cantonat, inexplicabil, într-o liniște angoazantă, tristă, ștergând, pentru un timp, din memoria ei,  poruncile străbune cu privire la neam și țară. Nu avem elite conducătoare, nu avem voci ascultate și cu rezonanță în popor, nu avem diplomați și diplomație care să deschidă larg fereastra României către lumea prietenă, nu avem o oștire pe măsura marelui nostru trecut, nu avem curajul de a gândi și a acționa la vremuri de cumpănă, fiind, fatal, cuprinși, dimpreună cu nesfârșitele cohorte pupătoare de moaște ale „Monarhului Crucii”, de o amorțeală criminală nesfârșită. Să ne trezim odată frați români! Căci sună goarna, chemându-ne, cât de curând, să distrugem tirania și să oprim călăreții Apocalipsei ce vin în trap de moarte la hotarele vechii Dacii.

Am să repet, la nesfârși, pentru toți nepăsătorii de rang înalt ai patriei, în tuspatru vânturi, zicerea lui Simion Mehedinți, marele geograf sovejean, cenzurat de către comuniști, precum și de către „democrații” de azi, care cuvinte, deși rostite cu peste un veac în urmă, sunt cutremurător de actuale:

„Lupta cu armele este judecta de apoi a țărilor. Atunci se va vedea toată puterea sau toată slăbiciunea unui stat. Atunci este ziua de scrâșnire a dinților pentru toți cei care au avut datorii de împlinit și nu le-au îndeplinit cumsecade. Prin urmare, lozinca cea mai cuminte pentru un om de stat este aceasta: ……Căci dacă mâine sună alarma, iar oștirea nu va fi pregătită, zadarnic sunt toate. Degeaba am trăit și am suferit pe acest pământ…., dacă nu vom avea o armată la înălțimea dușmanilor ce ne urmăresc și a idealurlor pe care le urmărim.”

Dragi cetățeni ai României,

Dragi camarazi din toate armele,

Să nu ne lăsăm și să nu-i lăsăm!

Trădătorii și tiranii sunt vremelnici, Țara și Armata sunt veșnice.

Militarii noștri și comandanții lor străluciți, mângâiați de pământul strămoșesc, de istorie și de faldurile marelui Drapel Tricolor arborat pe Arcul de Triumf, vor da onorul Patriei și Neamului Românesc, la Întâi Decembrie 2017, cu fală și mândrie, cu brațele nervoase pe armă cu tărie.

Trăiască Armata României!

Glorie nepieritoare eroilor noștri de arme!

Trăiască Dulcea Românie Mare și Împlinită!

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult