Acasa Opinii HRIBAN: De unde mai loveste flacara violet

HRIBAN: De unde mai loveste flacara violet

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mircea Geoana a inceput de luni sa defileze victorios desi batalia nu a avut inca loc. Generalul Marean a pregatit campul de lupta, adversarul Nastase s-a retras cu spaima in inima ca se desira partidul la Romexpo, Mitrea promite boicot fara sa spuna ce va face de fapt, iar Micul Titulescu se da Mare. Sabiile au fost scoase din teaca, pana la Congresul extraordinar al PSD de sambata fiind posibil sa mai cada capete in infruntarea pentru sefia PSD. La urnele social-democrate sunt asteptati peste 1700 de delegati, un calcul simplu indicand 40 de capete pesediste de judet cu drept de vot. Congresul este organizat de autorul vanghelioanelor, la el acasa. Nastase s-a retras aiurea in loc sa fi acceptat data si locul duelului propuse de Marean si Mircea, unde putea sa le cheme pe cele patru vrajitoare care duminica au desfacut blestemele de la Parlament. Bine indrumate, cele patru specialiste in magia alba – Geanina, Isaura, Samira, Roventa –  ar fi mers la Romexpo sa desfaca facaturile lui Vanghelie.

 

Radu Mazare s-a lansat in marele circ al PSD drept din mijlocul carnavalului de la Rio, unde defila cu o scoala de samba. In toata aceasta nebunie, singurul care pare a-si pastra uzul ratiunii, Ion Iliescu, avertizeaza asupra pericolului: “La Romexpo sunt suspiciuni, pentru ca acolo nu este suficienta rigoare spatiala pentru controlul delegatilor”.

Cert este ca jocurile par facute astfel incat Mircea Geoana sa se vada totusi presedinte macar de partid, daca nu s-a putut de tara.

Un mic amanunt: sambata, la Palatul Parlamentului, are loc Colegiul director largit al PD-L. La lucrari a fost invitat seful statului, surse democrat-liberale sustinand ca Traian Basescu si-a confirmat prezenta. Dupa modelul cunoscut, presedintele ar putea termina din punct de vedere mediatic Congresul PSD iesind cu un subiect cu lipici la public exact in timpul in care pesedistii isi vor scoate ochii intre ei.

De amintit ar fi ca prezidentiabilul Geoana a fost sustinut de aproape toate partidele politice, evident cu exceptia PD-L, de posturile de stiri, de sondajele de opinie si a reusit performanta de a iesi al doilea. Sortii ii surad de-a dreptul si la Congresul extraordinar, dar ramane de vazut daca si din ce directie il va lovi iarasi flacara violet pe “Mihaela, dragostea mea”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult