Acasa Opinii La Basescu’n port

La Basescu’n port

scris de Ziua Veche
25 Afisari

Bate’un vant rece… pe spinarea romanilor. Peste recesiune a venit ploaia, s-o faca mare, sa creasca si sa se inmulteasca. Aproape 1% din bugetul tarii se va duce in refacerea zonelor inundate. La Galati, daca Dunarea se umfla si mai tare, se zice ca va fi cel mai mare dezastru urban de la al Doilea Razboi Mondial incoace. Siretul face si el prapad. Au murit oameni, iar multi altii au vazut cum casele le sunt luate de ape. Ma opresc aici cu imaginea dezastrului, caci detaliile le cunoasteti din presa… 

Si ca veni vorba de mass-media, fie ea moguleasca sau nu, pana acum vreo trei zile se intreba unde e Traian Basescu. De ce nu apare pe Dunare la bordul unei nave sa lupte cu natura? Dupa ce s-a aratat la fata locului, intrebarea a fost alta: Ce face presedintele la inundatii?

Au aflat repede, caci „Vapotero” s-a manifestat cum stie el mai bine. A mers in mijlocul oamenilor, a vorbit pe limba lor, i-a linistit, i-a certat, a dat vreo doua palme la o casa facuta de stat dupa viiturile din 2008 si pe care proprietarul nu o tencuise inca, si-a adus aminte de asigurarile la imobile si a intrebat: „De ce v-ati construit mai oameni buni casele aici?”. Si pe undeva are dreptate. Pe langa cei care au mostenit casele din chirpici vechi de zeci de ani, altii si-au facut recent locuintele, fix in zona inundabila. Presa a mai aflat, in direct, ca Basescu nu vrea s-o mai vada, ca si asa apare prea des in campul lui vizual. Pai domnul presedinte al tuturor romanilor, nu cumva e invitata de la Cotroceni? Daca nu o doriti, de ce o mai chemati?

Inaintea sefului statului, fuse pe aici premierul, si, desi a pus mana pe lopata si a ajutat la incarcarea sacilor cu nisip, a fost primit „calduros” cu rosii si oua, aruncate de sinistratii nervosi. Opozitia pregateste convoaie de ajutoare si va descaleca curand in Moldova. Picior, pardon… roata de jeep nu vom vedea. Sunt sigur ca pe bancheta de lemn din spatele unui camion vor sosi toti liderii politici.

Pe de alta parte, armata si pompierii (cineva trebuie sa munceasca!) apara orasele si satele, zi si noapte, ajutate mai mult sau mai putin de locuitorii zonelor afectate.

O sa mai ploua, nu foarte mult, ne anunta meteorologii, dar pana la urma va rasari si soarele. Poate ca va veni seceta, cand, Ministerul Mediului va putea sa puna la cale planul anti-inundatii. Pe hartie doar, caci in Romania nu exista niciun precedent practic fericit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS