Acasa Opinii Gigi la Primărie. Băieţii deştepţi la Energie

Gigi la Primărie. Băieţii deştepţi la Energie

scris de Roland Catalin Pena
8 afisari

Dimineaţă mă gândeam că o să am o duminică liniştită. Nu tu viscol, nu tu deszăpezire, nu tu transporturi cu ajutoare, nu tu verii Becali…

roland-catalin-pena-redimensionatTrebuie să recunosc că, încă, nu deschisesm televizorul de vineri seară, ceea ce vă doresc şi vouă. Fac prostia, pe care mi-o impune meseria, şi apăs un buton al telecomenzii. Boierie, pe DIVA era un film uşurel, taman bun de pierdut timpul. Dar, pe mine ştirile mă ard, aşa că dau pe unul dintre posturile de profil.

Pleoşc, Gigi Becali se laudă cu gura până la urechi cum a fost el sunat de Elena Udrea ca să susţină un candidat unic la Primăria Capitalei. Mă, da ăsta nu e la biserica aia a lui din Pipera, la ora asta? Cred că era, nefiind, cum aveam să realizez rapid, în direct.

Bref, Gigi e de acord să se bage – nu în rahat ca de obicei, ci doar în Mişcarea Populară – cu condiţia să nu audă de vreo candidatură a lui Cristian Preda sau Toader Paleologu. Tii, ce a făcut cartea din oamenii ăştia doi! Nici mai mult, nici mai puţin, decât nişte indezirabili pentru trimisul lui Iisus printre noi, amărăştenii. Dacă Preda şi Paleologu nu sunt buni de primari, atunci logica ne spune că opusul lor e cel mai indicat. La imaginea lui, nu-i trebuie decât un program din două puncte: 1. sediul PMB se mută la Palat, împreună cu bugetul Bucureştilor. 2. Pomenile se vor da tot la Palat, după buget.

Cu un băiat deştept la Primărie şi alţi 77 la energie (ieftină) vom fi aranjaţi pe termen lung. Singura grijă care ne-ar mai rămâne e să plătim la timp taxele şi impozitele. Că să aibă ei de unde!

Articol aparut in cotidianul PUTEREA

10 comentarii

REMI 27-02-2012 - 09:47

PCR,AI FACUT UN ARTICOL ok !La mai multe !Ca ai facut citeva care nu au fost pe gustul meu…..Si Jiji are si parti bune,sa stii…

urbos 27-02-2012 - 12:04

Ai gusturi ciudate daca iti place sparcaiala astuia. Limbistul se leaga de Becali, nu de javrele pe care le sustine si care il iau pe Becali in barca. Cica „plesoc”, ca si cum limbistul ar fi mirat. Nu ca ar conta, caci Becali e chiar mai salubru decat otrepele lui Oprea de exemplu, care, desi limbistii rolanzi o grohaie non stop cu „dreapta”-n rat, se mai declara si de stanga. Dar conteaza ceva la starpiturile astea pupincuriste?

remi 27-02-2012 - 12:37

Vrei sa spui ca PCR e pupincurist de-al bashinosului?Eu cred ca e doar un ziarist care scrie altfel…E dreptul lui sa scrie pro PD.Ca nu-i sufar eu si tu si milioane de romani e altceva.Dar cineva totusi i-au votat,chiar daca azi nu mai recunoaste nimeni.Si e normal sa mai ramina citva care sa creada in ,,idealurile pd”…Care sunt alea nu stiu.Si taranisti au mai ramas citva….Dar taranisti vor mai fi si peste 50 de ani,pe cind pd-ul va fi disparut de mult….Jiji crede ca inventeaza chiorila ceva si iese iar deasupra la urmatoarele alegeri.Nu pricepe ca dupa alegeri chiorul va fi suspendat.Spera sa aibe el ceva secret,de la servicii,un as in mineca.

urbos 27-02-2012 - 13:00

Nu vreau sa spun, chiar spun.
Si nu scrie altfel deloc, ci la fel ca in cloaca EVZ sau alte mizerii basiste. Nu e deloc original.
E dreptul oricui sa fie jigodie, prost, pupincurist, mancator de cacat, basist, pedelist, nu asta era problema, iar normal nu e sa fii anormal. Si balamucul e mereu plin dar asta nu inseamna ca e si normal sa fie asa.

Gigi a raspuns la randul lui la o chemare, doar nu-ti inchipui ca s-a apucat el sa se bage in seama. Nici nu trebuie sa creada ca Bashina mai castiga, e de ajuns ca Bashina i-a reamintit ca l-a tinut nitel in parnaie.

TOM Cc 27-02-2012 - 11:35

Un idiot analfabet a facut alianta cu o curvistina !! Trai pe vatrai pt bucuresteni !! Traiasca PNG si PDL !!!

Va pup pe suflet! 27-02-2012 - 15:59

Domnule Pena, felicitari pentru acest editorial scurt dar concis. Eu am urmarit stirile pe ultimele 4 zile si pot sa va spun ca majoritatea televiziunilor se intrec care sa-l invite pe Gigi Becali la emisiunile lor. Or, in conditiile astea ce poti sa spui despre aceste televiziuni? Ca sint televiziuni otv-iste? 🙂 Nici pomeneala. Problema nu este a lui Becali ci este a televiziunilor, care, in fuga lor dementa pentru rating, incearca tot ce se poate. Becali si-a reinregistrat partidul cu chiu cu vai. Majoritatea membrilor lui au fugit la PP-DD. daca la inceput Becali ridea si el de DD, acum nu mai ride, si, din contra, a ajuns ca PP-DD-ul este o buna varianta de alianta pentru el, numai ca, DD i-a spus ca nu va face nici un fel de alianta cu cei care sint de partea lui Basescu si a pdl-ului. La Romania tv, simbata, in direct s-au aflat Vadim si Becali. Dupa ce Vadim, gelos pina la frustrare pe Dan Diaconescu si-a facut triada impotriva sefului PP-ului, a avut un dialog absolut de circ cu Becali. La un moment dat, Becali i-a spus ca, ce-ar fi ca el si cu prm-ul sa se alieze cu PP-DD-ul, la care Vadim i-a spus ca s-ar putea sa fie de acord dar numai cu o conditie, aceea ca el sa fie seful aprtidului pentru ca, spunea el: „eu sint cel mai batrin in politica”. Domnule, unde am ajuns! ce sa mai spune de aste sremete ale pdl-ului de a mai salva ce se mai poate salva si a incerca de a crea o alianta de partide pe care ei vor s-o denumeasca alianta populara. Acest nume de „alianta populara” este absolut un circ. Cum sa numesti o alianta intre patru partide falimentare, alianta populara, cind, de fapt, forta populara exista si ea nu poate fi decit Partidul Poporului, DD. Pai, cum paote sa fie pdl-ul un partid popular, sau al poporului, cind acest partid de fapt, impreuna cu usl-ul au distrus Romania? Ce impertinenta pe acesti lideri? Cum cred ei, pdl-istii si usl-istii ca mai pot aparea in fata lumii in campanie electorala, cind in marea lor majoritate, romanii sint scirbiti de actualele partide la putere?

Va pup pe suflet! 27-02-2012 - 16:45

20 de puncte ale Partidului Poporului
Acestea sunt cele 20 de deziderate pe care Partidul Poporului trebuie sa le impuna odata cu venirea la putere:

1. CATE 20.000 DE EURO PENTRU FIECARE ROMAN CARE VA DESCHIDE O AFACERE.
2. MARIREA TUTUROR SALARIILOR SI PENSIILOR.
3. ANULAREA TUTUROR TAXELOR SI IMPOZITELOR ACTUALE.
4. INTRODUCEREA UNUI SINGUR IMPOZIT PE VENITURI SI PROPRIETATI.
5 CONFISCAREA AVERILOR ILICITE OBTINUTE DIN AFACERI CU STATUL.
6. JUDECAREA DE CATRE UN TRIBUNAL AL POPORULUI A TUTUROR GUVERNANTILOR CARE AU JEFUIT ROMANIA.
7. REDUCEREA TVA LA O COTA (MINIMA PENTRU UE) DE 10 LA SUTA.
8. INTERZICEREA SUBVENTIONARII PARTIDELOR POLITICE.
9. ELIMINAREA SALARIILOR PENTRU PARLAMENTARI, MINISTRI, PRIMUL-MINISTRU SI PRESEDINTE.
10.EVACUAREA DEMNITARILOR DIN PALATUL PARLAMENTULUI, PALATUL VICTORIA SI PALATUL COTROCENI.
11. INFIINTAREA COMPANIEI NATIONALE „AVEREA POPORULUI” . SEFUL ACESTEI COMPANII VA FI ALES DIRECT DE POPOR.
12. „AVEREA POPORULUI” VA DISTRIBUI DIVIDENDE EGALE LUNARE CATRE TOTI CETATENII.
13. STATUL VA CUMPARA PAMANTUL NELUCRAT SI VA INVESTI MASIV IN AGRICULTURA BIO.
14. SIMPLII CETATENI VOR DEVENI JURATI IN INSTANTE, ALATURI DE JUDECATOR.
15. INTRODUCEREA RASPUNDERII MATERIALE PENTRU JUDECATORII SI PROCURORII CARE GRESESC.
16. CETATENII NU VOR MAI PLATI RATE LA BANCI TIMP DE 12 LUNI.
17. INTERZICEREA ARESTULUI PREVENTIV (SI A CATUSELOR) CU EXCEPTIA FAPTELOR VIOLENTE.
18. FIRMELE NU VOR PUTEA FI CONTROLATE DECAT ODATA PE AN.
19. STATUL VA CONSTRUI 200.000 DE LOCUINTE, CARE VOR FI INCHIRIATE CELOR SARACI.
20. INTERZICEREA TAXEI PENTRU RADIO TVR.

ValVerde cel Viteaz 27-02-2012 - 17:32

Voi cei cu Partidul Poporului sinteti seriosi?
Pentru ca 20 de puncte e cam mult.
Uite aici un program mai scurt, mai eficient si mai bun:

1. Se interzice prin Decret Popular ca Justitia si Judecatorii sa fie corupti.
2. Fieacre cetatean primeste 200,000 de euro, nu doar 20.000 si nu e obligat sa deschida o afacere. De asemenea cite un apartament si ceva pamint sa faca agricultura.
3. Se da o lege populara in care saracia este pedepsita cu 1-3 ani de temnita.
Sa mai vedem noi cine are curajul sa incalce prevederile de la punctul 2.

Va pup pe suflet 27-02-2012 - 23:39

Ca gluma, interventia d-tale e hazlie, dar, doar atit. Ce nu-ti convine la acest program ideologic al acestui partid, si de ce?

ValVerde cal Voinic 28-02-2012 - 07:01

Am sa incerc sa le concentrez:
Puncte pe care nu le inteleg. Nimic de a face cu „nu-mi convin”

Pct 1,2 ,3,4 si 7 din lista ta. Cine plateste?
Pct 11 si 12. Dividente la ce? De unde vin dividentele? E usor sa faci o comisie care sa imparta ceea ce nu ai.
Pct 13. De unde ia statul banii sa plateasca pentru pamintul nelucrat? De unde ia statul banii sa „investesca masiv” in agricultura?
Pct 16. Daca paragraful asta devine lege, pot sa nu-l mai platesc pe Costica de la cinci care mi-a dat bani de bere si de loz in plic? Am baut berea si am luat canci la loz in plic, asa ca-i platesc lui Costica canci??
Pct 20. Si daca radio+TV se duc in tarile calde, te uiti la microunde?
Pct 5 si 6: Numai dupa epuizarea procedurilor legale de catre un Tribunal echidistant si independent. Daca te gindesti la Curtea Poporului sau Tribunalul Popular, ar trebui sa fiti voi judecati pentru incalcarea drepturilor omului.

Restul are de a face cu reforma Justitiei. Nu am obiectii decit de forma. Ex: nu poti avea judecatori si cetateni (jurati) care decid vinovatia impreuna. E ori una ori alta.

Obiectia suprema: creezi Statul atotputernic si il incluzi in toate. Am avut asta, nu, merci, nu-l mai vreau.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult