Acasa Opinii Ideologic suntem zdrenţe

Ideologic suntem zdrenţe

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Nu în sensul consacrat de expresia lui Gigi Becali „zdreanţă care eşti tu zdreanţă”. Ci, pur şi simplu, ce se întâmplă zilele astea pe scena politică spulberă orice iluzie că în România există partide.

roland-catalin-pena-redimensionatAvem, într-adevăr, nişte grupări, găşti, coterii autointitulate partide. Dar în nici un caz unele adevărate, aşa cum le definesc tratatele de politologie. Ce e PDL mai mult decât un vehicul pentru candidatura lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei? Sau al multora ca dumnealui în alte colegii. Partid de dreapta? Aş! Liberalii, ce se bat cu pumnii în piept că sunt şi mai de dreapta decât democrat-liberalii, cum dovedesc? Aia cu alianţă cu stânga pentru salvarea ţării de „dictatorul Băsescu” s-o creadă ei! Electoratul de dreapta aşteaptă, în primul rând, reducerea rolului statului. Păi cu asta vor fi de acord socialiştii la paştele cailor.

Că ajunserăm la socialişti. PSD promite că va da, dar şi că vor rămâne, ajunşi cumva la guvernare, în Acordul cu FMI. Atunci, de unde dracului iau ca să dea? Ca să ai ce împărţi, o ştie şi baba Rada din fundul satului, trebuie mai întâi să strângi. De la cine, pentru că eterna reducere a evaziunii fiscale nu e decât ultima variantă a poveştii cu cocoşul roşu? De la clasa mijlocie, normal. Variantă în care vor înnebunii peneliştii. Nu şefii, ci ăia cu afaceri, care aduc bani la partid.

La PP-ul lui Dan Diaconescu ar fi culmea să aducem vorba de ideologie. Idem la Gigi Becali. PNŢCD, săracul, o mai avea vreo dâră, dar la ce-i mai foloseşte?

Aşa că ne întoarcem frumuşel la Caragiale: Eu cu cine votez?

Mă laşi? Oi găsi dumneata vreo zdreanţă, monşer!

Articol aparut in PUTEREA

27 comentarii

milosul 04-04-2012 - 13:09

CINCI FRAZE????

digital 04-04-2012 - 13:22

Roland,de ce nu ai lăsat articolul tău aseară pe pagină,ești amabil să-mi răspunzi?!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 04-04-2012 - 13:53

Domnule Pena, aveti dreptate pina la ultimul paragraf. A-i pune pe acelasi palier pe cei de la PPDD cu partidele mafiote si fara ideologii mi se pare necavaleresc, nerealist si neprofesional. Ideologia ppdd-ului este ideologia nevoilor poporului. PPDD-ul nu este atit un partid cit o expresie a poporului, a nevoilor lui. Ceea ce incearca Dan Diaconescu este fara precedent in istoria Romnaiei si a politologiei. Datorita acestor timpuri moderne, se poate crea un partid care sa aibe un contact cu masele raspunzind la nevoile ei prin metode moderne. Televiziunea lui DD este o televiziune care nici ea nu poate fi incadrata in vreun sablon, ea fiind nimic altceva decit o modalitate de expresie si de expresionare a poporului, o trambulina daca vreti prin care poporul se adreseaza poporului. Nimic nu e mai fascinant pentru popor decit sa isi vorbeasca, decit sa-si comunice. Dan Diaconescu in fiecare sfirsit de saptamina viziteaza zeci si zeci de comune si sate, dorind sa viziteze toate satele si comunele tarii pina de alegeri. Acolo, el este intimpinat ca un Izbavitor, ca unul de care tot poporul isi leaga toate sperantele si idealurile. Dan Diaconescu nu pridideste sa le atraga oamenilor atentia ca el nu este nimic altceva decit cel care isi pune tot ce are el la dispozitia lor, a poporului pentru ca el, Maria Sa Poporul sa isi spuna lui insusi nevoile, sa gindeasca impreuna cum si ce trebuie sa faca pentru ca impreuna sa reuseasca, sa aibe o viata mai confortabila, mai sigura, pentru ca, infara de munca si truda sa se mai si bucure de viata. D-ta, d-le Pena, te alaturi shleatei de jurnalisti care-si fac un titlu de mindrie murdarind imaginea lui Dan. este adevarat ca nu o faci cu fervoarea pe care o fac niste trepadusi nesemnificativi si ratati in domeniul jurnalistic precum incalificabilul orcan (il scriu dinadins cu litera mica) de la ziarul falimentar Adevarul. Domnilor jurnalisti, de ce sinteti gelosi pe succesul lui Dan Diaconescu? De ce nu va alaturati colegului d-stra de breasla pentru a fi alaturi de popor? De ce stati pe margine si flencariti vrute si nevrute de care nimeni nu are nevoie? De ce nu dati poporului ceea ce el asteapta de la d-stra?

Uitati-va la voi, turma asta zapacita de jurnalisti. Sinteti cei mai imorali cu putinta din toate meseriile tarii. Toti, dar absolut toti meseriasii din tara au un sindicat ala lor care sa-i apere de mizeriile patronilor. Voi aveti? NU! Nu aveti. Voi ati fost, sinteti si veti fi la mina patronilor care fac cu voi tot ce vor ei. Ati avut un fel de comitet al vostru, condus de CTP, care a dat faliment. CTP-ul, asa cum se crede el mare jurnalist, nu este nimic altceva decit un neica nimeni, el nereusind sa injghebeze nici macar un ong. Daca ar fi atit de bun si curajos in ideile lui, de ce nu este urmat de nimeni, domnule? De ce nimeni nu are nevoie de el? De ce nimeni nu ar fi gata sa i se alature in vreo actiune cu caracter social-politic? Raspunsul e simplu: nu e pe placul poporului. Si cum e cazul lui CTP, este cazul tuturor jurnalistilor din presa scrisa, digitala sau de radio-tv; nu sinteti credibili in fata poporului pentru ca nu-i ascultati. Voi, jurnalistii va axati pe ce se intimpla sus, acolo unde mafiotii viermuiesc si va mai arunca si voua citeva firimituri, minjindu-va ca pe niste servitori umili si cuminti pentru ca nimeni nu va poate apara. Sinteti la mina patronilor si de aceea voi scrieti la comanda, poporul va „citeste” si el, si, in timp, ati ajuns de risul lumii, ca nu mai prezentati nici un fel de interes pentru popor. Dan, pe cealalta parte, si-a vazut de rostul lui, plasindu-si tot efortul lui gazetaresc in a fi in contact permanent cu tara, cu poporul. Cititul pe post a miilor si zecilor de mii de mesaje, a punerii la punct al unui program politic NUMAI si NUMAI pe sugestiile poporului, l-a facut credibil in ochii publicului. La ora actuala DD si partidul lui reprezinta singura speranta a Romaniei, in el crezind nu numai cei care au crezut in el de la inceput, ci si detractorii lui, in taina, pentru ca nu-i pot gasi nimic antiromanesc in demersul lui asa cum gasim la alianta mafiota usl sau partidul pdl. Cu ce vine in intimpinare aceasta gasca mafiota a USL-ului? Ponta a spus-o clar: nu vom mari salariile, nu vom restructura SRI, SIE, SPP; nu vom cricni in fata FMI-ului, vom duce mai departe proiectele politice ale pdl-ului. Despre ce vorbim noi aici? De ce i-ar alege poporul pe aceeiasi care si-au batut joc de ei? Chiar nu mai gindeste nimeni logic intre voi jurnalistii? De ce va puneti in slujba tradatorilor de neam si de tara ai usl-ului si pdl-ului (acleasi mizerii) cu speranta ca veti primi citeva firimituri? De ce nu aveti incredere in popor? Din gelozie? Din pizma? Din caua lui „sa moara si capra vecinului”? Atita timp cit nu ii dati poporului ceea ce el asteapta de la voi, veti scrie doar pentru aurolaci de tipul huciu, digital, milosul si urbos, care va injura de dimineata sipina seara, de multe ori „pe bune”. Felicitari!

milosul 04-04-2012 - 14:35

Dan Diaconescu = escroc !!!!!!!!!!!1

Ciu Huhu 04-04-2012 - 15:34

Corect!

Europeanuul 04-04-2012 - 14:02

Social-democratii europeni nu se sfiesc sa promoveze valori liberale precum economia libera de piata, privatizarea companiilor de stat si reducerea puterii statului. Gerhardt Schröder de exemplu a participat la reformarea statului (si la reducerea puterii acestuia) ma mult decat si-ar fi permis precedentul lui de dreapta -Dr. Helmut Kohl. Tony Blair a fost si el un reformator. Unde sint reformele (incl.privatizari si reducerea puterii statului) promise de Basescu in 2005?

digital 04-04-2012 - 14:50

apropo poate ne spune adminul principal””*””,de ce nu-i apar lui PDL=ACEEASI MIZERIE,comment-urile în arhivă???!!!

milosul 04-04-2012 - 15:05

ce se întâmplă zilele astea pe scena politică spulberă orice iluzie că în România există partide.

Pena poti sa raspunzi la urmatoarea intrebare: cine a discreditat partidele si care a fost scopul acestei discreditari? Stiu ca, tu esti un om cu printipii, si ca, vei da un raspuns de mare incarcatura morala???!!!!!!

milosul 04-04-2012 - 16:13

Pena astept raspunsul tau!!!! Te rog sa nu-mi raspunzi, iarasi, folosind nicke-nemul DXN!!!!??????

DXN 04-04-2012 - 22:38

Cretinosule,
Cu mintea ta de flostoner major nu o sa poti trece nici strada mare din comuna sora-ti!
Artcolul este deosebit de condensat si reprezinta o concluzie isteata si indrazneata a contemporaneitatii romanesti.
Pentru ca sa intelegi despre ce e vorba in propozitie ar fi trebuit sa fii cel putin cadru militar ofiter (sau cum s-o zice) iar nu soldat cu sapca (suptofiter) cum esti tu.
ma si miram de ce tot le pui intrebari Curbosului si/sau Penisului/digitalului?
Mintea ta nu poate disjunge nimic, dar se intreaba, se intreaba si uita!
Deh, soft mic, de plutonier! 😉

urbos 04-04-2012 - 17:41

Mi-e lene sa-i mai scriu limbistului ce-am scris aseara cand a fugit cu tot cu articol, insa vad ca incep basistii sa-si faca autocritica.
Asa e ma Rolande, tu n-ai ideologie. Esti o zdreanta.

Roland Catalin Pena 04-04-2012 - 21:24

Pt URBOS, cel care nu-si ia calmantele…Unde m-ai cautat tu nene, la ideologie? poate in fund.:))

Roland Catalin Pena 04-04-2012 - 21:26

Pt MILOSUL. Monser, tu esti in stare sa citesti mai mult de 15 propozitii? Sanchi, nu cred. Dar sa le mai si pricepi…mi se pare prea de tot! Multa minte, iti doresc!

milosul 05-04-2012 - 14:48

Pena, adevarul doare, nu-i asa?? De ce stersasi comentariul meu? Iar iti venira instinctele animalice?Este ca sunt un bun psiholog? Te-am studiat si ti-am descoperit adevarata ta ‘valoare’!!!! Ai face mai bine sa nu mai stergi comentariile care nu-ti sunt favorabile. Din aceste comentarii poti invata multe lucruri bune. Orcum, eu voi continua sa te ‘bag’ in seama. Nu de alta, dar vreau sa te fac sa intelegi ce inseamna valoarea. Un om este valoros atunci cand accepta critica. Tu accepti critica?

urbos 04-04-2012 - 22:00

N-am cautat, dar sa stii ca la tine acolo trebuie sa fie.

Roland Catalin Pena 04-04-2012 - 22:15

ziiii URBOS zau, cu limba soasa! Atunci poate te cred!…Urbos, tu nici nu stii cat de amuzant poti sa fii! Ia, ghici, din cine am citat?

Roland Catalin Pena 04-04-2012 - 22:20

Apropo, tu esti si Milosul? Sper ca nu, altfel imi mai pierd un critic literar in viata…Fratilor, voi va uitati in oglinda dupa ce comentati aici. Daca, da – nu va e rusine de ce vedeti? Daca, nu = tine-ti=io asa, ca ma distrati gratis. Aferim, boieri dumneavoastra!

urbos 04-04-2012 - 22:34

Nu ma bag sub mai multe nickuri, asta e ocupatia retardatilor basisti, sa para mai multi.
Iar faptul ca te dai distrat, ca belesti fasolea, e semn ca ai inceput sa te impaci cu gandul ca o sa va duceti dreacu cu javra voastra comunista si securista de Basescu cu tot.
Ala care esti tu de dreapta care esti. Hahaha!

urbos 04-04-2012 - 22:48

Rolande, retardatul asta a fost coleg si cu tine? Ca se da analfabetul ba coleg cu Hari, ba prieten cu Ciachir… Da-i un sut potaii ca te face de ras. Nu ca ar mai conta…

milosul 05-04-2012 - 18:19

Pena, adevarul doare, nu-i asa?? De ce stersasi comentariul meu? Iar iti venira instinctele animalice?Este ca sunt un bun psiholog? Te-am studiat si ti-am descoperit adevarata ta ‘valoare’!!!! Ai face mai bine sa nu mai stergi comentariile care nu-ti sunt favorabile. Din aceste comentarii poti invata multe lucruri bune. Orcum, eu voi continua sa te ‘bag’ in seama. Nu de alta, dar vreau sa te fac sa intelegi ce inseamna valoarea. Un om este valoros atunci cand accepta critica. Tu accepti critica???

DXN 04-04-2012 - 22:43

Mai dorobantule,
Tu permanent te cauti la cap.
Dar daca te cheama Curbos, ce-o fi reprezentand capul tau?
Chelule uiti deprinderea care ti-am format-o> deprinderea de a gandi!
Hai, cu putin efort poate reusesti s-o reiterezi!
P.S. Nu-i o injuratura. 😉 😉

dxn 04-04-2012 - 22:56

Curbosule,
Ii iei pe toti la intrebari, doar-doar oi afla ceva cacareazo!
Chelule am fost coleg cu tine: eram CI-stul caruia tu ii redacta-i notele. Slovineanu ma cheama, turnatorule, iar tu aveai pseudonimul Dante sau Dantes, nu-mi amintesc bine.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 04-04-2012 - 21:56

OTV-izarea tarii e inca pe rol. In seara asta, m-am uitat la RTV unde era invitat Ponta. Moda Dan Diaconescu de a scrie la planstea functioneaza pe la toa(n)te televiziunile. Ponta, scrie cu un scris de doctor pe retzete medicale despre reducerea CAS-ului. Tot Ponta trage un semnal de alarma ca MRU vinde ultimele bogatii ale tarii; acest lucru il auzil azi de la Ponta pentru prima oara, cupa ce, luni si luni de zile Dan Diaconescu si prietenii lui au racnit in fiecare zi despre jaful pdl-ului combinat cu cel al psd-ului care a avut loc inainte de venirea pdl-ului la putere.Cit de jalnici sint acesti usl-isti cu televiziunea lor falimentara, RTV. Un lucru bun, totusi, Ponta l-a anuntat spunind ca a vorbit cu Crin si s-au hotarit sa puna stop cu primirea fratilor lor de la pdl, in usl.

Ciu Huhu 05-04-2012 - 09:49

DD e tigan, PP DD e tiganie!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 05-04-2012 - 18:02

Mucho mejor que el retard, mantenga el buen trabajo!

DXN 04-04-2012 - 23:17

Ideologic suntem zdrente, iar oficial ne merge prost!
Dpdv ideologic nu putem emite nicio idee care sa confirme macar o asociere la o „casta” politica cu sange si cu traditie. Doar cu tupeu, si ala cu frustrari de onanisti, nu se poate cladi sau imprumuta 1/2 ideologie.
Oficial ne merge prost. Prost de tot.
Dar aratam si demonstram ca suntem „capra raioasa cu coada pe sus”.
Sau pe intelesul unora: „ai nostri ca brazii, cu mucii pe piept!”

digital 04-04-2012 - 23:38

mă deixene,tu ideologic ești tare prost,iar oficial ești o zdreanță!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult