Acasa Opinii I se spune „Buldogul”

I se spune „Buldogul”

scris de Teodor Seran
2 afisari

Tagma politicienilor este formată din ambiţioşi, oportunişti, ipocriţi, mincinoşi, din  mai puţini politicieni de bună credinţă, din bârfitori, prefăcuţi şi multe alte „ specimene”, printre care, doar ca o excepţie şi din  politicieni morocănoşi. Vasile Blaga este prototipul perfect de „ politician-morocănos”, care departe de a se constitui într- un defect, reprezintă o remarcabilă şi ascunsă calitate. La toate acestea se adaugă faptul că proaspătul preşedinte al PD-L nu este un „ morocănos- politic” oarecare, ci unul de tip „ morocănos- buldog- politic”, care este ceva şi mai dihai. Această ipostază îţi permite să nu faci nimic. Nici chiar să „latri”.  Pentru că un „ morocănos- buldog- politic” nu poate fi deranjat sau tulburat, ci doar bine dispus. Chiar dacă aberaţiile pe care le rosteşte se apropie de pragul de sus al inculturii politice.

teodor seranVreme de 8 ani, Vasile Blaga nu a făcut altceva, decât să stea într-o „ cuşcă” de aur şi să „mârâie”. A „mârâit” când în surdină, când mai tare, când mai gros, când mai subţire, dar niciodată nu a îndrăznit să „latre” cu furie. Aparent lipsit de vioiciune şi de iniţiativă, a ştiut întotdeauna „ să nu rupă lanţul”, pentru că de fiecare dată a intuit că nu sosise încă vremea lui. Nu a avut niciodată curajul „ să muşte” mâna stăpânului de la Cotroceni. S-a mulţumit doar să „ mârâie” din spatele gardului, avertizând că ar putea să devină într-o zi un şef de „ haită” redutabil. Imediat după ce a aruncat „ lesa”, Vasile Blaga a dovedit că este un „ morocănos- buldogpolitic” pur-sânge. Funcţia supremă din partid i-a alungat definitiv inhibiţiile, oferindu-i posibilitatea să nu mai „mârâie” cu teamă, ci să înceapă să „ latre”. Vorbeşte scurt şi sacadat, dând impresia că niciodată nu poate fi contrazis, pentru că tot ceea ce rosteşte este etern irefutabil. Imaginea publică este definită de o charismă tăioasă, care nu lasă să se simtă nicio emoţie dincolo de ea. Este imaginea perfectă pentru lansarea unei comenzi politice super-reuşite. Dacă Vasile Blaga ar da o comandă scurtă membrilor PDL de genul: „ Ridicaţi vâslele! Acum, vâsliţi!”, această comandă ar fi executată fără crâcnire. Asistăm din partea liderului PDL la o abordare tupeistă a provocărilor, într-o manieră ultra-personală, dublată de o atitudine total lipsită de scrupule faţă de o minimă deontologie a vieţii politice. Deja tot trecutul PDL a fost şters cu buretele şi după doar două luni de guvernare este arătat cu degetul „ adevăratul gropar” al naţiunii, întruchipat de USL.

Într-o perspectivă extrem de apropiată, singurul salvator al neamului românesc ar fi în mod sigur, doar PDL. Cuvintele liderului sunt rostite pe acelaşi ton sacadat, cu hotărâre, aparent supra-încărcate de responsabilitate, fără a lăsa niciun drept de replică. Ideile nu par a fi constatări desprinse din climatul politic, ci mai degrabă  veritabile axiome, aparţinând unui şef absolut. Pentru membrii PDL, discursurile care vor fi rostite în viitorul apropiat de către Vasile Blaga, vor trebui să fie în mod obligatoriu conspectate şi puse în practică. Puţini vor fi cei care vor îndrăzni să „ mârâie” şi să nu se supună. Destinul PDL va depinde în mod decisiv, de modul în care va şti să „latre” morocănos, sacadat şi fără drept de replică,  Vasile Blaga. Pentru că se pricepe bine la acest lucru, „ super-morocănosul”  din Modrogan va deveni în curând, un lider absolut cu puteri depline şi probabil chiar divinizat de către membrii PDL. El îl va devansa chiar şi pe „ liderul-fanion” Traian Băsescu, al cărui „ hăhăit” se pare că a căzut într-un derizoriu absolut. Credibil sau nu, „antidotul” pentru Vasile Blaga va fi o atitudine identică cu a acestuia, manifestată de către  opoziţie. Cineva, înzestrat cu un anti-tupeu pozitiv, va trebui să „latre” mult mai ascuţit, mult mai agresiv şi permanent, la toate discursurile „ lătrate” morocănos în public de către Vasile Blaga. S-a observat că în lumea animalelor, chiar şi cei mai mari „dulăi” se pitesc după tufe, atunci când „căţeii” mici şi curajoşi „latră” cu aprigă străşnicie.

2 comentarii

BULA 07-07-2012 - 08:44

Veniti repede cu tubul de oxigen, ca moare PDL-ul.

Mishu 07-07-2012 - 09:04

O analiza excelenta (ii puteti da lectii dlui inginer CTP). Multumesc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult