Acasa Opinii Imperiul corectitudinii politice

Imperiul corectitudinii politice

scris de Doru Dragomir
12 afisari

[…] Un comentariu-concluzie la ultimele intamplari din universul corectitudinii politice si al victimelor si agentilor sai patogeni, cu intentie sau nu, constienti sau nu.
Pentru ca dezbaterea nu este despre argumentele lor, ci despre comportamentul si atitudinile lor, studiu de caz de socio sau psihopatologie.

Dragoș Paul AligicăCel mai interesant lucru este modul in care oamenii acestia accepta sa traiasca in distonanta cognitiva mediatic-generata continuu, intr-o stare de schizofrenie indusa ideologic. Uitati-va la ei, avem evidenta masiva numai in ultima saptamana: Cearli, Grecia… Uitati-va la ei cum nici macar acum, dupa toate cele intamplate, nu incearca sa isi ajusteze minimal sistemul cognitiv si atitudinal. Nu. Se agata de orice fir de pai care le perminte (in mintea lor) sa supravietuiasca in lumea artefactuala indusa mediatic de autoritatile epistemice si mediatice asupra carora au capatat o fixatie.

Nicolae Steinhardt:

Minciuna. Acesta este boala noastra fatala, nu cancerul …Ea e flagelul… Ea ne va duce la schizofrenie generala. Intr-atata ne-am obisnuit cu ea, incat nici nu o mai simtim, am integrat-o. Dar ne sapa dinnautru, ne distruge…. ne vlaguieste. Si e molipsitoare. Se transmite mai usor ca SIDA. Traim pe doua planuri potrivnice, in cele din urma nu se poate sa nu ajungem la cele mai grave forme de pshihoza”.

Am trait, prieteni, multi dintre noi sub minciuna si psihoza comunista, la care se referea Steinhardt mai sus. Acum, cand credeam ca in „cealalta parte a vietii noastre” vom putea in sfarsit sa respiram, iata ca trebuie sa ne confruntam cu marea minciuna a imperiului global al corectitudinii politice, cu universul orwelian in plina expansiune al progresismului scapat de sub controlul ratiunii si bunului simt. Acesta a fost destinul generatiilor noastre. Sa navigam si sa incercam sa supravietuim cu constiinta teafara oceanului toxic de minciuni, propaganda, jumatati de adevaruri, distorisiuni, manipulari ale acestor doua avataruri sau intrupari ale statismului stangist de secol 20.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult