Acasa Opinii Guvernanti pe post de… gangsteri!

Guvernanti pe post de… gangsteri!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ion PetrescuUn sondaj de ultima ora surprinde cercurile guvernamentale. Conform datelor puse la dispozitia presei, 76% dintre cetatenii participanti la aceasta luare a pulsului opiniei publice nu au crezut decat rar, sau niciodata in executivul tarii! 56% dintre contribuabili recunosc o puternica frustrare, generata de deciziile guvernantilor. Iar 21% nu isi ascund mania in raport cu tot ce (nu) a facut pana acuma guvernul…

 

Aceste rezultate sunt apreciate drept cele mai dezastruoase din ultimele trei-patru decenii. Nivelul indicat de uimitoarele procente sunt considerate extraordinare chiar de realizatorii sondajului. Ei cred  ca efectele dureroase ale crizei economice constituie principala cauza a unei asemenea prabusiri a increderii majoritatii covarsitoare a populatiei in cei care guverneaza statul.

Sondajul arata ca resentimentele cuantificate se refera si la parlamentarii tarii, dominanta fiind deziluzia alegatorilor fata de lipsa de  eficienta a alesilor lor.

Unul dintre motivele maniei cetatenilor? Convingerea acestora ca a fost o idee rea implicarea guvernantilor in controlul economiei tarii!  O  opinie impartasita de 51% dintre cei care au acceptat sa raspunda la chestionarul utilizat de realizatorii sondajului.

Exista si conationali care acorda incredere guvernului intotdeauna, sau aproape mereu – circa 22%. Majoritatea insa sunt convinsi ca in fruntea statului se afla guvernanti pe care ii numesc, fara niciun fel de menajamente, veritabili… gangsteri! Este parerea celor care si-au recunoscut mania fata de ineficienta actualilor administratori ai statului.

Este aceasta stare de spirit conforma cu realitatea cenusie din Romania de azi? Raspunsul va apartine. Cert este ca asa a fost evaluata la nivelul cetatenilor… de peste Ocean, in urma sondajului efectuat de Pew Research Center. Un sondaj preluat si comentat savuros de  unele posturi de televiziune americane, chiar la inceputul acestei saptamani. Andrew Kohut, presedintele acestui institut de sondare a opiniei publice a oferit detaliile mai sus mentionate.

 Ascultandu-l mi-am adus aminte de cateva afirmatii, recent facute de un fost presedinte. Nu roman, ci american.  Este vorba de Bill Clinton, care a acordat un interviu captivant – in Florida, in urma cu doua zile – unui reporter de televiziune.

Iata ce spunea popularul ex-sef al statului:”Astazi traiesc in lume un miliard de oameni care nu au acces la apa potabila. Aceasta este o problema teribila! Acum sunt tari unde persoane de varsta mijlocie, de regula femei, merg cinci mile (1 mila=1,609 kilometri) in fiecare zi, pentru a aduce apa familiei…”

Oare in miliardul indicat erau luati in calcul si romanii din zonele rurale, aceia care, nici in momentul de fata, anul de gratie 2010, nu beneficiaza de apa ce ar trebui livrata, ca in orice tara europeana civilizata, prin conductele serviciilor publice de specialitate? Probabil ca nu.

 Cu siguranta ca nu sunt luate in calcul nici femeile septuagenare si octogenare, din Romania, cele care traiesc in satele depopulate de tineri. Fapturi incovoiate de munca efectuata intr-o epoca apusa. Fiinte aidoma unor umbre, care isi cara singure galetile cu apa de la fantanile rostuite de gospodarii altor vremuri.

Se mai pot mania batranii nostri, pentru lipsa lor de speranta pana la trecerea Styxului?… Nimeni nu se mai indoieste, acum, ca majoritatea covarsitoare a cetatenilor se intreaba cu voce tare: cat va mai continua ineficienta vizibila la Palatul Victoria?

 Drama romanilor? Majoritatea au crezut in promisiunile electorale ale guvernantilor. Nu le ramane decat sa numere papagalii/gangsterii autohtoni, pititi printre cei cu putere de decizie.

 

 

0 comentariu

M_D_L 10-08-2010 - 15:03

Unde le-a fost mintea evreilor care conduc SUA si Europa de Vest, cand au hotarat sa mute productia in China si sa transfere acolo tehnologie ultramoderna si utilaje ?
Ar trebui sa-l ingrijoreze si saracia provocata de vestici in tarile foste comuniste,prin dezindustrializare fortata si dezorganizare planificata, care va duce la mari tensiuni sociale si la razboaie locale.

alamar 10-08-2010 - 16:28

Acum asteptam ca islamistii sa colonizeze spatiul si sa salveze omenirea…

mai acum vreo luna sau doua directorul NASA, a calatotit prin imperiul islamic si intr-un interviu acordat cainilor turbati de la Al jazeera, a spus ca Barack Hussein Obama , l-=a insarcinat pe director,ca prim obiectiv al NASA, este de a calatori printre islamisti si de ai elogia si incuraja,ptr. progresul adus de islam la progresul oemenirii in spatiu…

In timpul presedentiei lui Bush , NASA , a decis sa retraga navetele spatiale ramase si sa se inceapa constructia unor noi vehicole spatiale sub programul numit : „Aurora”…

Anul acesta Barack Hussein Obama si marxistii lui din Congress , au sistat programul Aurora.

Anul viitor,cand se vor incheia lansarile navetelor spatiale,in aproape jumatate de secol, va ramane fara nici un sistem spatial uman…

Incepand de anul viitor sub conducerea inteleapta a marxistilor, americanii, vom privi pe canalul tv al arabya, lansarile spatiale ale islamistilor , in a coloniza spatiul( asa cum au colonizat asia, europa , africa, etc)…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult