Acasa Opinii „Isten engem úgy segéljen!”. Portocaliu-Verde. Băsescu schimbă tricoul. Nu şi PDL-ul

„Isten engem úgy segéljen!”. Portocaliu-Verde. Băsescu schimbă tricoul. Nu şi PDL-ul

scris de Marius Bâtcă
10 afisari

Portocaliu. Verde. La interval de trei ani, şi-a schimbat tricoul. La Sulina, Băsescu le arată cu cine să voteze. Tinerilor români care au norocul/nenorocul să trăiască în afara României.

Marius Batca

Preşedintele “imparţial” face, la fel cum a făcut de atâţia ani (mulţi, mult prea mulţi, ca o eternitate în iad) apologia grupului de interese numit PDL.

Pentru că  “urmaşii lui Traian”  au constatat că portocaliul siglei cu trandafir naşte reacţii normal-agresive din partea populaţiei sătule de incompetenţii hrăpăreţi şi fuduli, au dat-o în Verde.

Conştienţi că au sărăcit poporul român şi l-au dus în ultimul stadiu de îndobitocire, şi-au zis că mai merge o prosteală: Portocaliu devine Verde!

Băsescu a schimbat imediat tricoul.

Apar nişte semne de întrebare. Verde, de la steagul Ungariei, sau Verde, de la culoarea PLD, partidul de peste Prut, condus de premierul “pro-european” Vlad Filat, marioneta Moscovei.

Oricum ar fi, verdele PDL-ist arată a cui slugă este conducerea României.

Nu că ar fi ceva deosebit în mandatul lui Traian Băsescu. Noul ministru UDMR-ist al Sănătăţii şi-a încheiat jurământul de “credinţă” faţă de România, în limba maghiară: „Isten engem úgy segéljen!”.

Rămâne de vazut cât o să îi mai ajute Dumnezeu!

Verde sau Portocaliu.

Portocaliu - 11 august 2008 - Scoala de vara Sulina

Portocaliu - 11 august 2008 - Scoala de vara Sulina

Verde -  18 august 2011 - Scoala de vara Sulina

Verde - 18 august 2011 - Scoala de vara Sulina

5 comentarii

RADJASIHA 18-08-2011 - 21:26

Prezervative S.P.P.

Asa dupa cum se stie
SIDA pe la Curtici vine,
Doar Basescu poarta vina
Ca iese pe la Sulina

Denali 20-08-2011 - 01:08

Dle Batca , in lumina celor intamplate ( ieste la iveala ) ieri ,si in special stimei si respectului pe care dta personal il ai ptr. dl marin Neacsu , eu am un dar ptr. data ,si ptr. echipa dtale de la Readactie…

Te asigur , ca nu contine injuraturi, preceum o face flebetea dlui Pena , reprezentatntul PNL pe acest forum : urbos, nu va contine expresii sau bancuri antisemite si rasiste ,precum cele ale patriotilor : oblioo, Ereticul wolf, sau Sparcapus, pe care dvra dupa cum stim nu le tolerati…dar in spiritul pseudo liberei expresii , sunteti nevoiti sa le afisati zilnic…

Dle Batca, acest dar este un fel de …SATIRA …ad hoc…creata de subsemnatul , care dupa cum stii am un cap de beton , care arunca cu noroi si face insinuari ieftine….

Satira are mai multe Acte , am schimbat cate nume si locuri , si va asiguri eu ,ca orice asemanre cu cu Realitatea , cu anumiti indivizi, sau locuri , este pur coincidentala …

Sataira o pot numi… hmmm… : ” Scenariu (aprope) Imposibil „…

Actul 1 :

Intr-o Redactie al unui ziar numita Epoca Veche , din cartierul Prajindari , din orasul Cucuresti trei memtrii ai echipe de Redactie , impreuna cu un ziarist deontolog s-au asezat la masa , la o cafeluta.

toti aveau ochii beliti , scopul sedintei (de lucru) era acela de a puna tara la cale( din nou)…

Primul intra camera sedintei ,unul cu numele de Marius Farca…dupa el Catalin Pana , altul pe nume Dragomir Rodu , si ultimul care intra pe usa este un opniator pe nume Neacsum…

Dl Marius Farca : ” Ptr. ca eusunt cel mai serios din camera o sa ma asez la capul mesei…”

Dl Pana : ” OK ….mie imi place sa stau in partea Dreapta a mesei…”

Dl. Rodu Dragomir : ” Bine.Atunci eu voi sta in penumbra , la coada mesei, fiid responsabil cu filtrele , este normal.”…

Ziaristul deontolog Neacsum : ” Eu ma asez la Stanga mesei fata in fata cu olteanul meu extremistul de Dreapta dl Pana”…

Dl Marius Farca : ” Care este subiectul sedintei de astazi dlor? ”

ziaristul deontologist Neacsum : ” Dlor v-am rugat de multe ori sa ma scpati de pecinginea aia de pe forum ,de individul ala alamar sau denali sau cum naiba se numeste. Ma deconspireaza . Idiotul ala chiar crede ca NOI am pierdut Puterea ?…Se vede ca nu traieste aici intre noi in Realitatea de zi cu zi din iubita noasta patrie .”…

Dl Maius Farca isi indreapta capul spre coada mesei si il priveste pe sub sprancene pe dl Rodu Dragomir : ” Bai Dragomire ce faci baah?…Dormi in post?…De aia ti-am cumparat noi filtrele alea ?…sa lasi toti mucosii si nespalatii sa sa ne atace baah?…

Dl Rodu Dragomir : ” Filtrele nu sunt facuta sa ne apare impotriva atacurile vicioase ale alua cu capul de beton…Ele se declanseaza cand vreun mucos de forumnist foloseste cuvinte precum : comunist, socialist, Marx, Lenin , Securitate, atunci cand suntem calomniati cu acest fe de…dee… insinuari ieftine, ca sa-l cotez pe tov…pardon pe domnul Neacsum..”

Dl Rodu continua :

” Dar dlor, am un nou filtru foarte sensibil la orice ce cuvant sau expresie din dictionarul reactionarilor de capitalisti salbatici…care il va oblitera in eter…
Nou nout .Rusii si chimeszii il folosesc cu succes de cca 10 ani…

Ieri am incercat acest filtru foarte sensibil pe forum…Ce m-i s-a parut ciudat a fost faptul acel filtru extra sensibil nici macar nu a inregistrat postarile lui hu ciu si urbos , spartacus , si a cca. 75% din forumnistii nostri pretiosi..”

Dl Pana intervine : ” Mai Dragomire mai , filtrele astaea nu sesizeaza statiticul si bruiajul de pe forum , mai omule…Filtrele astaea sunt declansate cand o postare , alaturi de expresiile reactionare , anti comuniste , trebuie sa contina cel putin 50 de unitati IQ…”

ACTUL 2 :

Suna telefonul …Dl Marius Farca : ” Scuzati-ma dlor..”…

” Alo?! ..Da…Redactia ziarului Epoca Veche …Farca la telefon …”

„Ah…Dle Nelu Petrescu…Ce mai faceti ?…Bine…Noi suntem aici in sedinta de lucru…Inca asteptam un articol scris de dvtra , stiti dvtra cum ..da cu tenecitate…Ce?…Sunteti deprsat in ultima vreme?…De Ce?…”

Dl Farca coboara telefonul de la ureche si acopera receptorul cu podul palmei adresandu-se celor din camera : ” Iara incepe tovarasul colonel cu lamentarile platitudinile si jinduielile…

„Dl Faraca pune telefonul din nou la ureche si continua sa asculte vaietarile dlui Nelu Petrescu interpeland din cand in cand pe vorbitor : ” Da dle colonel stiu…daca dobitocul ala de Ceausescu accepta oferta sponsorului nostru Mikhail Gorbachov in ’87 si il demisioan in favoarea lui Nicu ceausescu ,a stazi dtvtra erati general cu 3 stele la comadamantul major al armatei…CE…da bineteles ca ar fi fost desemnat seful NATO…Pai cine stie mai mult ca dvtra tov…pardon astia inca asculta telefoanele…dle Nelu Petrescu stiu dle…Nimeni nu stie mai mult ca dta tactica militara si tehnica de lupta…Da…Bineneteles…”

„Cand credeti ca veti termina urmatoarul articol ?…Cand Pe sambata ?…Excelent…Ce tematica are ?…Ah …Da …Excelent…Si ce titlu o sa-i puneti ?…Strategia Victoriasa a retragerii lui Obama din fata Talibanilor ?…Foarte intelept…numai un geniu militar ar putea scrie un asemnea titlu…”

” Dle colonel Nelu Petrescu , ati abandonat celalalt articol ?…Cum care ? Stiti dvtra care cel intitulat : ” Cum Obama la invins si capturat pe dictatorul Ghaddafi , in ciuda opozitiei Republicanilor „…Da inteleg…tineti-l in sertar , poate se va implini vreodata…”

„Ce ?…aveti altul ?…cum se numeste ?…Ah …Perfect : ” Cum Obama la invins si capturat pe dictatorul Bashir saddat , in ciuda opozitiei republicanilor”…Minunat…”

” Bine la revedere…mai vorbim…”

Actul 3 :

Dl marius Farca : ” sa continuam dlor…unde ramasesem ?…”

Dl ziarist deontolog Neacsum : ” dlor scpati-ma domne de ciuma aiaid e pe forum domne…Nici macar nu-mi pot dezvolta ideile patriotice si juste cu indidividul ala care are tupeul sa arunce cu noroi intr-un ziarist profesionist…ce-a mai ajuns si lumea asta ..fara respect si plina de insinuari ieftine…”

Telefonul suna din nou …

Dl Farca : Bahh Pana baah, cand Gorbachov ala ne mareste subsidiile ,sa putem angaja o secretara , ca ma innebunesc telefoanele astea…”

Dl Pana : ” In curand Mariuse , mi-a spus prin email ca va isi va parasi vila din San Francisco in septembrie , si in drum spre dacha lui putin se va opri la redactie, Cucuresti , ptr. un schimb se serviete la ambasada rusa …”

Dl Marius Farca ridica telefonul :

” Alo redactia ziarului Epoca Veche, Farca la telefon …Cine…Ahhh…Doamna Carlan …ok …Mihaela…Unde sunteti ?…Unde?…In drum spre Milano ?…”

” Eu credeam ca v-ati dus sa va vizitati ficele in Londra..Da? le-ati vizitat …Sunt bine?…Ce ? Au parasit in graba orasul ?…Ah da?…tinerii care au distrus si ars cartierele de ocolo…Si unde v-ati evacuat ?…Unde ?…Ah la vila marelui filozof si om de cultura britanic John Cleesse…Ce? ati re vizionat impreuna opera de arta ” A fish called Wanda”…Da l-am vazut si eu ,cand eram in liceu…”

„Ce?…Dl Cleesse doreste ca guvernul britanic sa interzica batele de base ball , caramizile si rangile ?…de ce?…Ah…tinerii londonezi folosesc aceste arme letale impotriva bugheziei parazite ?…Deh asa le trebuie ,daca nu tripleaza ajutorul de somaj pe viata al tinerilor britanici…Da sunt de acord…”

” Ce?..v-ati oprit in Paris ?…cum acolo?…Scump?…Ce?…Michele Obama vizita si ea Parisul ?…Erati in acelasi Couture shop ?…Ah…Si-a cumparat o poseta de 10.000 $..De acord !…Merita…Este doar sotia Barack…Ce?…Dupa ace si-a cumparat poseta de 10.000 $ si-a schimbat garderoba si s-a dus la un orfelinat de fete deplangand saracia si insensibilitatea miliardarilor salabatici?….Ce doamna nobila si empatetica….De acord…”

” Si ce faceti in Milan ?…Ah field trip …sau cum spuneam noi , in trecut : Vizita de Lucru…veti scrie un articol despre couture…excelent…cine ii pasa de recesiunea asta…..Femeile moderne din romania au nevoie acuta de couture…”

” Ce?..Aveti cadouri ptr. Redactie ?…Indraznesc sa intreb?…Noua nu ne plac surprizele..In special dupa ce dl SRS si Palsu ne-a surpins cu disponibilizarea…Spuneti-ne … Nu ne mai tineti in suspens…”

„Ce cadouri nea-ti cumparat,dna Mihaela ?…Tricouri cu bustul lui Che ?…Ah de mult doream un tricou ca asta …Ce ? Si berete…Dna Mihaela , in numele Redactiei va multumesc, abia astepatam…”

” La revedere …”

Actul 4 :

Dl Marius Farca : ” Ok dlor sa revenim”…

Dl ziarist deontolog Neacsum : ” Dlor va rog faceti ceva sa ma scapati de individul ala de pe forum si de insinuarile lui ieftine”…

Telefonul suna din nou…

Dl : Marius Farca : ” Al naibi telefon ..o sa dau cu el de pamant…cataline , raspunde tu ca sunt prea nervos…Telefonul asta incepe sa ma enerveze mai rau decat roamnii din Basarabia care nu vor nici in ruptul capului sa revina unde trebuie sub aripa noastra ocrotiroare a romaniei mari si dodoloate”…

Dl Pana catalin ridica telefonul : ” Alo ..redactia ziarului Epoca Veche, Pana la telefon …Cine?…Dl Nastase…ce mai faceti dle Adrian..Tocmai doream sa va sun ca sa va invid la o alta reclama gratuita….Da …Noi o numim pe forum : schimb de idei…Daaa…e un ciumete pe forum care me enerveaza ..Da el nu locuieste in Romania…Da…el nu traieste in realitatea din romania…Da…Binneteles o sa avem cafea prosptata…Dl Gorbachov ne- promis cafea buna din San Francisco ,cand se va opri aici in Cucuresti…Nu se va intalni cu dl Geoana la ambasa rusa…Nu Nu este nevoie sa clatoreasca la Moscova , o va face in ajunul alegerilor….Da…”

” Dle Adrian , nu va ingrijorati…daca pecinginea aia de pe forum ma cicale din nou la cap , ca sunt in pat cu comunistii ii trag pastila ci : dorim sa aflam informatii de la inamic…acesta este scopul acestor cafelute…Da…Ce?…

Ah…pai daca individul ala cu capul de beton doreste sa acord interviuri si unor a de Dreapta…este simplu…Ma duc pe jurnalul de Prajindatri si scriu un articol cu titlul : De ce sunt eu de Dreapta ?…Toti stiu ca sunt de Dreapta…Altul ?…De unde naiba sa gasesc eu alt roman de Dreapta ?…Inca nu s-a nascut …Si ultimul a murit in ’58 pe Insula mare a Brailei „….

Incheiere ,dar nu si Sfarsit…

Multi vor rade cu lacrimi…

Cei din redactii , vor avea un fel de lacrimi…

Cei care isi viziteaza mortii din cimitirele din Brasov , Timisoara, Bucuresti ,Sibiu,etc.vor avea altfel de lacrimi…

Dedic aceasta satira Redactie ziarului Ziua Veche…si in special dlui Marius Batca…

BULA 20-08-2011 - 07:53

Se vede, dupa limbaj, ca esti un securist fugit din tara cu banii lui Ceausescu.

un crestin 20-08-2011 - 07:45

:))))))))))))))))) Buna si sanatoasa satira ! Cum sa lase Ziua Veche asa ceva nefructificat ?

Ma duce gandul la intaii umoristi ai neamului. La Negruzzi, de exemplu in sfaturi catre un fin.

„Fine! De vrei sa traiesti bine si sa aibi ticna, sa te salesti a fi

totdauna la mizloc de masa si la colt de teara, pentru ca e mai bine

sa fii fruntea cozii decât coada fruntei. sezi strâmb si graieste drept.

Nu baga mâna unde nu-ti ferbe oala, nici cauta cai morti sa le iei

potcoavele, caci pentru Behehe vei prapadi si pre Mihoho.”

Canali 20-08-2011 - 17:42

Astia cu inteligenta rara
Chiar va bateti joc de scoala
Grija la extemporale
Ca ramaneti ca Benali

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult