Acasa Opinii Grecia va vinde insule. Noi ce-o sa vindem?

Grecia va vinde insule. Noi ce-o sa vindem?

scris de Ziua Veche
1 afisari

Eu nu mai am niciun dubiu. Va trebui sa ne imprumutam din nou ca sa achitam pensiile si salariile. Ultimele semnale venite dinspre specialistii europeni vorbesc de faptul ca Romania nu a investit in nimic care sa relanseze economia, din multele miliarde de euro imprumutate cu atata fanfara.

 

De fapt nici nu era nevoie sa ne-o spuna altii, realizam cu totii ca actuala guvernare nu e in stare sa gaseasca o cale de iesire din criza in care ne prabusim. Incredibil, cum niciun guvernant nu iese sa ne explice ce ar trebui sa facem sa ne relansam economia. Ni se spune doar sa acceptam masurile de austeritate. In loc de plan de relansare, dezbatem zilnic la televizor planuri sterile de taiat din pensii si salarii. Din cand in cand ni se mai da “o veste buna” cand Guvernul isi face un titlu de glorie ca a mai gasit niscaiva imprumuturi, despre care nici el nu stie in ce fel vor fi returnate. Acest mod de a face politica a inceput sa bage frica in populatie. E o teama fata de viitorul apropiat, o teama  la gandul ca poti  ajunge sa nu-ti mai poti intretine familia. Nimic nu mai pare sigur, nici chiar conditia de om. Genul acesta de teama pluteste pretutindeni, se vede pe chipurile oamenilor de pe strada. Desi multi o duc prost, se roaga sa nu le fie maine si mai rau. Pensionarii se roaga sa-si primeasca pensia. A disparut veselia proverbiala, pe strazi zaresti chipuri sumbre, oameni macinati de grija zilei de maine, oameni care numai intra in magazine pentru ca nu mai au bani in buzunare. Romania a ajuns un stat greu de suportat de proprii ei cetateni. Clasa politica: Puterea si Opozitia, in egala masura, nu mai ofera nicio speranta de redresare, a devenit complet lipsita de credibilitate. Pana aici ne-a adus politica falimentara a ultimelor guvernari.

Vom ajunge oare ca in criza din Argentina, unde oamenii ca sa supravietuiasca au facut troc in piata cu paine si alimente, fiecare cu ce avea, ca sa aiba ce pune pe masa? In felul in care e condusa tara, nu e exclusa o atare varianta. Probabil ca o sa mai luam un imprumut, doua in viitorul apropiat, vom papa si  banii astia, iar pe urma ce vom face? Ca pana acum nu am facut decat sa imprumutam.

E posibil ca anul acesta sa ne alaturam Greciei unde dezastrul programat a inceput. Cum i se cere azi Greciei sa-si vanda insulele ca sa scape de imensele datorii, si sa iasa din blocajul economic care a paralizat tara, asa i se va cere si Romaniei s-o faca. Sa nu-si inchipuie cineva ca ni s-au dat bani pe gratis. Si ce-o sa ni se ceara sa vindem atunci? Rosia Montana? Delta? Litoralul?  Eu unul cred ca deja s-a decis ce anume. 

0 comentariu

Viorica Ianc 19-08-2010 - 09:08

Dar oamenii astia nu au fost invatati sa
faca cate ceva ?
Dupa cum stau cu mainile in san cred ca
sunt puturosii satului !
Nu par handicapati. In spatele casei se
vede pamantul nelucrat. Macar pentru o
ceapa, un morcov. un cartof !
Un pui de gaina, o rata…
Nimeni si nici unde nu este obligat sa
tina un puturos in spate.

Europeanuul 19-08-2010 - 10:01

S-au enervat francezii din grup, cand am scos aparatul foto din geanta si am facut cateva poze la cocioabele din cartoane, sa le arat prietenilor.

Europeanuul 19-08-2010 - 10:42

Sunt curios ce te-a determinat sa-mi copiezi nickul !

deiutza 12-09-2010 - 11:10

e naspa rau de tot

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult