Acasa Opinii Hollande, un totalitar democrat

Hollande, un totalitar democrat

scris de Doru Dragomir
9 afisari

„Tarile europene care vor refuza sa aplice cotele privind distribuirea refugiatilor trebuie sa isi puna intrebari privind locul lor in Uniunea Europeana”, a avertizat presedintele Frantei, Francois Hollande. Ce? Cum?! Parol?!

Dragoș Paul AligicăDeci despre asta e tot acest mare project numit „Uniunea Europeana”?! La cea mai mica lipsa de consens – un lucru normal si inevitabil in orice sistem democratic, bazat pe pluralism de opinii si preferinte si pe negocierea acestora in mecanisme de coordonare comun agreate- se sare la jugulara se stigmatizeaza si se declara excomunicari si ostracizari ?!

Nu cred ca ceva sa faca mai rau proiectului european – ceva dezirabil si necesar, vedem toti bine care e conjunctura geopoltica – decat astfel de declaratii si atitudinii absolut incalificabile si iresponsabile de la pigmeii ajunsi „lideri” ai occidentului. Cum e posibil o asa declaratie? Nu stiu daca ne dam seama de enormitatea raului pe care il fac astia. Zgârie un pic poleiala democratica a astora si gasesti sub ea un totalitar autocrat. Am vazut ca vor sa il excluda din internationala socialista progresista sau cum ii zice pe nu stiu ce premier central european pentru delict de opinie. Vor sa instituie cenzura imediat ce li se pare lor ca opinia populara deviaza de la calea corecta politic. Folosesc abuziv parghiile institutiilor comune pentru santaj politic. Va dati seama cu cine avem de a face?!

Asta e primul lor reflex intr-o situatie democratica absolut normala ca procedura?! Sa dea cu pumnul in masa si ameninte!? Si pentru ce, oameni buni? Atunci la ce naiba mai puneti sa voteze daca exprimarea preferintei prin vot e imediat pedepsita? E NORMAL, sa repetam: E NORMAL ca intr-un sistem democratic bazat pe diversitate de opinii, conditii, culturi sa ai in mod curent dezacorduri si lipsa de consens. Istoria SUA -sistem federal mult mai omogen oricum- e martora. A sari asa la jugulara cu amenintari si excomunicari intr-o situatie de dezacord exprimat prin vot democratic executat perfect procedural e incalificabil si iresponsabil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult