Acasa Opinii Germania si Rusia, principalele surse de insecuritate

Germania si Rusia, principalele surse de insecuritate

scris de Doru Dragomir
11 afisari

„Angela Merkel ar fi suparata pe tarile din estul si centrul Europei, care se opun vehement cotelor obligatorii de refugiati, cancelarul german fiind iritata de faptul ca acesti membri ai UE pledeaza pentru „solidaritate” in fata amenintarii reprezentate de Rusia si de presedintele Vladimir Putin, insa resping sa ia asupra lor din povara crizei refugiatilor”, potrivit The Guardian.

Dragoș Paul AligicăDeci scurgere strategica de informatie la presa. Se dau semnale. Citesti si nu-ti vine sa crezi. E atat de stupida, infantila, iresponsabila, ridicola pozitia si modul in care e exprimata, ca nici nu stii de unde sa incepi sa critici. E sub orice critica.

Sa amintim totusi ceva important relativ la pozitia asta. Sa reamintim ca NICIODATA, dar NICIODATA Germania nu a fost furnizor de securitate si solidaritate in Estul Europei in ultima suta si ceva de ani. Din contra: In marea schema a lucrurilor, Germania alaturi de Rusia -in varii moduri si contexte, prin comisiune si omisiune- au fost si raman principalele surse de insecuritate, incertitudine si instabiliate in Estul Europei. Nimeni nu cred ca o sa mai intretina iluzia cum ca se asteapta de la Germania solidaritate si securitate in Estul Europei in acest moment. Zi de zi, conducerea la varf a Germaniei infirma acest deziderat.

Prima la mana, tocmai s-a demonstrat din nou ca indiferent de contextul istoric, o forma de autism geopolitic si egocentrism sta gata sa izbucneasca de sub poleiala pluralista si democratica a politicii europene germane, la prima clatinare. Si doi la mana: cu ce? Cu ce poate Germania sa asigure securitate si stabilitate? Cu ce resurse si instrumente? Cu blaturi cu Rusia? Cu negocieri peste capul Est Europenilor? Cu batutul cu pumnul in masa sfidand minime regului de procedura si de bun simt si de diplomatie elementara? Calcand in picioare lectiile istoriei Estului Europei si a rolului nefast jucat de Germania in ultima suta de ani aici si aiurea in Europa?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult