Acasa Opinii Intamplari vesele cu militieni suparati !

Intamplari vesele cu militieni suparati !

scris de Ziua Veche
6 afisari

E sfarsit de saptamana si m-a inspirat colegul Damian – cu opinia lui de ieri despre “cat de tampiti pot fi politistii” – sa va spun una adevarata cu un politist dambovitean.

 Caz real. S-a petrecut la Targoviste, unde pentru cateva luni am pus pe picioare o redactie de cotidian local a unui fost senator de Dambovita, care dorea sa mai apuce un mandat. Soferul redactiei, poreclit “Senila”, a venit intr-o zi suparat in redactie ca a primit o amenda de la un agent de politie, pentru oprirea interzisa pe b-dul Castanilor, desi nu oprise voluntar, ci nevoit din pricina unei pene de cauciuc, care l-a determinat sa puna cricul si sa schimbe roata. Soferul nu era singur in masina, ci cu o ziarista si fotoreporterul redactiei, care a avut inspiratia sa-l imortalizeze pe agent in timp ce completa hotarat procesul-verbal de contraventie pe capota masinii. Nu mai am fotografia, care spunea totul despre respectivul agent. “Senila” nu era suparat de amenda in sine, cat de absurdul situatiei, de faptul ca politistul a tinut mortis sa-l amendeze ca sa-si faca planul, in loc sa tina cont de necazul cu pana de cauciuc.

Excesul de zel al agentului rutier ne-a determinat sa facem haz de necaz, si sa-i dedicam acestuia, a doua zi, un scurt articol in care, alaturi de fotografia sa, am anuntat ca-i acordam omului un “premiul de vigilenta” constand intr-un set de manuale clasele  9 – 10, cu precizarea ca “il asteptam pe merituos la redactie sa-si ridice premiul”. A doua zi, surpriza, merituosul s-a prezentat de la prima ora. Insa nu era deloc incantat de premiul oferit. Ba dimpotriva, a inceput sa vocifereze ca toti colegii l-au luat la misto si ca nu mai poate da pe la serviciu fara sa rada toti de el. – “Pai, bine domne’, dar nu puteai sa fii si dumneata mai elegant, trebuia neaparat sa dai amenda. Dumneata ti-ai aratat muschii si le-ai facut-o, iar ei ti-au raspuns cum au putut si ei. Ce vroiai sa-ti faca, sa te reclame la sefi!?”.  Omul a plecat incurcat, oarecum mai impacat cu situatia, dar deloc convins de explicatiile noastre. Se vedea pe fata lui ca sta sa cumpaneasca discutia avuta. Despre manuale n-a adus vorba.

Au trecut doua zile si alta surpriza. Soferul “Senila” a aparut agitat prin redactie ca iar l-a oprit acelasi agent de politie la intersectie si i-a rupt un proces-verbal de contraventie. De data asta pentru ca nu avea pusa centura de siguranta.  “Senila”  era insa incantat de faptul ca politistul nu l-a mai amendat ca data trecuta, ci i-a dat “avertisment scris”. Am ramas placut impresionati si, a doua zi, i-am dedicat  politistului un nou articol intitulat “Agentul 0… s-a desteptat!” in care vesteam ca, datorita elegantei cu care a actionat, “ii oferim premiul de excelenta constand intr-un set de manuale clasele 10 – 12. Daca va continua in ritmul acesta promitator, pana la toamna ii dam si manualele de facultate”.

Politistul a rupt usa redactiei de dimneata. Cinci minute n-a fost chip sa-l domolim: “M-ati facut de ras, toata politia rade de mine! Cum domne, da ce inseamna asta, ce, eu n-am liceul?!”. Cand s-a mai linistit si a inteles ca totul a fost o gluma, ne-a aruncat-o: “Sa stiti ca am vrut sa va dau in judecata, dar nu m-a lasat sefu’ !” – “Si cum te-a convins domne?” – “Mi-a zis sefu: lasa-i, ma, sa vedem pana unde pot sa mearga!”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult