Acasa Opinii Învăţământul românesc între Creangă şi SRI

Învăţământul românesc între Creangă şi SRI

scris de Marin Neacșu
3.044 Afisari

România s-a transformat în  ţara condusă de procurori şi servicii secrete. La CSM şi CCR locurile judecătorilor sunt luate de procurori, în fruntea guvernului avem un procuror, şefa Consiliului Superior al Magistraturii nu e judecător, e procuror, şeful CCR este avocat, nu judecător, avocat numit pe locul unde este diavolul pe care îl slujeşte cu credinţă.

Marin NeacsuPreşedintele ţării declară negru pe alb în documente privind strategia de apărare a ţării, că media reprezintă un pericol la adresa securităţii statului. Bineînţeles nu se referea la toată presa, ci doar la acea parte a presei care nu îi execută sarcinile şi nu îl ridica în slăvi. Aşa a dispărut de pe piaţa presei libere Vântu, aşa dispare şi Voiculescu. Serviciile şi-au însuşit misiunea.

La alegerile din iarnă, inamicul se schimbă, locul mogulilor este luat de alegători, procurorii DNA umblă după alegători cu biblia în mână, precum inchizitorii pe vremuri cu crucea după vrăjitoare.

De fiecare dată când apare pe piaţă câte un proces  care trebuie mediatizat, apar ca din pământ tone de stenograme cu date din procesul în derulare, date care au rolul de a pregăti opinia publică şi a justifica abuzurile pe care le fac cei care instrumentează cazul. Culmea culmilor, din toţi avocaţii cu stea în frunte pe care îi angajează cei anchetaţi sub ochii televiziunilor, nici unul nu invocă viciu de procedură prin deconspirarea datelor anchetei şi a probelor aflate la dosar, nici unul nu se întreabă pe unde, cum de ce şi cine sifonează acele date.

Ultima găselniţă a regimului procurorilor: profesorii. Numai că aceştia fiind prea periculoşi pentru siguranţa statului, aceştia nu sunt ridicaţi de poliţie, nici de DNA, ci direct de SRI. Motivul, Bacalaureatul, acea piatră de moară legată la gâtul tuturor guvernelor, care nu mai ştiu ce să mai facă să mulţumească loazele care vin la examen cu blugii rupţi în cur, dar fără să arate că s-a schimbat regimul şi acum ei sunt stăpânii inelelor. Fiecare regim, fiecare ministru schimbă regulile în timpul mersului, acuzând vechiul ministru că şi-a bătut joc de educaţie. Se părea că actualul guvern a găsit soluţia, acordând nu numai diplome proştilor, ci inventând diplome pentru proşti, aşa că acum avem şi diplomă care atestă că nu ai luat bacalaureatul, deci că eşti prost.

Ei bine, nici asta nu a fost suficient, aşa că unii profesori s-au gândit să ajute proştii să pară mai deştepţi decât sunt şi au divulgat subiectele pentru bacalaureat cu o oră înainte. SRI-ul care era pe fază de câteva zile a intervenit „ la fix”, exact ca în cazul celebru cu bomba de sub maşină de la Piatra Neamţ, când au urmărit câteva zile un individ care umbla cu bomba în geantă prin mall. Aşa e când vrei să organizezi flagrantul cu orice preţ. Aşa s-a întâmplat şi acum. Deşi vinovaţii, cam un autobuz de profesori, erau urmăriţi de câteva zile, SRI-ul filându-i cu succes, aceştia au fost lăsaţi să provoace paguba, fiind arestaţi după ce fapta a fost comisă, ca să existe .. fapta la dosar şi pedeapsa să fie dată pentru comiterea faptei nu pentru tentativă. Nu a interesat pe nimeni, nici din rândul SRI, nici din alte structuri informate că asta va însemna practic anularea întregului proces şi repetarea Bacalaureatului poate pentru întreaga ţară, nu numai la liceul cu pricina sau Bucureşti. Pe nimeni nu interesează că se dă peste cap un întreg proces de examen.

Bomboana pe colivă o dă faptul că la liceul în care s-a realizat „flagrantul”, Liceul Dimitrie Bolintineanu, treburile nu mergeau bine, există filme înregistrate cu baluri la care directoarea liceului participa şi dezbrăca elevii de liceu mângâindu-i pervers pe pectorali. Vizionând filmul cu chefurile respective nu poţi să nu te întrebi cum de doamna Cecilica Vărzaru a mai rămas în funcţie încă 10 ani după ce toată lumea a văzut  imaginile respective. Întrebare retorică. Nu trebuie să ne mire atâta vreme cât în fruntea Senatului se află un repetent la facultate, în fruntea Camerei Deputaţilor un absolvent de facultate care a repetat trei ani, atât de iubit a fost de profesori, că nu se puteau despărţi de el, iar în fruntea guvernului, un doctor copy – paste. Să ne mai mirăm că preşedintele ţării declară că şcoala românească scoate tâmpiţi? Nu are  rost, ştie el ce spune, are destule exemple în preajmă, fie branconieri, fie parlamentari plini de succesuri.

Ei bine, ca bătaia de joc să fie completă, bomboana pe colivă o reprezintă unul din invitaţii veniţi să comenteze cazul la o televiziune dragă premierului. Domnul Vişan Gelu, un pedagog de şcoală veche, fost parlamentar, fost pedagog, fost condamnat pentru viol şi vătămare  a unei eleve de liceu în căminul pe care îl gestiona în Craiova. Fapta  a fost graţiată de preşedintele Constantinescu , prin decretul nr 192 publicat în MO 221. din 19.05.2000. Acest exemplu de corectitudine şi simţ civic, vine la televizor şi cu mânie proletară învinuieşte nu profesorii, pe care îi apără, că doar a fost şi el în culpă şi ştie cum e,  ci „sistemul” care îi face să păcătuiască, că e mai bine când dai vina aşa la modul general. Probabil şi la procesul în care a fost judecat a dat vina pe elevă, că i-a ieşit în faţă sau „sistemul” care l-a pus pe el, bărbat, pedagog la un cămin de fete. Asta e România, cu asta ne lăudăm. Aud că  profesoarele luate cu autobuzul de la bacalaureat au fost găsite cu bani băgaţi în lenjeria intimă. Or fi făcut fetele strip-tease în timp ce copiau elevii, sau s-or fi dezbrăcat ca să vadă elevii că nu sunt camere ascunse care să îi filmeze când copiază şi să nu fie stresaţi. Avem şcoală de şcoală, servicii secrete de top, procurori devotaţi.

Bonus:

La o şcoală din Timiş elevii de şcoală generală au primit ca premiu cărţi de Ion Creangă. Toate bune şi frumoase, dar printre poveştile aflate în carte se afla şi celebra „Povestea P…” Cei care au dat cartea ca premiu elevilor au afirmat că nu au verificat cuprinsul cărţii, nebănuind că celebra povestire s-ar afla în volumul respectiv. Atenţie stimaţi dascăli data viitoare verificaţi şi cărţile cu opere din Topârceanu. Celebrul poet are o baladă de toată frumuseţea care ar face să roşească şi pensionarele de la Crucea de Piatră.

39 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 02-07-2013 - 15:43

Orice problema sociala de la noi, de la romani, seamana cu un apartament de bloc unde apare cind si cind un gindac de bucatarie. Nimeni nu se sinchiseste. Il omoara pe loc si uita de el in secunda urmatoare. „Da”, spune presa si politicienii, avem citiva gindaci, dar ii omorim pe loc. Problema este aceea ca, de fapt, peretii, dusumelele, tot ceea ce reprezinta apratamentul, adica Romania insasi, ASCUND la GREU miliarde de gindaci. Acest mic gindac care a iesit la suprafata in cazul liceului Bolintineanu, ascunde de fapt toti gindacii din sistemul invatamintului romanesc, nevazuti dar reali si prezenti. Daca cineva INDRAZNESTE doar sa dea la o parte dusumeaua, vor iesi la suprafata MILIOANE de alti gindaci. Practic, nu exista scoala in Romania, unde sa se desfasoare vreun examen si sa nu fie prezenta SPAGA, furaciunea, coruptia. Din cauza salariilor extrem de scazute din invatamintul romanesc, calitatea invatamintului a scazut mult mai adinc fata de linia de „avarie”. In fata traiului INdecent la care este supusa patura de profesori ai tarii, este de inteles faptul ca TOTI invatatorii romaniei recurg la astfel de afaceri prin care sa-si mai rotunjeasca si ei „bugetul” propriilor lor familii. Daca profesorii ar fi fost remunerati ca in tarile civilizate, faptele de coruptie din invatamint ar fi fost cu adevarat FOARTE rare. Numai ca, in Romania, salariile profesorilor fiind de ris, acestia recurg la tot felul de „artificii” ca sa supravietuiasca.

pathfinder 02-07-2013 - 16:05

Exagerezi:
„Practic, nu exista scoala in Romania, unde sa se desfasoare vreun examen si sa nu fie prezenta SPAGA, furaciunea, coruptia.”

Iti spun io ca exista examene unde nu exista spaga.
Iti garantez. Si stiu ce spun.

Nedumeritul 02-07-2013 - 19:05

Pathfinder, ce parere ai de examenele de intrare in magistratura? Dar de admiterea la Academia de Politie? Sau macar de examenele de corigenta, pentru care bietii elevi invata toooata vara, saracii? Da si tu un exemplu, daca nu e top-secret.

pathfinder 03-07-2013 - 11:12

Domn’ Nedumeritu:
1. Articolul este despre invatamant. Nu magistratura.

2. Postarea careia i-am raspuns spunea:
„Practic, nu exista scoala in Romania, unde sa se desfasoare vreun examen si sa nu fie prezenta SPAGA, furaciunea, coruptia.”
Exemplu, ca nu e top-secret: examenele pe care le dau eu. Si nu numai eu. Nu toata lumea din invatamant ia sau solicita mita. Depinde de multe. In primul rand de bun simt si de self-esteem…

neacsum 02-07-2013 - 18:58

De vina nu sunt salariile mici. Profesorii ar putea supravietui cu salariile si meditatiile pe care le fac. Daca aceste meditatii ar fi reglementate si daca nu s-ar fura caciula si acolo.
Sunt profesori care nu vin la ore, dar fac meditatii cu elevii in particular, aceiasi elevi pe care ii evita sau carora le dau drumul de la cursuri motivandu-le absentele sau nepunandu-i absenti , pentra ca acestia reprezinta sursa de venit extrabugetar.
Sunt profesori care lasa elevii corijenti si ii trec apoi in toamna in schimbul unor sume care se stiu dinainte.
Sunt profesori care sunt abonati la examenele de capacitate sau diferitele examene pentru că ” stiu lectia” si raspund la stimuli.
Sunt profesori care se inscriu in partide politice dupa cum bate vantul, ca sa ocupe o funcție , sa fie promovati sau sa ia un grad.
In plus
– inspectorii scolari si directorii sunt promovati politic.
– dand vina pe un buget prea mic, se strang bani pentru fondul scolii si al clasei, bani care sunt folositi dupa placul directorului sau dirigintilor.
– profesorii cinstiti care isi mai fac datoria, sunt marginalizati, li se dau cele mai proaste clase sub toate aspectele, fie disciplinar fie ca dotare sau provenienta sociala, apoi de cate ori apar probleme sunt adonestati si nu sunt promovati in baza ” rezultatelor proste” obtinute cu elevii.
– sunt directori si inspectori care taie si spanzura mai rau ca arendasii, stiind ca au spatele asigurat si nu ii da nimeni jos de acolo de unde sunt si nu fac nici un secret din asta, se lauda si ameninta.
– cadourile si darurile cu diferite ocazii, aniversari, inspectii si controale, examene de grad, sunt contabilizate, sunt tarife fixe, cine nu cotizeaza corespunzator are medie proasta.
Toate aceste aspecte si multe altele sunt reale sunt prezente intr-o proportie mai mica sau mai mare in toate formele de invatamant. Nu putem spune ca suta la suta invatamantul este format din astfel de profesori, ar fi o mare nedreptate pentru bruma de dascali care isi fac meseria cu pasiune, dar pot sa spun ca nu este scoala in care sa nu existe cel putin un astfel de caz . Cu cat urci mai sus pe scara scolara, cu cat liceul este mai cunoscut si are mai multi elevi de fițe, beizadele, cu atat fenomenul este mai coplesitor. Am avut in facultate un profesor care dadea note dupa ochi, fara sa citeasca macar ce ai scris in lucrare, iar la fete, pe cine punea ochii ori cadea la pat ,ori pica la examen. Am mers la decanul facultatii si am intrebat cum poate un asemenea individ sa fie pastrat in facultate. Mi-a raspuns: ” ce sa facem domnul Neacsu, nu avem alt profesor universitar pe specialitatea lui. Cunoastem situatia, dar nu avem ce face” . Asta se intampla in 93.Sper ca a iesit la pensie intre timp.As vrea s avad cine spune ca pe timpul lui, cat era el student, sau elev, nu se strangeau bani pentru examene, fie pentru cadouri la profesori, fie pentru ”protocol”. timpul a trecut, pretentiile au crescut, sunt mai multi cu pile, batalia mai acerba, prosti mai multi, toti vor diplome iar parintii facorice ca preogeniturile lor sa aiba diploma. Nu se va schimba nimic, vorba colegului de mai sus, vor fi deratizari printr-o sala de calasa sau un liceu, dar nu va schimba nimeni dusumeaua si zidurile. Ouale gandacilor cresc merci bine.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 02-07-2013 - 19:58

D-le Neacsu, d-stra si toti jurnalistii din Romania, criticati in fiecare zi cite un domeniu din activitatile sociale ale statului. NU EXUSTA DOMENIU DE ACTIVITATE care sa mearga bine cel putin un amarit de 10% din intreaga capacitate. TOATE, dar absolut TOATE domeniile vietii noastre sociale sunt in colaps. Economia e in colaps, invatamintul, armata, orice domeniu cit de mic ar fi el, e in colaps. A critica „ceva” in ziua de azi, a deveni un fel de „normalitate”. E „normal” sa se aleaga praful de tot. Ce e normal in Romania de azi e ANOrmalul. Presa critica de 24 de ani si de indreptat NU se indreapta ABSOLUT nimic. Presa latra precum ciinele la luna noua si nimic nu se indreapta. In ce tara traim? Mai merita aceasta tara sa fie lasata sa faca parte din continentul Europei? Ar trebui sa fim azvirliti in niste capsule si azvirliti in spatiu si sa ne ducem unde a intarcat dracu iapa! Asta meritam noi romanii. Ce s-o mai lungim atita? Suntem o tara penibila, cu cetateni penibili. Meritam disparitia de pe harta lumii.

ValVerde 02-07-2013 - 20:01

Ehhh…nu chiar totul e la pamint…uite, OTV merge bine !

Antibasistul 02-07-2013 - 20:30

Hmmm…..

BULA 03-07-2013 - 11:03

Tov. colonel, se vede ca nu cunoasteti datele problemei.

1. Meditatii nu se mai fac decat la gimnaziu, cu profii de la clasa. Pentru note mari (conteaza la admiterea la liceu) si pentru testarea din clasa a 8-a. Si se fac doar la matematica, romana si eventual la limbi straine. La liceu nu merg meditatiile, chiar deloc. Si daca ai vrea sa le faci pe gratis, tot nu vine careva. Se intra la multe facultati fara examen, cu buletinul si diploma de bac.

2. Salariile in invatamant sunt mici doar pentru profesorii tineri. Cei mai „in etate”, care si-au cumparat gradele didactice, o duc binisor (raportat si la cum f_ut timpul). Eu i-as plati pe toti profii la fel (as desfiinta gradele didactice), pentru ca toti fac aceeasi munca. I-as da afara din invatamant pe cei care nu stapanesc materia si nu isi fac treaba. Le-as da premii consistente (cat pretul unei Dacii) la cei cu olimpici la olimpiadele internationale.
Si nu merge numai cu zaharelul (salariul), ci si cu parul (cand nu-si fac treaba).

neacsum 02-07-2013 - 19:09

In plus, uitati-va ce este promovat : repetentii din facultate, ajung sefi ai camerelor Parlamentului, puscariasii, membri in comisia juridica, violatorii, parlamentari apoi mari analisti politici invitati de televiziuni sa face educatie cetateneasca, mediocrii care recunosc singuri ca nu au stralucit la scoala ajung presedinti, copii lor analfabeti ajung in parlamentul european, plagiatorii ajung prim ministri. Toate astea nu au aparut dintr-o data, prunele se coc in timp iar noi privim si ne prefacem mirati cand unii se imbata, intreband dar cum , de unde tuica ?

Salut 02-07-2013 - 19:11

…absolventii de liceu la 30 de ani…ministri, etc.

Salut 02-07-2013 - 19:17

…aia care se pisa pe romani, ajung sefi la ICR, copii alora care ne-au adus comunismul pe tancuri ne dau lectii de anticomunism, tradatorii sunt omagiati si avansati….

Asta e. Unde spunea cineva ca sunt resorturile supravietuirii Romaniei?

neacsum 03-07-2013 - 15:04

Eugen,
Intrebarea mi-am pus-o, am si raspunsul, dar nu o sa-ti placa.Astept sa vad daca se confirma, tot ce pot sa spun acuma e ca nu liceul era vizat, nici bacalaureatul si nici macar directoarea. Asteptati si o sa vedeti de ce urmarea cei de la SRI ACEL LICEU.

eugenbad08 02-07-2013 - 19:44

Articolul parea interesant si la obiect, dar pana la urma autorul articolului si-a dat „arama pe fata”: este „fan Basescu” si instantaneu mi-am dat seama de ce nu si-a pus o intrebare fireasca: De ce au fost „filati” acei profesori de catre SRI si nu (cum ar fi fost normal) de catre Politie sau de DNA (ca de camerele de vederi din Liceu s-au folosit cu totii)? A, SRI-ul este „coordonat” si „supravegheat” de Presedintele Romaniei si, deci, nu trebuia sa se vada ca este o noua „lovitura” pusa la cale de Coalitia Basescu&Co data celor de la USL. Oare de ce?! Deci, „nimic nou sub soare”. Basescu servindu-se de SRI (care are alte „sarcini” acum – vezi „sarcinile CURENTE ale SECURITATII de pe timpul lui Ceausescu) pentru ca sa-si faca o „pensionare” cat mai „calduta”. Ca se foloseste si de unii (asa-zisi „jurnalisti”) ca sa-si „ascunda” intentiile, de acum suntem obisnuiti.

Salut 02-07-2013 - 19:48

Nu e fan Basescu.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 02-07-2013 - 20:04

Si ce conteaza cine a descoperit megaciordeala de la Bolintineanu? Chiar nu pricepi ce s-a intimplat de fapt la Bolintineanu? La ce ajuta amaritele alea de camere de luat vederi instalate in clasa de examen daca toata ciordeala se facea pe holuri, in wc-uri, in spatele scolii intre profesori, directoarea liceului si elevi plus parinti? Ia uite la el ce-l framinta pe chelie, cine a descoperit megaciordeala, SRI-ul lui Basescu. Pai, n-ar trebui sa-i faca usl-ul un nou referendum de demiterea presedintelui? Motivul exista : Basescu a descoperit prin serviciile lui, MEGAciordeala de la liceul Bolintineanu, unde, printre geniile romanesti care au dat bacul acolo a fost si MEGAgenialul Vanghelie care a luat bacul la 33 de ani!

eugenbad08 02-07-2013 - 21:45

Sa inteleg ca te-a „ofuscat” descoperirea mea referitoare la Basescu? Lasa ca anul viitor o sa uiti de el! O sa-i tii partea lui MRU! Mare branza!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 02-07-2013 - 22:15

Nu ma intereseaza cine va fi presedinte la anul pt. ca stiu ca oricine ar fi el, Romaniei tot rau o sa-i mearga, asa cum i-a mers cu toti ceilalti presedinti. Cit despre Basescu? Pentru mine este la fel de anost si de neputincios ca si ceilalti presedinti de pina acum ai Romniei. Problema nu este a mea ca-l plac sau nu pe Basescu ci a voastra a acelora care-l uriti pe Basescu. De la anu pe cine o sa urîţi?, caci voi numai din ură traiti!

Dinu 02-07-2013 - 21:43

@ANCUTA…TU IN CARE CATEGORIE ESTI?
1. Neacsu nu e basist…nici pomeneala, dar are un spirit foarte dezvoltat de critica;
2. Ma intreb si eu…: Care sunt atributiile SRI-ului? Sa se ocupe de gainarii?
A terminat treaba cu spionii , cu teroristii, cu tradatorii de neam si tara????
3. Sunt , inca, destui profesori-educatori- care fac cinste meseriei alese, dar…pentru ca exista un DAR ( mare)…in ultimii ani, au intrat in invatamant absolventii institutelor de invatamant superior privatizate, care scot pe banda absolventi si care nu-si gasesc loc de munca ( pentru ca nu au pregatirea necesara) si atunci intra la catedra…si scoate si el elevi dupa tipar sau…!
4. Foamea de bani se gaseste in toate domeniile de activitate ( asa fost si in regimul trecut, dar mai cu perdea…) si la aprope totii oamenii de pe pamant,
nu numai la romani. Chiar credeti ca numai in Romania se fac astfel de treburi? Ba se fac si pe alte meleaguri si poate si mai tari( avem destule exemple…), dar la noi este altceva…Se face multa valve , se mediatizeaza mult si se da mereu o tenta politica. Cand erau basisti al putere se dadea vina pe ei, acum dau ei vina pe ceilalti…”C-asa-i in politica coane”…vorba lui Nea Iancu Caragiale! Deci ANCUTA… daca…”…Romania este plina de …” TU DIN CARE CATEGORIE faci parte …monser ?????

eugenbad08 02-07-2013 - 21:55

@Dinu – aveti dreptate, dar nu pot sa nu remarc ca are dreptate si @ancuta (nu intregime), asa ca „sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului”. Dar sa purtam discutia ca intre oameni, nu ca intre subdezvoltati intelectual (asa cum fac unii pe acest site), care uita politetea atunci cand posteaza ceva. Nu este cazul dvs. desigur (ma referam la @Urbos – „Sobru” intors).

Salut 02-07-2013 - 22:39

…basisti boKcii, clujeni…

Salut 02-07-2013 - 22:52

„ANCUTA
02-07-2013 at 22:44

Sau de aici: alde mbatca, ghceausu, ghneacsu, dcioflina, ghpopescu, babiuc, stroe, fenechiu, voronet, mmaciuca, mdogaru, dobresandu, sirbucasian, ddragomir, mneacsu, ori inaintasi de-ai lor …”

===================
…si inca 7,4 milioane de romani, plus familiile lor.

…Nasol pentru cei 200.000 de basisti retardati. Ar trebui sa se dea o lege de potectie a speciei pe cale de disparitie – spun unii. Eu nu sunt de acord…mama prostilor e mereu gravida..astia se regnereaza oricum.

Salut 02-07-2013 - 23:14

cu-cu

ValVerde 03-07-2013 - 00:54

Asta zic si eu minune zoologica: bou papagal care a-nvatat limbi straine

eugenbad08 02-07-2013 - 21:48

Mai ce politicos esti cand nu te vede la fata nimeni! Ptiu, sa nu-ti fie de deochi, etnia!

Dinu 02-07-2013 - 21:57

Foarte intelligent raspunsul!!! De fapt speram sa nu raspunzi asa, dar mi-ai confirmat asteptarile !!! Sa fi sanatoasa in Romania noastra!!

Salut 02-07-2013 - 23:06

„ANCUTA
02-07-2013 at 23:00

As prefera sa fiu mai putin sanatoasa in afara Romaniei!”
======================

Kuku la creier nu se pune ! Canta cucul ? Canta…!

(… e tara mea, e blocul meu, e strada mea cu-un singur bec..)

Dinu 02-07-2013 - 22:06

@ eugenbad08– Nu refuz in totalitate afirmatiile ANCUTEI, dar nu sunt de accord cu generalizarile ! Sunt un om in varsta, si am trait in ambele regimuri, am vazut coruptia la toate nivelurile si atunci si acum, dar nu putem generaliza. Marea majoritate a romanilor , sunt oameni simpli, care id\si vad de viata lor, mai buna sau mai putin buna, isi vad de copii lor, mai mult sau mai putin educucati s.a. m.d.Am avut contact cu multi functionary, cu politisti, cu militari „imputiti” , care isi vad de treaba lor cinstit si correct. Nu am avut de-a face cu teroristi, cu curve , cu banditi, cu magraoani ( ce-or fi astia???), varani ( astia parca erau niste reptile preistorice..care mai traiesc pe undeva izolat..)…Deci de astia nu por spune decat ca nu prea I-am intalnit, oare si pentru faptul ca sunt, dar sunt putini? E drept ca ne fura , ne ameninta viata, dar…sunt putini si noi am putea sa-i extirpam intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat. In ce priveste dialogul pe acest site !!… mi-am mai spus parerea si nu e cazul sa o reiau , dar sunt de acord cu dvs.

Liviu 04-07-2013 - 23:00

Problema cea mai mare este ca cei despre care scrieti sunt in pozitii inalte din care pot sa decida in numele nostru ! Sunt putini dar bine pozutionati !!!

ANCUTA 03-07-2013 - 00:48

Salut
02-07-2013 at 23:14

cu-cu

Corect, ti-ai facut autocaracterizarea, macar esti sincer.

mircea 03-07-2013 - 11:40

cati dintre elevii minori au fost asistati de tutore si avocati,procurorul de caz nu a facut un abuz in serviciu???? daca s-a intamplat asa totul va fi un mare fass sai to0ate cheltuielile ar trebui suportate din buzunarul propriu de catre cei incompetenti.

BULA 03-07-2013 - 15:40

Sunt curios sa vad cat timp politicul (serviciile) va mai tolera spagareala profilor din invatamantul „superior”. Ca prea e mare bataia de joc cu diplome date la imbecili.

pathfinder 03-07-2013 - 16:09

Io unul sper ca nu mult…

Liviu 04-07-2013 - 22:56

Deocamdata atentia lor este „focusata” pe invatamantul liceal !!! De universitari nu se iau atata vreme cat mai au nevoie de ei sa-si mai faca masteruri si doctorate …

neacsum 03-07-2013 - 16:20

Ancuta,
Daca nu ar fi fost militarii astia imputiti tara asta nu ar mai fi existat . Cand spui militari imputiti asa cum spui tu, inseamna ca tu esti un ratat care habar nu are ce inseamna militar. Ma opresc, nu meriti mai mult.

ValVerde 03-07-2013 - 16:59

„Daca nu ar fi fost militarii astia imputiti tara asta nu ar mai fi existat ”

===

Si fara curvele noastre, n-ar stii Europa unde sintem pe harta.
Doua grupuri care muncesc cot la cot pentru propasirea patriei.

Liviu 04-07-2013 - 22:52

Invatamantul romanesc este facut terci, insa nu SRI-ul este responsabil de acest lucru ci parintii care preseaza sa-si vada loazele neaparat la facultate si profesorii prostituati care au acceptat an de an sa scada nivelul ca sa poata toate loazele sa-l sara si ca ei sa aiba de lucru … Este o complicitate tipic romaneasca in care nu exista demnitate, nu exista respect, unde cuvantul dat (si eventual juramintele facute !) nu au nicio valoare, unde regulile se schimba in timpul jocului si nimeni nu are curajul sa spuna nimic ! Politicienii si secursitii nu fac decat sa intretina aceasta nenorocita de stare CU COSTURI MINIME !!! Intre timp totul se degradeaza si mai tare, loazelor le cresc coarnele si ajung sa creada ca chiar ar fi si ei cineva, mediocritatea din randul profesorilor se accentueaza iar profesionistii adevarati sunt atat de sictiriti ca renunta ei singuri fara a mai fi nevoie sa-i mai marginalizeze nimeni … Este atat de grav ce se intampla in invatamant ca aceasta mascarada cu Bacalaureatul nu face decat sa promoveze si mai tare degradarea ! De abia aici se poate spune ca actioneaza securistoizii si procurorii …

Liviu 04-07-2013 - 23:46

Ar mai fi ceva de remarcat: a ajuns liceul sa fie mai greu decat facultatea !!!

Camelian Propinatiu 06-07-2013 - 00:15

Demonstratia de forta de la liceul din sectorul USL Vanghelie este insuficienta pentru primirea in Schengen tocmai pentru ca occidentalii vor sa stie si cum iau bacul beizadelele bogatilor! Daca un creier a avut imaginea pe tara a coruptiei la bac, e limpede cum a ales directia loviturii principale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult