Acasa Opinii Helen Van der Băse

Helen Van der Băse

scris de Marin Neacșu
3 afisari

Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia. Unde nu-i cap, vai de picioare. Sunt două  proverbe  pe care Casa Băsescu nu le ştie. Că domnul Băsescu, caracter visceral, coleric, răzbunător, neispirat,  amestecă reprezentarea ţării cu pasiunile personale  şi trăirile intime, se ştie încă de pe vremea când Sarkozy îi întorcea spatele, iar Berlusconi îi făcea un semn internaţional cu degetul la tâmplă.

Marin NeacsuCum umilinţa la care s-a supus şi a supus întreaga ţară nu i-a ajuns, a mers mai departe. Atins în amorul propriu de Olanda care nu a fost de acord cu acordarea vizei Shengen pentru cetăţenii lui Băsescu, acesta a considerat necesar să se comporte ca la piaţă şi a recomandat cumpărătorilor români să nu mai cumpere legume olandeze, pentru că aşa vrea el.

Dumnezeu însă este sus şi vede şi după ce a rupt pantofii domnului Franks la agapele PDL, convingând FMIJeffry nu mai reprezintă interesele FMI în România ci interesele PDL în FMI, a făcut cum a făcut şi i-a scos iarăşi în faţă domnului Băsescu un olandez. Se spune prin piaţă că înlocuitorul indianului Talpă Ruptă este un olandez. Să vedem pe 25 dacă ştirea se confirmă.

Dar pentru că nu ajunge un par la un car de oale, clanul Băsescu dă iar cu băţul în baltă, de data asta prin fata succesurilor. Neavând ce face prin Parlamentul European, Helen Van der Băse,  domnişoara care recomandă românilor consumul de etnobotanice şi scaunele electrice, confundă şi ea politica externă cu afacerile de familie şi se leagă de porturile Olandeze unde,  incredibil, un vas cu ţigări de contrabandă a staţionat 4 zile în portul  Rotterdam fără să ştie nimeni. Şi conchide dânsa, “aşa ceva ar fi fost imposibil în portul Constanţa”. Aferim! Că mare dreptate are . În Constanţa nici un vas cu marfă de contrabandă nu este lăsat să aştepte atâta, fie că e vorba de armament,  fie de  ţigări. Cum apare unul, cum i se dă prioritate, este preluat de cei în drept , descărcat, marfa preluată şi vasul dispare fără nici o urmă. Avem doar atâta experienţă în domeniu încă de pe vremea ţapului. Deci, pe undeva,  mica Elenă avea dreptate. Nu se poate atâta lipsă de interes din partea statului olandez faţă de ţigările de contrabandă, dar şi lipsă de respect faţă de contrabandişti. Să le fie ruşine! Acum mă întreb dacă vaporul acela care a întârziat 4 zile prin Rotterdam nu era cumva aşteptat prin Constanţa şi de aici supărarea Elenei. Asta ar explica ieşirea.

Dar totuşi nu văd de ce o doare pe ea problema vapoarelor din Olanda şi de ce Rotterdam  şi nu Saigon  sau Assab de exemplu? Aici cred eu că o oarecare influneţă a avut şi recomandarea tătucului şi faptul că nu a mai mâncat portocale olandeze. Ce naşte din pisică,  şoareci mănâncă.

Dar uite că Dieu se joacă cu inima lui Băsescu. Tocmai când se bucura şi el că scapă de Sarkozy,  na belea. Cine e cel care i-a luat faţa la primul tur : Francois Hollande. Măi de lasă-mă! Nici în Franţa nu scăpăm de olandezi? Nu se poate! Scapi de dracu şi dai de tacsu’. Ptiu drace! Ceva nu e în regulă. Ar fi culmea să vină americanii acum şi să spună că în urma fotografiilor luate de nu ştiu ce satelit, NASA a  ajuns la concluzia că Dumnezeu e olandez. Asta ar mai trebui, că s-ar prăvăli cerul pe Băsescu. Prea mulţi Holanzi. Parcă mai era şi o reclamă cu Hohland. Cred că nu va mai fi prezentată pe televiziunile lui Băsescu. Şi mai cred eu că Băsescu urăşte Olanda pentru că are multe mori de vânt din alea de care nu vrea el să vadă în România, pentru că din cauza lor nu poate să exploateze gazele de şist.

8 comentarii

basesekoo_1 24-04-2012 - 18:10

Este limpede si clar ca (NEA) ca.isa are o fixatie pt. SAFUL STATULUI. Dar abordarea intrece penibilul, iar asociatiile si jocul de cuvinte nu depasesc abordarea unor participanti ZV. din sfera cea mai de jos. Regretabil.

neacsum 24-04-2012 - 19:12

Este limpede pentru oricine ca abordarea de catre Helen Van der Base a subiectului cu contrabanda este mai mult decat penibila ca sa nu mai comentam balbele si poticnelile din discurs care au aratat ca nu stie nici franceza cum nui stie nici limba romana. Sa te ridici in plenul parlamentului european sa plangi ca un vas a intarziat 4 zile in port nu stiu unde in lume si nu s-a interesat nimeni de tigarile de contrabanda, este demn de cascadorii penibilului. Avand in vedere nickul tau, nu m[ mira punctul de vedere. Casa Van der Base nu agreaza criticile . Dar asta nu mira pe nimeni.

basesekoo_1 24-04-2012 - 19:31

De la un exx-APV -ist , un minim de decenta se impune, desi nu este obligatorie. Copii , in general nu ar trebui sa plateasca greselile inaintasilor, dar si aici sant precedente de date relativ, recente. Abordarea ramane in continuare excrecabila.Si orice asemanare, induce in penibilul caracteristic.

ANCUTA 24-04-2012 - 21:22

Urbos, Tu esti!
Nu ti-e rusine BELEREGULE!

neacsum 24-04-2012 - 19:39

Dar cand copii fac greselile parintilor cine trebuie sa plateasca ?

neacsum 24-04-2012 - 19:41

Imi poti explica si mie care este logica abordarii acelui subiect in parlamentul European ? Domnisoara Elena a terminat subiectele si coruptia din Romania si o doare traficul de tigari din Olanda ? Dar cu etnobotanicele cum a fost ? Basesekoo, devii penibil incercand sa ii iei apararea.

urbos 24-04-2012 - 20:27

A vorbi despre analfabeta prezidentiala e aproape o pierdere de timp.

milosul 24-04-2012 - 20:25

Ce vad pe acest site? Neacsu intreaba, Neacsu raspunde!!!!!!!!!! Sa mori de ras, nu alta !!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult