Acasa Opinii Iesi afara, rabla ordinara!

Iesi afara, rabla ordinara!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ministrul Mediului a anunţat majorari aberante ale taxei de primă înmatriculare. Cine vrea maşină second hand, să plăteasca, mama lui de poluator! Că, nu-i aşa, avem o ţară ca o gradină…Pentru a trage pe nas aer curat în Carpaţi şi maşinile Euro 5, deci maşinile noi,  vor fi taxate. Până acum n-au fost, nu poluau. De la anul, ele poluează. Aşa, din condei. În schimb, proprietarii de maşini hibride sau electrice (segment cvasi inexistent la noi în ţară) vor fi încurajaţi cu oareşce prime, se aude.


Măi să fie! Rămâi uluit de atât devotament pentru o Românie curată. Ai zice că guvernanţii traversează perioade de insomnii cronice, consumând tone de cafele şi energizante, epuizând infinite variante, elaborând strategii de viitor pentru salvgardarea mediului până când dimineaţa le bate în fereştile birourilor. Rezultatul acestor frământări, acestui brainstorming eco, departe de familie, de masă, de casă – în timp ce vulgul doarme- se poate sintetiza astfel: români, scoateţi banii! Sigur, nu este de aşteptat ca omul de rând să înţeleagă utilitatea acestui nou sacrificiu, că el şi pe medic îl înjură când îl taie, pe moment,  dar, după aia, îi mulţumeşte că  i-a făcut un bine. Deci, vorba aia,  nu toţi fac în capul tău (şi pe banii tăi) îţi vor răul. „Ieşi afară, rablă ordinară”, pare să fie motto-ul lui Borbely Laszlo

 

Despre sărăcia umilitoare în care e târât, de 20 de ani, contribuabilul, sărăcie care a mers mână în mână cu varianta maşinilor second-hand, ministrul nu suflă o vorbuliţă. Păi omul bate străinătăţurile de nebun sau că nu are bani de-un Logan autohton? Sau de-un Duster, vorba reclamei, scandalos de accesibil. Vreo 16.500 de euro pentru vârful gamei, la care se adaugă unele opţionale care-i saltă iar preţul. Accesibil pentru cine? Ce nu spune iarăşi dl Borbely este contextul în care este băgat pe ţeavă acest nou bir. Acela al unei pieţe auto (maşini noi) în cădere libera, situaţie valabilă şi pentru producătorul Dacia. Showroom-urile au devenit muzee, başca numărul mare de maşini la care atleţii leasingului au renunţat din lipsă de bani, mai având de achitat rate la plasmă şi alte combine frigorifice care vorbesc, de moare vecinul de pe palier de invidie. Şi aceste maşini trebuie vândute, nu?

În fine, ce nu mai spune ministrul Mediului este cum nişte bani pot reduce concret poluarea? Banii se vor duce şi în proiecte de mediu, lămureşte domnia sa. În primul rând, să justifici astfel,  în două-trei vorbe,  o asemenea măsură este o insultă .Care mediu? Partidul mediu sau ce? Păi, în momentul în care bagi mâna în buzunarul omului, obligându-l în ultimă instanţă, pe banii lui, să cumpere numai anumite produse, vii cu rapoarte la vedere, transparente, să se ştie traseul acestor bani de la A la Z. Apoi cu rezultate, nu cu vorbe-n vazduh, ca tot vorbim de aer curat pe bani.

Chiar aşa, de când se percepe taxa auto în România, există vreun raport despre ce s-a făcut concret cu aceste sume? Marii poluatori ai României au primit vreo lovitură? Depozitele de substanţe toxice sunt mai sigure? Aerul din Capitală e mai respirabil? Râurile mai curate? Delta mai protejată? Plajele mai puţin erodate? Despre mafia tăierilor ilegale de pădure ce se mai aude? Dar de jeep-urile politicienilor? Că şi ele poluează. Sau de camioanele Armatei şi Jandarmeriei, mai toate de pe vremea lui Ceauşescu? Parcă-i şi văd, de la anu, pe şoferii din Copşa Mică strigând la unison: Vivat proiectele de mediu!

Şi CFR a interzis fumatul în vagoane, o nouă victorie, tot pentru mediu. E drept că un drum de la Mangalia spre Bucureşti, în câmpie ca-n palmă, durează şi şapte ore, dar s-a rezolvat cu tutunul!

0 comentariu

Suparat 18-08-2010 - 12:48

De ce va mai ofticati si ne cenzurati atita? Injuraturile sunt permise pe internet si sint de preferat, ce p..a mea?

Andone 18-08-2010 - 12:56

Dupa ochii ei se vede cit de nesatula de sula este coarda asta. Dar luati-o la sula si saturati-o o data ca sa ne lase in pace!

urbos 18-08-2010 - 16:00

Dupa toate cretinismele Basescu-PDL-Si alte javre securiste, asta lipsea, imbecilitatile gunoaielor feseniste din tabara ailalta. Mai aparuse cretinul Ponta cu ideea votului obligatoriu(sustinut de alti cativa imbecili), acuma vine idioata asta cu alte schimonoseli ale logicii. Este insa aproape firesc, pentru ca intr-atat si-a batut joc dementul de la Cotroceni cu ajutorul limbistilor lui, de orice logica si de orice e rational, incat totul a devenit posibil.

Mircea P. 18-08-2010 - 19:49

Esti suparat pe coarda iaia de ma-ta ca nu te-a avortat ba Boule.Daia esti suparat muistule.

sobru 18-08-2010 - 21:05

cretin esti ba Boule jegos.Mars. la cocina scarba imputita.Ba kakat ce esti spanzura-te ba nu mai face umbra pamantului degeaba.Onanistul ala de tactu cum o mai duce bai vierme? Mai suge penisul arabilor?

urbos 18-08-2010 - 21:19

Ma sobolinski ma, semneaza ma cu numele tau de animal usturoiat, nu cu al meu, ca n-ai fata decat sa mananci rahatii cainelui meu cand e stricat la burta.
Apropo, ai sapat groapa comuna pentru plozii tai nenorociti?

informatorul 18-08-2010 - 21:25

ce portocalii n u pot sa mai spuna ca boc pupa si linge fundul si ouale lui base

nik 19-08-2010 - 04:02

deci nu esti asa de buna cum vrei sa pari si tie frica de injuraturi .pesedistele ar trebui castrate sa dispara specia ca mult rau au facut

Ticu 19-08-2010 - 06:07

Nu te lasa Olguta, fii barbata!

atentu 19-08-2010 - 07:09

Catre toti antecesorii mei in comentarii, daca asa stiti voi sa criticati, in comentarii, cu aia in gura tot timpul n-am ce sa va fac… revarsati-va balele pana n-a ramane nimic din voi…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult