Acasa Opinii Înainte, unde?

Înainte, unde?

scris de Teodor Seran
4 afisari

Un singur lucru este cert în momentul de faţă: răul a fost alungat, deschizându-se poarta pentru pătrunderea binelui. A te aştepta însă ca un lider de la vârf să taie acum Nodul Gordian, este o adevărată naivitate. S-a putut constata recent că în politică, înjurăturile de ieri se pot transforma în vorbe dulci, rostite pe faţă în spaţiul public. Drept urmare, poziţia realistă şi neaducătoare de frustrări este  “ cea a lui Toma”. Ca să nu cazi de fraier.

teodor seranToate privirile se întorc acum spre Victor Ponta. “Copilotul” a devenit “pilot”, pregătindu-se să intre în cea mai înaltă treptă de viteză. Câteva zile, premierul desemnat se va afla în «durerile facerii», pentru că alcătuirea unui guvern nu însemnă nici pe departe să înşirui pe o coală de hîrtie nişte nume. Este o misiune ingrată care presupune în primul rând o muncă de telefonist de serviciu şi de “şuetar” pe diferite paliere ale zonelor de influenţă şi ale zonelor unde este cantonată viitoarea clientelă politică care se naşte acum. Sau credeaţi că toate racilele clasice, astea cu clientela, cu traficul de influenţă, cu corupţia, au dispărut pe 27 aprilie? «C’eşti copil ?”(nenea Iancu). Nu, ele se vor perpetua sub alte forme, mai puţin sesizabile şi cu o intensitate mai redusă. Noul guvern va fi rezultatul negocierilor, târguielilor şi diverselor influenţe politice, având în prim plan trei lideri ai USL, cu drept de” VETO”. Conform traditiei democraţiei româneşti originale şi acest Cabinet va  guverna fără o transparenţă totală şi în defavoarea cetăţenilor. Guvernul USL-PONTA are lipită pe spate eticheta ultimei guvernări a PSD din perioada 2001-2004: „Au furat şi ei maică,dar au mai dat şi la lume!” (bătrână, satul Urzica, Olt). Cu sigurantă, puţin mai bine va fi! Nu este însă cazul să ne aşteptăm la ceva rapid şi spectaculos, pentru că de acum  înainte va apărea irefutabilul motiv al reconstruirii, refacerii, reclădirii, a ceea ce au lăsat rău în urma lor cei aflaţi până acum la guvernare. Discursul demagogic necesar, va suna astfel: „ Noi vrem să vă oferim totul, dar nu putem până când nu reparăm ceea ce s-a stricat! Puţină răbdare, oameni buni!” Cu promisiuni frumoase şi mici reparaţii, trece vara şi ne vom da seama într-o zi că a sosit toamna, cu alegerile parlamentare. De Crăciun vom avea un nou Parlament, probabil un nou guvern şi perspectiva unei ierni la fel de grea ca şi cea din acest an. Nici vorbă de viaţă  mai uşoară şi de un trai mai blând! Raiul nu coboară niciodată pe Pământ, doar unii dintre oameni se pare că reuşesc să ajungă pe acel tărâm. Cetăţenilor le rămân totuşi 6 luni, timp în care pot să constate „pe ce picior dansează „noii guvernanţi. Există o şansă reală de monitorizare a activităţii noului guvern, printr-o renaştere a atitudinii civice. Să cântăm deci încă o dată IMNUL şi să ne deşteptăm de tot!  Fiţi cu ochii pe ei, „ca pe butelie!”.

3 comentarii

Gondolin 01-05-2012 - 10:28

Mda… furmos zis… dar UNDE era societatea aia civila de care faceti vorbire, atunci cand guvernele Boc – MRU ne calca pe cap? Si UNDE erati atunci, de ce nu protestati ATUNCI si nu ati chemat socilitatea aia civila la proteste? Sau erati ocupati sa o „faceti” pe madam societatea, pe dupa blocuri?

Traian Basescu 01-05-2012 - 12:59

O, vai, dar asta e o infamie! „Formatorii de opinie” ai USL-ului latrau ei cat puteau de tare, saracutii de ei, numa’ ca punga progresistilor era tare flescaita. Fara punga, plina nu tu mici, berica si indemnizatie pentru ziua de latrat la opresori. N-ai vazut ce greu se adunau acolo o mana de mofluji in Piata Universitatii?!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

P.S. Ce moaca ai mai Gondoline! Parca esti stranepotu’ lui Raspurtin! 😉 😉 😉

Nongshtrom 01-05-2012 - 14:20

Nea Serane ai bagat editorialu asta la cacealma, parca mata nu stii de ce e in stare violatorul asta? O sa faca exact ce i se va dicta de catre baronii din spatele lui, ce naiba! Pai, sufla fraierul asta cu ochelari ceva in fata lui Hrebe, Nastaswe, Iliescu, Dragnea, Nica, etc.? In maxim doua saptamini o sa preia injuraturile poporului de la Ungureanu si cracanatul mintal de Basescu si Boc. Pe pariu? Ce crede el ca daca a dat stevia romanul nu mai urla de foame? Ha! Ba bine ca da!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult