Acasa Opinii Inutila huiduială

Inutila huiduială

scris de Teodor Seran
554 Afisari

Desfăşurarea festivităţilor prilejuite de Sărbătoarea Naţională a reprezentat momentul optim pentru deschiderea bruscă, după o lungă aşteptare, a supapelor de la cazanul în care frustrările şi răbdarea românilor clocoteau cu furie.

teodor seranSe pare că actuala putere a ajuns la partea de jos a toboganului, acolo unde dezaprobarea mulţimii este maximă şi nu mai oferă posibilitatea să te piteşti în păpuşoi. La Alba-Iulia orice român de bună credinţă care s-ar fi aflat în postura lui Emil Boc ar fi intrat în pământ de ruşine la auzul freamătului furios al mulţimii, încărcat de huiduieli, înjurături şi uneori chiar invective pe rol de sare şi piper al discursului public.

La Bucureşti, s-a văzut cum Traian Băsescu lasă capul în jos, în momentul în care valul de huiduieli a ţâşnit spontan din sufletul manifestanţilor. Ce semnificaţie ar trebui percepută  pentru „huo”, atunci când această interjecţie este lansată în spaţiul public? Mânie, revoltă sau aversiune totală? În momentul actual, toate cele trei versiuni sunt perfect valabile pentru stigmatizarea celor doi ştabi „la maxim” ai României.

Atât Preşedintele cât şi Primul-ministru nu mai au credibilitate decât pentru cei care au interese reale legate de actuala putere, sau pentru membrii de partid îndoctrinaţi politic. Se poate conduce o ţară, în condiţiile în care imensa majoritate a populaţiei nu te doreşte? Rezistenţa la guvernare în aceste condiţii frizează absurdul şi este absolut nefirească. Şi totuşi ţara este condusă de aceşti „nedoriţi”, democraţia favorizând chiar prin intermediul principiului ei fundamental,  folosit în mod abuziv, manifestarea plenară a dictaturii, opusul societăţii democratice.

Pe vremea când la Atena apărea principiul majorităţii care decide şi conduce, nimeni nu s-a gândit că, uneori, poate să apară o majoritate perfidă, formată din „pioni otrăviţi”, care pot transforma democraţia într-o dictatură de grup sau chiar personală. Creatorul acestei majorităţi de rea credinţă este Preşedintele Traian Băsescu care a intuit care este rădăcina răului, punând în practică o idee machiavelică: oricât de mare ar fi turma, un grup de ciobani care nu reprezintă aspiraţiile majorităţii, poate să conducă turma şi chiar şi o ţară, dacă sunt îmbrăcaţi în haine de „reprezentanţi”.

Românii au fost „prinşi”, fără posibilitate de ieşire, în capcana unei majorităţi aducătoare de rău pentru existenţa lor, ai cărei membri s-au înfipt cu înverşunare, precum „păduchii politici laţi” în trupul Parlamentului. Actuala majoritate parlamentară va fi de nezdruncinat atâta vreme cât va fi compactă şi solidară în acţiunile ei malefice. Românii vor fi nevoiţi să accepte că nimic nu se va schimba prea curând şi că vor trebui să se pregătească psihic pentru marea provocare reprezentată de alegerile din 2012. Atunci va fi singurul moment când toate capetele zmeului vor putea fi retezate dintrodată. Huiduielile, dezaprobările, chiar şi înjurăturile pe faţă  nu folosesc acum la nimic. Nici de Ziua Naţională, nici de altă zi, care este sărbătoare sau nu, ele nu au un efect direct în eliminarea răului. Oricât de mare intensitate ar avea o dezaprobare profundă a actualei guvernări, aceasta se va scurge neputincioasă pe solzii groşi şi lucioşi ai Balaurului Puterii. S-a schimbat ceva după sărbătorirea cu huiduieli şi înjurături a 93 de ani de la Marea Unire? A căzut Guvernul sau a fost înlăturat din funcţie Preşedintele? Nici măcar nu s-a observat că celor doi li s-ar fi împurpurat obrajii de ruşine, confruntaţi  cu huiduielile mulţimii. Momentul în care trebuie scoasă sabia pentru a reteza sutele de capete ale balaurului nu a sosit încă. În loc de huiduieli sterpe este de preferat pregătirea psihologică, care să ofere puterea de a face faţă tentaţiei în faţa unei găleţi, a unei biciclete sau a unui pumn de arginţi otrăviţi. Doar o atitudine naţională combativă va putea să oblige amărâta interjecţie „huo”, să mucegăiască pentru totdeauna între paginile dicţionarului limbii române şi să fie înlocuită cu aplauze.

15 comentarii

cristi23 04-12-2011 - 12:01

dne esto praf ca ziarist. Din cauza unora ca tine s-a stricat ziua nationala.Ciobanilor. Presedintele nu se huiduie de ziua nationala. Nu ati stiut decatt sa stricati o sarbatoare ptr copii aia care venisera sa se bucure . Pentru militarii care isi servesc tara , pentru noi ceilalti care ne-am bucurat de o zi frumoasa. Ciobanilor

misusisu 04-12-2011 - 13:15

Cristi23
Mie mi-au stricat ziua cei care l-au aplaudat pe Basescu si pe Boc. Ce cautau aplaudacii acolo ? Au stricat ziua nationala a miilor de oameni care venisera sa ii fluiere ( atat le-a mai ramas ) pe Basescu , si pe Boc, macar de zile festive, ca altfel stau inchisi in buncarele de la Cotroceni si victoria si nu te mai atingi de el nici cu un huo. Deci stimate Cristi 23, vezi, pot spune si eu ca ziua a fost stricata de cei care i-au aplaudat pe cei doi sau chiar de cei doi care nu ne-au lasat sa ne bucuram singuri.. fara ei macar o zi pe an, as cum ei se bucura singuri, fara noi, de atatia ani.

cristi23 04-12-2011 - 17:39

Intrucat multi dintre noi l-am votat, trebuia ca macar in acea zi sa se arate putin respect. S-a votat raul cel mai mic pentru ca nu avem de unde sa alegem. Aveti 364 de zile pe an sa va aratati nemultumirea fata de el. Dar macar intr-o zi trebuie aratat respect. Daca nu venea spuneati ca nu arata respect fata de tara. Daca a venit nu v-a convenit. Greu sunt unii de multumit. In nici o tara nu o sa fie toti de acord cu cei din conducere.Este imposibil. Eu de exemplu il urasc pe Vadim.Dar nu m-am apucat acolo sa-l huiduiesc. Toti am vazut pe cineva pe care nu-l suportam.Ce s-ar fi intamplat daca toti huiduiam?

Ciu Huhu 06-12-2011 - 23:09

Subscriu, si mie, dar cei ce au huiduit m-au facut fericit, daca as fi fost acolo si io as fi huiduit si fluierat!

Ciu Huhu 04-12-2011 - 20:49

Vai de capul tau pupincuristule basist si de capetele pupincuristilor basisti pedelisti!

cristi23 05-12-2011 - 09:55

asa, asa..Fiti curajosi pe net.Ca daca mi-ai fi zis asta in fata te luam la palme..Rusine

Ciu Huhu 05-12-2011 - 18:26

Crezi ca mai apucai sa ma iei la palme dupa ce ma urcam cu picioarele pe tine?

neacsum 04-12-2011 - 13:59

Domnule Seran
Subscriu . Aveti dreptate. Mai exista un risc. Aceste huiduieli sunt de fapt supape de eliberare a tensiunii si frustrarilor. Deci .. tensiunile nu se acumuleaza, ci se manifesta inutil impiedicand crearea presiunii necesare exploziei.

Sandokan 04-12-2011 - 15:30

Mister Seran,

Sunteţi un om sensibil la ceea ce observaţi în jurul dvs.

Sunt convins că dacă ar valorifica cineva potenţialul dvs. publicistic real, nu cel mimat, apele ar reveni în matca proprie.

La actualul acces pe care îl aveţi la informaţiile abil deformate, de o presă deloc obiectivă, ce aţi scris este aidoma ultimei suflări.

Ştiindu-vă potenţialul creativ, aştept un plus de detaşare, obiectivă, de la dumneavoastră.

Cât despre apendicul neacsum, consideraţi rândurile domniei sale un rău marin duminical.

remi 05-12-2011 - 11:29

Si Ceao credea ca-l iubeste poporul.Si el credea ca face ce e bine pt.popor….Si Ceao zice ca nu e inteles de prostime…Cred ca e greu cind ajungi la conducere sa mai intelegi ce e bine si ce e rau pt.popor…..Sau nu e greu?

urbos 06-12-2011 - 04:40

Dam uiei ei?

Tache 06-12-2011 - 07:25

Eu cred ca Romanii trebuie sa fie responsabili si sa incerce sa intre in viitor , sa-si lase urmasi :

http://www.youtube.com/watch?v=3kXzHJejwI8&feature=fvwrel

Mircea Hamza 06-12-2011 - 10:58

Dictatorilor si slugilor lor nu le-a pasat niciodata de parerea multimilor. Doar cand furia si deznadejdea au rupt zagazurile, atunci praful s-a ales de dictatori si de uneltele lor. Vezi si „Avem furher! Scurtul drum de la nazism la basism”

Pribeagul 06-12-2011 - 21:33

Greu de controlat Puterea.
Si Puterea scapata de sub control se transforma intr-un monstru care-si paralizeaza strajerii si-si violeaza nascatorul, Poporul.

Vrea Puterea ca Iliescu sa prezideze 3 mandate? Se face, taticu’! Nu conteaza ce zice Legea, las’ sa se izbeasca boii in zidurile ei, noi, desteptii, vom gasi diverse „argumente” sa prostim prostii si sa ocolim prevederile ei.

Vrea Poporul stat de drept? Sigur. Ia sa-i dam 100 000 de legi (in actualul regim cam atitea s-au dat; sunt imposibil de stapinit chiar si de profesionisti), sa se sature de legalitate! Ia sa-i schimbam Codul fiscal de 20 de ori intr-un an, sa fie fericit!

Eu, Puterea, pot sa fac orice pentru a ramine la putere! Am simtit, acum, ca mi-as mari sansele daca as cumula alegerile.

Sunt niste legi, pe care le-am dat, si recomandari UE care reglementeaza alegerile? Sunt, dar ce conteaza, pot da oricind altele, chiar daca suspend si alte legi pe care le-am elaborat si le-am dat Poporului spre dreapta folosinta. Le suspend acum, ca ma incurca putin, si trebuie sa respect „legalitatea” si statul de drept, pe urma le restitui Poporului, sa se simta aparat, nu „singur pe lume”.

Se simte Poporul in postura femeii facuta posta de o gasca de handralai? N-are decit sa se simta. Ar trebui sa fie fericit! Mai ales ca-i cheltuiesc banii, cam 40-50 mld de euro/an, ii folosec utilitatile pe care, gifiind dein greu, le-a creat in zeci de ani, si m-am facut stapin pe bogatiile tarii, scutindu-l si de aceasta grija.

Cam asta-i…

De mult timp Puterea si Opozitia nu sunt in stare sa faca cel mai mic compromis, fapt care denota o deficienta grava in sistemul de conducere a tarii. De fapt, este o boala fara leac. Asa ca daca se va infaptui si peconizatul viol, Opozitia, pentru a supravietui si a da cit de cit cetatenilor o speranta, trebuie sa faca un gest hotarit, sa paraseasca Parlamentul. Daca guvernantii tot fac ce vor, macar s-o faca singuri.

In conditiile actuale, Opozitia, stind pe bancile parlamentare, este sprijin pentru Putere.

Arhimede 06-12-2011 - 22:01

Dl. Seran s-ar crede că ar avea dreptate, dar nu are.
Huiduiala arată puterii că nu este dorită. (chiar dacă nu le pasă.)
Dar această huiduială are şi alt rezultat.
Extern.
Arată celor de afară, care îl mai sprijină pe ticălos (sau îl tolerează), că nu mai merge.
Iar explozia se poate produce oricând.
Din nimic.
Cu rezultate dezastruoase. Şi pentru opoziţie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS