Acasa Opinii Hai să fim serioşi

Hai să fim serioşi

scris de Marin Neacșu
19 afisari

Toată lumea vorbeşte despre marea victorie pesedistă din Decembrie. Hai să fim serioşi, în ţara orbilor chioru e împărat, în ţara amputaţilor şchiopul câştigă maratonul, în ţara muţilor bâlbâitul este orator, în ţara proştilor plagiatorul este doctor.

Marin-Neacsu-266x300Mai e nevoie să spun care este ţara asta?
În numai 24 de ore m-am săturat să tot aud vorbindu-se despre marele sau micul câştigător al alegerilor. Să fim realişti, există doar un mare perdant, iar acesta este poporul acesta de orbi, muţi, amputaţi, proşti, adormiţi pentru că 61 % din ei nu au mers la vot, dând voie schiopilor, bâlbâiţilor, chiorilor, plagiatorilor, să se aleagă. Toată clasa politică ar trebui să îşi dea demisia pentru că nici un partid nu se poate lăuda că reprezintă voinţa majorităţii, nici unul din ele nu reprezintă cu adevărat interesele românilor, nici ca număr de alegători, nici ca intenţii şi proiecte. Cum să te erijezi în purtător de cuvânt al naţiunii când 61 % din naţiune nu te-a vrut, asta fără a adăuga votul împotrivă al celor care au votat ?Cel puţin 75 % din populaţie este împotriva celor votaţi, iar ei deja se cred aleşi ai poporului. Tragică realitate.
Hai să facem puţină matematica legat de marea victorie a PSD. La alegerile locale din 2016, câştigate „en fanfare” de acelaşi partid, după părerea majorităţii comentatorilor, au participat 48,2% din alegători din 18.277.372, ceea ce înseamnă 8.785.593 locuitori prezenţi la vot, din care 37,58% au votat cu PSD la Consiliile Locale, adică un număr de 3.338.525 locuitori. Trei milioane pentru, 15 împotrivă, iar pesediştii se laudă că au câştigat alegerile şi că reprezintă voinţa naţiunii. Mă laşi?
La alegerile recent încheiate, au participat 39,49% din alegători, ceea ce înseamnă 7.290. 094 voturi. Având în vedere că până la ora asta din numărarea voturilor rezultă că PSD a luat 46,3%, rezultă că pentru ei au votat 3.353. 836 de cetăţeni. Acestea sunt cifrele, cu o marjă de eroare de câteva mii cel mult. Şi atunci de ce se consideră o mare victorie faptul că numărul de votanţi este relativ acelaşi? Să te lauzi cu o victorie în condiţiile asta este echivalent cu a te bucura că ai câştigat maratonul concurând cu copii de 4 ani, pentru că trebuie să recunoaştem, campania PNL a fost nu doar infantilă ci parcă ar fi fost concepută şi făcută de handicapaţi.
PSD-ul a avut şi el o campania jalnică, în condiţii normale ar fi fost la egalitate cu PNL, dar conducerea PNL le-a făcut practic cărţile. Dar, din nou se proclamă marea victorie a PSD, în condiţiile în care 66 % din populaţie nu îi doreşte pe câştigători. Să fim serioşi, nu a căştigat programul PSD, a pierdut orbecăiala PNL.
Pe de altă parte, dacă ţinem cont de faptul că voturile obţinute de USR sunt de fapt ale susţinătorilor PNL nemulţumiţi de campania şi figurile Alinuţei şi domnului Falcă, se poate spune că totul e în limitele obişnuite, nimic extraordinar, voturile dreptei sunt aceleaşi. Unii ar spune că USR a fost creat pentru a acumula voturi din partea celor neconvinşi care erau antisistem şi doreau ceva nou. Aşa le place peneliştilor să creadă şi lui Nicuşor Dan să spună. Dar Nicuşor Dan ştie mai bine ca oricine că el a apărut la ordinul lui Iohannisoroş iar Iohannis a dorit de la început să înlocuiască PNL-ul, format din o grămadă de oameni cu state vechi în partid care nu îi convin, cu un partid al lui, format de el, ca să fie şi el trecut undeva în istorie ca un ctitor de partid.
Iohannis este călăul PNL, el şi toţi cei care i-au cântat în strună cu sau fără a şti ce urmăreşte, USR este ghilotina. În plus mai e cineva, la fel de parşiv care a urmărit spargerea PNL şi acela e Băsescu, cel care are în PNL o grămadă de cârtiţe. Peneliştii puri vor fi izolaţi, prinşi între băsişti şi iohanişti. Dacă nu strâng rândurile acum, cât încă mai reprezintă un nume, în cel mult un an vor fi praf şi pulbere.
Cu alte cuvinte, nimeni nu a câştigat, cu atât mai puţin românii şi pot spune că singurul partid care a câştigat cu adevărat este UDMR care a reuşit să-şi mărească numărul de parlamentari cu 20% tocmai datorită slabei prezenţe a numărului de români în faţa urnelor.
Nu au fost mai mulţi maghiari la vot, au fost mai puţini români, ceea ce a crescut exponenţial numărul de procente pentru UDMR. Dacă românii ar fi fost mai mulţi la vot, cel puţin ca în Iunie, PMP nu ar mai fi intrat în Parlament, Băsescu nu ar mai fi susţinut că e cea mai bună alegere pentru postul de premier iar UDMR-ul ar fi plutit între 4 şi 5 %. Aşa ne trebuie. Acum vom fi nevoiţi să sărbătorim Ziua Maghiarilor de pretutindeni, să învăţăm o nouă limbă străină în şcoli, pe lângă germană, dar în primul rând să ne întrebăm cu cine va face UDMR guvernul.
Bineînţeles toate partidele se consideră câştigătoare, unele pentru numărul de voturi, altele pentru intrarea în Parlament, cei mai oropsiţi sunt cei din PRU care sunt victimă colaterală a războiului dintre Iohannis şi PSD, dar aşa le trebuie, au plecat din start cu statutul de iepuraş al PSD, aşa că să nu se mire că nu au ajuns la finiş.
Singurii care se pot lăuda că au câştigat ceva sunt cei aleşi, luaţi individual, nu ca partid, pentru că timp de patru ani vor dormi în bănci sau prin paturile amantelor sau amanţilor, prinzând câte o mică afacere, informaţie cu terenuri, cu case, retrocedări şi alte mici favoruri şi cu cât vor fi mai tăcuţi şi mai lipsiţi de personalitate, cu atât vor fi mai feriţi de cutremure sau zăngănit de brăţări. Ei, această clasă socială care deja are un statut aparte, nu vor trebui să facă altceva decât să se trezească la timp pentru a ridica mâna, altfel vor fi nevoiţi să repete votul şi ca urmare să stea peste „program” la serviciu. Ei noii bâlbâiţi, sâsâiţi, orbi, şchiopi, plagiatori, condamnaţi, din care mulţi cu drumuri bătătorite prin holurile Casei Poporului, sunt singurii, dar, repet, luaţi ca indivizi nu ca partide, pentru că între ei nu sunt diferenţe de doctrine, nici măcar de interese, toţi vor să se procopsească, ci doar de haină, care se pot bucura de rezultatele votului. Ceilalţi, ne-alegătorii, vai de capul lor, nici la proteste sau greve nu mai au dreptul să meargă, şi-au pierdut moraliceşte acest drept, stând acasă când trebuiau să voteze.

Să fim serioşi, ne merităm aleşii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult